Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony acard i heparyna też ma znaczenie w immunologii o dziwo. Więc na samo pai jest jak mówisz, ale często po poronieniach się przepisuje zapobiegawczo ze względu na to, że nie jesteśmy w stanie przebadać wszystkich parametrów krzepnięcia i przeciwciał.
Tony a u Ciebie ciąża bliźniacza była dwujajowa?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Tony acard i heparyna też ma znaczenie w immunologii o dziwo. Więc na samo pai jest jak mówisz, ale często po poronieniach się przepisuje zapobiegawczo ze względu na to, że nie jesteśmy w stanie przebadać wszystkich parametrów krzepnięcia i przeciwciał.
Tony a u Ciebie ciąża bliźniacza była dwujajowa?
Ciężko powiedzieć, na pierwszym USG w ogóle był tylko jeden zarodek, a po dwóch tygodniach uwidocznił się drugi, ale one były tak maleńkie, że ciężko lekarce było je w ogóle uwidocznić. Ja też nie dopytywałam... Możliwe że tak, bo ten drugi był mocno "opóźniony" w stosunku do pierwszego -
Rozumiem. U mnie dziwnie, bo dwa puste pęcherzyki z jednej owulacji. Ale zupełnie osobne i w różnych miejscach. Jutro się pewnie dowiem czy serio są dwa czy jeden jednak. O ile do jutra dotrwają w ogóle.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tony u mnie to np wygląda tak: jakby mi wyszedł pozytywny testmam od razu włączyć dupka bo to jest takie jakieś zapobiegawcze po poronieniach moja gin wszystkim to zaleca taką ma praktykę a acard mam włączyć w drugim trymestrze 150 bo w ciąży z franiem o milometr uniknęłam stanu przedrzucawkowego więc zapobiegawczo mam brać miedzy 13 a 34 tc ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 21:26
Tony lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, to by się zgadzało. Wobec tego od dzisiaj zaczynam brać dupka. Ehh samo zajście w ciąży i jej utrzymanie bywa trudne, a tu jeszcze tyle komplikacji może się po drodze podziać, jak stan przedrzucawkowy
My to mamy ciężko w życiu
-
Dzięki dziewczyny już mi lepiej, jak się wygadałam. Dam znać jak po wizycie czy już się ładnie oczyscilam. Chociaż ten cykl odpuszczam tak dla głowy ale już niedługo maj 😊
Akataa lubi tę wiadomość
-
Susannah nie chce mi się tu dodawać zdjęc, ale na ig wrzucam relacje, więc jak masz ochotę to zapraszam na ig Mikulewicz.karolina 🙂 i wszystkich zresztą jak macie ochotę 😂
Ale Ostrzegam przełamuje się i zaczynam gadać więc to wyjście ze strefy komfortu 😂czarneniebo, Jc94, Susanne, Ani0nka, jo_ana, Ultra-Dżasta, Nati94 lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Co do duphastonu.
Po wizycie i kolejnego lekarza dowiedziałam się że jak własny progesteron jest ok nie warto dokładać tabletek.
Mój był zawsze niski. Wiec cały czas duphaston I progesteron besins.
Mam też trombofilie i mutacje. Od pozytywnego testu mam brac acard i heparyne.
Duphaston i progesteron besins póki co leżą w szafie.
Progesteron wygląda ładnie 24,05 ng/ml
A beta 167,33
Jutro powtarzam zeby sprawdzić przyrost 🍀Ani0nka, Pomarańcza, Susanne, Tony lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Dzień dobry ,
Jestem nowa i nie nowa
Kiedyś miałam nick Marta ale zapomniałam danych do logowania wiec jestem Martyna ❤️
W październiku miałam ciąże biochemiczna , w listopadzie zaszłam ponownie w ciąże ale nie mogło się to udać i również straciłam na początku. Miałam o dziwo owulacje i w tym czasie zaszłam.... długo by tłumaczyć .
Czytam wasze wątki cały czas na bieżąco wszystkim kibicuje z całego serduszka zeby się udało 🥰🥰✌️
Ostatnia miesiączkę miałam 20 lutego , czekam teraz za kolejna ale nie ma 🙈
Robiłam test ciążowy wychodzi jedna krecha jak nic .... pobolewal mnie brzuch tak jak na okres ale cisza .... boje się robić betę bo nie chce się nastawiać .... -
Karoola wrote:Susannah nie chce mi się tu dodawać zdjęc, ale na ig wrzucam relacje, więc jak masz ochotę to zapraszam na ig Mikulewicz.karolina 🙂 i wszystkich zresztą jak macie ochotę 😂
Ale Ostrzegam przełamuje się i zaczynam gadać więc to wyjście ze strefy komfortu 😂
Karoola, piękny Instagram i jakże piękna Tyyyyy 😍
Powodzenia w wychodzeniu ze strefy komfortu
Ani0lka, maj już tuż za rogiem. Niestety z rodzina czasem to tylko na zdjęciach. Najważniejsza jest ta rodzina, która budujemy ze swoim wybrankiem życia.Karoola lubi tę wiadomość
-
Przykro się czyta o tych historiach rodzinnych 😔 mam wrażenie że zawsze się ktoś znajdzie, kto zamiast pocieszyć albo nie robić nic- daje nam kopniaki... Najgorzej, jak wydaje nam się, że są to osoby, które nigdy by tak nie powiedziały ... Susanne, bardzo trafnie ❤️ ja mam przyjaciółkę, która jest moją siostrą z wyboru, dużo bardziej wspierająca i mi bliską ❤️
Badałam wczoraj proga i 15,2ng/ml, takze owulacja była, dzisiaj mam wizytę, zobaczymy co lekarka zaproponuje 🤔
Jc, kciuki za przyrost 🍀🤞
Martyna, przykro mi z powodu Twoich strat...Martyna 88 lubi tę wiadomość
-
Karola piękny profil na insta 😍 udanych wakacji 💛
Karoola lubi tę wiadomość
Adenomioza podsluzówkowa
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Przewlekle zapalenie endometrium 5/10
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Martyna witaj 🙂
Karoola piękne wszystko 😍
Jc ale zaraz, jesteś w ciąży? Ominęłam to? 😱
Ja się zaraz zbieram do lekarza 😌Martyna 88, Karoola lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Martyna 88 wrote:A może znacie testy które szybko wykrywają ciąże ? Strumieniowe ?
Hej, polecam Testeo ☺, te z DOZa też są spoko 😊.
Właśnie chyba też coś przegapiłam, Jc94? 🤔11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Karoola wrote:Susannah nie chce mi się tu dodawać zdjęc, ale na ig wrzucam relacje, więc jak masz ochotę to zapraszam na ig Mikulewicz.karolina 🙂 i wszystkich zresztą jak macie ochotę 😂
Ale Ostrzegam przełamuje się i zaczynam gadać więc to wyjście ze strefy komfortu 😂
Jesteś piękna kobietka 😍.
Właśnie skończyłam przeglądać i powiedz mi, sama urządzałaś wnętrza w domu? Kuźwa, pięknie! 🥰 Zakochałam się 🙈.
Edit. O Boże, i hodujesz radgolle? 🙉
Nie no, zostawiam follow'a 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 10:43
Karoola lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny chyba jestem w ciąży:)
Poki co z mężem podchodzimy chłodno.
Miał być cykl bez starań. A był na luzie, bez mierzenia temperatury, bez diety, bez monitoringu i tak jakoś wyszło:)
W poniedziałek mam lekarza więc sprawdzimy co tam się dziejeUltra-Dżasta, czarneniebo, Martyna 88, Pomarańcza, Ani0nka, Susannah, jo_ana, Babulka, Tony, Nati94, Susanne lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀