Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Void Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Robiłam badanie w 19 dniu cyklu. Ja mam krótkie cykle 21-do 25 dni.
    Immunolog – Jarosz, ale na koniec kwiecień mam termin i szkoda mi tego czasu. W Warszawie stacjonarnie przyjmuje M. Jerzak, myślę, żeby zapisać się do niej. Na marzec ma jeszcze pojedyncze terminy.
    Z progesteronem było u mnie cienko w Bocianie – zawsze tylko Cyclogest i sporadycznie Luteina podjęzykowo. W Novum jest już prawdziwa „tablica Mendelejewa”: Duphaston, Prolutex, Cyclogest i Luteina. W Bocianie w Warszawie było ze średnio z progesteronem – naprawdę cienko.
    Może teraz coś więcej wymuszę.

Cień, Jerzak bardzo pomogła mojej znajomej- miała kilka cb, kilka poronień naturalnych i kilka nieudanych transferów, po jej zaleceniach ma dziecko, bardzo skutecznie ją poprowadziła :)
    Mq, ściskam Cię mocno, mam nadzieję, że znajdujesz siłę w tej cholernie przykrej sytuacji 🫂 widziałam, że pisałaś o zmianie immunologa- i znowu z całego serca polecam Jerzak, gdy potrzebowała więcej informacji- wysyłała do innych lekarzy na różne badania i konsultacje w Łodzi i tej mojej znajomej się udało, a już w to nie wierzyła, to był transfer ostatniej szansy

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’95

Niedoczynność tarczycy, hashimoto, IO, PCOS
    MTHFR hetero, PAI-1 homo 4G/4G
    Letrox 125, Glucophage XR 2000, PrenaCare Complete, Mio-inozytol 4g, Acard 150, Clexane 0,4, luteina 200mg

8.2023 👧🏼 (1cs 🍀)

Starania o rodzeństwo od 03.2024
    06.2025 ⏸️ zivafert + besins
    28.07 💔 poronienie zatrzymane 11tc/9tc
    11.2025 cb

24.12.2025 ⏸️ luteina 200 mg, acard 75
    27.12 beta 86,22
    29.12 beta 227,2 acard 150
    06.01 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy + clexane 0,6
    16.01 beta 43502, CRL 0,55 z ❤️
    03.02 CRL 2,87 FHR: 172 🥹
    26.02 I prenatalne: CRL 7cm FHR: 159 niskie ryzyka ❤️
  • Void Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Dziewczyny z racji tego, że temat mi bliski to odniosę się do badania USG i testu NIFTY.

Niestety prawidłowy obraz USG nie gwarantuje, że dziecko urodzi się zdrowe. U mnie wszystkie badania byly dobre, przeziorność karkowa w normie, żaden obraz USG nie sugerował, że coś może być nie tak. Zdrowa, żywotna dziewczyna na USG. Byłam też bardzo młoda - miałam 21 lat, wiec teoretycznie ryzyka były niskie. A mimo to urodziłam dziewczynkę z T21. Niestety tylko amniopunkcja daje 100% pewności.

Co do testu NIFTY to również pamiętajcie, że to badanie nie daje Wam gwarancji. Na grupie rodziców z T21 są przypadki osób, którym NIFTY wyszło dobre, a mimo to mają dzieci z wadą genetyczną. Część z nich nawet sądzi się o wypłatę odszkodowania.

🦋Wixa bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz. Trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze. Pamiętaj, że pappa to tylko statystyka. Ja sama cały czas biję się z myślami co robić jak zajdę w ciążę - od genetyka mam zalecenie zrobienia amniopunkcji. Ale no właśnie zawsze jest to ryzyko poronienia. I niby ono jest niskie, ale zawsze jest. I wiedząc jak długo włączy się o tego Okruszka ciężko na to amino się zdecydować. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie całą ciążę się zastanawiać czy znowu mnie to nie spotka. Są to trudne dezycję, ale wierzę, że podejmiesz taką, która da ci jak najwięcej spokoju ♥️♥️

Gdybyś potrzebowała o coś zapytać, to śmiało ♥️♥️

Iskierko, z nipt niestety masz rację, znam parę której wyszły niskie ryzyka, a dzieciątko urodziło się z T21, wykonywali nipt varicity.

Wixa- życzę kochana dużo spokoju, mam nadzieję, że wizyta u Twojego ginekologa pomoże Ci podjąć decyzję i trzymam kciuki niezmiennie 🍀

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’95

Niedoczynność tarczycy, hashimoto, IO, PCOS
    MTHFR hetero, PAI-1 homo 4G/4G
    Letrox 125, Glucophage XR 2000, PrenaCare Complete, Mio-inozytol 4g, Acard 150, Clexane 0,4, luteina 200mg

8.2023 👧🏼 (1cs 🍀)

Starania o rodzeństwo od 03.2024
    06.2025 ⏸️ zivafert + besins
    28.07 💔 poronienie zatrzymane 11tc/9tc
    11.2025 cb

24.12.2025 ⏸️ luteina 200 mg, acard 75
    27.12 beta 86,22
    29.12 beta 227,2 acard 150
    06.01 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy + clexane 0,6
    16.01 beta 43502, CRL 0,55 z ❤️
    03.02 CRL 2,87 FHR: 172 🥹
    26.02 I prenatalne: CRL 7cm FHR: 159 niskie ryzyka ❤️
‹‹ 121 122 123 124 125
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ