Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:U mnie @ rozkręciła się jak nigdy , wczoraj było ok a dzisiaj boli okrutnie i krwawienie tak obfite jak jeszcze nie miałam. Zazwyczaj mam znośny okres bez wizyty w toalecie co godzine. Na Jutro wzięłam home office bo boje się że znowu będę biegać do toalety jak dzisiaj 🙄,mam nadzieję że do piątku się to osłabi bo idziemy na wesele
Chciałaś to maszja się obawiam, że dostanę okresu 25.05 czyli w pierwszy z 3 dni spotkania firmowego w innym mieście, z ludźmi z mojej firmy z całej Europy 😵
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Chciałaś to masz
ja się obawiam, że dostanę okresu 25.05 czyli w pierwszy z 3 dni spotkania firmowego w innym mieście, z ludźmi z mojej firmy z całej Europy 😵
Babie nie dogodzisz 😂,do piątku jeszcze 4dni więc jest dla mnie nadzieja, ale naprawdę ten jest wyjątkowo obfity ,mam nadzieję że nie wejdzie mi to w nawyk i następne będą bardziej łaskaweONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Ja za to dalej bez @. Byłam dziś u gina, ale nic nie ma podejrzanego na USG. Czekam...
Anka94 lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Cześć Dziewcyzny!
Wierzę, że mi pomożecie, a przynajmniej coś podpowiecie.
Jestem po dwóch poronieniami w ciągu pół roku. Obydwa ok. 6 tygodnia. Według mojej Pani doktor wszystko jest i nie wysłała mnie na badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii. Mi natomiast nie dawało to spokoju i zaczęłam od zespołu antyfosfolipidowego. Dostałam wyniki:
- p. Kardiolipinie Igg i Igm poniżej 2 wiec wynik negatywny
- antykoagulant tocznia 1.33 ( według skali obecny w niewielkiej ilości)
Moja lekarka powiedziała ze nie mam się czym martwić. Mi to jednak nie daje spokoju.
Czy któraś miała podobną sytuację?
Jednak nie chciałabym przechodzić przez poronienie po raz kolejny raz -
Euphoria wrote:Cześć Dziewcyzny!
Jestem po dwóch poronieniami w ciągu pół roku. Obydwa ok. 6 tygodnia. Według mojej Pani doktor wszystko jest i nie wysłała mnie na badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii. Mi natomiast nie dawało to spokoju i zaczęłam od zespołu antyfosfolipidowego. Dostałam wyniki:
Moja lekarka powiedziała ze nie mam się czym martwić. Mi to jednak nie daje spokoju.
Jednak nie chciałabym przechodzić przez poronienie po raz kolejny raz
Dziewczyny tutaj maja ogromną wiedzę napewno Ci coś podopwiedza,ale jak mnie denerwuje takie podejście lekarzy 😡.tak się zdarza ,proszę się nie denerwować etcEuphoria lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:U mnie @ rozkręciła się jak nigdy , wczoraj było ok a dzisiaj boli okrutnie i krwawienie tak obfite jak jeszcze nie miałam. Zazwyczaj mam znośny okres bez wizyty w toalecie co godzine. Na Jutro wzięłam home office bo boje się że znowu będę biegać do toalety jak dzisiaj 🙄,mam nadzieję że do piątku się to osłabi bo idziemy na wesele
U mnie też jest takie mocne i obfite jakby krawawienie, na łyżeczkowanie kupiłam te podpaski połogowe, które właśnie teraz zużywam. Dzisiaj mój drugi dzień i jest gorzej niż wczoraj :p
W dodatku zastanawiam się czy to ma znaczenie - po łyżeczkowaniu 2 dni zapalenie pęcherza tzn ból cewki moczowej furagina pomogła. Dzisiaj 2 dzień miesiączki a ja znowu mam bóle cewki moczowej i znowu furagina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 22:46
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Euphoria wrote:Cześć Dziewcyzny!
Jednak nie chciałabym przechodzić przez poronienie po raz kolejny raz
Hej. Przykro mi z powodu Twoich start.
Mi w pierwszym badaniu na antykoagulant toczniowy wyszło 1,25 też mi moja lekarka rodzinna /reumatolog mówiła, że to nic takiego.
Na szczęście jej nie posłuchałam.
W kolejnym badaniu antykoagulant toczniowy 1,35, w beta 2 glikoproteine za pierwszym razem 56, a za drugim 33. W kardiolipinie jest ok. Więc jednak coś tam się dzieje. Mam w zaleceniach acard i clexane /neoparin.
Daj znać jak wynik. 😘Euphoria lubi tę wiadomość
-
Bakalia wrote:U mnie też jest takie mocne i obfite jakby krawawienie, na łyżeczkowanie kupiłam te podpaski połogowe, które właśnie teraz zużywam
. Dzisiaj mój drugi dzień i jest gorzej niż wczoraj :p
W dodatku zastanawiam się czy to ma znaczenie - po łyżeczkowaniu 2 dni zapalenie pęcherza tzn ból cewki moczowej furagina pomogła. Dzisiaj 2 dzień miesiączki a ja znowu mam bóle cewki moczowej i znowu furagina.Bakalia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny kiedy zbadać homocysteine , w jakims konkretnie czasie po porownieniu (jestem ok 1.5miesiaca po), w jakimś konkretnym dniu cykluONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Dziewczyny kiedy zbadać homocysteine , w jakims konkretnie czasie po porownieniu (jestem ok 1.5miesiaca po), w jakimś konkretnym dniu cyklu
Anka94 lubi tę wiadomość
-
Anka94 wrote:A Tsh ? Ma na to wpływ dzień cyklu ,czy czas po poronieniu?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Aa oki to ja akurat nic nie biorę ,przed ciążą i w trakcie było ok ,zobaczymy jak terazONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:A Tsh ? Ma na to wpływ dzień cyklu ,czy czas po poronieniu?
-
Blondyna.B wrote:Z tarczycą lepiej poczekać przynajmniej miesiąc a niektórzy mówią i o 3. Ciąża mocno ją zmienia
Najlepiej by tsh było do 2 w trakcie starania się.. Nie którzy mówią że idealnie 1-1,5.
Mi po 1 poronieniu strasznie poszalała tarczyca (ale mam hashimoto), więc badam co rusz... I zwiększono mi leki 3krotnie i nie wróciła już nigdy do normy.
Tzn muszę większą dawkę brać i wyniki mam okiCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Planowałam zrobić badania w czerwcu przed wizytą u ginekologa,więc to będzie ponad 2miesoace po poronieniuONA jeszcze 27l ,ON 30lat
I mam jeszcze jedno pytanie do was. Ćwiczenia po łyżeczkowaniu? Czy znacie może czas "orientacyjny"?Głównie chodzi o kręcenie kołem hula hop, Orbitrek.
Ginekologa mam dopiero 7 czerwca żeby dopytać o zielone światło.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Wydaje mi się że jeśli nie ma po zabiegu już krwawienia to można , dopytaj ginekologa. Ja wszystko robię normalnie , już zaraz po zabiegu jakieś spacery ,teraz nawet nie zwracam uwagi na ten zabieg ,że byłONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪