WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze poronienie i co dalej 😥
Odpowiedz

Pierwsze poronienie i co dalej 😥

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W cyklu czerwcowym brałam cały cykl 600 mg, a 3-7 dc 1200 mg. Wyszło, że cykl trwał tylko 27 dni więc przesadziłam z suplementacją i teraz nowy biorę tylko 600 mg cały i zobaczę co wyjdzie.
    U mnie 6+4 był pęcherzyk ciążowy 6,4 mm+żółtkowy, brak zarodka. 8+4 okazało się, że zarodek obumarł ok. 6+6, dwa dni po wizycie 😒mój organizm nie zorientował się przez 1,5 tygodnia wiec musiałam mieć tabletki. Chyba lepiej, że nie słyszałam, że bije serce.

Coś wiadomo?

Ginekolog powiedziała, że z fizjologicznego punktu widzenia kobieta po poronieniu jest zdrowa i ona nie widzi przeciwskazań do zabiegów, aczkolwiek jest "stara szkola", żeby wszelkie moczenie pupy, chłodzenie zostawić do czasu "po miesiączce". Wg niej jeśli będę czuła się pewniej i żeby nie nakładać dodatkowej presji na ciało i siebie, to mogę spróbować przełożyć sanatorium.

39 👱‍♀️, 38🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe 🩷
    🩺 10.03 III prenatalne

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że takie uzasadnienie jakie masz na przełożenie jest wystarczające, że nikt nie powinien robić żadnych problemów. Ja przez ten czas do pierwszego okresu nie przeginałam z aktywnością.

pp2018 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ