Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, bobo ze złotego strzału 😍 Tony, ja się nie wypowiadam, bo się nie znam na żelazie, prog myślę że ok, ale konsultuj wszystko z lekarzem 🙂

Babulka, zawsze nasze niepowodzenia zajmują głowę, człowiek planuje a potem dostaje strzała w pysk. Zawsze nam możesz się wygadać, od tego tutaj jesteśmy, żeby się wspierać ❤️

Tony, Babulka lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, po to jesteśmy.

Ja to w ogóle odkąd jestem na forum, to się jakoś lepiej czuję z tym wszystkim. Jak mam jakieś gorsze dni, to takie wygadanie się tutaj, to bardzo pomaga, bo tak w realu to poza psychologiem nie mam z kim na te tematy rozmawiać. Mąż był super wsparciem na początku, ale teraz widzę, że już kompletnie nie chce do tego wracać. Jak ostatnio się popłakałam w kościele w trakcie chrztu, to udawał, że nic się nie stało. 😔
    Także też doceniam, że tu jesteście, udzielacie się, radzicie i wirtualnie przytulacie. ❤

Babulka, jo_ana lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to w sumie taka grupa terapeutyczna.

Moja Julka była ze złotego strzału... Czułam owulacje, wiedziałam że teraz musimy bzyk bo jutro mi się ciąży odechce. Byłam młoda i spontaniczna, wymyśliłam ciążę i już była.

I teraz jak zachodziłam... To codziennie itp , zastanawiam się czy te plemniki np nie były stare, zmęczone, mlodziachy pierwszego dnia wyskakiwały a na końcu zostawały już najsłabsze...

Może to było przyczyną. Zawsze owulacje wg wykresu i temp wychodziła np. Po 5 dniach od pierwszego bzykania i tak codziennie. Ciągle mi się wydawało, że to już dzisiaj.

Córka w 2013 r
    2021- 2024 ciąże biochemiczne
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
    Zmiana leczenia
    Szczepienia limfocytami !
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
    Marzec 2026 -doszczepienia , acard, heparyn— poronienie 6 tyg
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola moja druga ciąża była z dnia owulacji i była trisomia.

Edit: a trzecia ciąża z seksu dwa i 1 dzień przed i w dniu owu i dwa puste jajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 14:03

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony mieszkam w Holandii, to prawda tutaj szybciej wszystko budzi się do życia, ale to zasługa „jesiennej” zimy, coś za coś. Ja akurat lubię śnieg i bardzo mi go tutaj brakuje.

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    20.02.2026 (39+2) CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wrócę do prowadzenia wyktesu po najbliższej@ przynajmniej będę wiedzieć co się dzieje

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Karoola moja druga ciąża była z dnia owulacji i była trisomia.

Edit: a trzecia ciąża z seksu dwa i 1 dzień przed i w dniu owu i dwa puste jajka.
    Ja wiem 🙈to takie moje doszukiwanie, domyślanie się.. Nadzieja 😂 i obwinianie w jednym 🙈. Muszę cierpliwie czekać na wyniki i juz

Córka w 2013 r
    Kir-AA
    Zmiana leczenia
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a Ty brałaś teraz heparynę ?

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

09/06 (S) V FET ❄️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź na priv

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

09/06 (S) V FET ❄️

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski! 🙂
    Mniej mnie tu ostatnio, nie chciałam się nakręcać 🤦‍♀️. Szykuje mi się bezobjawowa ciąża (przynajmniej na obecną chwilę). Obudziłam się wczoraj z totalnym zanikiem... Wszystkiego. I już oczywiście - panika. Udało mi się dostać na dziś do lekarza i wychodzi na to, że wszystko jest w porządku. Mam za dwa tygodnie przyjść na kontrolę (nie było jeszcze serduszka) i jak będzie wszystko dobrze to powinno być już okej.

PS.: A najgorzej z piersiami - raz bolą, raz nie 🤷‍♀️.

Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć laski! 🙂
    Mniej mnie tu ostatnio, nie chciałam się nakręcać 🤦‍♀️. Szykuje mi się bezobjawowa ciąża (przynajmniej na obecną chwilę). Obudziłam się wczoraj z totalnym zanikiem... Wszystkiego. I już oczywiście - panika. Udało mi się dostać na dziś do lekarza i wychodzi na to, że wszystko jest w porządku. Mam za dwa tygodnie przyjść na kontrolę (nie było jeszcze serduszka) i jak będzie wszystko dobrze to powinno być już okej.

PS.: A najgorzej z piersiami - raz bolą, raz nie 🤷‍♀️.

Będzie dobrze! Z tymi objawami, to ponoć tak jest, raz są, raz nie ma i nie jest to żaden wyznacznik. Moja siostra np. w obu zdrowych ciążach miała zuuuuupełnie różnie. 🙃 Ale pamiętam jak sama się obmacywałam 100 razy dziennie po cyckach, czy aby na pewno jeszcze bolą, więc się nie dziwię, że spanikowałaś. Mam nadzieję, że Cię tą wizyta uspokoiła. 😉

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra a dotychczas jakie objawy miałaś? Mnie pobolewa co jakiś czas podbrzusze i za każdym razem wiążę to z najgorszymi możliwymi scenariuszami :/

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ultra a dotychczas jakie objawy miałaś? Mnie pobolewa co jakiś czas podbrzusze i za każdym razem wiążę to z najgorszymi możliwymi scenariuszami :/

Teraz to miałam/mam w ogóle mało objawów: ból piersi, wstaje zapocona po nocy, zaparcia 😖. Ból podbrzusza to akuratnie jest spoko, bo jak mnie boli to wiem, że Kropek jest i rośnie (masochizm?).

W poprzedniej ciąży na tym etapie to miałam takie mdłości, że hej. I te piersi takie nabrzmiałe. Nie wymiotowałam ale było blisko. Kręciło mi się w głowie, nadwrażliwość na zapachy, zgagi... Było źle 😳. Lekarz mi mówił, że prawdopodobnie tak się źle czułam, bo organizm walczył z tym, by jak najszybciej zakończyć chorą ciążę.

I dowiedziałam się, dlaczego boli mnie czasami lewa strona. Jest przerośnięta komórka jajowa, która nie załapała się na imprezę z plemnikami 😅. Lekarz mówił, że powinna się wchłonąć do następnej wizyty.

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    I dowiedziałam się, dlaczego boli mnie czasami lewa strona. Jest przerośnięta komórka jajowa, która nie załapała się na imprezę z plemnikami 😅. Lekarz mówił, że powinna się wchłonąć do następnej wizyty.

Haha zaspała na imprezę to niech żałuje :D
    Ja się biję z myślami co z tą heparyną robić. Przeczytałam już chyba cały Internet i badania naukowe i dalej nie wiem. Boję się powikłań i że zaszkodzę w ten sposób ciąży. Ale boję się też kolejnego poronienia. Niby moja lekarka mówi, że przy PAI nie trzeba, ale co jeśli akurat u mnie trzeba...
    Chyba będę brać do wizyty u hematologa i po rozmowie z nim zdecyduję co dalej. Wkurza mnie, że nie ma jakiegoś jednego stanowiska co do tego :/

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja się biję z myślami co z tą heparyną robić. Przeczytałam już chyba cały Internet i badania naukowe i dalej nie wiem. Boję się powikłań i że zaszkodzę w ten sposób ciąży. Ale boję się też kolejnego poronienia. Niby moja lekarka mówi, że przy PAI nie trzeba, ale co jeśli akurat u mnie trzeba...
    Chyba będę brać do wizyty u hematologa i po rozmowie z nim zdecyduję co dalej. Wkurza mnie, że nie ma jakiegoś jednego stanowiska co do tego :/

Nie znam się na tych heparynach i acardach, więc nie mam pojęcia co doradzić.

Mój lekarz daje leki jak jest na prawdę poważnie i np. jego zdanie na temat progesteronu odbiega od normalności. Mało tego, on nawet nie zaleca jego badania, by się pacjentki nie stresowały, bo zaraz się naczytają głupot w internecie itd. I w sumie ma rację 😅.

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja mam zalecenie że względu na poronienia, nawet pomijając pai. W poprzedniej poronionej ciąży, przed badaniami już miałam zaleceną heparyne . Teraz Paśnik powiedział że na bank mimo braku oczywistych wskazań, zapisze bo poronienia są wskazaniem.
    A jednak Paśnik jest dobrym specjalista

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 20:07

Tony lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Kir-AA
    Zmiana leczenia
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie heparyny, czy któraś ma może na zbyciu Neoparin 0,4? U mnie dzisiaj 7 dzień cyklu, mam zacząć brać od pozytywnego testu, ale u mnie nie mogę zrobić badania bety od tak sobie więc też nie będę mogła zrobić teleporady po receptę, do tego czas oczekiwania na wysyłkę z PL to też kilka dni 😖 wolałabym sobie teraz już przygotować ze 2 opakowania, a jak na złość nic nie mogę znaleźć

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

09/06 (S) V FET ❄️

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dziewczyny odnośnie heparyny, czy któraś ma może na zbyciu Neoparin 0,4? U mnie dzisiaj 7 dzień cyklu, mam zacząć brać od pozytywnego testu, ale u mnie nie mogę zrobić badania bety od tak sobie więc też nie będę mogła zrobić teleporady po receptę, do tego czas oczekiwania na wysyłkę z PL to też kilka dni 😖 wolałabym sobie teraz już przygotować ze 2 opakowania, a jak na złość nic nie mogę znaleźć

Może powiedz lekarzowi, że lecisz w długą podróż, do jakiegoś Peru czy cos i potrzebujesz kilka ampułek na loty. Myślę, że żaden nie odmówi :)

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Ja swoje trzymam, ale kupiłam kiedyś tutaj na forum 2 opakowania. Dziewczyny na grupie ciążowej i starania z pomocą leków często sprzedają

Córka w 2013 r
    Kir-AA
    Zmiana leczenia
    Ciąża
    Biochemiczna 2025
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ