Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa dzięki za odpowiedź i daj znać jak wyniki po suplementacji 🤞
Babulka mi się wydaje, że poronisz sama.Beta no dość dużo spada więc... Ja bym odstawiła leki. Nie rozumiem na co czekać ! 🙄. Tule 😘Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:O, już zaczełam minimalnie brudzić na brązowo i jakiś kawałek czegoś poleciał. Ech i cieszę się i jednocześnie boli 😔
Trzymaj się kochana 🥺, tulę mocno 😚.Babulka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Moja homocysteina dzisiaj 6 🙄 Na luzie gostek mi mówi, że tamta próbka musiała przeleżeć w temperaturze pokojowej, o nawet widzę, że godzinkę później była zbadana. 🙄 No ręce i nogi opadają. Skąd ja mam wiedzieć czy np kariotyp mi wyślą mój czy sąsiada? To na szczęście inny lab ale ja już w nic nie wierzę.
Karoola a Twoja immunologia już jest?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka ja bym na Twoim miejscu odstawiła i progesteron i heparynę, nie rozumiem zupełnie po co to przedłużać, to nie ma żadnego medycznego sensu... Ale dobrze, że już zaczęłaś plamić, myślę że im szybciej przez to przejdziesz tym lepiej.
Gdzie się na wakacje wybieracie? Polska czy gdzieś dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 14:30
-
No bez sensu to...
Raczej gdzieś tu koło nas. Z naszą małą trudno gdzieś dalej na razie jechać, my nie lubimy all inc itd a organizowane tak na dziko z małym dzieckiem to ciężko. Ogólnie chce pojechać gdziekolwiek byle się trochę wyrwać i to pewnie na parę dni tylko. Może jakieś domki z alpakami czy coś 🙂Tony lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, bardzo mi przykro 😢 dziwne że lekarze nie chcą Ci odstawić leków, a tym bardziej heparyny. Przecież ona rozrzedza krew, żebyś nie skończyła w szpitalu bo będziesz tak silnie krwawić...
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka, może chcą sprawdzić jeszcze raz, czy beta spada..ale psychicznie to wiem, że koszmar. U mnie samo nic nie spadało i już normalnie dostałam artrotec. Ale było potwierdzone, że brak wzrostu zarodka od ładnych kilkunastu dni..trzymaj się mocno. 🥺
Babulka lubi tę wiadomość
-
Jak się dziś rozkręci to piszę do lekarza, że chce odstawić bo będzie tak jak mówisz.
Miałam teleporadę z immunolog i mówi, że próbować łapać materiał do badania, chociaż wie, że szanse są marne. I że jeśli będziemy chcieli się jeszcze starać to zrobić fenotyp NK i to wszystko. Innych tych kirow itd ona nie zleca.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pinkiii wrote:Dziewczyny dziś 24 dzień cyklu zrobiłam betę i wyszła 2,3. Nie wiem co o tym sądzić? Czy powtarzać ją jeszcze za 2 dni czy już odpuścić. Rozum mówi, że nie ma sensu a serduszko ma jeszcze taka nikła nadzieję. Tym bardziej, że owulka była późno.
-
Pinki, powtórz za dwa dni
a kiedy powinnaś dostać okres?
Ja dziś powtórzylam betę - 129, czyli rośnie bardzo ładnie (4 dni temu była 28)trochę mnie martwi progesteron, nie wiem jakie tempo wzrostu powinien mieć. 4 dni temu był 15,45, dziś jest 16,19... Co myślicie? Nati, Ty coś się znasz w tym temacie? Zastanawiam się czy duphaston brać czy się jeszcze wstrzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 16:53
-
Babulka mam nadzieję, że niedługo wszystko się zacznie i będziesz mieć to już za sobą…
U mnie dzisiaj zjazd nastroju, czuję się jakaś taka przytłoczona i zrezygnowana tym wszystkim… 😒 nadal nie znalazłam heparyny, dwie dziewczyny które się odezwały milczą, w tej sytuacji już chyba lepiej, żebym nie było teraz w ciąży. Następny cykl odpuszczam mierzenie temp i śledzenie objawów, zbyt to działa na moją głowę, budzę się nawet przed budzikiem przez to mierzenie, chcę odpocząć… 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 16:54
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Kurcze joanna szkoda bo bym wczesniej wiedziala to bym wiecej recept wziela na ten neoparin i Ci wyslala. Teraz to juz mi nikt nie wypisze
a probowalas na jakas teleporade sie gdzies zapisac zeby wypisali?
Tony wg mojego gina poziom proga i jego badanie nie ma znaczenia klinicznego. Daje pacjentkom progesteron, szczególnie po stratach, żeby zapewnić im jak to powiedzial komfort psychiczny. I to już wielokrotnie slyszalam. I wiedząc to brałam progesteron, bo on akurat szkody nie wyrządzi a jak jest jakiś cień szansy, że ma pomóc, to czemu nie. Więc na Twoim miejscu bym wzięła.Tony lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Kurcze joanna szkoda bo bym wczesniej wiedziala to bym wiecej recept wziela na ten neoparin i Ci wyslala. Teraz to juz mi nikt nie wypisze
a probowalas na jakas teleporade sie gdzies zapisac zeby wypisali?
Tony wg mojego gina poziom proga i jego badanie nie ma znaczenia klinicznego. Daje pacjentkom progesteron, szczególnie po stratach, żeby zapewnić im jak to powiedzial komfort psychiczny. I to już wielokrotnie slyszalam. I wiedząc to brałam progesteron, bo on akurat szkody nie wyrządzi a jak jest jakiś cień szansy, że ma pomóc, to czemu nie. Więc na Twoim miejscu bym wzięła.
Nie próbowałam na razie bo bez ciąży 100% płatna by była teraz, więc liczyłam, że może tutaj uda się odkupić taniej.
Dzisiaj patrzyłam te stronki typu e-recepta, co wystawiają recepty, ale nigdy z tego nie korzystałam i nie bardzo wiem, jak to działa. Z tego co widzę to trzeba najpierw zapłacić za tą receptę, a jaką mam pewności, że oni mi wystawią ten neoparin ? Bo tam ani żadnej opcji wysłania ewentualnie pliku np z zaleceniami od hematologa, ani nic 😒Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Joanna jedno opakowanie neoparinu kosztuje kolo 80zl wiec można kupić a jak byłabyś w ciąży to i tak musisz mieć nagranego jakiegos lekarza, który Ci wystawi bezpłatną, bo jeśli nawet z forum znajdziesz jedno czy dwa opakowania to na długo Ci nie starczą2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tony wrote:Pinki, powtórz za dwa dni
a kiedy powinnaś dostać okres?
Ja dziś powtórzylam betę - 129, czyli rośnie bardzo ładnie (4 dni temu była 28)trochę mnie martwi progesteron, nie wiem jakie tempo wzrostu powinien mieć. 4 dni temu był 15,45, dziś jest 16,19... Co myślicie? Nati, Ty coś się znasz w tym temacie? Zastanawiam się czy duphaston brać czy się jeszcze wstrzymać.
Mi ostatnio lekarz mówił że progesteron powinno się robić 3 razy i te wyniki do siebie dodać, jeśli będzie 30 lub więcej to jest ok.
Pytałam bo u mnie zawsze ledwo 8-9.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀