Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jestem po drugim poronieniu zatrzymanym. Było serduszko, jednak za tydzień przestało bic. Odstawiłam dwa dni temu leki, jeżeli do środy nic nie ruszy będę miała indukcję poronienie ( byłam w 7-8tyg , cisza zatrzymala się w ponad 6 tyg) . Podpowiedzcie mu proszę, są szanse, że to ruszy samo ? I obędzie się po raz kolejny beż zabiegu? Co mam zbadać? Nie wiem dlaczego po raz kolejny serduszko się zatrzymalo ;(
-
jo_ana wrote:Czytałam o podobnych przypadkach, jeśli po szczepieniu allo mlr nie wzrosło możliwe, że trzeba doszczepić ponownie, do tego w leczeniu pojawiał sie intralipid lub encorton albo leczenie immunosupresyjne equoralem.
W czasie trakcie ciąży oczywiście leki włączone steryd, heparyna, acard, wysokie dawki progesteronu.
No i zbadamy Allo jakie jest. A wiesz może czy musi być jakiś odstęp między ciąża biochem a badaniem?
-
Blondyna.B wrote:W ciąży biochemicznej była próba zagnieżdżenia ale nie udało się zagnieździć więc to zwykła opóźniona miesiączka często bardziej obfita niż zwykła.
A co to znaczy szybko? Który masz dc a w którym zwykle jest owulacja? Ten cykl zaraz po cb może być inny - dłuższy, krótszy, z owulacją lub bez
Lekarz powiedział, że mam przyjść jak distane normalna miesiączkę i zobaczymy czy się oczyściłam. Termin mam dopiero na 20.01 i nie wiem czy działać czy się wstrzymać. -
Karolka9 wrote:Jakby liczyc to krwawienie to dzisiaj jest 7dc. Urodziłam 06.20r i nie dostałam jeszcze naturalnie okresu. 3 ostatnie miesiące wywoływałam duphasonem. Wczesniej mialam w 14dc, ale to mogło się wszystko przesunąć.
Lekarz powiedział, że mam przyjść jak distane normalna miesiączkę i zobaczymy czy się oczyściłam. Termin mam dopiero na 20.01 i nie wiem czy działać czy się wstrzymać. -
Aleks11 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po drugim poronieniu zatrzymanym. Było serduszko, jednak za tydzień przestało bic. Odstawiłam dwa dni temu leki, jeżeli do środy nic nie ruszy będę miała indukcję poronienie ( byłam w 7-8tyg , cisza zatrzymala się w ponad 6 tyg) . Podpowiedzcie mu proszę, są szanse, że to ruszy samo ? I obędzie się po raz kolejny beż zabiegu? Co mam zbadać? Nie wiem dlaczego po raz kolejny serduszko się zatrzymalo ;(
A może inny szpital? To bardzo wczesny etap i bez problemu powinno wystarczyć wywołanie tabletkami samymi i powinno się oczyścić a zabieg dopiero jak nie da rady samo.
Przy poronieniu zatrzymanym to ciężka sprawa, bo to może długo trwać a żeby przypadkiem nie było zakażenia po prostu -
Blondyna.B wrote:Przykro mi 😔
A może inny szpital? To bardzo wczesny etap i bez problemu powinno wystarczyć wywołanie tabletkami samymi i powinno się oczyścić a zabieg dopiero jak nie da rady samo.
Przy poronieniu zatrzymanym to ciężka sprawa, bo to może długo trwać a żeby przypadkiem nie było zakażenia po prostu
Pierwsze miałam w prywatnej klinice, teraz mój lekarz skierował mnie do szpitala w którym pracuje. Nigdy nawet tam nie byłam bo to miejscowość obok mojej. Wątpię, że coś ruszy samo bo nawet nie mam żadnych plamien. Podpowiesz czemu mogło po raz drugi serce się zatrzymać i jakie zrobić badania ? Ja mam zerową wiedzę na ten temat. Jedynie wyczytałam, że na test dna jest jakiś pakiet po poronieniach . Typu kiry, trombofilia, immunofenotyp -
Aleks11 wrote:Pierwsze miałam w prywatnej klinice, teraz mój lekarz skierował mnie do szpitala w którym pracuje. Nigdy nawet tam nie byłam bo to miejscowość obok mojej. Wątpię, że coś ruszy samo bo nawet nie mam żadnych plamien. Podpowiesz czemu mogło po raz drugi serce się zatrzymać i jakie zrobić badania ? Ja mam zerową wiedzę na ten temat. Jedynie wyczytałam, że na test dna jest jakiś pakiet po poronieniach . Typu kiry, trombofilia, immunofenotyp
Pakiety po poronieniu na testdna są bardzo opłacalne mimo że nie należą do tanich -
Aleks przyczyn niestety może być tak dużo, że nie sposób zgadywać
Karolka - ja bym zrobiła betę i zobaczyła czy spadła do zera. Wtedy dopiero robiła testy lh.Karolka9 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Lili❤️ wrote:O właśnie takiego zestawu nam potrzeba. Ale słyszałam, że steryd nie daje się jak są szczepienia.. Zdania podzielone..
No i zbadamy Allo jakie jest. A wiesz może czy musi być jakiś odstęp między ciąża biochem a badaniem?
Niestety nie wiem, bo nigdy nie badałam immunologi.
Nie wiem skąd jesteś, ale czytałam kiedyś wątek, gdzie też była jedna dziewczyna z allo mlr 0% już miała się szczepić ale nie zdążyła bo zaszła w ciąże i donosiła tą ciąże na clexane, leczyła się w Krakowie u Milewicza.
Zajrzyj może na ten wątek, tam dziewczyny mają większa wiedzę w tym temacie to może coś jeszcze doradzą lub znajdziesz jakieś informacje w postach.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,1561.htmlTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Dziewczyny chyba dostałam tą drugą 🐒 po poronieniu ale jest jakaś skąpa, prawie jak plamienie, nawet nie wiem czy wpisywać 1dc czy dopiero jak się rozkręci 🧐 Nawet byłam na siłowni i nie poszło więcej. Zwykle okres jak mi się zaczynał, to od razu na maxa i był bardzo obfity.
Miałyście tak? Może mam coś nie tak z endometrium jeszcze? 😏Tony lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny chyba dostałam tą drugą 🐒 po poronieniu ale jest jakaś skąpa, prawie jak plamienie, nawet nie wiem czy wpisywać 1dc czy dopiero jak się rozkręci 🧐 Nawet byłam na siłowni i nie poszło więcej. Zwykle okres jak mi się zaczynał, to od razu na maxa i był bardzo obfity.
Miałyście tak? Może mam coś nie tak z endometrium jeszcze? 😏
Ja tak miałam z pierwsza. Wcześniej zawsze od razu leciało, a po poronieniu plamienie 1 dnia. Ale drugiego się rozbujało i wtedy zaznaczyłam 1dc, jak była świeża krew.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Aleks11 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po drugim poronieniu zatrzymanym. Było serduszko, jednak za tydzień przestało bic. Odstawiłam dwa dni temu leki, jeżeli do środy nic nie ruszy będę miała indukcję poronienie ( byłam w 7-8tyg , cisza zatrzymala się w ponad 6 tyg) . Podpowiedzcie mu proszę, są szanse, że to ruszy samo ? I obędzie się po raz kolejny beż zabiegu? Co mam zbadać? Nie wiem dlaczego po raz kolejny serduszko się zatrzymalo ;(
Przykro mi bardzo.... widzialm na wątku z ivf, że wywołałaś mnie. Możesz pisać priv jeśli chcesz*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Ja tak miałam z pierwsza. Wcześniej zawsze od razu leciało, a po poronieniu plamienie 1 dnia. Ale drugiego się rozbujało i wtedy zaznaczyłam 1dc, jak była świeża krew.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dziewczyny chyba dostałam tą drugą 🐒 po poronieniu ale jest jakaś skąpa, prawie jak plamienie, nawet nie wiem czy wpisywać 1dc czy dopiero jak się rozkręci 🧐 Nawet byłam na siłowni i nie poszło więcej. Zwykle okres jak mi się zaczynał, to od razu na maxa i był bardzo obfity.
Miałyście tak? Może mam coś nie tak z endometrium jeszcze? 😏
Ciąża dużo zmienia w organizmie i często się zmienia cykl, długość, obfitość okresu, PMSBabulka lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja po ostatniej ciąży mam różowe plamienie takie że można je przegapić, na drugi dzień cały dzień co jakiś czas się rozkręca plamienie ale tak jakby właśnie chciało a nie mogło a już rano budzę się z okresem. Wcześniej też miałam tak, że od razu mocno się zaczynało.
Ciąża dużo zmienia w organizmie i często się zmienia cykl, długość, obfitość okresu, PMS2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No u mnie pierwsza ciąża rozwaliła cykl, miałam owulacje w 10 dc i brak śluzu 😏 Teraz nie badałam owu, ale odczucia jak na owu miałam w 13-15 dc więc jakby lepiej. I cykl trochę dłuższy. Ciekawa jestem czy to się utrzyma, szczególnie te plamienia, czy to tylko jakieś wahania po poronieniu. Bo może to oznaczać niskiego proga 😏
-
Blondyna.B wrote:Dzień dwa przed 🐵 podobno nie oznaczają niedomogi ale racja, że jak jest plamienie to warto sprawdzić tego proga2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
jo_ana wrote:Niestety nie wiem, bo nigdy nie badałam immunologi.
Nie wiem skąd jesteś, ale czytałam kiedyś wątek, gdzie też była jedna dziewczyna z allo mlr 0% już miała się szczepić ale nie zdążyła bo zaszła w ciąże i donosiła tą ciąże na clexane, leczyła się w Krakowie u Milewicza.
Zajrzyj może na ten wątek, tam dziewczyny mają większa wiedzę w tym temacie to może coś jeszcze doradzą lub znajdziesz jakieś informacje w postach.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,1561.html
Oki dzięki wielkie. 😊
No właśnie co do Allo 0% to różnie jest i widzę ze kobietki też zachodzą. Jest nadzieja 🙏 wszystko w rękach Boga 🙏🙏 -
Babulka wrote:Właśnie u mnie jest świeża czerwona krew, tylko mało. Przy sikaniu cos poleci, tak to trochę krwi tylko. No ale tak, że jakąś wkładkę założyć trzeba. To się liczy jako 1dc czy plamienie?
Mi utkwiło w pamięci,że jak jest świeża krew to zaznaczasz 1dc,jak plamienia/brudzenie to nie. W sumie nie zastanawiałam się nad ilością nigdy. Ja mam mega obfite okresy, ale wiem,że część nie ma takich.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0