X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile Wam się utrzymywał brązowy śluz po poronieniu? Mam sporo brudnego śluzu, muszę nosić wkładkę, bo brudzi bieliznę. Nawet wiem czy to już śluz czy nadal plamienie 🤷‍♀️

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziewczyny a ile Wam się utrzymywał brązowy śluz po poronieniu? Mam sporo brudnego śluzu, muszę nosić wkładkę, bo brudzi bieliznę. Nawet wiem czy to już śluz czy nadal plamienie 🤷‍♀️

Ja miałam przez kilka dni , tak 2-3 to spokojnie , nawet spora ilosc

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja miałam przez kilka dni , tak 2-3 to spokojnie , nawet spora ilosc
    No właśnie u mnie to już 4 dzien leci... a mój mąż dalej chce żyć w celibacie, bo boi się, że mi coś zrobi :/ śmieję się, że pewnie poczekamy aż do czerwca 🤷‍♀️

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    No właśnie u mnie to już 4 dzien leci... a mój mąż dalej chce żyć w celibacie, bo boi się, że mi coś zrobi :/ śmieję się, że pewnie poczekamy aż do czerwca 🤷‍♀️

Zrobić Ci nic nie zrobi🤭, mogłaś dopytać ginekolog,żeby miał pewność. Mi w każdym razie powiedział ,że nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co do tego ile ten śluz bedozensie utrzymywał to ciężko określić, u każdej może być inaczej. Tutaj też dziewczyny pisały że okres dostały w terminie czy ok 28dnia, u mnie dziś 33 dzień po zabiegu i okresu nie widać 🙄. Ale od kilku dni mam biały śluz ,taki mleczny , przeczytałam że taki jest przed miesiączką więc może się doczekać. Chociaż wcale ale to wcale nie bolą mnie piersi , a zawsze przed okresem są powiększone i bolą,więc nie wiem czy przyjdzie ten okres wogole

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zaczynam 5tydz po poronieniu ,więc nie pójdę do ginekologa żeby dał mi coś na wywołanie bo powie że to normalne pewnie ,😡, muszę jeszcze z tydzień zaczekać i będę myslec

• Karoola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Teraz zaczynam 5tydz po poronieniu ,więc nie pójdę do ginekologa żeby dał mi coś na wywołanie bo powie że to normalne pewnie ,😡, muszę jeszcze z tydzień zaczekać i będę myslec
    Ja dostawałam po 5,5 tyg. Na prawdę do 6 nie masz się co martwić.

Anka94 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Zrobić Ci nic nie zrobi🤭, mogłaś dopytać ginekolog,żeby miał pewność. Mi w każdym razie powiedział ,że nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co do tego ile ten śluz bedozensie utrzymywał to ciężko określić, u każdej może być inaczej. Tutaj też dziewczyny pisały że okres dostały w terminie czy ok 28dnia, u mnie dziś 33 dzień po zabiegu i okresu nie widać 🙄. Ale od kilku dni mam biały śluz ,taki mleczny , przeczytałam że taki jest przed miesiączką więc może się doczekać. Chociaż wcale ale to wcale nie bolą mnie piersi , a zawsze przed okresem są powiększone i bolą,więc nie wiem czy przyjdzie ten okres wogole

Ja wiem, że nic nie zrobi! Mamy zielone światło, generalnie mieliśmy się wstrzymać do ustąpienia krwawienia. No i krwawienie się zakończyło, a mój mąż dalej w panice. Ale jak idziemy spać to cyrk jest, bo mam się zbytnio nie przytulać, każdy na swoją połówkę łóżka, nie kusić!!! 🤣 Bo NIE WOLNO!!!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja wiem, że nic nie zrobi! Mamy zielone światło, generalnie mieliśmy się wstrzymać do ustąpienia krwawienia. No i krwawienie się zakończyło, a mój mąż dalej w panice. Ale jak idziemy spać to cyrk jest, bo mam się zbytnio nie przytulać, każdy na swoją połówkę łóżka, nie kusić!!! 🤣 Bo NIE WOLNO!!!

Haha jaki kochany ,🤭. Chyba powinnam mojego męża wysłać do Twojego ,bo mój bardzo niecierpliwy w tym temacie😂

cslza lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Haha wiem, nie powinnam się śmiać ale kochany jest ☺😁

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja dostawałam po 5,5 tyg. Na prawdę do 6 nie masz się co martwić.

Ja to chyba jestem zbyt niecierpliwa, najgorsze to chyba jest to ,że nie mam takich typowych objawów jak miałam zawsze przed okresem😡,dlatego myślę że nawet się nie zbliża
    Nie bolą mnie nawet piersi ani plecy 🙄

• Karoola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja to chyba jestem zbyt niecierpliwa, najgorsze to chyba jest to ,że nie mam takich typowych objawów jak miałam zawsze przed okresem😡,dlatego myślę że nawet się nie zbliża
    Nie bolą mnie nawet piersi ani plecy 🙄
    Okres po poronieniu może być całkowicie inny. No niestety trzeba uzbroić się w cierpliwośc.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Haha wiem, nie powinnam się śmiać ale kochany jest ☺😁

Zdecydowanie można się śmiać, ja się śmieję co wieczór 😂 czekam aż mi wytyczy na łóżku linie, której nie można przekroczyć 🤣

Babulka lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko wyraził zgodę jak już będziecie chcieli się znowu starac 😂bo przed linie na łóżku to się nie uda 😂

cslza lubi tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Oby tylko wyraził zgodę jak już będziecie chcieli się znowu starac 😂bo przed linie na łóżku to się nie uda 😂

Hahaha kto wie 😂 1 czerwca lecimy do Egiptu, może wakacyjny klimat będzie sprzyjać ;)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Hahaha kto wie 😂 1 czerwca lecimy do Egiptu, może wakacyjny klimat będzie sprzyjać ;)

I tego Ci życzę ❤️❤️❤️powrotu we czwórkę

cslza lubi tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    I tego Ci życzę ❤️❤️❤️powrotu we czwórkę

Byłoby super, ale się nie nastawiam :) Mój mąż chce żeby mój cykl wrócił i chce zacząć od lipca... ja zawsze marzyłam o dziecku w maju urodzonym + mam po tym poronieniu traumę :/ także jak nie wrócimy w 4 to nie będzie rozpaczy. Na razie się boję, że będzie powtórka...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Byłoby super, ale się nie nastawiam :) Mój mąż chce żeby mój cykl wrócił i chce zacząć od lipca... ja zawsze marzyłam o dziecku w maju urodzonym + mam po tym poronieniu traumę :/ także jak nie wrócimy w 4 to nie będzie rozpaczy. Na razie się boję, że będzie powtórka...

Myślę że powtórki będziesz się bała bez względu na to czy zaczniesz się starać odrazu czy po roku. Już kilka razy o tym pisaliśmy na tym wątku, nie ma opcji żeby następna ciąża była taka jak ta która straciłyśmy 😭.jeśli kiedyś się uda być jeszcze w ciąży to napewno będzie raczej pełna strachu a nie radości, na to nic nie poradzimy
    U mnie póki co są tak skrajne emocje ,że sama tego nie ogarniam ,od pozytywnego myślenia ,że orzeicezt się uda , mnóstwo osób miało taką sytuację i ma teraz zdrowe dzieci ,nawet kilka ,po taki totalny dół,że nigdy nie będziemy rodzicami.

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Myślę że powtórki będziesz się bała bez względu na to czy zaczniesz się starać odrazu czy po roku. Już kilka razy o tym pisaliśmy na tym wątku, nie ma opcji żeby następna ciąża była taka jak ta która straciłyśmy 😭.jeśli kiedyś się uda być jeszcze w ciąży to napewno będzie raczej pełna strachu a nie radości, na to nic nie poradzimy
    U mnie póki co są tak skrajne emocje ,że sama tego nie ogarniam ,od pozytywnego myślenia ,że orzeicezt się uda , mnóstwo osób miało taką sytuację i ma teraz zdrowe dzieci ,nawet kilka ,po taki totalny dół,że nigdy nie będziemy rodzicami.

U mnie dokładnie to samo, ja mam 32lata i boję się, że wiek jednak swoje zaczyna robić. I przykro mi patrzeć na wózki, kobiety w ciąży, małe bobasy... niby jestem twarda i się nie przejmuję, ale jak mam chwilę sam na sam to muszę popłakałać. Dziś wróciłam do pracy, miałam prawie 2tyg wolnego żeby to w głowie sobie poukładać. Mam nadzieję, że się wciągnę w wir pracy i będę powoli iść do przodu.

Dużo osób pyta czy bylam chora, że mnie nie było i nie wiem czy kłamać czy mówić prawdę. Żaden wstyd to dla mnie, ale nie chcę żeby ludzie się źle czuli, bo jednak temat jest mało wygodny.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam tylko 2kolezanka ,jak wygląda sytuacja,reszcie się nie tłumaczyłam. Wiem ,to żaden wstyd ale ciężko mi o tym mówić a co dopiero opowiadać obcym. Wiedza Ci ,którym chcieliśmy powiedzieć. Dzięki temu unikniemy też pytan kiedy dziecko, jesteśmy prawie 2lata po ślubie ,więc dla niektórych to dziwne,że nie mamy jeszcze dzieci, chociaż akurat my o dziecku zaczęliśmy myśleć jakoś ponad rok po ślubie.

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja powiedziałam tylko 2kolezanka ,jak wygląda sytuacja,reszcie się nie tłumaczyłam. Wiem ,to żaden wstyd ale ciężko mi o tym mówić a co dopiero opowiadać obcym. Wiedza Ci ,którym chcieliśmy powiedzieć. Dzięki temu unikniemy też pytan kiedy dziecko, jesteśmy prawie 2lata po ślubie ,więc dla niektórych to dziwne,że nie mamy jeszcze dzieci, chociaż akurat my o dziecku zaczęliśmy myśleć jakoś ponad rok po ślubie.

Ja na razie powiedziałam 1kolezance w pracy, 1 o której tu pisałam i jak zaczęłam poronienie to powiedziałam mojej szefowej, bo nie wiedziałam jak to się skończy i w razie szpitala wolałam żeby wiedzieli co i jak. Firma jest bardzo tolerancyjna, wspierająca, więc stresu nie ma, że mnie zwolnią. Szczerze mam poczucie, że nie ma co mówić nawet najbliższym, bo to powoduje tylko głupie pytania.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ