Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi po łyżeczkowaniu lekarka powiedziała, że możemy wrócić do starań po pierwszej @ 🤷🏻♀️ Co lekarz to inne zalecenia i zależy też od osoby, czy wszystko się dobrze wygoiło, czy endometrium się odbudowało itd.
Babulka, Pomarańcza lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Martyna 88 wrote:Dzięki , dostanę go w aptece czy online ?
Anionka spoko. Brzuch boli typowo na 🐒 póki co.Martyna 88, Ani0nka, Susannah lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A wiecie, że ja jeszcze okresu nie dostałam 🙈 mam nadzieję, że na wyjeździe nie dostanę. Ale troszkę się już stresuje, że tyle czasu nie mam
PS co do starań po poronieniu, za pierwszym razem nie oczyściło się do końca i jedna gin mówiła że spoko od razu działać, mój gin że poczekać do miesiączki, ale z racji, że ciągle nie oczyściłam się do kolejnej miesiączki miałam czekać.
Teraz od razu po miesiączce pozwolił się starać.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Hej, i jak chciałabym zacząć się już starac.
Poronienie z łyżeczkowaniem mialam pod koniec stycznia, beta jeszcze niestety ze mną jest. Wynik z wtorku 7.
Okres dostałam przy becie 24 - 14.03.
Teraz mam plamienie, głównie na papierze i takie śluzowate z krwią taką brudną ale nie brązową. To normalne?
Szczerze mówiąc już mam dość tego plamienia, krwawienia i Bóg wie jeszcze czego
Chciałabym już normy i powrotu do starań -
Ani0nka wrote:Gonia dostała to samo co ja, może się starać po miesiączce jeśli wszystko się ładnie oczyściło
Anionka, ale dla Goni starania = procedura in vitro. Najlepiej, żeby jednak wypowiedział się jej lekqrz prowadzący, bo to może nie być tak samo jak naturalnieBabulka, czarneniebo lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ani0nka wrote:Susannah plis nie pisz głupot, po poronieniu farmakologicznym możesz starać się od razu- tzn dostajesz miesiączkę, idziesz do gina czy już się oczyscilas i Ci mówi czy jesteś już czysta i możesz się starać
Wiec Gonia trzymam kciuki!
To nie są głupoty, mi kilku lekarzy po poronieniu farmakologcznym (Cytotec) kazało czekać 3 miesiące. Czytałam kilka publikacji na ten temat, niektóre zalecają wręcz czekać pół roku. Ale są też takie, choć jest ich mniej, że można od razu. To zależy od wielu czynników, tygodnia ciąży, sposobu i przyczyny poronienia i dalszego leczenia. Także najlepiej słuchać się swojego lekarza, ewentualnie skonsultować się z jeszcze jednym żeby mieć pewność.Susannah, gonia729, czarneniebo, Susanne lubią tę wiadomość
-
Ooo, dopiero po komentarzu Tony doczytałam ten tekst o niepisaniu głupot...
Anionka, ja nie pisze głupot. I to co napisałaś do mnie personalnie było bardzo słabe i, przede wszystkim, nieprawdziwe. Tak się nie robi.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ja bym nie oceniała i nie doradzała czy można czy nie można szybko się starać. Tony, mi 4 lekarzy mówiło, że po pierwszej miesiączce, oczywiście po kontroli. A miałam wywołanie, nawet jak pytałam, co jeśli będzie potrzebne łyżeczkowanie -rowniez po pierwszej, ale tak czy siak po kontroli lekarskiej. Oczywiście in vitro inna bajka, nie znam się. Lekarz mi tłumaczył, który przyjmował mnie do szpitala na wywołanie poronienia, że oczywiście są ryzyka szybkiego zajścia, ale wg niego więcej korzyści. A 3-6 msc to stare zalecenia. ALE to opinia moich lekarzy do mojej sytuacji, ja myślę żeby każdy w tej kwestii poradził się lekarza 🙂 jedyne to to, że nie starałabym się przed pierwszą miesiączką.. proszę, nie narzucamy swoich zaleceń, żadna z nas, z tego co się orientuję, nie jest ginekologiem. Nie oceniajmy że ktoś pisze głupoty, bo każdy pisze to, co usłyszał od lekarza.
Tony, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Dżasta ja też Cię zaobserwowałam ale nie masz fotek 🤣 ja też stalkuję tylko na ig, na FB mam zdjęcia. Chciałam podejrzeć Joannę ale nie chcę tu pisać, bo na ig mam imię i nazwisko i jeszcze ktoś mnie skojarzy( w sensie ,obcy,)
Jc gratulacje ❤️ czekam na zdjęcia kropka
Babulka, trzymaj się 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 21:48
Babulka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Karoola wrote:A wiecie, że ja jeszcze okresu nie dostałam 🙈 mam nadzieję, że na wyjeździe nie dostanę. Ale troszkę się już stresuje, że tyle czasu nie mam
PS co do starań po poronieniu, za pierwszym razem nie oczyściło się do końca i jedna gin mówiła że spoko od razu działać, mój gin że poczekać do miesiączki, ale z racji, że ciągle nie oczyściłam się do kolejnej miesiączki miałam czekać.
Teraz od razu po miesiączce pozwolił się starać. -
Susannah wrote:Anionka, ale dla Goni starania = procedura in vitro. Najlepiej, żeby jednak wypowiedział się jej lekqrz prowadzący, bo to może nie być tak samo jak naturalnie
Tony lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dżasta ja też Cię zaobserwowałam ale nie masz fotek 🤣 ja też stalkuję tylko na ig, na FB mam zdjęcia. Chciałam podejrzeć Joannę ale nie chcę tu pisać, bo na ig mam imię i nazwisko i jeszcze ktoś mnie skojarzy( w sensie ,obcy,)
Jc gratulacje ❤️ czekam na zdjęcia kropka
Babulka, trzymaj się 🍀
Sprawdź u Dżasty obserwuje ją, też nie chce tutaj podawać 🙈 powinnaś skojarzyć nick myślęTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
A ja dziś byłam na monitoringu. Znów cykl bezowulacyjny pomimo podwójnej dawki lametty. 9 dc , i nic nie widać. Doktor kazała jeszcze przyjść za kilka dni , że może coś urośnie, ale jedyne co zobaczyła to to że zrobiła sie cysta, którą trzeba usunąć 🤦♀️. Juz zaczynam odpuszczać temat zajścia w ciążę. Faszeruje sie lekami 1.5 roku, laparoskopia, wycinki,wymazy, a mój organizm nic nie reaguje. Juz mam 37 lat, więc to pewnie przez to. Poruszyłam dziś z mężem temat adopcji, ale to ciężki temat. Za trudne to psychicznie dla mnie.
-
Dwójka to faktycznie niezbyt dobre wieści, przykro mi 🥺
Mam nadzieję, że jeszcze nadejdą lepsze dni dla Was.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Sprawdź u Dżasty obserwuje ją, też nie chce tutaj podawać 🙈 powinnaś skojarzyć nick myślę
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak temat poronien jest częsty, nie spodziewałam się, że w otoczeniu tyle osób straciło dziecko. Dziś też poznałam dziewczynę, która straciła ciążę na dość późnym etapie, a dziś jest w ciąży 🙂 ale jak roniłam, to myślałam, że to taka rzadkość, że większość ciąż kończy się porodem (w sensie znam statystykę, ale myślałam o otoczeniu). Jak zaczynam o tym mówic, to okazuje się, że hasło ,nie jesteś sama, jest bardzo trafne.
-
Dwójka wrote:A ja dziś byłam na monitoringu. Znów cykl bezowulacyjny pomimo podwójnej dawki lametty. 9 dc , i nic nie widać. Doktor kazała jeszcze przyjść za kilka dni , że może coś urośnie, ale jedyne co zobaczyła to to że zrobiła sie cysta, którą trzeba usunąć 🤦♀️. Juz zaczynam odpuszczać temat zajścia w ciążę. Faszeruje sie lekami 1.5 roku, laparoskopia, wycinki,wymazy, a mój organizm nic nie reaguje. Juz mam 37 lat, więc to pewnie przez to. Poruszyłam dziś z mężem temat adopcji, ale to ciężki temat. Za trudne to psychicznie dla mnie.