Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze poronienie i co dalej 😥
Odpowiedz

Pierwsze poronienie i co dalej 😥

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W cyklu czerwcowym brałam cały cykl 600 mg, a 3-7 dc 1200 mg. Wyszło, że cykl trwał tylko 27 dni więc przesadziłam z suplementacją i teraz nowy biorę tylko 600 mg cały i zobaczę co wyjdzie.
    U mnie 6+4 był pęcherzyk ciążowy 6,4 mm+żółtkowy, brak zarodka. 8+4 okazało się, że zarodek obumarł ok. 6+6, dwa dni po wizycie 😒mój organizm nie zorientował się przez 1,5 tygodnia wiec musiałam mieć tabletki. Chyba lepiej, że nie słyszałam, że bije serce.

Coś wiadomo?

Ginekolog powiedziała, że z fizjologicznego punktu widzenia kobieta po poronieniu jest zdrowa i ona nie widzi przeciwskazań do zabiegów, aczkolwiek jest "stara szkola", żeby wszelkie moczenie pupy, chłodzenie zostawić do czasu "po miesiączce". Wg niej jeśli będę czuła się pewniej i żeby nie nakładać dodatkowej presji na ciało i siebie, to mogę spróbować przełożyć sanatorium.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że takie uzasadnienie jakie masz na przełożenie jest wystarczające, że nikt nie powinien robić żadnych problemów. Ja przez ten czas do pierwszego okresu nie przeginałam z aktywnością.

pp2018 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ