SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Milunia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    @Milunia, bardzo mi przykro 🫂❤️ Daj sobie przestrzeń na ten smutek i łzy, masz prawo tak się czuć🥺 Z histero myślę, że to bardzo dobry pomysł, rozwieje wszelkie wątpliwości i może znajdziecie przyczynę tych plamień🤞 A dostałaś też na czas starań obstawę z proga? ❤️
    Co do badań dla męża, my byliśmy w Salve w Łodzi, w necie znalazłam filmik jak wygląda ten pokój do badań, żeby psychicznie się nastawić, można też wejść razem do środka jbc 🙂

Ooo to fajnie że można wejść razem do środka. Trzeba się wcześniej umawiać? Podpowiesz coś więcej jak to wygląda wszystko? Mąż mega zestresowany, ale nie ma wyjścia, mam wrażenie że my kobiety i tak mamy gorzej z tymi badaniami więc niech nie narzeka.

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
    - sok z kiszonych buraków
  • Milunia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Kochana, przykro mi - dobrze że to piszesz i wyrzucasz z siebie. Nasz wątek jest kolorowy i jest tu miejsce na wszystkie emocje i myśli 🫂 pamiętaj, że to tylko klasyfikacja i nie jesteś tą diagnozą. Czasem ci lekarze wpisują bądź co bądź by było. Rozumiem Twoje myśli bo miałam tak samo jak zobaczyłam pierwsze recepty z IR a tam „leczenie niepłodności” W grudniu od lekarza którego poznałam w szpitalu przy pierwszej stracie dostałam skierowanie do Novum z hasłem „niepłodność wtórna - obserwacja w kierunku POF/POI”
    Ostatnio miałam też taka sytuację, że bliska mi osoba bliskiej mi osobie, nie wiedząc o naszym stanie, zapytała czy te moje leki to na bezpłodność. Gdzie tu nigdy o bezpłodność nie chodziło…
    Milunia, czy ty masz plamienia na kilka dni przed okresem? Sprawdzałaś jak Twój progesteron w drugiej fazie?

A no właśnie, komuś może się wydawać to zwykłym pytaniem, a u nas wywoluje ogrom emocji. Ja nie wiem czy sobie nie zdają sprawy z tego, że ranią czy jak? Takie ocenianie ehhh…

Tak, mam kilka dni przed okresem. Czasem 7, czasem 5, czasem 3… Nie są duże, ale taki podbarwiony śluz, bez żywej krwi. W zasadzie to widoczne tylko na papierze. Robiłam kilka razy ale tylko 7 dpo i najniższy wynik to był 11 z kawałkiem a najwyższy 14 z kawałkiem. To ma być 7, 9 i 11 dpo czy jak? Duphaston sama włączałam 2 tabletki dziennie, ale nie wiem czy nie za późno i dlatego nic nie dało bo bałam się żeby nie wstrzymać owulacji.

Tak sobie myślę czy w tym kolejnym cyklu nie wrócić do lametty (3-7 dc) + ten duphaston ( tylko w jakich dniach)
    🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:59

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
    - sok z kiszonych buraków
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lametty się nie wypowiem bo nigdy nie byłam ale ostrzeżenie jest tak że za duża dawka może podbić TSH i rozbujać jajniki. Pytałam o plamienia bo 2-3 dni przed jest ok. Jeśli wypada w okolicy peak progesteronowego czyli 5-7 dni przed to z mojego doświadczenia może sugerować: polipy, stan zapalny endometrium i/lub za szybki spadek progesteronu. Może sugerować - to słowa klucz. Mój progesteron był ładny w 7dpo ale już w 9dpo był 3x niższy a 11dpo to już wgl. Nie wiem czy wynikało to z mojej rezerwy i jakości jajników ale dr K w IR włączyła mi w styczniu cyclogest od 3dpo na 10 dni aż do negatywnego testu… lub pozytywnego. Tłumaczyła że wykres jest zbyt stromy mimo że nie było plamień.
    Możesz na początek sobie sprawdzić w 7dpo i 9dpo jak wynik. Dhupaston nie wyjdzie z krwi.
    No i może ta biopsja z CD 138? Tylko dość dużo to kosztuje ale może by się udało podczas histero to zrobić?

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 prenatalne I ⏳🔎
‹‹ 377 378 379 380 381
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ