Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoola wrote:Bez badań u nich nie zrobi interpretacji na nfz więc kółko się zamyka... A tak to tylko prywatnie. Mój mąż już prywatnie robił u nas, więc i tak było po ptakach.. Ale w sumie mamy z 200 km do Gdańsk więc co byśmy na wizycie zaoszczędzili to wydali na paliwo 😂Jeśli wyjdzie wszystko ok to bez sensu iść prywatnie do niej 🙈🙈🙈a jak wyjdzie źle to nie wiem czy jest kompetentna osoba, opinie na znany lekarz dość słabe.
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:My właśnie do invicty jedziemy na te kariotypy więc mam nadzieję, że mi potem skonsultuje na nfz. Jak nie to będę szukać innej, grunt to mieć te badania.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Jeny dziewczyny a ja to odjęłam 🤣🤣🤣🤣 ale ze mnie gamoń.... 🤣🤣🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dziękuje ❤️ -
Zerkam Babulka tutaj czy są już Twoje wyniki.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ale żeście się dzisiaj rozpisały 🤪 ale nadrobiłam.
Babulka a polecisz jakiegoś ginekologa w Trójmieście, który przepisze heparynę w ciąży z refundacją? Chociaż jak ja mam trombofilie to chyba tak czy inaczej się należy 🤔
Moja siostra mieszka w Gdyni, więc jak będę musiała leczyć się w PL w ciąży to najbliżej mi do Trójmiasta, więc dobrze byłoby już sobie kogoś upatrzyć.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Babulka wrote:Ni ma 🤷♀️
Joanna napisze Ci na prv bo nie chce zeby mnie tu ktos obcy rozpoznal
Okey wysłałam zaproszenieTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
jo_ana wrote:Ale żeście się dzisiaj rozpisały 🤪 ale nadrobiłam.
Babulka a polecisz jakiegoś ginekologa w Trójmieście, który przepisze heparynę w ciąży z refundacją? Chociaż jak ja mam trombofilie to chyba tak czy inaczej się należy 🤔
Moja siostra mieszka w Gdyni, więc jak będę musiała leczyć się w PL w ciąży to najbliżej mi do Trójmiasta, więc dobrze byłoby już sobie kogoś upatrzyć. -
Hej Dziewczyny,
Dołączam do Waszego grona w listopadzie 2021 ciąża biochemiczna, na początku stycznia udało się nam zajść niestety w 8tygodniu serduszko dziecka przestało bić, w czwartek miałam zabieg.
Nie chcę bezczynnie siedzieć dlatego myślałam żeby już zacząć od badań. TSH mam unormowane leczyłam się na niedoczynność tarczycy, a ostatnio endokrynolog stwierdził że dla niego niepotrzebnie i że powinnam odstawić euthyrox bo wg niego tarczyca wygląda ok. Wyniki też od kilku lat na poziomie 1,2-1,3. Między ciąża biochemiczną a ta druga robiłam badania toxo - nie reaktywna, antykoagulant toczniowy też ok. Morfologia również ok, jedynie płytki krwi norma do 400 u mnie 401 ale nie sądzę by był to powód poronienia (może się mylę?). Od jakich badań byście zaczęły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 17:34
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Hej Dziewczyny,
Dołączam do Waszego grona w listopadzie 2021 ciąża biochemiczna, na początku stycznia udało się nam zajść niestety w 8tygodniu serduszko dziecka przestało bić, w czwartek miałam zabieg.
Nie chcę bezczynnie siedzieć dlatego myślałam żeby już zacząć od badań. TSH mam unormowane leczyłam się na niedoczynność tarczycy, a ostatnio endokrynolog stwierdził że dla niego niepotrzebnie i że powinnam odstawić euthyrox bo wg niego tarczyca wygląda ok. Wyniki też od kilku lat na poziomie 1,2-1,3. Między ciąża biochemiczną a ta druga robiłam badania toxo - nie reaktywna, antykoagulant toczniowy też ok. Morfologia również ok, jedynie płytki krwi norma do 400 u mnie 401 ale nie sądzę by był to powód poronienia (może się mylę?). Od jakich badań byście zaczęły?
Homocysteina, posiewy z szyjki jak nie były robione w ciąży,
Może trombofilia (ja robiłam w testdna), ana 1 jak coś wyjdzie rozszerzyć.
Kariotyp
To chyba taki must have na początekCórka w 2013 r
Kir-AA
Justa przykro mi 😔
Poszukaj wcześniej ma wątku dziewczyny miały zebrane w jednym wpisie badania zebrane które warto zrobić oczywiście najlepiej zacząć od podstawowych i najwyżej próbować rozszerzyć jeśli będziesz chciała -
Karoola wrote:miałaś jakieś wspomagacze w ciąży???
Homocysteina, posiewy z szyjki jak nie były robione w ciąży,
Może trombofilia (ja robiłam w testdna), ana 1 jak coś wyjdzie rozszerzyć.
Kariotyp
To chyba taki must have na początekKaroola lubi tę wiadomość
-
Cześć JustaSzcz przykro mi ☹️
Ja te robiłam :
Zespół antyfosfolipidowy
Układ krzepnięcia
D dimery, fibrynogen
Homocysteina
Witamina B12, D3
Żelazo, ferrytyna
Kwas foliowy
TSH, LH, FTH
Anty tpo, anty tg
Białko S, C
Trombofilia
Badanie ANA
Toxoplasmoza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 17:55
-
Blondyna.B wrote:Kariotyp to wybór każdej pary - to chyba jefyna rzecz ze wszystkich której nie da się leczyć i albo próbować do skutku albo on vitro z badaniem zarodków
Przy pierwszym poronieniu i biochemicznej nawet bym tego do głowy nie brała.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Cześć, przykro mi, że do nas dołączasz 😌 Ja po drugim poronieniu robię już wszystkie badania. Dobrą połowę miałam zrobioną po 1.
Pomyśl nad zbadaniem zarodka. Zupełnie inna jest sytuacja jeśli zarodek był zdrowy a inna jeśli miał dużą wadę genetyczną.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Karoola wrote:No tak 😂😂 sama się wstrzymywałam rękami i nogami 🙈 a teraz mówię że podstawa
Przy pierwszym poronieniu i biochemicznej nawet bym tego do głowy nie brała.
Ale ja mam silną psychikę a niektórzy po jednym wczesnym poronieniu już nigdy nie chcą być w ciąży -
Babulka wrote:Cześć, przykro mi, że do nas dołączasz 😌 Ja po drugim poronieniu robię już wszystkie badania. Dobrą połowę miałam zrobioną po 1.
Pomyśl nad zbadaniem zarodka. Zupełnie inna jest sytuacja jeśli zarodek był zdrowy a inna jeśli miał dużą wadę genetyczną.
Właśnie lekarz powiedział mi, że on by nie robił a jedynie żebyśmy my się zbadali. Może to mój błąd że się na to nie zdecydowałam 😔.
Co do wspomagaczy po pierwszym poronieniu lekarz profilaktycznie dał mi Acard ale jak potwierdził na USG ciążę (ok.6tydzien) to powiedział, żebym odstawiła.
W takim razie zacznę najpierw od badania siebie, jak wszystko będzie ok pójdę w stronę kariotypu i diagnozowania męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 18:08
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Możesz nadal wypożyczyć bloczek parafinowy ze szpitala i wysłać do badania. Większość lekarzy tak mówi, że nie warto badać zarodka ale dla mnie to niezrozumiałe. Wasz kariotyp a kariotyp zarodka to zupełnie różne rzeczy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska