X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja ana1 nie zrobilam tym razem i nie wiem czy w zwiazku z tym powinnam zrobić?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Kurcze ja ana1 nie zrobilam tym razem i nie wiem czy w zwiazku z tym powinnam zrobić?
    Mi w ogóle dr P. tlumaczyl, że skoro ana 3 wyszło ujemne tzn ze ana 1 i 2 jest bez znaczenia, zwłaszcza że male miano było.
    Więc myślę, że nie ma potrzeby robić.

Susanne, Babulka lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wracam do was z wiadomościami co u mnie. Wczoraj byłam na zabiegu usunięcia polipa. Co prawda nie była to jakas duża zmiana ale jak była do usunięcia no to trudno, poszłam. Badania powtórzyłam, wyszły dużo lepsze niz ostatnio. Starania sie odkładają na później, ale kurs na rodziny zastępcze zbliża sie ku końcowi. Jeszcze 3 spotkania i zobaczymy co dalej 🙈. Mąż z każdy kolejnym tygodniem przekonuje sie coraz bardziej, cieszy mnie to. Wróciłam do pracy, nie brałam L4 bo nie chcialam żeby w pracy wiedzieli że coś mi jest.
    Zobaczymy jak to sie wszystko skończy, ale trzeba myśleć pozytywnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 14:27

Anka94, Malinkaaa, Akataa, Babulka, Susannah lubią tę wiadomość

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CMV IGG 212, przy niereaktywnym IGM - czy jestem w stanie określić, kiedy zaatakował wirus? Czy moglo to być niedawno?

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Dziewczyny, ja wracam do was z wiadomościami co u mnie. Wczoraj byłam na zabiegu usunięcia polipa. Co prawda nie była to jakas duża zmiana ale jak była do usunięcia no to trudno, poszłam. Badania powtórzyłam, wyszły dużo lepsze niz ostatnio. Starania sie odkładają na później, ale kurs na rodziny zastępcze zbliża sie ku końcowi. Jeszcze 3 spotkania i zobaczymy co dalej 🙈. Mąż z każdy kolejnym tygodniem przekonuje sie coraz bardziej, cieszy mnie to. Wróciłam do pracy, nie brałam L4 bo nie chcialam żeby w pracy wiedzieli że coś mi jest.
    Zobaczymy jak to sie wszystko skończy, ale trzeba myśleć pozytywnie 😊

Trzymam kciuki :)

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    CMV IGG 212, przy niereaktywnym IGM - czy jestem w stanie określić, kiedy zaatakował wirus? Czy moglo to być niedawno?
    W takim wypadku lekarz zleca awidność czyli IGA

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem na wyjeździe z rodziną i chciałam odciąć się od tematu małych dzieci, ale chyba każdy w tym kraju ma małe dziecko, bo w obu sąsiednich domkach jest rodzeństwo kilkulatek - niemowlak (a ten zestaw mnie najbardziej triggeruje) . Poszliśmy na plażę, w każdym obozowisku stoi gondola. W restauracji co stolik to gondola. 2 dni chodziłam struta, bo gdzie się nie obrócę to wózek. I w końcu szlag mnie trafił i mówię mam dość. Moja rodzina jest kompletna a niemowlaki były, są i będą. Czuję, że nie będziemy mieć już więcej dzieci, tak jak jest jest cudownie, jeśli jakieś dziecko zechce się pojawić w naszej rodzinie jakimś cudem, to jest dla niego miejsce i miłość, ale jeśli nie, to nasza trójka to jest pełna rodzina. No jeszcze może pies by się przydał ;)
    Wyszłam dziś pierwszy raz do tych mam niemowlaków do ogrodu, rozmawiałam o sraczkach i problemach z karmieniem i było ok. Byłam w stanie znowu szczerze się uśmiechać na widok tych małych klusek.
    W końcu sobie to chyba ułożyłam. ❤

Dwójka trzymam mocno za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 00:13

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Powiem Wam, że jestem na wyjeździe z rodziną i chciałam odciąć się od tematu małych dzieci, ale chyba każdy w tym kraju ma małe dziecko, bo w obu sąsiednich domkach jest rodzeństwo kilkulatek - niemowlak (a ten zestaw mnie najbardziej triggeruje) . Poszliśmy na plażę, w każdym obozowisku stoi gondola. W restauracji co stolik to gondola. 2 dni chodziłam struta, bo gdzie się nie obrócę to wózek. I w końcu szlag mnie trafił i mówię mam dość. Moja rodzina jest kompletna a niemowlaki były, są i będą. Czuję, że nie będziemy mieć już więcej dzieci, tak jak jest jest cudownie, jeśli jakieś dziecko zechce się pojawić w naszej rodzinie jakimś cudem, to jest dla niego miejsce i miłość, ale jeśli nie, to nasza trójka to jest pełna rodzina. No jeszcze może pies by się przydał ;)
    Wyszłam dziś pierwszy raz do tych mam niemowlaków do ogrodu, rozmawiałam o sraczkach i problemach z karmieniem i było ok. Byłam w stanie znowu szczerze się uśmiechać na widok tych małych klusek.

Rozumiem cię doskonale, pamiętam ten stan ..... pełen żalu i smutku na widok wózka, brzucha, niemowlaka.... najważniejsze to jakoś to w sobie przepracować, pogodzić się i nie mieć pretensji do całego świata, trudne ale do zrobienia. Dla mnie takim sposobem do ,, zaakceptowania sytuacji ,, był ten kurs i nadzieja na opieke nad innym dzieckiem. Bo na moje rodzone raczej szans nie ma , doktor omawiał i namawiał na in vitro, ale mam podejście jak Ty, jeżeli jakieś biologiczne dziecko będzie chciało sie pojawić w naszej rodzinie to je przyjmiemy z miłością i radością, ale narazie czekamy może na inne, może na takie które już na nas czeka. Życie jest zaskakujące i NIGDY NIE MÓW NIGDY, JA NIGDY ...... bo bardzo szybko sie można przekonać że byłaś w błędzie.
    Trzymam mocno kciuki za te dziewczyny które próbują i sie starają, czytam codziennie.

Babulka, Karoola, Malinkaaa lubią tę wiadomość

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie uczucie,że już napewno się nie uda, każdy będzie miał dziecko tylko nie ja myślę że towarzyszy każdej z nas.u nas akurat jest to tym silne i nie do przetrawienia ponieważ my nie mamy jeszcze dzieci. Więc tak świadomość że nikt nie powie do nas mamo czy tato boli tak bardzo że na samą myśl zalewam łzami. To pragnienie żeby móc przytulić właśnie dziecko jest tak silne ,że autentycznie sprawia ból. I powiem wam że oboje z mężem jeszcze tego stanu nie przetrawilismy ,wczoraj przyjechała do nas na weekend kuzynka męża ,siedzimy śmiejemy się , opowiadają coś ze byli na komuni. I kuzynka :a wy staracie się o jakiegoś chrzesniaczka dla mnie ? ,Nie mam za źle że zapytała ,jest dość bezpośrednia a my mamy naprawdę dobre relacje ,ale ani ja ani maz nie byliśmy w stanie przerwać tej sielankowej atmosfery i opowiedzieć o tym co się stało. Chyba to jeszcze za wcześnie żeby tak przy piwku o tym opowiadac.opowiedzielismy : haha hihi no moze się doczekasz coś na tej zasadzie.a później było mi trochę wstyd ,orzeicezt to nie jest powód do wstydu ,że chcemy a nie wychodzi , to co nas spotkało to przecież nie jest nasza wina.
    Przepraszam za ten żali post 😔

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka prawie każdy tak ma po poronieniu, to normalne.
    Ja tam mówię od razu, jak ktoś mi wyjedzie z takim tekstem, jednak umówmy się, że w 21 wieku to jest ogromny nietakt tak zagaić kogokolwiek, więc i trzeba potem dzwignąć szczerą odpowiedź, skoro się tak zrobiło.
    Po jednym poronieniu większość kobiet ma potem zdrowe dziecko.
    Trochę się sytuacja zmienia po kilku i z dodatkowymi problemami. Bo jedno to zazwyczaj losowy błąd.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Trochę się nie odzywałam, ale sporo się u mnie dzieje i nadal trochę tego nie ogarniam.
    Jakiś czas temu pisałam Wam tutaj, że nadal nie mam @ która miała być drugą po łyżeczkowaniu. No i nie przyszła, bo okazało się, że jestem w ciąży. Totalnie nieplanowanej i totalnie wywodzącą się z wpadki bo miałam w końcu odczekać te 3 cykle. Przyznam że pisząc to ogromnie się boje, że znów się nie uda. Szczególnie, że aktualnie nie mam zbyt wielu objawów ciążowych jak w przypadku ostatniej ciąży. Podchodzę do wszystkiego bardzo chłodno i nie nastawiam się. Wolę się pozytywnie zaskoczyć. Nikomu nie mówię o tej ciąży, wie tylko mąż no i teraz Wy, jakoś nie chcę znów tłumaczyć rodzicom że nie wyszło (oczywiście gdyby tak się stało).
    Póki co w ruch poszła heparyna (przyznaje początki z nią nie są łatwe) i duphaston.
    A od Pani ginekolog usłyszałam żeby się nie przejmować, że najwyraźniej organizm był gotowy na ciążę.

Anka94, Malinkaaa, Karoola lubią tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Anka prawie każdy tak ma po poronieniu, to normalne.
    Ja tam mówię od razu, jak ktoś mi wyjedzie z takim tekstem, jednak umówmy się, że w 21 wieku to jest ogromny nietakt tak zagaić kogokolwiek, więc i trzeba potem dzwignąć szczerą odpowiedź, skoro się tak zrobiło.
    Po jednym poronieniu większość kobiet ma potem zdrowe dziecko.
    Trochę się sytuacja zmienia po kilku i z dodatkowymi problemami. Bo jedno to zazwyczaj losowy błąd.

Słyszałam mnóstwo takich historii, w środku znajomych tych dalszych i bliższych. Nawet ostatnio dowiedziałam się od mamy ,że sama poroniła pierwszą ciążę w 4miesiacu , a później była nas czworka .ale niestety wyobraźnia pracuje i czarnowidztwo jest teraz u mnie na porządku dziennym, że napewno coś jest ze mną nie tak i nigdy się nie uda. Ale myślę że większość dziewczyn tutaj ma takie mysli

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Hej Dziewczyny,

Trochę się nie odzywałam, ale sporo się u mnie dzieje i nadal trochę tego nie ogarniam.
    Jakiś czas temu pisałam Wam tutaj, że nadal nie mam @ która miała być drugą po łyżeczkowaniu. No i nie przyszła, bo okazało się, że jestem w ciąży. Totalnie nieplanowanej i totalnie wywodzącą się z wpadki bo miałam w końcu odczekać te 3 cykle. Przyznam że pisząc to ogromnie się boje, że znów się nie uda. Szczególnie, że aktualnie nie mam zbyt wielu objawów ciążowych jak w przypadku ostatniej ciąży. Podchodzę do wszystkiego bardzo chłodno i nie nastawiam się. Wolę się pozytywnie zaskoczyć. Nikomu nie mówię o tej ciąży, wie tylko mąż no i teraz Wy, jakoś nie chcę znów tłumaczyć rodzicom że nie wyszło (oczywiście gdyby tak się stało).
    Póki co w ruch poszła heparyna (przyznaje początki z nią nie są łatwe) i duphaston.
    A od Pani ginekolog usłyszałam żeby się nie przejmować, że najwyraźniej organizm był gotowy na ciążę.

Cudownie, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze❤️ w poprzedniej ciąży byłaś na heparynie ? Czy dopiero w tej

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Cudownie, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze❤️ w poprzedniej ciąży byłaś na heparynie ? Czy dopiero w tej

Dopiero w tej, plus acard 150. W tej poprzedniej to w ogóle lekarz mi kazał brać acard 75, później jak usłyszał bicie serca kazał odstawić, a 2 tygodnie później wiadomo jak się skończyło.
    Koniec końców zaczęłam teraz chodzić do kogoś innego, jakoś chyba się boję, że po raz kolejny coś nie wyjdzie skoro już 2 razy miałam taki przypadek przy tam tym lekarzu.

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Słyszałam mnóstwo takich historii, w środku znajomych tych dalszych i bliższych. Nawet ostatnio dowiedziałam się od mamy ,że sama poroniła pierwszą ciążę w 4miesiacu , a później była nas czworka .ale niestety wyobraźnia pracuje i czarnowidztwo jest teraz u mnie na porządku dziennym, że napewno coś jest ze mną nie tak i nigdy się nie uda. Ale myślę że większość dziewczyn tutaj ma takie mysli
    Daj sobie przede wszystkim czas.. Świeżo po poronieniu to ma się różne myśli, nawet takie których normalnie by się nie miało. Jak potrzebujesz to z kimś o tym rozmawiaj - często to też pomaga przejść przez stratę. Strata to też żałoba i każdy w innym tempie ją przeżywa.

Patrz na takie historie dziewczyn, którym się udało żeby zobaczyć że pozytywnie w końcu u każdego się skończy

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje i życzę żeby już wszystko było dobrze :) Wierzę, że tak będzie. Jakoś historie wpadek bardzo często są pozytywne. Nie wiem, mam osobistą teorię, że te wpadkowe ciąże to są właśnie silne komórki i powstałe z woli natury 😉

Anka pamiętaj też o psychice. Rozchwiana w ciąży jest naprawdę dużym problemem. Czasami lepiej jest dać sobie chwilę czasu.

JustaSzcz, Anka94 lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Justa gratulacje i życzę żeby już wszystko było dobrze :) Wierzę, że tak będzie. Jakoś historie wpadek bardzo często są pozytywne. Nie wiem, mam osobistą teorię, że te wpadkowe ciąże to są właśnie silne komórki i powstałe z woli natury 😉

Anka pamiętaj też o psychice. Rozchwiana w ciąży jest naprawdę dużym problemem. Czasami lepiej jest dać sobie chwilę czasu.

Kurcze dziękuję bardzo za takie słowa, podnoszą na duchu! Ale chyba każda z nas już tak będzie miała, że jak zajdzie to nigdy nie będzie do końca pewna że tym razem skończy się dobrze. Także mój mąż chyba bardziej się cieszy niż ja.

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz, a te leki ustalił Ci ginekolog czy bylas u hematologa lub genetyka, często dziewczyny piszą że też chodzą jeśli mają jakieś mutację

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    JustaSzcz, a te leki ustalił Ci ginekolog czy bylas u hematologa lub genetyka, często dziewczyny piszą że też chodzą jeśli mają jakieś mutację
    Generalnie ten mój pierwszy ginekolog wspomniał o heparynie ale nie chciałam brać czegoś bez jakichkolwiek badań, że powinnam brać.
    Zrobiłam sobie te badania z testDNA, z krwi i teoretycznie te mutacje według Towarzystwa nie kwalifikują do heparyny, ale przez to że jednak miałam te poronienia na koncie to mi ją przepisano. Plus 2 innych ginekologów mi ją zaleciło.

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Bardzo dobrze :) trzeba czasami zdać się na los

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ