Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Biochemiczka
    @Nina czekam ba dobre wieści ✨✨🙏🏻🍀 powodzenia 💖

Claramente lubi tę wiadomość

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
    25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
    02.03- 3,85 maluszka
    06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

preg.png
  • Claramente Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dopiero o 18.40. Dzisiaj czuję trochę nerwów bo ostatnio byłam na wizycie 3 tygodnie temu a wiadomo, że w głowie przewija się hasło "poronienie zatrzymane".
    Z drugiej strony jestem zadowolona z decyzji by do tej ciąży podejść z zimną głową i nie chodzić na podglądy USG i minimalizować panikę. Jak na wizycie wszystko będzie ok to oddaję też krew na Panoramę. Jej wynik to będzie dla mnie krok milowy. Umówię też dzisiaj prenatalne. Lekko mnie ściska, że zbliżam się do momentu, w którym ostatnio wszystko się posypało.

@Ninia - super decyzja, że postanowiłaś podejść do tego na chłodno i z większym dystansem. To dużo lepiej dla głowy 🌿 Tak jak mówisz, nie masz na to wpływu i Twoje overthinkowanie nic nie zmieni.

Aczkolwiek rozumiem to napięcie - dla mnie 10. tydzień to chyba zawsze będzie najbardziej stresujący moment ciąży 🫂

Będzie dobrze! @Ninia @Biochemiczka - trzymam kciuki bardzo mocno dzisiaj za Wasze wizyty! 🤞🥹

09.2025 💔 10tc
    02.2026 💔 10tc
  • Bratek3738 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Obecnie 7 tydzień ciąży niestety wczoraj na uzg pusty pęcherzyk płodowy. Czekam na jeszcze jedną wizytę za tydzień i dostanę tabletki na wywołanie poronienia.
    Ciąża była na estrofem , acard , metformina.
    Podpowiedzieć jakie badania wykonać?

‹‹ 122 123 124 125 126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ