Forum Poronienie Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran
Odpowiedz

Oczekiwanie na zielone swiatlo - dla tych ktore czekaja na wznowienie staran

Oceń ten wątek:
  • trodde Autorytet
    Postów: 369 250

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam do terminu @ i postanowiłam zrobić dzisiaj test... wyszła biała biel.
    W sumie niczego innego się nie spodziewałam, bo ciężko zajść w ciążę 4 dni przed owu, ale jednak trochę mi smutno. Myślałam, że może i mi uda się prezent na Święta.

    Starania od 07.2018, 36 lat
    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
    Lublin
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie zrobiłaś ten test. Paskowe często wychodzą pozytywne dopiero po terminie @ Nie trać nadziei ;)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 00:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespelnionamama gratuluje! Beta pieknie przyrasta.

    Bitter, super ze podjeliscie sie podejsc z kd. A probowac naturalnie nikt nie zabroni. A noz sie uda :)

    Trodde sciskam. Grudzien jest szczegolnie ciezki do testowania. Biel testu boli 100 x bardziej, bo to przeciez taki magiczny miesiac.

    U mnie zbliza sie owu. Sterydy na razie bez skutkow ubocznych. Ciezze sie z tego, bo balam sie ich brac.
    Zrobilam sobie ostatnio prolaktyne i wyszla w niskiej normie mimo ze karmie piersia. To mnie dodatkowo pozytywnie nastawilo do dzialania :)

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • trodde Autorytet
    Postów: 369 250

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura już spadła więc nie ma szans. Czekam na @. Ze sterydami mam podobnie, strasznie się tego bałam, a na razie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Teraz mam kontrolnie zrobić tsh i 2.01 wizyta i monitoring.
    Ciężkie będą te Święta, byłabym już w 16 tygodniu ciąży, ale jest jak jest. Jakoś teraz to wszystko do mnie wraca.

    Starania od 07.2018, 36 lat
    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
    Lublin
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylabym w 29tc :( Ciagle licze jak daleko bym byla :/
    Moja bliska kolezanka jest na podobnym etapie. Razem sie cieszylysmy z naszych ciaz, a teraz jej unikam jak ognia. Nie moge patrzec na jej brzuch i nawet mi przez usta nie przechodzi zeby zapytac ja o ciaze, jak sie czuje itp. Nic na to nie moge poradzic :(

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę tygodnie...miałabym już 33tc. Tak bardzo to niesprawiedliwe, że nie możemy cieszyć się ciążą :( Niby się cieszę, że niedługo święta, ale nie mogę pozbyć się myśli, że mogłam już być w zaawansowanej ciąży i kulać się po pokoju. Ściskam Was mocno! Musimy jakoś przetrwać

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam udanych sylwestrów !
    2 kresek na teście i wszystkiego dobrego w nowym roku

    U mnie spokojnie, od wczoraj w szpitalu ale póki co mam się nie martwić, z dzieciaczkami jest wszystko dobrze, ładnie im biją serca. Jutro pewnie kolejne usg :) trzymajcie kciuki żeby jutro wypuścili mnie do domu

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Dziewczyny życzę wam udanych sylwestrów !
    2 kresek na teście i wszystkiego dobrego w nowym roku

    U mnie spokojnie, od wczoraj w szpitalu ale póki co mam się nie martwić, z dzieciaczkami jest wszystko dobrze, ładnie im biją serca. Jutro pewnie kolejne usg :) trzymajcie kciuki żeby jutro wypuścili mnie do domu
    Ojej a co się stało, że w szpitalu? Wizytę miałaś mieć dopiero 2.01. Gratuluję serduszek :* Oby jutrzejsze USG Ciebie uspokoiło!

    NiespełnionaMama lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ojej a co się stało, że w szpitalu? Wizytę miałaś mieć dopiero 2.01. Gratuluję serduszek :* Oby jutrzejsze USG Ciebie uspokoiło!

    Ze względu na silne skurcze macicy, była twarda i bardzo bolesna
    Usg miałam wczoraj, dzisiaj i mam mieć znów jutro rano...
    dołożyli leków i jakoś mija czas
    Ogólnie to cały oddział już wie ze spodziewam się bliźniaków :)

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Ze względu na silne skurcze macicy, była twarda i bardzo bolesna
    Usg miałam wczoraj, dzisiaj i mam mieć znów jutro rano...
    dołożyli leków i jakoś mija czas
    Ogólnie to cały oddział już wie ze spodziewam się bliźniaków :)
    Dobre wieści szybko się rozchodzą, a podwójne szczęście to już tym bardziej :) Daj znać jak po USG.

    U mnie nowy rok = nowy cykl. Wczorajsze plamienie zamieniło się w małpiszona :( Mam nadzieję, że styczeń będzie szczęśliwy, bo już sił mi brak

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dobre wieści szybko się rozchodzą, a podwójne szczęście to już tym bardziej :) Daj znać jak po USG.

    U mnie nowy rok = nowy cykl. Wczorajsze plamienie zamieniło się w małpiszona :( Mam nadzieję, że styczeń będzie szczęśliwy, bo już sił mi brak

    Będzie dobrze, ty również niedługo ujrzysz dwie kreski na teście życzę ci tego z całego serca
    Dziś bez usg jednak, jutro będzie.

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Maluchy maja się dobrze. Wyniki mam ok. Wieczorem wizyta u mojej gin

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiespełnionaMama wrote:
    Ja już w domu. Maluchy maja się dobrze. Wyniki mam ok. Wieczorem wizyta u mojej gin
    Dobrze, że już wypuścili. Pewnie się uspokoiłaś po tym USG :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dobrze, że już wypuścili. Pewnie się uspokoiłaś po tym USG :)

    Tak duzo spokojniejsza jestem. Szkoda tylko ze żadnych zdjęć mi nie dali a zrobili chyba z 15 :( ale nic dzis wizytuje o 19 u mojej gin napewno mi da jakieś zdjęcia

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • NiespełnionaMama Ekspertka
    Postów: 170 57

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorem byłam u swojej gin. Na razie mówi ze wszystko dobrze. Następna wizyta za dwa tygodnie.
    Zaplanowała również prebatalne na 11.02 tuż przed moimi urodzinami. Oby wszystko było dobrze

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c34bfb24736.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:29

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

    Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6746 9024

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze! Śliczne maluchy :)

    NiespełnionaMama lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • trodde Autorytet
    Postów: 369 250

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Na pewno będzie wszystko dobrze :)

    NiespełnionaMama lubi tę wiadomość

    Starania od 07.2018, 36 lat
    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
    Lublin
  • Miuczek Przyjaciółka
    Postów: 116 74

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mogę do was dołączyć ? Malucha straciłam 13.11.2018 w 10 tc . To nasza druga ciąża która planowaliśmy synek miał dostać w prezencie na 2 urodziny braciszka :) . Specjalnie nie wracałam do pracy , wzięłam wychowawczy od lipca się stralismy w lipcu była ciąża biochemiczna dwa miesiące i udało się znów i wszystko było super do 9 tc. Przeziębiłam się i straciłam po tym objawy. Niestety serce przestało bić. Histopatologia wskazała liczne zmiany w macicy , co wskazuje na jakaś infekcje . Itymna została wykluczona wiec wydaje się ze to to niewinne przeziębienie ;(. Było mi bardzo ciężko , okropne jest to przeżycie i społecznie nie rozumiane . Zdania co do starań bardzo podzielone od 3M do 6 czkania , dwa cykle , od razu itp. Po zabiegu miałam normalny cykl gienkolog potwierdził owulacje , teraz jest drugi i przestaliśmy się zbespeczac nie wiem czy dobrze , ale stwierdzialam co ma być to będzie . Czekam teraz na miesiączkę za tydzień powinna przyjść . Wczoraj miałam urodziny chyba najgorsze do tej pory , świata i sylwester szkoda gadać nic narazie nie cieszy dobrze to znaczy nie płakać .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 14:18

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:57

  • Miuczek Przyjaciółka
    Postów: 116 74

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew nic nie wykrył, tylko GBS którego przed porodem nie miałam . Na wszelki wypadek przeleczono mnie antybiotykiem w tamtym cyklu .Te zmiany ropne wyszły Histopatologii mógł tez wywołać wirus B.., chyba dobrze mówię , jest w każdym bądź razie taki który nie daje u dorosłych za bardzo objawów a dla płodu jest zabójczy .zwykle przeziębienie dla nas.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:47

‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.