Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie pierwsza ciaza po poronieniu
Odpowiedz

pierwsza ciaza po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Cześć dziewczyny mogę dołączyć? Jestem tu nowa. W styczniu straciłam mojego aniołka. Bardzo oboje z mężem pragniemy dziecka.
    Miałam zabieg. Po zabiegu 3 dni krwawiłam, 6 dni plamiłam a po 2 tygodniach miałam już owulację.Teraz czekam na pierwszą miesiączkę, po niej mam się zgłosić do mojej ginekolog na badanie usg. Morfologia wykonana w szpitalu przed zabiegiem idealne, wynik histopatologiczny bez zastrzeżeń.
    Przed poronieniem cykle długości 28 dni. I ten też chyba taki będzie sugerując się owulacją.
    Do pracy nie mam powrotu. Do końca miesiąca mam L4 a później pewnie będę musiała kombinować, bo pracodawca poinformował mnie że do pracy nie mam powrotu jak tylko dałam mu L4 zachodząc w ciążę.
    Bardzo mocno pragniemy dziecka. Normalnie wróciłabym do pracy na 2 miesiące i starała się z mężem ponownie, ale w takich warunkach nie mogę sobie pozwolić na powrót i muszę postarać o L4 do kolenej ciąży. Tylko czy to nie za wcześnie jeśli zajdę w ciążę po pierwszej miesiączce od zabiegu? To będzie drugi cykl około 7 tygodni po zabiegu. Dodam, że zabieg miałam w 11 tygodniu, ciąża obumarła 8 tygodniu

Kochana u mnie z bliźniakami identyczna sytuacja. Zabieg w 11 tc., ale serduszka przestały bić prawdopodobnie w 7 i 8 tc. Staraj się znaleźć jakiegoś psychiatrę. Po pierwsze nie czepiają się do tego typu zwolnień. Po drugie ciągnąć je możesz do 182 dni. Wliczając te zwolnienia, które już były podczas ciąży. A nóż między czasie usłyszysz szczęśliwą nowinę. Z trym, że wtedy musisz już jakieś pisma do ZUS słać, żeby przez cały okres 9 m-cy mieć płatne.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja85 wrote:
    Kochana u mnie z bliźniakami identyczna sytuacja. Zabieg w 11 tc., ale serduszka przestały bić prawdopodobnie w 7 i 8 tc. Staraj się znaleźć jakiegoś psychiatrę. Po pierwsze nie czepiają się do tego typu zwolnień. Po drugie ciągnąć je możesz do 182 dni. Wliczając te zwolnienia, które już były podczas ciąży. A nóż między czasie usłyszysz szczęśliwą nowinę. Z trym, że wtedy musisz już jakieś pisma do ZUS słać, żeby przez cały okres 9 m-cy mieć płatne.
    Anastazja właśnie jestem na zwolnieniu od mojego psychiatry. Czyli jak 17 listopada poszłam na L4 w ciąży to mimo poronienia i potem zwolnienia od psychiatry muszę zsumować wszystkie razem? Ale 182 dni robocze czy kalendarzowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    ggonia a Ty kiedy miałaś zabieg?

28 grudnia 2014. Teraz zaczeliśmy pierwszy cykl starań , obecnie zaczoł się 10 dc więc te Ważne dni na intensywne <3 są już tuż tuż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 00:09

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra musisz zsumować niestety te dni. I chodzi o ogólnie 182 dni włącznie z sobotami i niedzielami.

Jak wizyty u psychiatry? Ja chodziłam prywatnie. Miałam bardzo miłą panią lekarz, z którą rozmawiało się... jak z kobietą. Zapisywała mi jakieś leki na "poprawę nastroju", ale ich nie brałam. Sama musiałam sobie wytłumaczyć to wszystko co się stało i zacząć żyć normalnie. Chociaż były i chwile zwatpienia, smutku i łez.

Szczęście do Nas wróci!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 09:22

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s Przepraszam za literówki, ale pisze z telefonu :)

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    28 grudnia 2014. Teraz zaczeliśmy pierwszy cykl starań , obecnie zaczoł się 10 dc więc te Ważne dni na intensywne <3 są już tuż tuż :)
    Moje dni płodne zaczynają się praktycznie od dzisiaj :D
    Więc trzymam kciuki za Ciebie i za siebie oraz inne starające się w tym cyklu dziewczyny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja85 wrote:
    Aleksandra musisz zsumować niestety te dni. I chodzi o ogólnie 182 dni włącznie z sobotami i niedzielami.

Jak wizyty u psychiatry? Ja chodziłam prywatnie. Miałam bardzo miłą panią lekarz, z którą rozmawiało się... jak z kobietą. Zapisywała mi jakieś leki na "poprawę nastroju", ale ich nie brałam. Sama musiałam sobie wytłumaczyć to wszystko co się stało i zacząć żyć normalnie. Chociaż były i chwile zwatpienia, smutku i łez.

Szczęście do Nas wróci!!!

No tak właśnie myślałam, ale o to nie kazała mi się martwić moja ginekolog, bo jeśli zajdę w ciążę mimo, że będę już np. 179 dni na zwolnieiu, to wtedy wyjaśnienia do ZUS-u będę musiała złożyć, które ona mi wypisze i będzie ok :)

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) W tym temacie akurat sporo czytałam.

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dylemat czy zacząć już dziś starania czy jutro skoro owulacja ma nastąpić w niedzielę według usg...
    test owulacyjny dziś wyszedł negatywny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra po prostu przestan myśleć i kochajcie sie jak na pierwszej randce ;) Wszystko ma swój czas zobaczysz że sie uda tylko daj odpoczac głowie . Ściskam i trzymam kciuki Ja nawet nie rozpakowałam testów owu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w tym cyklu mi się nie uda zajść to muszę zrezygnować ze starań do czasu aż znajdę kolejną pracę na umowę o pracę...
    Bo w mojej czeka już na mnie wypowiedzenie o czy poinformował mnie mój przełożony. Zwolnienie od aktualnego lekarza mogę mieć do końca kwietnia. Takie jest prawo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana życzę Wam z całego serca aby się udało bo przecież musi :)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UDA SIĘ! ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    UDA SIĘ! ;D
    Ooooo :) Jaki fajny awatar !!!!!!!!!!!!!!!!!!

kierzynka lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ