Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Eh jednak ten mój okres to parę godzin trwał i teraz jak kot napłakał. Jakoś nie mam dobrych przeczuć, może mi się zrosty porobiły po zabiegu
Nie, nie, nie.. Nie myśl tak.. Ja też tak się bałam, miałam identycznie jak ty. Też pisałam, nakrecalam się.. I właśnie żałuję że nie posłuchałam Blondyny... Nie potrzebie się tylko "schizowalam" i latałam do lekarza. Te pierwsze trzy miesiączki na prawdę mogą być inne, organizm dochodzi do siebie. Głowa do góry! 😊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta2506 wrote:Nie, nie, nie.. Nie myśl tak.. Ja też tak się bałam, miałam identycznie jak ty. Też pisałam, nakrecalam się.. I właśnie żałuję że nie posłuchałam Blondyny... Nie potrzebie się tylko "schizowalam" i latałam do lekarza. Te pierwsze trzy miesiączki na prawdę mogą być inne, organizm dochodzi do siebie. Głowa do góry! 😊
Coś czuje, że jak skończę się tym schizowac, to zacznę czymś nowym2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bubulka, Aneta po prostu u Was to pierwsze i oby jedyne poronienie a ja już mam na koncie 2 i to zupełnie inne były pierwsze 🐵 w każdym z nich dlatego staram się Wam to mówić i przekazać i czasem postawić na ziemię żeby nie schizowac że coś się dzieje ☺️
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka już tak się nie nakręcaj kochana... Trzeba myśleć, że tam wszystko dobrze oczyścili..Tak jak Blondyna pisze te @ mogą być inne po tym wszystkim 😞 Musimy być dobrej myśli chociaż wiem, że ciężko.... 😢💜
Babulka lubi tę wiadomość
-
Cześć 💚 jutro wracamy do ,normalności,- przedszkole, mąż więcej pracy, a ja od lutego wracam do pracy, już postanowiłam. Nie będzie czasu na myślenie i analizowanie, ale może ułoży się tak, że nie wrócę na długo czas pokaże. Jestem delikatnie mówiąc przestraszona, bo jednak w międzyczasie zaczął się koronawirus i muszę nauczyć się wielu procedur i pracy w nowych warunkach, ale przecież dam radę 🤗 tuż po studiach było gorzej a teraz już mam troszkę doświadczenia;) no i ciężko będzie zostawić dzieciaki, ale będą z Tatą albo Babcią, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jestem nastawiona pozytywnie do zmian.
Trzymam kciuki za każdą z nas w 2022 roku 🍀Blondyna.B, czarneniebo, Babulka, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Babulka spokojnie. Ja czasem mam tak,że np od rana do południa leci jak z pompy (u mnie przeciekajace tampony q godz to norma🙈), a no wracam z pracy i w domu do wieczora ledwo-ledwo. Albo odwrotnie. Rano coś tam powoli, a popołudniu leci jak z kranu. To tak zazwyczaj w 1-2dc. Jakby "całą macica" nie dostała kopa żeby się złuszczyć tylko działa to partiami.
Dla mnie nowością jest krotki okres. Teraz był 4 dni + pół piątek plamienie. Zawsze było 7dni krwawienia. Ale może to też przez estrofem🤔 w sumie nie pamiętam jak było przy pierwszym crio...Babulka lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dziękuję dziewczyny 😘 W sumie to się powinnam cieszyć, że już mnie nie zalewa jak plaży w przypływie a nie marudzić 😁
U mnie z pozytywnym nastawieniem to jest tak, że niby wszystko ok, głowa ustawiona, badań trochę porobilam, znam przyczynę poronienia, duża szansa na następną zdrową ciążę i nagle bum, chwila nieuwagi i panikuję. Chociaż nawet się nie staramy jeszcze.
O pierwsze dziecko się praktycznie nie staraliśmy, więc nie miałam tego problemu, o drugie się staraliśmy i już wtedy byłam kłębkiem nerwów, chociaż sobie wmawiałam, że nie. Mam nadzieję, że teraz mi się uda jakoś spokojniej do tego podejść chociaż będzie jeszcze trudniej 😌2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja dzisiaj za to czuje się lepiej, już tak podbrzusze nie boli (chyba że za dużo zaczynam robić, stać itp.)
Nati, a w którym momencie cyklu jesteś? Czy na razie nie obserwujrsz za bardzo?
Mam pytanie do dziewczyn, które korzystały ze skróconego macierzyńskiego. Można go skrócić? Jeśli np chciałabym 4 tygodnie a nie 8 to mogę go przerwać czy albo wszystko albo nic? -
Nati94 wrote:Dziewczyny wczoraj bóle podbrzusza i jajnika, dziś od rana metaliczny posmak w ustach😱 pewnie sobie wkręcam albo będę chora może.
Babulka, jak tam @, rozkręciło się?
Nati, który to dpo?
W środę testujesz czy korci wcześniej? 🤭15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nati, a w którym momencie cyklu jesteś? Czy na razie nie obserwujrsz za bardzo?
Mam pytanie do dziewczyn, które korzystały ze skróconego macierzyńskiego. Można go skrócić? Jeśli np chciałabym 4 tygodnie a nie 8 to mogę go przerwać czy albo wszystko albo nic?
Tak, można przerwać15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
-
Nati94 wrote:Dziewczyny wczoraj bóle podbrzusza i jajnika, dziś od rana metaliczny posmak w ustach😱 pewnie sobie wkręcam albo będę chora może.
Babulka, jak tam @, rozkręciło się?
Rozkręciło się do takiej normalnej 🐒 Nie za obfitej ale jednak jest krwawienie. Wracam więc do martwienia się o homocysteine 😂Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka, jak tam @, rozkręciło się?Nati94 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Dziękuję! A to jakoś formalnie trzeba czy pracodawca to zgłasza do ZUS?
A to nie wiem, bo ja nie korzystałam... Ale mówili mi w szpitalu o tym dokładnie . Wiem ze na pewno można wcześniej zrezygnować. Może się wypowiedzą dziewczyny które korzystały15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed