X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Będzie żalipost ale muszę. Jakby ktoś miał bilet na księżyc w jedną stronę to odkupię.
    Moja matka wczoraj wyszła ze szpitala. Jest słaba genralnie leży muszę wszytko koło niej zrobić, nie mam z tym absolutnie problemu żeby nie było ale jest przy tym taka wredna i toksyczna że nie mam już siły nic nie pasuje wszystko krytykuje narzeka non stop. Muszę gotować dla niej oddzielnie bo dzisiaj np flaków się nie tknęła zrobiłam jej oddzielnie duszoną pierś zgodnie z życzeniem to zostawiła pół bo sosu mąką nie zagęściłam i nie dobre.
    Jeden dzień się nią opiekuje i psychicznie mam dość jak tak dalej pójdzie to skończe na oddziale zamkniętym

Bardzo Ci współczuję. Niestety wiem co przechodzisz. Moja mama miała podobnie, tylko może zachowanie babci wyniknęło z innej przyczyny - ze śmierci dziadka. Dramat. Zawsze było tak, że moja mama najgorsza itp., itd. I zawsze jak jej rodzeństwo było to babcia, cóż, narzekała na mamę a wg mnie nie miała na co - codzinnie kąpiele, jedzenie miała, ciepło, wyprane, mama masowała jej nogi, bo problemy z krążeniem, no na serio mama się bardzo babcią opiekowała. Masakra jaka babcia była wredna. Aż nadszedł moment, że mamuśka nie wytrzymała (no dobra, z tatą i bratem nagadaliśmy) i zadzwoniła do ciotki i wujków, którzy też mieli do niej pretensje, że źle się babcią zajmuje i kazała im wziąć ją do siebie.

I wiesz co, bardzo się przejechali. Bo babcia też odstawia im cyrki. Tylko teraz głupio im się przyznać i mamę przeprosić.

Także PRZYTULAM MOCNO! 😘

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jak można być tak niewdzięcznym do własnego dziecka, które się opiekuje jak może... Przykro mi, że tak to wygląda. Szczerze ja bym jej nie gotowała kilku obiadów. Jak nie chce, może nie jeść, postępować jak z 3 latkiem i tyle. Bo inaczej dasz palec a zje Cię całą razem z ręką a na końcu zostaniesz wypruta wykończona i jeszcze z pretensjami.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Jednorożec89 ja bym flaczkami nie pogardziła 🤤🤤🤤. Z tego co widzę twoja mama taka juz jest 🤷‍♀️ upierdliwa... 😒 jednym uchem wpuścić, a drugim zaraz wypuść.Może się już lepiej naprzód zapytaj co na obiad chce jaśnie Pani 😁żeby dwóch nie gotować.

A akurat powiem Ci że mi wyjtkowo dobre wyszły mąż wczoraj zjadł dwie michy i rano pytał czy zostały bo takie dobre.
    Matka sama sobie duszone mięsko zażyczyła, myślałam że dzisiaj będę mieć dzień bez garów bo chciałam okna zacząć myć ale ona ma fanaberie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiliśmy z mężem lampion dla J.
    I napisałam taka karteczkę o treści "Nie rób przykrości moim Rodzicom. Nie kradnij. -Józio". Jestem ciekawa, czy to coś da. 😠

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra - porysuj czymś lampion. Ja trochę zdarłam boki, żeby weszła rdza i stoi. Inaczej ukradną.

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 ojojoj 🤤🤤🤤🤤
    Ja właśnie od wczoraj na raty myje okna 😵

Ultra bardzo ładnie napisaliscie.🥺
    Ale myślę, że ludzie którzy kradną z cmentarza to muszą mieć nieźle z głową i wątpię żeby powstrzymali się 🙄

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, kupiliśmy z mężem lampion dla J.
    I napisałam taka karteczkę o treści "Nie rób przykrości moim Rodzicom. Nie kradnij. -Józio". Jestem ciekawa, czy to coś da. 😠

To jest w ogóle dramat, że jakieś gnidy kradną rzeczy z cmentarza, a już w ogóle z grobu dziecka...

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się tu wygadać, nie mogę mężowi bo maja siostrę rozszarpie. Byłam dziś z siostra i jej córka na spacerze i mówi siostra ze byli na cmentarzu a ja się pytam czy byli u Nikodema- a moja siostra na to -u kogo!???! Ja mowie ze u mojego syna a ona- czy ja każda spermę traktuje jak dziecko?! No ręce mi opadły. Zaczęła mówić ze była u sąsiada bo miał urodziny a ja powiedziałam ze muszę już jechać do domu. Tak mi się przykro zrobiło i od razu zajechałam na cmentarz zapalisz znicz Nikosiowi. Przykro mi ze moja własna rodzona siostra jest tak nieczuła i w ogóle bez mózgu

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Ani0nka, nawet nie wiem, co napisać na tak paskudny tekst Twojej siostry...😲 Bardzo mi przykro, że spotkałaś się z taką znieczulicą i to jeszcze od tak bliskiej osoby. 🙁 Niektórzy to na prawdę nie mają za grosz wyczucia i empatii.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być po prostu debilem nic poza tym. Jutro muszę zostawić Alka z nią bo jadę na badania krwi i do gina później, to będzie pierwsza wizyta po poronieniu a później kontakt ograniczam. Nie będę się odzywać. Będę odpowiadać aby nie być ta obrażalska ale rozmowa z nią i tak nic nie zmieni no to człowiek który nie umie innych przekonań zaakceptować

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietety często tak jest że osoby najbliższe są najgorsze wiem to z doświadczenia mnie po poronieniu własna matka potrafiła zjechać że to moja wina, brat jak byłam w szpitalu nawet nie zadzwonił ( tłumaczyłam sobie że to facet i nie rozumie ale wiem że to nie prawda bo on generalnie ma wszystko gdzieś, do matki zadzwonił raz jak była w szpitalu i wiecej zero kontaktu) już więcej miałam wsparcia od mojej teściowej, sióstr i bratowej mojego męże chociaż oni są obcy dla mnie poniekąd.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, w ogóle nie rozumiem co to za tekst z tą spermą 😳. Zamurowało mnie, aż nie wiem co napisać 😲.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Nietety często tak jest że osoby najbliższe są najgorsze wiem to z doświadczenia mnie po poronieniu własna matka potrafiła zjechać że to moja wina, brat jak byłam w szpitalu nawet nie zadzwonił ( tłumaczyłam sobie że to facet i nie rozumie ale wiem że to nie prawda bo on generalnie ma wszystko gdzieś, do matki zadzwonił raz jak była w szpitalu i wiecej zero kontaktu) już więcej miałam wsparcia od mojej teściowej, sióstr i bratowej mojego męże chociaż oni są obcy dla mnie poniekąd.

Mój brat to ma wywalone na rzeczy, które go nie dotyczą. Natomiast bratowa jest pielęgniarką i od początku, że tak powiem, byłam z nią na łączach, bo uświadamiała mnie co i jak. Bardzo ją lubię a do brata nie mam pretensji, bo w sumie od zawsze średnio się dogadywaliśmy. No i jeszcze miałam wsparcie szwagierki, co też poroniła. Niestety ale ludzie, którzy tego nie przeżyli nie do końca wiedzą jak się zachować. Myślą, że rozumią no ale nie do końca rozumieją.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże to takie przykre ze od osób najbliższych nie ma się wsparcia no straszne

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jestem w szoku 😳 zamurowało mnie po prostu, co za znieczulica z Twojej siostry 😡 współczuje

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka szczena mi opadła. Nawet nie wiem jak musiałaś się poczuć po takim tekście od własnej siostry 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym takiej chyba odpowiedziała, że to dziecko miało już zaczątki mózgu w przeciwieństwie do niej.

Babulka, Tony, Megi_85, Ani0nka lubią tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Tony Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Anionka, aż mi szczena opadła. Kurde przecież wie, że skoro go pochowałaś, to traktujesz go jak każde inne dziecko, jeszcze własna siostra :O Rozumiem, że można nie traktować zarodka jako dziecka czy człowieka, ale kurwa no takie teksty to jest jakieś dno...

Jednorożec, pozostaje nam starać się, żebyśmy my były wspaniałymi matkami dla naszych dzieci, przynajmniej wiesz jaką nie być :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że rozmawiałam dziś ze znajomym ginekologiem. Mówił, że mogę brać Duphaston, podobnie jak Babulka pisała - nie zaszkodzi, a może pomoże. Pytałam go o PAI. Powiedział, że nie ma to potwierdzonego znaczenia w poronieniach, nikt z jego kolegów lekarzy w ogóle nie patrzy na tę mutację, ma to ok 40-60% społeczeństwa, większość kobiet rodzi dzieci bez żadnego leczenia. Przyjmowanie heparyny też jest nieuzasadnione. Co do Acardu, mówił, że można brać 75mg, ale nie ze względu na zakrzepicę, a z pozytywnego wpływu na zapobieganie stanu przedrzucawkowego, nadciśnienia ciężarnych itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 18:40

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dziewczyny muszę się tu wygadać, nie mogę mężowi bo maja siostrę rozszarpie. Byłam dziś z siostra i jej córka na spacerze i mówi siostra ze byli na cmentarzu a ja się pytam czy byli u Nikodema- a moja siostra na to -u kogo!???! Ja mowie ze u mojego syna a ona- czy ja każda spermę traktuje jak dziecko?! No ręce mi opadły. Zaczęła mówić ze była u sąsiada bo miał urodziny a ja powiedziałam ze muszę już jechać do domu. Tak mi się przykro zrobiło i od razu zajechałam na cmentarz zapalisz znicz Nikosiowi. Przykro mi ze moja własna rodzona siostra jest tak nieczuła i w ogóle bez mózgu

Przypomina mi to osoby z mojego bliskiego otoczenia, że jak temat aborcji to bardzo dobrze że zaostrzona, bo to dziecko jest ale jak kobieta traci w takim 8 tygodniu to to jest okej bo to dziecko nie było.

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ