Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak jego metody wzbudzają kontrowersje, ja się na tych immunologicznych sprawach nie znam wcale, nie interesowałam się aż tak więc nie będę oceniać jego sposobów leczenia. Jednak dużo zadowolonych pacjentek się widzi gdzieś na grupach, czy forach, więc może jest jakąś ostatnią deską ratunku dla niektórych, którzy chcą posiadać dziecko, bo jednak gdzieś tam te sposoby przynoszą rezultaty. Ale jak mówię nie oceniam, nie znam się, wiadomo każdy robi i decyduje się na to co uważa za słuszne. U Ciebie zreszta i tak chyba nie wchodziło w grę leczenie u niego bo masz za daleko, więc może i nie ma co żałować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 15:47
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
No ja tak samo, też nie wiem. Czort wie kto tu ma rację. Ta nasz dr immunolog też wprowadza jakieś leczenie, tylko nie badają tych allo mlr itd bo właśnie i tak nie ma na to leku oprócz tych terapii kontrowersyjnych.
Na grupie o poronieniach rozmawiałam z jedną z dziewczyn też z północy z tragiczną historią położniczą i ona też w końcu donosiła przy leczeniu "normalnym" tutaj na miejscu. Więc widać jest to możliwe. A ja dodatkowo chwilowo (albo i nie, kto wie) w ogóle nie chce być w ciąży. Więc może tym bardziej dlatego nie widzi mi się poddawać eksperymentom medycznym na drugim końcu Polski
Ale nie neguje tego, że ktoś się na to decyduje. Jeśli to komuś pomoże, to bardzo dobrze. Oby zadziałało.
Pewnie jakby to był strzał w 10 i gwarancja różowego bobasa to bym i do Cieszyna pojechała ale marnie to widzę. I właśnie też czytam sporo historii, że ktoś na tym leczeniu w końcu urodził, to zapada w pamięć ale uświadomiłam sobie ile przeczytałam już historii też negatywnych na tym leczeniu... Tak jak Ultra pisze. Tylko, że to się odrzuca i zapomina.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Powiem Wam dziewczyny, że miałam dzisiaj beznadziejną noc, nie dość, że było mi strasznie gorąco, to co chwilę przebudzałam się z takim dziwnym uczuciem i myślą czy ja chce być w ciąży w ogóle 😳 ale odrazu potem zasypiałam, masakra, jakaś schiza serio, No a rano test rozwiał moje wątpliwości bo nie jestem 😒 dupa
I w ogóle apka znowu przesunęła mi owu 🤦🏻♀️ Zrobiłam test bo myślałam, że już jest 11 dpo, a potem po wpisaniu kilku objawów znowu się cofnęła i jest 9 dpo 😡Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Susannah wrote:Gonia, po poronieniu farmakologicznym zaleca się minimum 3 cykle przerwy. Do IVF lekarz nie powinien Cie dopuścić po poronieniu farmakologicznym w kolejnym cyklu.
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Nie patrz na to co apka wylicza. To jest totalnie niedziałający algorytm. Mi nigdy nie wyznaczyła wtedy kiedy miałam, mimo regularnych cykli i ewidentnych objawów. Jakbym patrzyła na to co mi wylicza to bym w ciąży do tej pory nie była ani razu (u mnie akurat może lepiej 😉).2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nie patrz na to co apka wylicza. To jest totalnie niedziałający algorytm. Mi nigdy nie wyznaczyła wtedy kiedy miałam, mimo regularnych cykli i ewidentnych objawów. Jakbym patrzyła na to co mi wylicza to bym w ciąży do tej pory nie była ani razu (u mnie akurat może lepiej 😉).
No dlatego w następnym cyklu odpuszczam mierzenie temp i wpisywanie objawów, bo już mi na łeb siada 😳 budzę się przed budzikiem rano, żeby zmierzyć temp 🤦🏻♀️ A i tak nic to nie daje…Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 16:11
Babulka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
gonia729 wrote:Po poronieniu tabletkami? Słyszałam ze po lyzeczkowaniu są 3 cykle a tak to nie
Po poronieniu samoistnym w kolejnym cyklu. Po farmakologii lub łyzeczkowaniu - po 3 cyklach. Tak mi mówiła Pani docent w Gamecie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jc94, jeju ale super!!! Trzymam kciuki
Przypomnij, jaką masz trombofilię?
Gonia, jeśli zostały jakieś skrzepy to myślę, że powinniście stosować antykoncepcję do momentu, aż się wszystko oczyści. Co do tego kiedy można się starać, to lekarze różnie mówią, ale najczęściej, że po trzech cyklach.
jo_ana chyba rzeczywiscie musisz troche poluzować, bo serio się wykończysz ;/ -
Babulka wrote:Susannah a Ty masz już betę dodatnią? 🧐
Nie, nie. Czekamy29.03 sprawdzamy
Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Po poronieniu samoistnym w kolejnym cyklu. Po farmakologii lub łyzeczkowaniu - po 3 cyklach. Tak mi mówiła Pani docent w Gamecie.
-
Babulka wrote:Po cytotecu nie trzeba czekać 3 miesięcy. Zależy co Ci podawali.
-
gonia729 wrote:Kurcze to mi dr powiedziała ze stymulować można nawet po luzeczkowaniu, tylko transfer trzeba odroczyć.
Stymulacja to nie wiem. Ja mialam mrozaki, więc u mnie chodziło o transfer. I beta miała być zero.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Stymulacja to nie wiem. Ja mialam mrozaki, więc u mnie chodziło o transfer. I beta miała być zero.
-
Susannah plis nie pisz głupot, po poronieniu farmakologicznym możesz starać się od razu- tzn dostajesz miesiączkę, idziesz do gina czy już się oczyscilas i Ci mówi czy jesteś już czysta i możesz się starać
Wiec Gonia trzymam kciuki! -
Gonia dostała to samo co ja, może się starać po miesiączce jeśli wszystko się ładnie oczyściło