SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 1 września, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu, gratuluję Kluseczki 🩷 kolejny kamień milowy na Twojej drodze zaliczony 🥹

Zaczytana, ale się cieszę 🥰🥳 gratulacje z całego serduszka 🩷

Kurczę, strasznie długo czekacie na te wyniki MUCH. Ja mogę polecić Gyncentrum w tym względzie jeśli ktoś ma placówke blisko. Czekałam między 6 a 11 dni, zależnie od tego w jakim dniu pobrali materiał i kiedy dojechał do głównego laboratorium, więc bardzo szybko :)

Krakowianko, wow 🤩 ja, tak samo jak Dziewczyny, życzę Ci dojścia na inny szczyt 🤰ale plan na Kilimandżaro imponujący! 😊

Cień, pięknie! Salsa brzmi super, chociaż mi akurat bliżej do jogi 🥰 trzymam jednocześnie kciuki bardzo mocno za projekt dziecko 🩷 jakiej decyzji byś nie podjęła to jesteśmy tu z Tobą 😘

Dudu13, krakowiankq, Cień, Zaczytana29 lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

🔹10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

🔹05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

🔹02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 2❄️ cb
    06.2026 histero
    Zoladex x2
    09.2026 FET ⏳
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 1 września, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny:)
    Na prawdę, w tym momencie zdobycie wysokiej góry z przygotowanie od podstaw wydaje mi się bardziej w zasięgu ręki niż poród. Dlatego ten pomysł nie jest taki absurdalny. Samo przygotowanie zrobi mi dobrze na głowę.
    Niewiadomo czy za 2 lata będę patrzeć na Afrykę z góry czy zmieniać pierwszego pampersa 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 09:02

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
    FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
    06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
    24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    IPKoD ⬆️⬇️ hiperreceptywność
    allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 1 września, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Etap wypalenia zawodowego 🙄

A jeśli chodzi o projekt „baby”, to wszystko jeszcze w powijakach.

I przyszła mi do głowy głupia myśl: podejść do transferu tak trochę na ślepo, z minimalną obstawą. Tak jak w czerwcu 2025, kiedy po raz pierwszy zaskoczyło.

Albo… cierpliwie poczekać na wyniki wymazów, zrobić histeroskopię, wyciszyć wszystko sztuczną menopauzą i podejść do transferu w grudniu–styczniu, po porządnym przygotowaniu.

I teraz sama nie wiem co mi jeszcze do głowy przyjdzie.

AZ rozważam ale w tym roku chcę jeszcze spróbować na naszych komórkach, potem KD.
    Zapytałam o dostępność w Twoim przypadku żeby mieć pełniejszy obraz sytuacji.

Rozumiem Twoje rozkminy. To nie są głupie myśli. Zarodek jest a Ty czekasz tygodniami na to, żeby umówić histeroskopię. Nawet nie wiadomo na 100% czy ona jest potrzebna, tak jak dodatkowe leki itd.
    Cokolwiek wybierzesz my Cię tu wspieramy:)

Ja miałam identyczne myśli w maju. Odwołałam histeroskopię u Janowca i podeszłam do transferu z małą obstawą leków. Wtedy czułam, że tego potrzebuję. Wiem też, że teraz robiąc przerwę na zabieg, menopauzę, kupując immunoglobuliny i tak nie mam pewności, że się uda. Daje mi to tylko większy spokój, a to jest to czego potrzebuję teraz.

Cień lubi tę wiadomość

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
    FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
    06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
    24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    IPKoD ⬆️⬇️ hiperreceptywność
    allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dziewczyny, o co może chodzić z tym falowaniem LH? Owulacja będzie czy raczej się nie spodziewać? Pierwszy raz mam taką sytuację, zawsze był pik i spadek, a teraz takie kwiatki. Zrobię proga tylko teraz to nawet nie wiem kiedy… coś czuję że kolejny miesiąc będzie lipa…. 😢

IMG-9118.jpg

Milunia, ja tak kiedyś miałam. Lekarz mi wyjaśnił, że to może być tak, że organizm się zbiera do owulacji, ale pęcherzyk nie pęka. U mnie się to potwierdziło na monitoringu, że pomimo, że testy wychodziły pozytywne, to pęcherzyk cały czas rósł. W końcu pękł, ale zrobiła się torbiel krwotoczna. Nie musi tak być w Twojej sytuacji, ale jak chodzisz też na monitoring, to jest to najpewniejsza metoda obserwacji cyklu 🙂 pare lekarzy u których byłam w ogóle nie wierzyło w testy LH, bo to wyłapuje tylko pik hormony, a nic nie mówi o owulce, ale ja robiłam dla swojego spokoju mojej głowy 😁 także nie przekreślaj jeszcze tego cyklu, bo wszystko się może zdarzyć! 🤞🏻

Milunia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Milunia, ja tak kiedyś miałam. Lekarz mi wyjaśnił, że to może być tak, że organizm się zbiera do owulacji, ale pęcherzyk nie pęka. U mnie się to potwierdziło na monitoringu, że pomimo, że testy wychodziły pozytywne, to pęcherzyk cały czas rósł. W końcu pękł, ale zrobiła się torbiel krwotoczna. Nie musi tak być w Twojej sytuacji, ale jak chodzisz też na monitoring, to jest to najpewniejsza metoda obserwacji cyklu 🙂 pare lekarzy u których byłam w ogóle nie wierzyło w testy LH, bo to wyłapuje tylko pik hormony, a nic nie mówi o owulce, ale ja robiłam dla swojego spokoju mojej głowy 😁 także nie przekreślaj jeszcze tego cyklu, bo wszystko się może zdarzyć! 🤞🏻

Teraz to już sama nie wiem co myśleć… niby w miesiącach, w których badałam proga, wynik wskazywał na to, że owulacja zawsze była więc niby czemu miałoby być inaczej? No nic, za tydzień mam wizytę to może czegoś się dowiem. No i proga też oznaczę. Nic więcej na ten moment zrobić nie mogę…

Ale wiecie co, przetyrała mnie ta końcówka miesiąca psychicznie. Sporo dzieci w okolicy się urodziło i sporo ciąż. Nie zazdroszczę, bo przecież nie wiem jaką drogę przeszli Ci przyszli rodzice, ale jest mi bardzo przykro, że mnie to nie dotyczy. Ostatnio nic mnie nie cieszy i bym siedziała tylko w domu….

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
    - sok z kiszonych buraków
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Teraz to już sama nie wiem co myśleć… niby w miesiącach, w których badałam proga, wynik wskazywał na to, że owulacja zawsze była więc niby czemu miałoby być inaczej? No nic, za tydzień mam wizytę to może czegoś się dowiem. No i proga też oznaczę. Nic więcej na ten moment zrobić nie mogę…

Ale wiecie co, przetyrała mnie ta końcówka miesiąca psychicznie. Sporo dzieci w okolicy się urodziło i sporo ciąż. Nie zazdroszczę, bo przecież nie wiem jaką drogę przeszli Ci przyszli rodzice, ale jest mi bardzo przykro, że mnie to nie dotyczy. Ostatnio nic mnie nie cieszy i bym siedziała tylko w domu….
    A może u Ciebie to podwójna owulacja? 😉 mam nadzieję, że za tydzień lekarz potwierdzi, że owulacja miała miejsce i będzie jedno zmartwienie mniej 🤞🏻
    Wiem, że łatwo powiedzieć, ale spróbuj coś zrobić tylko dla siebie, znajdź jakąś aktywność, która sprawi Ci dużo radości. Walka o macierzyństwo niestety nie zawsze jest łatwa, ale musisz byc silna, mieć energię na te walkę. Twój czas też przyjdzie, ja mocno w to wierzę, ale nie trać siebie w tym wszystkim.
    I trzymam kciuki, za każdą z was ❤️🤞🏻

Daisy1, Milunia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!❤️
    Tradycyjnie już, witam się z Wami w nowym miesiącu! 🍁🍂 Oby wrzesień obfitował dla nas w same najlepsze wiadomości. Ja już przebieram nóżkami na myśl o transferach i testowaniu, ale przed nami też trochę ważnych konsultacji i histeroskopii. Trzymam mocno kciuki, żeby wszytkie te małe i duże kroki przybliżyły nas do upragnionego celu🤞🤰 Niech wrzesień będzie dla nas łaskawy i nie każe nam długo czekać na dwie kreseczki! ❤️

Mq1991, Rafiki, Zaczytana29, Cień, krakowiankq, Biochemiczka, Cerva, Jusia92, Milunia, Paola2604, nadzieja09, Laurelli, aszin, MadzikPc92, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Cień Autorytet

Wysłany: 1 września, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    AZ rozważam ale w tym roku chcę jeszcze spróbować na naszych komórkach, potem KD.
    Zapytałam o dostępność w Twoim przypadku żeby mieć pełniejszy obraz sytuacji.

Rozumiem Twoje rozkminy. To nie są głupie myśli. Zarodek jest a Ty czekasz tygodniami na to, żeby umówić histeroskopię. Nawet nie wiadomo na 100% czy ona jest potrzebna, tak jak dodatkowe leki itd.
    Cokolwiek wybierzesz my Cię tu wspieramy:)

Ja miałam identyczne myśli w maju. Odwołałam histeroskopię u Janowca i podeszłam do transferu z małą obstawą leków. Wtedy czułam, że tego potrzebuję. Wiem też, że teraz robiąc przerwę na zabieg, menopauzę, kupując immunoglobuliny i tak nie mam pewności, że się uda. Daje mi to tylko większy spokój, a to jest to czego potrzebuję teraz.

Polubiłam za zrozumienie ❤️
    No ja tak mam, że jak już się za coś biorę, to zaczynam myśleć o tym zdecydowanie za dużo. Chcę mieć kontrolę nad czymś, czego tak naprawdę nie da się kontrolować.

Może faktycznie poczekam na wyniki i w zależności od tego, co zdecyduje lekarz na konsultacji, podejmę decyzję.

W sumie ten czas tak leci, że zaraz będzie nowy rok. Wrzesień przeleci i reszta miesięcy też. 🙈

| Hashi 🌺 | Endo + adeno
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G | KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    9× IVF/ICSI • 6× ET/KET • 2× CB 🤍 • AZ 🌱
    🤍 VI 2025 – poronienie (8. tc.) 💔
    V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG 0 ❌

Spróbujemy jeszcze raz…🌱🤍
    IX/X 2026 – histeroskopia | Barska Clinic
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 1 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jeszcze jedna ważna rzecz! ❤️ Przecież we wrześniu czekają nas też szczęśliwe rozwiązania u naszych staraczek-wojowniczek🥹❤️ Aż trudno uwierzyć kiedy to zleciało.
    @Fox @Void, @Wixa🌸 @Laurelli, trzymam kciuki! Jeśli kogoś pominęłam to dajcie znać 😊

Cerva, Jusia92, Zaczytana29, Mq1991, MadzikPc92, Milunia, Paola2604, Olcykowa, Kata3333, Laurelli, Fox, Rafiki, aszin, _Dysia_, Void, Ninia lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ⏳️ 4cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Zaczytana29 Ekspertka

Wysłany: 1 września, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja trochę się Wam pożale, bo w sumie nikomu jeszcze nie mowilam o ciąży poza przyjaciółką i szefową (którą dziś poinformowałam).

Chodzę do lekarki która przyjmuje około półtorej godziny drogi ode mnie, a pracuje w szpitalu oddalonym jeszcze bardziej (jakieś 2 godziny drogi). Zaczęłam u niej leczenie, pozniej przy pierwszej ciąży byłam na jednej wizycie, na drugiej mialam jej podziękować i prowadzić ciążę na NFZ ale wtedy okazało się, że serduszko dziecka przestało bić. Więc to ona zaleciła mi później zrobienie biopsji endometrium, jednej później drugiej, sama dobrała leczenie itp, więc teraz jak tylko się dowiedzialam o ciąży to napisalam do niej i byłam tez wczoraj na wizycie.
    W mieście w którym mieszkam jest lekarka ktora przyjmuje tylko na NFZ i większości ciąż prowadzi ona, jest bardzo wychwalana, pracuje w miejscowym szpitalu. Dlatego przy pierwszej ciąży byłam u niej na wizycie, założyłam kartę ciąży, byłam zadowolona. Po poronieniu powiedziala mi, że tak się zdarza, przepisała Duphaston na czas staran, mowila ze gdy się skończy to przepisze kolejny.
    I teraz zastanawiam się co robic, za tydzien mam wizyte u tej lekarki na NFZ, za dwa tygodnie u tej u ktorej byłam wczoraj.
    Obydwie bardzo lubię, są zupełnie rozne. W pierwszej chwili chciałam prowadzić ciążę wlasnie u tej na NFZ, juz pomijam koszty ale jest po prostu blisko i skłaniam się żeby to ona była prowadzącą ciąży.
    Z drugiej strony, tą pierwszą tez bardzo lubie i głupio mi że, nie będę prowadzić ciąży u niej, bo uważam, że duzo mi pomogla, nawet na urlopie odp na wiadomości, z tym, ze jest daleko. No i ma lepszy sprzęt usg itp...
    Myślicie, że moge jeździć do dwóch? Miałyście takie doświadczenia? Żeby jedna byla prowadzącą a druga zeby mimo wszystko odwiedzać np raz w miesiącu? Czy to zupełnie bez sensu według Was?

Przepraszam, tyle się opisałam ale jakoś nie daje mi to spokoju 🙈

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 1 września, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    A może u Ciebie to podwójna owulacja? 😉 mam nadzieję, że za tydzień lekarz potwierdzi, że owulacja miała miejsce i będzie jedno zmartwienie mniej 🤞🏻
    Wiem, że łatwo powiedzieć, ale spróbuj coś zrobić tylko dla siebie, znajdź jakąś aktywność, która sprawi Ci dużo radości. Walka o macierzyństwo niestety nie zawsze jest łatwa, ale musisz byc silna, mieć energię na te walkę. Twój czas też przyjdzie, ja mocno w to wierzę, ale nie trać siebie w tym wszystkim.
    I trzymam kciuki, za każdą z was ❤️🤞🏻

Dziękuję 🥹 staram się być silna, ale czasem nie potrafię….

Z dobrych wieści to pojawił się wynik mykologiczny i jest napisane, że grzybów drozdzopodobnych nie wyhodowano (czy jakoś tak). Czyli w zasadzie wymazy dobre prócz tych nielicznych e.coli bez podanych ilości. Endoover zamówiony i jedziemy dalej….

Dudu13, Jusia92 lubią tę wiadomość

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
  • MadzikPc92 Koleżanka

Wysłany: 1 września, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana29 wrote:
    Dziewczyny, a ja trochę się Wam pożale, bo w sumie nikomu jeszcze nie mowilam o ciąży poza przyjaciółką i szefową (którą dziś poinformowałam).

Chodzę do lekarki która przyjmuje około półtorej godziny drogi ode mnie, a pracuje w szpitalu oddalonym jeszcze bardziej (jakieś 2 godziny drogi). Zaczęłam u niej leczenie, pozniej przy pierwszej ciąży byłam na jednej wizycie, na drugiej mialam jej podziękować i prowadzić ciążę na NFZ ale wtedy okazało się, że serduszko dziecka przestało bić. Więc to ona zaleciła mi później zrobienie biopsji endometrium, jednej później drugiej, sama dobrała leczenie itp, więc teraz jak tylko się dowiedzialam o ciąży to napisalam do niej i byłam tez wczoraj na wizycie.
    W mieście w którym mieszkam jest lekarka ktora przyjmuje tylko na NFZ i większości ciąż prowadzi ona, jest bardzo wychwalana, pracuje w miejscowym szpitalu. Dlatego przy pierwszej ciąży byłam u niej na wizycie, założyłam kartę ciąży, byłam zadowolona. Po poronieniu powiedziala mi, że tak się zdarza, przepisała Duphaston na czas staran, mowila ze gdy się skończy to przepisze kolejny.
    I teraz zastanawiam się co robic, za tydzien mam wizyte u tej lekarki na NFZ, za dwa tygodnie u tej u ktorej byłam wczoraj.
    Obydwie bardzo lubię, są zupełnie rozne. W pierwszej chwili chciałam prowadzić ciążę wlasnie u tej na NFZ, juz pomijam koszty ale jest po prostu blisko i skłaniam się żeby to ona była prowadzącą ciąży.
    Z drugiej strony, tą pierwszą tez bardzo lubie i głupio mi że, nie będę prowadzić ciąży u niej, bo uważam, że duzo mi pomogla, nawet na urlopie odp na wiadomości, z tym, ze jest daleko. No i ma lepszy sprzęt usg itp...
    Myślicie, że moge jeździć do dwóch? Miałyście takie doświadczenia? Żeby jedna byla prowadzącą a druga zeby mimo wszystko odwiedzać np raz w miesiącu? Czy to zupełnie bez sensu według Was?

Przepraszam, tyle się opisałam ale jakoś nie daje mi to spokoju 🙈
    Ja początkowo miałam chodzić na wizyty do gina mojego, który mnie prowadzi raz na dwa tygodnie i tak chodziłam
    Aktualnie mam zalecenia raz w miesiącu ale i tak chodzę jeszcze do innego co dwa tygodnie ale to korzystam z pakietu w Medicover na te dodatkowe wizyty.
    Próbowałaś konsultacji u immunologa? Szczerze polecam bo do tej pory zawsze szybko mi się ciążę zakańczamy na wczesnym etapie, a teraz 21 tydzień a do tego wystarczyły odpowiednio dobrane leki. Piszę akurat na moim przykładzie ale wiadomo każda z nas jest inna.

Zaczytana29, Milunia lubią tę wiadomość

• Zaczytana29 Ekspertka

Wysłany: 1 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadzikPc92 wrote:
    Ja początkowo miałam chodzić na wizyty do gina mojego, który mnie prowadzi raz na dwa tygodnie i tak chodziłam
    Aktualnie mam zalecenia raz w miesiącu ale i tak chodzę jeszcze do innego co dwa tygodnie ale to korzystam z pakietu w Medicover na te dodatkowe wizyty.
    Próbowałaś konsultacji u immunologa? Szczerze polecam bo do tej pory zawsze szybko mi się ciążę zakańczamy na wczesnym etapie, a teraz 21 tydzień a do tego wystarczyły odpowiednio dobrane leki. Piszę akurat na moim przykładzie ale wiadomo każda z nas jest inna.
    Nie, przyznam szczerze, że nie mialam konsultacji u immunologa, dzięki, że piszesz, może faktycznie warto rozważyć!

MadzikPc92 lubi tę wiadomość

🙋‍♀97
    Hashimoto

🙋‍♂ 92
    Starania od 2023

05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia

25.11.2025 upragnione II kreski
    04.12.2025 ❤️️
    29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5)
  • Paola2604 Autorytet

Wysłany: 1 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Kobietki, jeszcze jedna ważna rzecz! ❤️ Przecież we wrześniu czekają nas też szczęśliwe rozwiązania u naszych staraczek-wojowniczek🥹❤️ Aż trudno uwierzyć kiedy to zleciało.
    @Fox @Void, @Wixa🌸 @Laurelli, trzymam kciuki! Jeśli kogoś pominęłam to dajcie znać 😊

I jeszcze ja 😁 termin na 1.10 ale czuję że to będzie wrzesień ☺️
    @Fox @Void myślę że niedługo tu zawitają z dobrymi nowinami 🥰
    @Wixa daj znać co u ciebie ☺️

Daisy1, Cień, Jusia92, Dudu13, Milunia, Laurelli, Fox, aszin, _Dysia_, Ninia lubią tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony

Ciąża 8
    2026- w trakcie - accofil, luteina , acard 150, neoparin 0,4

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 1 września, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    I jeszcze ja 😁 termin na 1.10 ale czuję że to będzie wrzesień ☺️
    @Fox @Void myślę że niedługo tu zawitają z dobrymi nowinami 🥰
    @Wixa daj znać co u ciebie ☺️

Oj tak,czekamy na te dobre wieści ❤️

Paola2604 lubi tę wiadomość

| Hashi 🌺 | Endo + adeno
    💉 IVF od 2019 r.

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana, chodź tam gdzie czujesz się lepiej. Sama miesiąc temu miałam kamień na sercu po pierwszej wizycie w „starym miejscu” Na dodatek było to mało kameralne miejsce i wiedziałam że nie chce z tym miastem wiązać swojej może kiedyś porodowej przyszłości. Bałam się też, że spotkam kogoś znajomego…
    Czułam że podjęłam dobrą decyzję jak wyszłam nie od jednej a od dwóch nowych dr :) jedna 30 druga 40 min od domu :) U tej pierwszej mam wizyty pewnie za miesiąc, mam kartę ciąży i lecę z pakietu z Medi bo to jednostką współpracująca, u drugiej byłam pierwszy raz za hajs w Wawie ale teraz wybieram się do niej za tydzień na NFZ bo kliknęło między nami na wizycie i dała mi numer do siebie :)
    Myślę że z naszymi historiami lekarze nie mają pretensji że masz dwóch lekarzy na tym wczesnym etapie. Czy nawet trzech jak dojdzie Endo-immuno.
    Sprzęt jak się okazało wszędzie ten sam ale moja ulga po zmianie gabinetu w którym dowiedzieliśmy się o stracie automatycznie zdjęła ze mnie wywrotkę lęku.
    Idź za swoim sercem - nierzadko ono podpowiada najlepsze rozwiązanie dla Ciebie. A zawsze się da coś wykombinować i pójść na NFZ. Mam dużo wdzięczności w sobie że tak to sobie „ułożyłam” w tym momencie.

Czekamy we wrześniu na Wasze dzieciaczki dziewczyny 😍

Daisy, a ty kiedy planujesz testować?😚😎

Milunia, ecoli to często zanieczyszczenie próbki czy po prostu te drogi są blisko. Jesli nie masz objawów to koksujemy probiotyki i za jakiś czas możesz sobie dla spokojnej głowy powtórzyć.

Chyba odsapnę trochę od forum na kilka dni bo nie ukrywam że zbieram siły psychiczne na dalsze czekanie i prenatalne. Będę podczytywać zza krzaczka 🫶

Daisy1, MadzikPc92, Jusia92 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale fajnie że wpadłyście do nas, to daje taki ogrom nadziei, że i nam się uda. Wiem, że niebawem Wasz czas będzie mocno ograniczony, ale nie zostawiajcie nas, wpadajcie czasem z informacjami co u Was. Trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiązania 🤞🏻🍀

MadzikPc92, Cień, Jusia92, Paola2604 lubią tę wiadomość

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy dziękujemy za pamięć jak zawsze 🥰 Ty i każda kobietka tu to jesteście cuuuudo 🥰
    Oczywiście trzymam kciuki za każdą i podglądam podczytuję co u Was ✨💖
    Jesteście dla mnie i będziecie wielkim wsparciem 👑

No już nie wiele zostało 🤰🏻 kiedy to zleciało 🙈
    Dopiero co wysyłałam Wam zdjęcia testów 🥺 i nie zapomnę nigdy kochane kobiety ile wsparcia od Was dostałam i jak potraficie podnosić na duchu i dawać nadzieję 😇

Cień, Mq1991, MadzikPc92, Daisy1, aszin, Jusia92, Paola2604, Kata3333, Ninia lubią tę wiadomość

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 1 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    @Daisy dziękujemy za pamięć jak zawsze 🥰 Ty i każda kobietka tu to jesteście cuuuudo 🥰
    Oczywiście trzymam kciuki za każdą i podglądam podczytuję co u Was ✨💖
    Jesteście dla mnie i będziecie wielkim wsparciem 👑

No już nie wiele zostało 🤰🏻 kiedy to zleciało 🙈
    Dopiero co wysyłałam Wam zdjęcia testów 🥺 i nie zapomnę nigdy kochane kobiety ile wsparcia od Was dostałam i jak potraficie podnosić na duchu i dawać nadzieję 😇

Jak ja czekam na to Twoje szczęśliwe rozwiązanie 🥹❤️
    Przebieram nóżkami niecierpliwie jak przedszkolak.
    To tuż tuż 🕰

Laurelli lubi tę wiadomość

| Hashi 🌺 | Endo + adeno
    💉 IVF od 2019 r.

• Fox Autorytet

Wysłany: 2 września, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Troszkę mi zajęło oczywiście ogarnięcie, ale jestem!

31.08 o godzinie 15:30 po drugiej stronie brzuszka zameldował się Nasz Tęczowy Czaruś ❤️🌈 zawrotne 4060g szczęścia.

Ciąża nie była łatwa, duzo dziwnych przygód i dolegliwości, ale już po wszystkim. Aż nie mogę uwierzyć, że wszystko się udało i maluszek jest już z nami 🥹

Pamiętajcie kochane! Po każdej burzy musi wyjść słoneczko! Niezależnie jak długa i ciężka jest burza 🍀🥺

Zaczytana29, Daisy1, Biochemiczka, Milunia, Cień, Mq1991, aszin, Laurelli, MadzikPc92, Rafiki, Jusia92, Dudu13, nadzieja09, _Dysia_, Paola2604, Kata3333, Ninia, Cerva lubią tę wiadomość

91'

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵
    15.04 II prenatalne - 346g chłopiec 🩵
    24.06 III prenatalne - 1709g 🩵
    29.07 34+5 3202g 😳
    18.08 37+4 3850g 🫠

31.08.2026 4060g 🥰🥳

age.png
    age.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ