Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ile Wam się utrzymywał brązowy śluz po poronieniu? Mam sporo brudnego śluzu, muszę nosić wkładkę, bo brudzi bieliznę. Nawet wiem czy to już śluz czy nadal plamienie 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Dziewczyny a ile Wam się utrzymywał brązowy śluz po poronieniu? Mam sporo brudnego śluzu, muszę nosić wkładkę, bo brudzi bieliznę. Nawet wiem czy to już śluz czy nadal plamienie 🤷♀️
Ja miałam przez kilka dni , tak 2-3 to spokojnie , nawet spora iloscONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:Ja miałam przez kilka dni , tak 2-3 to spokojnie , nawet spora ilosc
śmieję się, że pewnie poczekamy aż do czerwca 🤷♀️
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:No właśnie u mnie to już 4 dzien leci... a mój mąż dalej chce żyć w celibacie, bo boi się, że mi coś zrobi
śmieję się, że pewnie poczekamy aż do czerwca 🤷♀️
Zrobić Ci nic nie zrobi🤭, mogłaś dopytać ginekolog,żeby miał pewność. Mi w każdym razie powiedział ,że nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co do tego ile ten śluz bedozensie utrzymywał to ciężko określić, u każdej może być inaczej. Tutaj też dziewczyny pisały że okres dostały w terminie czy ok 28dnia, u mnie dziś 33 dzień po zabiegu i okresu nie widać 🙄. Ale od kilku dni mam biały śluz ,taki mleczny , przeczytałam że taki jest przed miesiączką więc może się doczekać. Chociaż wcale ale to wcale nie bolą mnie piersi , a zawsze przed okresem są powiększone i bolą,więc nie wiem czy przyjdzie ten okres wogoleONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Teraz zaczynam 5tydz po poronieniu ,więc nie pójdę do ginekologa żeby dał mi coś na wywołanie bo powie że to normalne pewnie ,😡, muszę jeszcze z tydzień zaczekać i będę myslecONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Teraz zaczynam 5tydz po poronieniu ,więc nie pójdę do ginekologa żeby dał mi coś na wywołanie bo powie że to normalne pewnie ,😡, muszę jeszcze z tydzień zaczekać i będę myslec
Anka94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Anka94 wrote:Zrobić Ci nic nie zrobi🤭, mogłaś dopytać ginekolog,żeby miał pewność. Mi w każdym razie powiedział ,że nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co do tego ile ten śluz bedozensie utrzymywał to ciężko określić, u każdej może być inaczej. Tutaj też dziewczyny pisały że okres dostały w terminie czy ok 28dnia, u mnie dziś 33 dzień po zabiegu i okresu nie widać 🙄. Ale od kilku dni mam biały śluz ,taki mleczny , przeczytałam że taki jest przed miesiączką więc może się doczekać. Chociaż wcale ale to wcale nie bolą mnie piersi , a zawsze przed okresem są powiększone i bolą,więc nie wiem czy przyjdzie ten okres wogole
Ja wiem, że nic nie zrobi! Mamy zielone światło, generalnie mieliśmy się wstrzymać do ustąpienia krwawienia. No i krwawienie się zakończyło, a mój mąż dalej w panice. Ale jak idziemy spać to cyrk jest, bo mam się zbytnio nie przytulać, każdy na swoją połówkę łóżka, nie kusić!!! 🤣 Bo NIE WOLNO!!!31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ja wiem, że nic nie zrobi! Mamy zielone światło, generalnie mieliśmy się wstrzymać do ustąpienia krwawienia. No i krwawienie się zakończyło, a mój mąż dalej w panice. Ale jak idziemy spać to cyrk jest, bo mam się zbytnio nie przytulać, każdy na swoją połówkę łóżka, nie kusić!!! 🤣 Bo NIE WOLNO!!!
Haha jaki kochany ,🤭. Chyba powinnam mojego męża wysłać do Twojego ,bo mój bardzo niecierpliwy w tym temacie😂cslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
cslza wrote:Ja wiem, że nic nie zrobi! Mamy zielone światło, generalnie mieliśmy się wstrzymać do ustąpienia krwawienia. No i krwawienie się zakończyło, a mój mąż dalej w panice. Ale jak idziemy spać to cyrk jest, bo mam się zbytnio nie przytulać, każdy na swoją połówkę łóżka, nie kusić!!! 🤣 Bo NIE WOLNO!!!
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Karoola wrote:Ja dostawałam po 5,5 tyg. Na prawdę do 6 nie masz się co martwić.
Ja to chyba jestem zbyt niecierpliwa, najgorsze to chyba jest to ,że nie mam takich typowych objawów jak miałam zawsze przed okresem😡,dlatego myślę że nawet się nie zbliża
Nie bolą mnie nawet piersi ani plecy 🙄ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Ja to chyba jestem zbyt niecierpliwa, najgorsze to chyba jest to ,że nie mam takich typowych objawów jak miałam zawsze przed okresem😡,dlatego myślę że nawet się nie zbliża
Nie bolą mnie nawet piersi ani plecy 🙄
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Haha wiem, nie powinnam się śmiać ale kochany jest ☺😁
Zdecydowanie można się śmiać, ja się śmieję co wieczór 😂 czekam aż mi wytyczy na łóżku linie, której nie można przekroczyć 🤣Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Oby tylko wyraził zgodę jak już będziecie chcieli się znowu starac 😂bo przed linie na łóżku to się nie uda 😂
cslza lubi tę wiadomość
Anka94 wrote:Oby tylko wyraził zgodę jak już będziecie chcieli się znowu starac 😂bo przed linie na łóżku to się nie uda 😂
Hahaha kto wie 😂 1 czerwca lecimy do Egiptu, może wakacyjny klimat będzie sprzyjać31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Hahaha kto wie 😂 1 czerwca lecimy do Egiptu, może wakacyjny klimat będzie sprzyjać
I tego Ci życzę ❤️❤️❤️powrotu we czwórkęcslza lubi tę wiadomość
Anka94 wrote:I tego Ci życzę ❤️❤️❤️powrotu we czwórkę
Byłoby super, ale się nie nastawiamMój mąż chce żeby mój cykl wrócił i chce zacząć od lipca... ja zawsze marzyłam o dziecku w maju urodzonym + mam po tym poronieniu traumę
także jak nie wrócimy w 4 to nie będzie rozpaczy. Na razie się boję, że będzie powtórka...
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Byłoby super, ale się nie nastawiam
Mój mąż chce żeby mój cykl wrócił i chce zacząć od lipca... ja zawsze marzyłam o dziecku w maju urodzonym + mam po tym poronieniu traumę
także jak nie wrócimy w 4 to nie będzie rozpaczy. Na razie się boję, że będzie powtórka...
Myślę że powtórki będziesz się bała bez względu na to czy zaczniesz się starać odrazu czy po roku. Już kilka razy o tym pisaliśmy na tym wątku, nie ma opcji żeby następna ciąża była taka jak ta która straciłyśmy 😭.jeśli kiedyś się uda być jeszcze w ciąży to napewno będzie raczej pełna strachu a nie radości, na to nic nie poradzimy
U mnie póki co są tak skrajne emocje ,że sama tego nie ogarniam ,od pozytywnego myślenia ,że orzeicezt się uda , mnóstwo osób miało taką sytuację i ma teraz zdrowe dzieci ,nawet kilka ,po taki totalny dół,że nigdy nie będziemy rodzicami.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Myślę że powtórki będziesz się bała bez względu na to czy zaczniesz się starać odrazu czy po roku. Już kilka razy o tym pisaliśmy na tym wątku, nie ma opcji żeby następna ciąża była taka jak ta która straciłyśmy 😭.jeśli kiedyś się uda być jeszcze w ciąży to napewno będzie raczej pełna strachu a nie radości, na to nic nie poradzimy
U mnie póki co są tak skrajne emocje ,że sama tego nie ogarniam ,od pozytywnego myślenia ,że orzeicezt się uda , mnóstwo osób miało taką sytuację i ma teraz zdrowe dzieci ,nawet kilka ,po taki totalny dół,że nigdy nie będziemy rodzicami.
U mnie dokładnie to samo, ja mam 32lata i boję się, że wiek jednak swoje zaczyna robić. I przykro mi patrzeć na wózki, kobiety w ciąży, małe bobasy... niby jestem twarda i się nie przejmuję, ale jak mam chwilę sam na sam to muszę popłakałać. Dziś wróciłam do pracy, miałam prawie 2tyg wolnego żeby to w głowie sobie poukładać. Mam nadzieję, że się wciągnę w wir pracy i będę powoli iść do przodu.
Dużo osób pyta czy bylam chora, że mnie nie było i nie wiem czy kłamać czy mówić prawdę. Żaden wstyd to dla mnie, ale nie chcę żeby ludzie się źle czuli, bo jednak temat jest mało wygodny.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja powiedziałam tylko 2kolezanka ,jak wygląda sytuacja,reszcie się nie tłumaczyłam. Wiem ,to żaden wstyd ale ciężko mi o tym mówić a co dopiero opowiadać obcym. Wiedza Ci ,którym chcieliśmy powiedzieć. Dzięki temu unikniemy też pytan kiedy dziecko, jesteśmy prawie 2lata po ślubie ,więc dla niektórych to dziwne,że nie mamy jeszcze dzieci, chociaż akurat my o dziecku zaczęliśmy myśleć jakoś ponad rok po ślubie.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Ja powiedziałam tylko 2kolezanka ,jak wygląda sytuacja,reszcie się nie tłumaczyłam. Wiem ,to żaden wstyd ale ciężko mi o tym mówić a co dopiero opowiadać obcym. Wiedza Ci ,którym chcieliśmy powiedzieć. Dzięki temu unikniemy też pytan kiedy dziecko, jesteśmy prawie 2lata po ślubie ,więc dla niektórych to dziwne,że nie mamy jeszcze dzieci, chociaż akurat my o dziecku zaczęliśmy myśleć jakoś ponad rok po ślubie.
Ja na razie powiedziałam 1kolezance w pracy, 1 o której tu pisałam i jak zaczęłam poronienie to powiedziałam mojej szefowej, bo nie wiedziałam jak to się skończy i w razie szpitala wolałam żeby wiedzieli co i jak. Firma jest bardzo tolerancyjna, wspierająca, więc stresu nie ma, że mnie zwolnią. Szczerze mam poczucie, że nie ma co mówić nawet najbliższym, bo to powoduje tylko głupie pytania.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6