X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Byłam dzisiaj u gin, ładnie się wszystko oczyszcza. Na moją płaska krzywa cukrzycowa dał mi potas i mówi że po miesiączce możemy działać, nie wiem czy to dla mnie nie za szybko psychicznie. Ale mówił że nawet miesiaczka może być za 5 tyg.
    Nie spiesz się jak nie jesteś jeszcze gotowa. Czas minie akurat do miesiączki i może się zmienić nastawienie. Dodatkowo starać się nie musicie a po prostu nie zabezpieczać i już inaczej to wygląda ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Nie spiesz się jak nie jesteś jeszcze gotowa. Czas minie akurat do miesiączki i może się zmienić nastawienie. Dodatkowo starać się nie musicie a po prostu nie zabezpieczać i już inaczej to wygląda ☺️
    Tak właśnie pomyślałam 🙂🙂🙂 to jakby łatwiejsze, nie czekać na owulacja, miesiączki...
    A i lekarz mówił że jeszcze dorzuci mi steryd w ciąży. Czuje się zaopiekowana i spokojniejsza.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Tak właśnie pomyślałam 🙂🙂🙂 to jakby łatwiejsze, nie czekać na owulacja, miesiączki...
    A i lekarz mówił że jeszcze dorzuci mi steryd w ciąży. Czuje się zaopiekowana i spokojniejsza.

Ja też mam na razie lekką głowę jeśli chodzi o starania po prostu namawiam mojego na seks co dwa trzy dni czasem codzinnie ale w tej chwili nie traktuje seksu jak obowiązku bo może akurat będzie dzisiaj owulacja ( miałam tak jak staraliśmy się o Jasia). Lubię seks i robię to dla czystej przyjemności ;)
    Ja jak dostałam wczoraj receptę na dupka w razie w też poczułam się zaopiekowana

Tony lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie.. Bo większość z was dostaje duphaston a ja miałam luteinę. Czy to duża różnica?

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, mam podobne podejście, jak będziemy mieli czas i ochotę to będziemy próbować :) wiem, że mój mąż ma problemu z dojściem, gdy wie, że musi, a ja też z takiego obowiązkowego seksu przyjemności nie czerpię.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    A mam jeszcze pytanie.. Bo większość z was dostaje duphaston a ja miałam luteinę. Czy to duża różnica?
    Luteina się lepiej wchłania wg tego co mi mówili lekarze i jest skuteczniejsza. Tylko forma podania mniej komfortowa.

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:

Luteina to naturalny prog dupek to syntetyk.
    Mi lekarka mówiła że nie ma znaczącej różnicy poza formą aplikacji. Działanie jest to samo.
    Ja w ciąży z Franiem brałam luteine dopochwowo nie lubiłam jej bo mi podrażniała szyjkę

Karoola lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B jak się czujesz? 🥺

Już doczytałam na miesięcznym....
    Trzymam kciuki 🤞😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 07:46

Blondyna.B lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejku jeden dzień mnie nie było i tu takie akcje się dzieją 🤭🤭🥺
    Blondyna trzymam kciuki! Każda ciąża jest inna, beta i prog dużo Ci powiedzą wiec dobrze ze zrobisz. Daj znać kiedy mniej więcej będą wyniki

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jeeejku jeden dzień mnie nie było i tu takie akcje się dzieją 🤭🤭🥺
    Blondyna trzymam kciuki! Każda ciąża jest inna, beta i prog dużo Ci powiedzą wiec dobrze ze zrobisz. Daj znać kiedy mniej więcej będą wyniki
    Wieczorem, mogą być i o 22, czasem są ok 16-17 więc sobie poczekam

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, trzymam kciuki 🤞

Jeny, te straszenie o wojnie jednak ziściło się 😢

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, płaczę odkąd włączyłam internet. Koszmar. Przeraża mnie w jakim świecie będą żyły nasze dzieci.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, to co się dzieje aktualnie jest przerażające. Wojny się nie boję, śmierci też nie. Uwierzcie mi na słowo. Jedynie się o rodzinę martwię, bo pochodzę z okolic Przemyśla. Mamuśka mi pisała, że zaczyna się robić gorąco. Tam, gdzie pracuje mój tato i brat roboty stanęły, bo wszystko szło właśnie z przejścia Szeginia-Medyka a całkiem niedaleko od tych miejscowości padły rakiety. U mnie w pracy 70% pracowników to Ukraińcy, którzy nawet nie myślą o powrocie do obrony swojego kraju i swoich ściągają do Polski. I u nas będzie to samo, jakby Putinowi się podkarpacia na deser zachciało. Ci kogo stać - wyjadą i będą mieć (za przeproszeniem) w 🍑.

Sytuacja z dziś, z pracy. Przychodzi kolega i mówi:
    - Jak Putin mógł zaatakować, dzieci i kobiety giną, trzeba iść i im pomóc! Odpowiedziałam:
    - Moro już masz, jedź na front i ich ratuj. Od nas z pracy Ukraińcy ani ani się nie wybierają ratować kraju. Może zostaniesz ich bohaterem narodowym.
    Od razu ucichł. Wybaczcie. Jeśli trzeba będzie pójść i walczyć za Polskę - zrobię to, jak moi dziadkowie 😉. A bić się za Ukrainę, za banderowców nie zamierzam.

Sankcje nic tu nie pomogą. Europa nam też nie pomoże. Po co był w zeszłym tygodniu nowy kanclerz Niemiec gadać z Putinem? Po to, abym dzisiaj przeczytała, że wojska niemieckie są bezsilne w tym konflikcie. Jesteśmy w d*pie. Na dodatek co chwile latają mi tu amerykańskie samoloty z NATO.

Oby właśnie nie rozpoczęła się III Wojna Światowa a żeby był to jedynie pokaz sił Putina, który ma na celu zastraszyć świat.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna Kochana, tule Cię mocno i wierze, że będzie dobrze. 🍀

Blondyna.B lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna a może te nord testy sie źle wybarwiaja? Dlatego ciągle Ci wychodzą blade? Ja w poprzedniej ciazy zrobilam sobie pink test strumieniowy zeby miec na pamiątkę, bo dowiedzialam sie o ciazy z bety, beta byla juz grubo ponad tysiac a kreska blada, że az go wywalilam. I to nie było w trakcie poronienia, bo skonczylam ciaze z beta 30.000 znacznie pozniej więc powinien test byc wyrazny w cholere bez wzgledu na wszystko.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna a może te nord testy sie źle wybarwiaja? Dlatego ciągle Ci wychodzą blade? Ja w poprzedniej ciazy zrobilam sobie pink test strumieniowy zeby miec na pamiątkę, bo dowiedzialam sie o ciazy z bety, beta byla juz grubo ponad tysiac a kreska blada, że az go wywalilam. I to nie było w trakcie poronienia, bo skonczylam ciaze z beta 30.000 znacznie pozniej więc powinien test byc wyrazny w cholere bez wzgledu na wszystko.
    Beta i progesteron rozwieją wszystkie wątpliwości - będą pewnie jak zawsze późnym wieczorem

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tego czekania 😫

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarancza, joanna a Wy kiedy testujecie?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ta sytuacja mocno martwi ale nie chodzi o mnie tylko o dzieci żeby żyły w normalnym świecie to po pierwsze i żeby mężczyzn nie brali do wojska. Mój mąż jest z pokolenia które miała jeszcze obowiązkową służbę wojskową i jest rezerwistą nawet jak sobie pomyśle to płakać mi się chcę

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie bo nigdy tych testów nie używałam a coś mnie pobolewa brzuch. Nie tak jak zwykle przy owulacji gdzie ból był ogromny i tylko z tej strony gdzie był jajnik tylko tak hmmm lżej i na środku, mam nadzieje ze mniej więcej wyjaśniłam 🙈
    Zrobiłam test, który miałam w szafce ale nigdy z tej firmy owulakow nie robiłam. Wiec nie wiem jak wyłapują owulke. Przy rossmanowych gdy był pik to wtedy ta testowa była wręcz bordowa w porównaniu do kontrolnej.
    I moje pytanie: czy te testy, co teraz zrobiłam wyłapują pik i wtedy jest dużo ciemniejsza ta kreska kontrolna czy raczej są takie same kreski jak u mnie?
    Myślicie ze to dziś mam owulke?
    8f56f5cbd622.jpg

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ