Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Byłam dzisiaj u gin, ładnie się wszystko oczyszcza. Na moją płaska krzywa cukrzycowa dał mi potas i mówi że po miesiączce możemy działać, nie wiem czy to dla mnie nie za szybko psychicznie. Ale mówił że nawet miesiaczka może być za 5 tyg.
    Nie spiesz się jak nie jesteś jeszcze gotowa. Czas minie akurat do miesiączki i może się zmienić nastawienie. Dodatkowo starać się nie musicie a po prostu nie zabezpieczać i już inaczej to wygląda ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Nie spiesz się jak nie jesteś jeszcze gotowa. Czas minie akurat do miesiączki i może się zmienić nastawienie. Dodatkowo starać się nie musicie a po prostu nie zabezpieczać i już inaczej to wygląda ☺️
    Tak właśnie pomyślałam 🙂🙂🙂 to jakby łatwiejsze, nie czekać na owulacja, miesiączki...
    A i lekarz mówił że jeszcze dorzuci mi steryd w ciąży. Czuje się zaopiekowana i spokojniejsza.

Córka w 2013 r
    2021- 2024 ciąże biochemiczne
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
    Zmiana leczenia
    Szczepienia limfocytami !
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
    Marzec 2026 -doszczepienia , acard, heparyn— poronienie 6 tyg
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Tak właśnie pomyślałam 🙂🙂🙂 to jakby łatwiejsze, nie czekać na owulacja, miesiączki...
    A i lekarz mówił że jeszcze dorzuci mi steryd w ciąży. Czuje się zaopiekowana i spokojniejsza.

Ja też mam na razie lekką głowę jeśli chodzi o starania po prostu namawiam mojego na seks co dwa trzy dni czasem codzinnie ale w tej chwili nie traktuje seksu jak obowiązku bo może akurat będzie dzisiaj owulacja ( miałam tak jak staraliśmy się o Jasia). Lubię seks i robię to dla czystej przyjemności ;)
    Ja jak dostałam wczoraj receptę na dupka w razie w też poczułam się zaopiekowana

Tony lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie.. Bo większość z was dostaje duphaston a ja miałam luteinę. Czy to duża różnica?

Córka w 2013 r
    2021- 2024 ciąże biochemiczne
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
    Zmiana leczenia
    Szczepienia limfocytami !
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
    Marzec 2026 -doszczepienia , acard, heparyn— poronienie 6 tyg
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, mam podobne podejście, jak będziemy mieli czas i ochotę to będziemy próbować :) wiem, że mój mąż ma problemu z dojściem, gdy wie, że musi, a ja też z takiego obowiązkowego seksu przyjemności nie czerpię.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    A mam jeszcze pytanie.. Bo większość z was dostaje duphaston a ja miałam luteinę. Czy to duża różnica?
    Luteina się lepiej wchłania wg tego co mi mówili lekarze i jest skuteczniejsza. Tylko forma podania mniej komfortowa.

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:

Luteina to naturalny prog dupek to syntetyk.
    Mi lekarka mówiła że nie ma znaczącej różnicy poza formą aplikacji. Działanie jest to samo.
    Ja w ciąży z Franiem brałam luteine dopochwowo nie lubiłam jej bo mi podrażniała szyjkę

Karoola lubi tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B jak się czujesz? 🥺

Już doczytałam na miesięcznym....
    Trzymam kciuki 🤞😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 07:46

Blondyna.B lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejku jeden dzień mnie nie było i tu takie akcje się dzieją 🤭🤭🥺
    Blondyna trzymam kciuki! Każda ciąża jest inna, beta i prog dużo Ci powiedzą wiec dobrze ze zrobisz. Daj znać kiedy mniej więcej będą wyniki

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jeeejku jeden dzień mnie nie było i tu takie akcje się dzieją 🤭🤭🥺
    Blondyna trzymam kciuki! Każda ciąża jest inna, beta i prog dużo Ci powiedzą wiec dobrze ze zrobisz. Daj znać kiedy mniej więcej będą wyniki
    Wieczorem, mogą być i o 22, czasem są ok 16-17 więc sobie poczekam

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, trzymam kciuki 🤞

Jeny, te straszenie o wojnie jednak ziściło się 😢

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, płaczę odkąd włączyłam internet. Koszmar. Przeraża mnie w jakim świecie będą żyły nasze dzieci.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, to co się dzieje aktualnie jest przerażające. Wojny się nie boję, śmierci też nie. Uwierzcie mi na słowo. Jedynie się o rodzinę martwię, bo pochodzę z okolic Przemyśla. Mamuśka mi pisała, że zaczyna się robić gorąco. Tam, gdzie pracuje mój tato i brat roboty stanęły, bo wszystko szło właśnie z przejścia Szeginia-Medyka a całkiem niedaleko od tych miejscowości padły rakiety. U mnie w pracy 70% pracowników to Ukraińcy, którzy nawet nie myślą o powrocie do obrony swojego kraju i swoich ściągają do Polski. I u nas będzie to samo, jakby Putinowi się podkarpacia na deser zachciało. Ci kogo stać - wyjadą i będą mieć (za przeproszeniem) w 🍑.

Sytuacja z dziś, z pracy. Przychodzi kolega i mówi:
    - Jak Putin mógł zaatakować, dzieci i kobiety giną, trzeba iść i im pomóc! Odpowiedziałam:
    - Moro już masz, jedź na front i ich ratuj. Od nas z pracy Ukraińcy ani ani się nie wybierają ratować kraju. Może zostaniesz ich bohaterem narodowym.
    Od razu ucichł. Wybaczcie. Jeśli trzeba będzie pójść i walczyć za Polskę - zrobię to, jak moi dziadkowie 😉. A bić się za Ukrainę, za banderowców nie zamierzam.

Sankcje nic tu nie pomogą. Europa nam też nie pomoże. Po co był w zeszłym tygodniu nowy kanclerz Niemiec gadać z Putinem? Po to, abym dzisiaj przeczytała, że wojska niemieckie są bezsilne w tym konflikcie. Jesteśmy w d*pie. Na dodatek co chwile latają mi tu amerykańskie samoloty z NATO.

Oby właśnie nie rozpoczęła się III Wojna Światowa a żeby był to jedynie pokaz sił Putina, który ma na celu zastraszyć świat.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna Kochana, tule Cię mocno i wierze, że będzie dobrze. 🍀

Blondyna.B lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna a może te nord testy sie źle wybarwiaja? Dlatego ciągle Ci wychodzą blade? Ja w poprzedniej ciazy zrobilam sobie pink test strumieniowy zeby miec na pamiątkę, bo dowiedzialam sie o ciazy z bety, beta byla juz grubo ponad tysiac a kreska blada, że az go wywalilam. I to nie było w trakcie poronienia, bo skonczylam ciaze z beta 30.000 znacznie pozniej więc powinien test byc wyrazny w cholere bez wzgledu na wszystko.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna a może te nord testy sie źle wybarwiaja? Dlatego ciągle Ci wychodzą blade? Ja w poprzedniej ciazy zrobilam sobie pink test strumieniowy zeby miec na pamiątkę, bo dowiedzialam sie o ciazy z bety, beta byla juz grubo ponad tysiac a kreska blada, że az go wywalilam. I to nie było w trakcie poronienia, bo skonczylam ciaze z beta 30.000 znacznie pozniej więc powinien test byc wyrazny w cholere bez wzgledu na wszystko.
    Beta i progesteron rozwieją wszystkie wątpliwości - będą pewnie jak zawsze późnym wieczorem

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tego czekania 😫

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarancza, joanna a Wy kiedy testujecie?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ta sytuacja mocno martwi ale nie chodzi o mnie tylko o dzieci żeby żyły w normalnym świecie to po pierwsze i żeby mężczyzn nie brali do wojska. Mój mąż jest z pokolenia które miała jeszcze obowiązkową służbę wojskową i jest rezerwistą nawet jak sobie pomyśle to płakać mi się chcę

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie bo nigdy tych testów nie używałam a coś mnie pobolewa brzuch. Nie tak jak zwykle przy owulacji gdzie ból był ogromny i tylko z tej strony gdzie był jajnik tylko tak hmmm lżej i na środku, mam nadzieje ze mniej więcej wyjaśniłam 🙈
    Zrobiłam test, który miałam w szafce ale nigdy z tej firmy owulakow nie robiłam. Wiec nie wiem jak wyłapują owulke. Przy rossmanowych gdy był pik to wtedy ta testowa była wręcz bordowa w porównaniu do kontrolnej.
    I moje pytanie: czy te testy, co teraz zrobiłam wyłapują pik i wtedy jest dużo ciemniejsza ta kreska kontrolna czy raczej są takie same kreski jak u mnie?
    Myślicie ze to dziś mam owulke?
    8f56f5cbd622.jpg

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ