Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Susanne u mnie to nie jest obraza. Po prostu czuję, że to mi nic nie daje, w moim osobistym przypadku to taki plasterek na złamaną nogę.
Na modlitwę i Boga byłam obrażona na początku po poronieniu, czułam się, że mnie zostawił i oszukał. Ale teraz zrozumiałam, że było dokładnie odwrotnie. W modlitwie i wierze widzę ogromny sens.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ciężkie tematy poruszacie dziewczyny.
Modliłam się NP o zdrowe bobo. I cóż - Bóg wysłuchał mojej modlitwy jak się później okazało. Nie mam żalu, wiadomo, strata boli ale właśnie - cieszę się, że śmierć J. nastąpiła szybko i bezboleśnie (mam nadzieję). To dla nas było mocne przeżycie i od tego momentu staramy się być lepszą wersją siebie. 😇 Wiara i modlitwa dają mi i B. ogromną siłę, taką, którą można góry przenosić. Dosłownie. 😉
Jednocześnie szanuję osoby, które myślą inaczej. Każdy z nas ma "swoje" rzeczy, które dają błogi spokój i to jest okej. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 11:31
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Ciężkie tematy poruszacie dziewczyny.
Modliłam się NP o zdrowe bobo. I cóż - Bóg wysłuchał mojej modlitwy jak się później okazało. Nie mam żalu, wiadomo, strata boli ale właśnie - cieszę się, że śmierć J. nastąpiła szybko i bezboleśnie (mam nadzieję). To dla nas było mocne przeżycie i od tego momentu staramy się być lepszą wersją siebie. 😇 Wiara i modlitwa dają mi i B. ogromną siłę, taką, którą można góry przenosić. Dosłownie. 😉
Jednocześnie szanuję osoby, które myślą inaczej. Każdy z nas ma "swoje" rzeczy, które dają błogi spokój i to jest okej. 😉
U nas taką wiarę ma mój mąż, miał ją zanim się poznaliśmy. Podczas tego koszmaru nie zwątpił ani na chwilę, gdy ja wszystko kwestionowałam i podważałam. Byłam na niego nawet o to zła, a potem miałam wyrzuty sumienia, że to ja jestem złym człowiekiem, że w ogóle myślę w taki sposób i w sumie pewnie mi się należało to wszystko. Tylko, że moja wiara od lat jest bardzo chwiejna i raczej słaba. Ale jednak przez cały ten czas, mimo tej złości, chodziłam do kościoła, próbowałam się modlić, wyspowiadałam się. W szpitalu jedyna miła rzecz, która mnie spotkała, to przyjęcie Komunii św... Także walczę, szukam i mam nadzieję, że kiedyś też będę mogła dzielić się ze światem pięknym świadectwem.
Cieszę się, że tu trafiłam i dziękuję za to, że dzielicie się swoimi doświadczeniami w tak wielu obszarach. W końcu czuję się mniej wyobcowana w tym wszystkim.
Ps. Trzymajcie kciuki za mnie dziś, proszę. Idę do endokrynologa pierwszy raz od straty i nie chcę usłyszeć, że mam wyciąć tarczycę czy wstrzymać się ze staraniami... -
Swoją drogą Ultra-Dżasta wnioskuję po stopce, że mamy podobne zajawki. 😄 Też się wspinam i trochę się w życiu nabiegałam, zwłaszcza po górach (ale od 2 lat kolano mnie skutecznie do tego zniechęca).
-
Babulka wrote:Właśnie, ale nie powinno tak być, że pacjentka podejmuje tak trudną medycznie decyzję, bo lekarz sam nie wie. Jakbym miała chociaż medycynę skończoną, to może bym się czuła kompetentna w podejmowaniu takich decyzji, ale nie mam, więc stawia się mnie w jakiejś chorej sytuacji. Ostatecznie dostosowałam się do decyzji hematologa, bo uznałam, że ma największe kompetencje w tej dziedzinie, plus od razu zleciła kontrolę antyxa o czym gin nawet nie wspomniał 🙄
Żadne leki nie są cukierkami, "zwykły" paracetamol może wyrządzić szkodę. Ba, nawet witaminy, suplementy mogą szkodzić.
Gorzej jak np gin każe brać, hematolog nie pozwala... Ale ja to rozumiem, że każdy patrzy ze swojego punktu widzenia.
Każdy leczy i wspomaga co innego.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Akataa wrote:Swoją drogą Ultra-Dżasta wnioskuję po stopce, że mamy podobne zajawki. 😄 Też się wspinam i trochę się w życiu nabiegałam, zwłaszcza po górach (ale od 2 lat kolano mnie skutecznie do tego zniechęca).
Bieganie po górach i pagórach 🤪 to moje super hobby. Błoto i lasy też mi nie straszne. Im więcej błota, tym lepiej 😂. Dzikość, wolność, maximum koncentracji, mnóstwo strategii, każdy krok ma znaczenie. Jednym słowem uwielbiam. Jak już wspominałam kilka postów wcześniej, od poronienia ciężko mi wrócić nawet do lekkiego truchtu. 😂 No ale super, super, kocham to 😍.Akataa lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka wrote:Przyszły mi testy, całe 4. Muszą mi starczyć do czerwca 😂
Ja to jak wariat zużywam testów ciazowych... Za każdym razem min5. Nawet jak wyjdą pozytywne 🙈🙈🙈
Mam nadzieję, że teraz wyluzuje... Bo tak na prawdę to nic nie zmienia..
Ostatnio wiedziałam że muszę dostać luteinę i heparyne, chciałam szybko wiedzieć by szybko działać... I nic mi to nie dało... Muszę wrzucić na luzBabulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja nie chcę szybko wiedzieć, w poprzedniej ciąży wiedziałam chyba koło. 22-23 dc i dostawałam szajby jeszcze większej czekając a to na wynik bety, a to żeby była 1000 a to na wizytę z usg a potem cios.💔
O wiele lżej mi się czeka w nieświadomości.
Plus te 5 min czekania na wynik testu to dla mnie taki zawał, że szkoda mi choćby dziecka zalewać taką dawką kortyzolu, jeśli tam jest. Już starczy, że czekając na betę ostatnio miałam stan przedzawałowy.
Nabawiłam się jakiegoś urazu do logowania na stronę labu 😂
W 1 ciąży jak zrobiłam betę to już była prawie 500 i na następny dzień już był pęcherzyk a za tydzień serduszko. Bardzo bym chciała tą wersję tym razem 🙏Akataa, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Też bym wolała dowiedzieć się jak najpóźniej, choć w moim przypadku niewiele to dało... W 33 dc beta wynosiła 9,6... Więc potem było dużo czekania w niepewności na każdą kolejną wizytę.
-
Ja bym nie chciała tej heparyny a raczej będe musiała 😢 ciekawe gdzie ten małpiszon🤔 jakieś plamienia są przy podcieraniu 3 dzień z rana.
-
Niestety jeszcze nie 😣. Teraz 4@ po poronieniu i gdzie ona się zgubiła 😲 mam nadzieję, że to nie jakieś zrosty 😢
-
No to zaliczam kolejną ciążę biochmiczną... Właśnie zaczęło się plamienie 😔
-
Babulka wrote:O nie 😫 Próbujesz na usg gdzieś podjechać zobaczyć co się dzieje?
-
Ja tym razem mam za bardzo nie zwlekać z testem jak @ trzy dni będzie się spóźniać to mam zrobić test i włączyć dupka więc przynajmniej mam wytłumaczenie dla,swojego szaleństwaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Blondyna.B wrote:A co zobaczę? Beta na tyle niska na pewno jest że pęcherzyka by nie było jeszcze widać 😔Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:No racja, bo to niedawno było jak badałaś. Ale nie zawsze plamienie kończy się źle... Może jest jeszcze jakaś nadzieja 🥺
Brzuch zaczyna boleć więc powtórka z rozrywki 😔