Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Kiedy testujesz? Za 2 tygodnie ?

Pewnie tak. 🙈

Olcykowa, MadzikPc92 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 justyna_per, rozumiem, że się stresujesz. Strach to naturalna reakcja w takiej sytuacji. Wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się myśleć pozytywnie. Ja wysyłam pozytywne myśli. 🤞Racjonalnie podchodząc do rzeczy, to serio wydaje się być wszystko ok na tym etapie.

💐 Axana, przykro mi. Rozumiem, że bardzo Ci teraz ciężko. Ale najważniejsze w tej sytuacji jest to, że sięgasz o pomoc.

💐 Księgowa, ja aż klasnęłam w dłonie jak przeczytałam te cyferki. 👏

💐 Dumna_Mama, jak na moje oko, to jest ok. Dzień różnicy na tym etapie to tyle co nic. Tak jak Justynie, Tobie też zalecam pozytywne nastawienie. 😊

Księgowa lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z updatem. Wystarczył jeden naturalny cykl żeby adenomioza znów się rozhulała, a do tego doszło ognisko adeno podsluzówkowej, wiec takiej tuż przy endometrium ;( wcześniej takiej nie było..
    Czekają mnie w związku z tym kolejne 2 miesiące menopauzy farmakologicznej.

Ustaliłyśmy też z doktor, że pobieramy Endobiome, czyli badanie mikrobiomu endometrium. Akurat byłam w 19 dniu cyklu, więc udało się dziś pobrać badanie w okienku implantacyjnym i od razu dostałam zastrzyk Zoladex na wyciszenie, więc taki plus, że nie muszę znów jechać do kliniki i kombinować ;)

Kupiłam po drodze czereśnie 🍒 i ananasa 🍍 więc już jestem w domku i sobie zajadam ;)

A! Zapomniałabym ;) jeśli nie dźwignie mi się ferrytyna to doktor zleci mi wlew żelaza za miesiąc, więc trochę mi ulżyło, że ten temat też będziemy mieć zaopiekowany. Chociaż kiedyś czytałam, że te wlewy nie należą do rutynowych działań i mają trochę skutków ubocznych 🤷‍♀️
    A Wy coś wiecie może w tym temacie?

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki, przykro mi ale cieszę się że się uwinęłaś sprawnie że wszystkim dziś na wizycie. Ile czeka się na takie wyniki?

Co do wlewów to kiedyś czytałam że są różne opinie właśnie na grupie ferrytynowej na FB - tam znajdziesz dużo postów na ten temat na pewno 🤓

Czereśnie teraz to ZŁOTO - witaminki i JOD ✨🍒 Na zdrowie ☺️

Rafiki lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Rafiki, przykro mi ale cieszę się że się uwinęłaś sprawnie że wszystkim dziś na wizycie. Ile czeka się na takie wyniki?

Co do wlewów to kiedyś czytałam że są różne opinie właśnie na grupie ferrytynowej na FB - tam znajdziesz dużo postów na ten temat na pewno 🤓

Czereśnie teraz to ZŁOTO - witaminki i JOD ✨🍒 Na zdrowie ☺️

Dzięki Dudu 🥰 poszukam zatem informacji o wlewach na grupach :)

Około 14 dni czeka się na wyniki, więc jeszcze nie najgorzej 🙄 chociaż pewnie od poniedziałku będę już odświeżać stronę 3 razy dziennie 🙈

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
‹‹ 305 306 307 308 309
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ