X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze poronienie i co dalej 😥
Odpowiedz

Pierwsze poronienie i co dalej 😥

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W cyklu czerwcowym brałam cały cykl 600 mg, a 3-7 dc 1200 mg. Wyszło, że cykl trwał tylko 27 dni więc przesadziłam z suplementacją i teraz nowy biorę tylko 600 mg cały i zobaczę co wyjdzie.
    U mnie 6+4 był pęcherzyk ciążowy 6,4 mm+żółtkowy, brak zarodka. 8+4 okazało się, że zarodek obumarł ok. 6+6, dwa dni po wizycie 😒mój organizm nie zorientował się przez 1,5 tygodnia wiec musiałam mieć tabletki. Chyba lepiej, że nie słyszałam, że bije serce.

Coś wiadomo?

Ginekolog powiedziała, że z fizjologicznego punktu widzenia kobieta po poronieniu jest zdrowa i ona nie widzi przeciwskazań do zabiegów, aczkolwiek jest "stara szkola", żeby wszelkie moczenie pupy, chłodzenie zostawić do czasu "po miesiączce". Wg niej jeśli będę czuła się pewniej i żeby nie nakładać dodatkowej presji na ciało i siebie, to mogę spróbować przełożyć sanatorium.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że takie uzasadnienie jakie masz na przełożenie jest wystarczające, że nikt nie powinien robić żadnych problemów. Ja przez ten czas do pierwszego okresu nie przeginałam z aktywnością.

pp2018 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ