Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja 42dc, 9 dni spóźnienia 😢 pojechałam rano do lekarza i pocałowałam klamkę 😢. Jeśli nie przyjdzie nadal to w poniedziałek jadę i mam nadzieje, że będzie ten dziad😡. Co tam mi się znowu dzieje 😭..
-
czarneniebo wrote:A ja 42dc, 9 dni spóźnienia 😢 pojechałam rano do lekarza i pocałowałam klamkę 😢. Jeśli nie przyjdzie nadal to w poniedziałek jadę i mam nadzieje, że będzie ten dziad😡. Co tam mi się znowu dzieje 😭..
A miałaś monitoring w tym cyklu ? Mi po poronieniach/cb cykle zwariowały i też mam naturalne po 42 dni m. in. dlatego dostałam stymulacje. -
Dziękuję, kochane jesteście 🥰 Ja jeszcze z mocną rezerwą do tego podchodzę. Myślałam, że będę ryczeć ze szczęścia i ze strachu a tu nic. Nawet betą się jakoś nie emocjonuję na razie. Chociaż oczywiście mam wielką nadzieję, że tym razem się uda.
Anionka, popieram 😅 działaj 💚
Nati - dziękuję! Nigdzie nie widziałam tak wyczerpującego opisu 😍
Trochę się boję, bo nie jestem fanką igieł i zdecydowanie wolałabym, żeby ktoś mi zrobił 🙈
A jeszcze jedna sprawa, macie heparynę zaleconą rano czy wieczorem? Bo ja nie mam napisane w zaleceniach 🤔Nati94, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziękuję, kochane jesteście 🥰 Ja jeszcze z mocną rezerwą do tego podchodzę. Myślałam, że będę ryczeć ze szczęścia i ze strachu a tu nic. Nawet betą się jakoś nie emocjonuję na razie. Chociaż oczywiście mam wielką nadzieję, że tym razem się uda.
Anionka, popieram 😅 działaj 💚
Nati - dziękuję! Nigdzie nie widziałam tak wyczerpującego opisu 😍
Trochę się boję, bo nie jestem fanką igieł i zdecydowanie wolałabym, żeby ktoś mi zrobił 🙈
A jeszcze jedna sprawa, macie heparynę zaleconą rano czy wieczorem? Bo ja nie mam napisane w zaleceniach 🤔
Ja z acardem to najlepiej heparyna rano a acard wieczorem jak bez to chyba wszystko jedno.Babulka lubi tę wiadomość
-
Dzasta ja mierzylam lady compem w ustach i mialam zawsze turbo niskie temperatury, nawet 35 z groszami a skoki bardzo niewielkie, mimo dwufazowosci wykresu. W cyklu jak zaszłam z córką to miałam tak niskie w drugiej fazie, że wg internetu to nie ciąża 😉
Teraz budzę się codziennie z córką, także mierzenie w pochwie totalnie odpada, bo trochę patologia 😆 Myślę, że grunt to mierzyć zawsze tak samo, jeśli w ustach to w tym samym miejscu przykładać i nie przejmować się, czy temperatury są niskie czy wysokie. To jest wskaźnik obarczony bardzo dużym błędem ze względu na różne czynniki.
No i chyba kiedyś tu pisałam, jak raz zrobiłam sobie monitoring, to się okazało, że temperatura mi skoczyła i to nieznacznie dopiero na 3 dzień od owulacji. Także nie można zakładać, że owulka jest dzień przed skokiem. Zresztą i tak ciężko wstecznie się ❤ 😆
Aha i miałam owulacje przynajmniej 3 razy jak obserwowałam dzień po szczycie śluzu. Czyli miałam już sucho, libido spadało do niskich wartości a tu owulacja. Sorry za szczegóły, ale może to komuś pomoże, tzn nie poddawać się mimo, że się wydaje, że już po owu 🙃 Albo że jeszcze grubo przed.Ivanka93, Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
czarneniebo wrote:A ja 42dc, 9 dni spóźnienia 😢 pojechałam rano do lekarza i pocałowałam klamkę 😢. Jeśli nie przyjdzie nadal to w poniedziałek jadę i mam nadzieje, że będzie ten dziad😡. Co tam mi się znowu dzieje 😭..
Ale chyba też bym pomyślała o monicie w następnym czy którymś cyklu. Zobaczysz co tam się dzieje.
I współczuję pocałowania klamki, wyobrażam sobie jak bym k-wami rzucała.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ivanka byłam 10.02 u lekarza i mówił, że jestem po owulacji. Myślę, że owu max 02.02 była. . Staram się być spokojna ale coraz częściej mam bardzo czarne scenariusze w głowie 😐. Piersi mnie bolą, mam minimalne plamienie..największe tylko przy podcieraniu. Ręce opadają 😔..
-
Ja mam cykl bezowulacyjny, jak nic 🥺 testy owu robię 3x dziennie, w pracy to nie ale przed pracą i po sprawdzałam i nie było piku 🥺 dziś 18 dc..temp trochę skoczyła ale różne godziny mierzenia więc słabo. Myślę jak to sprawdzić bez USG..zbadać proga randomowo? Coś to pokaże 🤔? Jak będzie bardzo niski, to nie było owu..tak myślę
Ps mam wykres na tablicy ale godziny mierzenia różnią się o 2 godziny nawet. Ponoć jest jakaś grupa na FB z npr i może tam podpowiedzą jak mierzyć gdy nie mogę w stałych godzinach
Ps1 myślę o tym progu, bo najciemniejszy test miałam 19.02 rano. Może pik był 18.02, gdy byłam w pracy na noc i nie zrobiłam tetsuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 13:35
-
Nati myślę, że dobry pomysł z tym progiem.
Oj bardzo brakuje naszej Blondyny 😢Nati94, Karoola lubią tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Nati myślę, że dobry pomysł z tym progiem.
Oj bardzo brakuje naszej Blondyny 😢Babulka, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Beta 25, prog 60 ale w tych innych jednostkach. Także nie poszło zgodnie z planem, że odkryje wysoką betę.
Pozostaje mi się modlić 🙂Nati94, Karoola, czarneniebo, Pomarańcza, Ani0nka, Jc94, Ultra-Dżasta, jo_ana, Susanne, Aneta2506, Megi_85 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Beta 25, prog 60 ale w tych innych jednostkach. Także nie poszło zgodnie z planem, że odkryje wysoką betę.
Pozostaje mi się modlić 🙂
Dbaj o Was! Gratulacje ❤Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️