Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To prawda, bobo ze złotego strzału 😍 Tony, ja się nie wypowiadam, bo się nie znam na żelazie, prog myślę że ok, ale konsultuj wszystko z lekarzem 🙂
Babulka, zawsze nasze niepowodzenia zajmują głowę, człowiek planuje a potem dostaje strzała w pysk. Zawsze nam możesz się wygadać, od tego tutaj jesteśmy, żeby się wspierać ❤️Tony, Babulka lubią tę wiadomość
-
Babulka, po to jesteśmy.
Ja to w ogóle odkąd jestem na forum, to się jakoś lepiej czuję z tym wszystkim. Jak mam jakieś gorsze dni, to takie wygadanie się tutaj, to bardzo pomaga, bo tak w realu to poza psychologiem nie mam z kim na te tematy rozmawiać. Mąż był super wsparciem na początku, ale teraz widzę, że już kompletnie nie chce do tego wracać. Jak ostatnio się popłakałam w kościele w trakcie chrztu, to udawał, że nic się nie stało. 😔
Także też doceniam, że tu jesteście, udzielacie się, radzicie i wirtualnie przytulacie. ❤Babulka, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Bo to w sumie taka grupa terapeutyczna.
Moja Julka była ze złotego strzału... Czułam owulacje, wiedziałam że teraz musimy bzyk bo jutro mi się ciąży odechce. Byłam młoda i spontaniczna, wymyśliłam ciążę i już była.
I teraz jak zachodziłam... To codziennie itp , zastanawiam się czy te plemniki np nie były stare, zmęczone, mlodziachy pierwszego dnia wyskakiwały a na końcu zostawały już najsłabsze...
Może to było przyczyną. Zawsze owulacje wg wykresu i temp wychodziła np. Po 5 dniach od pierwszego bzykania i tak codziennie. Ciągle mi się wydawało, że to już dzisiaj.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola moja druga ciąża była z dnia owulacji i była trisomia.
Edit: a trzecia ciąża z seksu dwa i 1 dzień przed i w dniu owu i dwa puste jajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 14:03
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tony mieszkam w Holandii, to prawda tutaj szybciej wszystko budzi się do życia, ale to zasługa „jesiennej” zimy, coś za coś. Ja akurat lubię śnieg i bardzo mi go tutaj brakuje.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Ja chyba wrócę do prowadzenia wyktesu po najbliższej@ przynajmniej będę wiedzieć co się dziejeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Karoola moja druga ciąża była z dnia owulacji i była trisomia.
Edit: a trzecia ciąża z seksu dwa i 1 dzień przed i w dniu owu i dwa puste jajka.Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka a Ty brałaś teraz heparynę ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Chodź na privTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Cześć laski! 🙂
Mniej mnie tu ostatnio, nie chciałam się nakręcać 🤦♀️. Szykuje mi się bezobjawowa ciąża (przynajmniej na obecną chwilę). Obudziłam się wczoraj z totalnym zanikiem... Wszystkiego. I już oczywiście - panika. Udało mi się dostać na dziś do lekarza i wychodzi na to, że wszystko jest w porządku. Mam za dwa tygodnie przyjść na kontrolę (nie było jeszcze serduszka) i jak będzie wszystko dobrze to powinno być już okej.
PS.: A najgorzej z piersiami - raz bolą, raz nie 🤷♀️.Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Cześć laski! 🙂
Mniej mnie tu ostatnio, nie chciałam się nakręcać 🤦♀️. Szykuje mi się bezobjawowa ciąża (przynajmniej na obecną chwilę). Obudziłam się wczoraj z totalnym zanikiem... Wszystkiego. I już oczywiście - panika. Udało mi się dostać na dziś do lekarza i wychodzi na to, że wszystko jest w porządku. Mam za dwa tygodnie przyjść na kontrolę (nie było jeszcze serduszka) i jak będzie wszystko dobrze to powinno być już okej.
PS.: A najgorzej z piersiami - raz bolą, raz nie 🤷♀️.
Będzie dobrze! Z tymi objawami, to ponoć tak jest, raz są, raz nie ma i nie jest to żaden wyznacznik. Moja siostra np. w obu zdrowych ciążach miała zuuuuupełnie różnie. 🙃 Ale pamiętam jak sama się obmacywałam 100 razy dziennie po cyckach, czy aby na pewno jeszcze bolą, więc się nie dziwię, że spanikowałaś. Mam nadzieję, że Cię tą wizyta uspokoiła. 😉 -
Ultra a dotychczas jakie objawy miałaś? Mnie pobolewa co jakiś czas podbrzusze i za każdym razem wiążę to z najgorszymi możliwymi scenariuszami
-
Tony wrote:Ultra a dotychczas jakie objawy miałaś? Mnie pobolewa co jakiś czas podbrzusze i za każdym razem wiążę to z najgorszymi możliwymi scenariuszami
Teraz to miałam/mam w ogóle mało objawów: ból piersi, wstaje zapocona po nocy, zaparcia 😖. Ból podbrzusza to akuratnie jest spoko, bo jak mnie boli to wiem, że Kropek jest i rośnie (masochizm?).
W poprzedniej ciąży na tym etapie to miałam takie mdłości, że hej. I te piersi takie nabrzmiałe. Nie wymiotowałam ale było blisko. Kręciło mi się w głowie, nadwrażliwość na zapachy, zgagi... Było źle 😳. Lekarz mi mówił, że prawdopodobnie tak się źle czułam, bo organizm walczył z tym, by jak najszybciej zakończyć chorą ciążę.
I dowiedziałam się, dlaczego boli mnie czasami lewa strona. Jest przerośnięta komórka jajowa, która nie załapała się na imprezę z plemnikami 😅. Lekarz mówił, że powinna się wchłonąć do następnej wizyty.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:I dowiedziałam się, dlaczego boli mnie czasami lewa strona. Jest przerośnięta komórka jajowa, która nie załapała się na imprezę z plemnikami 😅. Lekarz mówił, że powinna się wchłonąć do następnej wizyty.
Haha zaspała na imprezę to niech żałuje
Ja się biję z myślami co z tą heparyną robić. Przeczytałam już chyba cały Internet i badania naukowe i dalej nie wiem. Boję się powikłań i że zaszkodzę w ten sposób ciąży. Ale boję się też kolejnego poronienia. Niby moja lekarka mówi, że przy PAI nie trzeba, ale co jeśli akurat u mnie trzeba...
Chyba będę brać do wizyty u hematologa i po rozmowie z nim zdecyduję co dalej. Wkurza mnie, że nie ma jakiegoś jednego stanowiska co do tego -
Tony wrote:Haha zaspała na imprezę to niech żałuje
Ja się biję z myślami co z tą heparyną robić. Przeczytałam już chyba cały Internet i badania naukowe i dalej nie wiem. Boję się powikłań i że zaszkodzę w ten sposób ciąży. Ale boję się też kolejnego poronienia. Niby moja lekarka mówi, że przy PAI nie trzeba, ale co jeśli akurat u mnie trzeba...
Chyba będę brać do wizyty u hematologa i po rozmowie z nim zdecyduję co dalej. Wkurza mnie, że nie ma jakiegoś jednego stanowiska co do tego
Nie znam się na tych heparynach i acardach, więc nie mam pojęcia co doradzić.
Mój lekarz daje leki jak jest na prawdę poważnie i np. jego zdanie na temat progesteronu odbiega od normalności. Mało tego, on nawet nie zaleca jego badania, by się pacjentki nie stresowały, bo zaraz się naczytają głupot w internecie itd. I w sumie ma rację 😅.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Tony wrote:Haha zaspała na imprezę to niech żałuje
Chyba będę brać do wizyty u hematologa i po rozmowie z nim zdecyduję co dalej. Wkurza mnie, że nie ma jakiegoś jednego stanowiska co do tego
A jednak Paśnik jest dobrym specjalistaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 20:07
Tony lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Dziewczyny odnośnie heparyny, czy któraś ma może na zbyciu Neoparin 0,4? U mnie dzisiaj 7 dzień cyklu, mam zacząć brać od pozytywnego testu, ale u mnie nie mogę zrobić badania bety od tak sobie więc też nie będę mogła zrobić teleporady po receptę, do tego czas oczekiwania na wysyłkę z PL to też kilka dni 😖 wolałabym sobie teraz już przygotować ze 2 opakowania, a jak na złość nic nie mogę znaleźćTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Dziewczyny odnośnie heparyny, czy któraś ma może na zbyciu Neoparin 0,4? U mnie dzisiaj 7 dzień cyklu, mam zacząć brać od pozytywnego testu, ale u mnie nie mogę zrobić badania bety od tak sobie więc też nie będę mogła zrobić teleporady po receptę, do tego czas oczekiwania na wysyłkę z PL to też kilka dni 😖 wolałabym sobie teraz już przygotować ze 2 opakowania, a jak na złość nic nie mogę znaleźć
Może powiedz lekarzowi, że lecisz w długą podróż, do jakiegoś Peru czy cos i potrzebujesz kilka ampułek na loty. Myślę, że żaden nie odmówi -
jo_ana wrote:Dziewczyny odnośnie heparyny, czy któraś ma może na zbyciu Neoparin 0,4? U mnie dzisiaj 7 dzień cyklu, mam zacząć brać od pozytywnego testu, ale u mnie nie mogę zrobić badania bety od tak sobie więc też nie będę mogła zrobić teleporady po receptę, do tego czas oczekiwania na wysyłkę z PL to też kilka dni 😖 wolałabym sobie teraz już przygotować ze 2 opakowania, a jak na złość nic nie mogę znaleźć
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,