Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Susannah modlę się żeby się udało
Akata @ przyszła? Bo moja nie już mnie wkurza zastanawiam się nawet nad ginem ale z drugiej strony w ciąży z Jasiem miałam owulacje w dniu spodziewanej miesiączki a test mi wyszedł jakieś dwa tygodnie późniejSusannah, Karoola lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Susannah wrote:A ja już jutro transfer!!!!!
Suuuper ❗ trzymamy kciuki kochana 🤞Susannah lubi tę wiadomość
-
Chce Wam powiedzieć, że to, że to może być już jutro to jest także dzięki Wam. Dałyście mi bardzo dużo siły do dalszej walki.
Tony, Karoola, czarneniebo lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jednorożec89 wrote:Susannah modlę się żeby się udało
Akata @ przyszła? Bo moja nie już mnie wkurza zastanawiam się nawet nad ginem ale z drugiej strony w ciąży z Jasiem miałam owulacje w dniu spodziewanej miesiączki a test mi wyszedł jakieś dwa tygodnie później
Nie przyszła małpa jedna. 😤 Wkurzam się na siebie, bo narobiłam sobie nadziei jak głupia, choć szanse w tym cyklu miałam naprawdę niewielkie. No nic, muszę się uzbroić w cierpliwość, jeszcze 3 lata temu cykle 42dniowe były u mnie całkiem normalne... Jak do końca przyszłego tygodnia nie przyjdzie, to pójdę do gina.
Susannah dołączam z kciukami, powodzenia! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 21:56
Susannah lubi tę wiadomość
-
Akataa współczuję, takie długie cykle przy staraniach to jest masakra ☹️. Oby to był jakiś jednorazowy wybryk (No chyba że się jednak udało🤞)
A tak z innej beczki, jakie bierzesz witaminy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 23:31
-
czarneniebo wrote:Akataa współczuję, takie długie cykle przy staraniach to jest masakra ☹️. Oby to był jakiś jednorazowy wybryk (No chyba że się jednak udało🤞)
A tak z innej beczki, jakie bierzesz witaminy?
No ja już nie wiem co tam się podziało, dziś temp. już 37 stopni. 🤯 Mam nadzieję, że jeśli to nie ciąża, to tak, jak mówisz, jednorazowa sytuacja i wrócę do cykli 29-32 dni, bo jak się będę miała starać przy cyklach koło 40dniowych to chyba zwariuję.
Biorę B12, B6, cynk, selen, żelazo (no aktualnie nie, bo się skończyło), magnez, D3, DHA, inozytol. No i kwas foliowy oczywiście.
W tym tyg wybieram się zbadać poziomy, żeby nie przesadzić z suplementacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 11:04
-
Susannah wrote:Chce Wam powiedzieć, że to, że to może być już jutro to jest także dzięki Wam. Dałyście mi bardzo dużo siły do dalszej walki.
Susannah daj znać jak będziesz po, kciuki 🍀💚.Susannah lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
czarneniebo wrote:Akataa ale metylowane tak?
Ultra-Dżasta jaka się czujesz?
Dzięki, że pytasz 😍.
Dziś czuję się tak, że mogę góry przenosić. Serio 😅. Co prawda nadal się w nocy pocę (w trakcie dnia spokój) i od czasu do czasu pobolewają mnie sporadycznie plecy ale to nic. Za to jak mi cycki przez noc wywaliło 😁🤭.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Pomarańcza wrote:Ultra, masz już umówiona wizytę ? 😍
Byłam teraz w sobotę, bo w piątek chodziłam bez żadnych objawów. Mocno się nakręciłam 😅. Na ten moment wszystko wygląda prawidłowo, serca jeszcze nie było, bo to za wcześnie. A no i nie wiem czy pamiętacie, jak panikowałam z tym bólem po lewej stronie - okazało się, że to przerośnięta komórka jajowa, która się nie załapała na imprezę 😉. Lekarz mówił, że do przyszłej kontroli powinna się wchłonąć ☺.
I następna wizyta 31.03, wtedy będzie 7+1. Ostatnio poroniłam w 7+3, staram się o tym nie myśleć ale same wiecie jak to jest. Jak wszystko dobrze to będę mogła się umówić na 1 prenatalne.
Nati94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Akataa a jakie dokładnie? 🤔
Ultra to super 😍no wiadomo jak to jest ☹️☹️☹️mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i samopoczucie też aż do porodu 🤞😊
Jeny jakoś u kogoś jak tak się patrzy ten czasu szybko leci 🤭, zaraz będzie wizyta i serduszko😍. -
czarneniebo wrote:Akataa a jakie dokładnie? 🤔
B12 - mam z Formeds Bicaps, kwas foliowy w PrenatalUno w 2 formach (wiem, że tam jest też wit. B12 i B6, ale w raczej niskich dawkach). -
Babulka wrote:Dziewczyny moja beta spada z 840 tydzien temu dzisiaj 530. Myślicie że poronie sama skoro leci w dół? Czy to nie ma znaczenia?
Mi pani dr powiedziała, że spokojnie mogę czekać tydzień i jak się nie zacznie samo to wtedy do szpitala. Możesz jeszcze po tygodniu pojechać na usg, żeby zobaczyć czy pęcherzyki są niżej w jamie macicy i wtedy podjąć decyzję czy dalej czekasz czy szpital.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Tzn mi lekarz powiedzial ze na tym etapie moge czekac ile chce nawet miesiac jesli chodzi o zagrozenie sepsa czy zakazeniem. Tylko wiadomo ja taka cierpliwa nie jestem, nie bede miesiac chodzic tak. W srode mam usg i dopiero wtedy ma mi potwierdzic czy odstawic leki 🙄 Jeden i drugi lekarz tak powiedział. Nie wiem na co oni czekają. Mój mąż mnie namawia żebym odstawiła te leki, skoro wiadomo że nie ma szans ale ja nie potrafię tego zrobić bez zgody lekarza. Nie dlatego że mam nadzieję na cud tylko dlatego że nie potrafię za to wziąć odpowiedzialności po tym wszystkim co się stało. To nie powinno być na moich barkach.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Tzn mi lekarz powiedzial ze na tym etapie moge czekac ile chce nawet miesiac jesli chodzi o zagrozenie sepsa czy zakazeniem. Tylko wiadomo ja taka cierpliwa nie jestem, nie bede miesiac chodzic tak. W srode mam usg i dopiero wtedy ma mi potwierdzic czy odstawic leki 🙄 Jeden i drugi lekarz tak powiedział. Nie wiem na co oni czekają. Mój mąż mnie namawia żebym odstawiła te leki, skoro wiadomo że nie ma szans ale ja nie potrafię tego zrobić bez zgody lekarza. Nie dlatego że mam nadzieję na cud tylko dlatego że nie potrafię za to wziąć odpowiedzialności po tym wszystkim co się stało. To nie powinno być na moich barkach.
No ja też bym nie chciała odstawiać leków na własną rękę, tym bardziej, że masz opinie 2 lekarzy. Do środy już niedaleko, więc może lepiej cierpliwie poczekaj... Choć wyobrażam sobie jak cholernie trudne musi być cierpliwą w takiej sytuacji. 😔 -
Nie no ja mam luz, bo już wiem, że nic z tego, także cierpliwości mi nie trzeba. Ale zastrzyk robić w imię nie wiadomo czego to gorzej
No i nie ukrywam, że chciałabym już poronić i wyjechać na wakacje.
Dziś mam też teleporadę z immunologiem. A jestem przekonana, że u mnie zawiniła immunologia, albo jakiś tam cień szansy, że znowu przytrafiła się wada chromosomalna. Tylko, że są puste pęcherzyki, więc nie damy rady ich zbadać2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska