Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie uwierzycie ,jest okres😉
Chyba najlepszy prezent jaki dostałam w ostatnim czasie. Mam nadzieję że się rozkręci,ale to napewno już jest krew. Dziś dokładnie 5tyg+3 dni po zabieguBabulka, Bakalia, cslza, JustaSzcz lubią tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Malinkaaa wrote:Mi też żaden lekarz tego nie zlecił. Możliwe, że sprawdzili w szpitalu po łyżeczkowaniu. Przy samoistnym sprawdzali na pewno.
Mi lekarz kazal sprawdzać po poronieniu samoistnym. Jak już beta była ok. 40 to potem sprawdzałam już testami, ale ze 2 kreski były praktycznie do okresu, to w 1 dniu miesiączki zbadałam jeszcze betę i dopiero wtedy lekarz pozwolił na kolejne podejście do transferu. Musiało być w granicach "nieciążowych" w danym labo.Anka94 lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Anka94 wrote:Dziewczyny nie uwierzycie ,jest okres😉
Chyba najlepszy prezent jaki dostałam w ostatnim czasie. Mam nadzieję że się rozkręci,ale to napewno już jest krew. Dziś dokładnie 5tyg+3 dni po zabieguAnka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja od jakiegoś 1,5 mca biore 4 tysj wit D i poziom skoczyl mi z 34 do 38 🤦♀️ od przyszłego tygodnia zamawiam końskie dawki, ciekawa jestem czy skoczy wreszcie. 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ja od jakiegoś 1,5 mca biore 4 tysj wit D i poziom skoczyl mi z 34 do 38 🤦♀️ od przyszłego tygodnia zamawiam końskie dawki, ciekawa jestem czy skoczy wreszcie. 🙄
Sprawdzałaś czy masz niedobór? Ja ruszamy z tym olejem z wiesiołka do owulacji albo mniej więcej połowy cyklu bo nawet nie wiem czy będzie ta owulacja w tym miesiącu,ale u mnie akurat jest dość późno 16-17 dzień ,więc nic się nie stanie jak mi trochę przyspieszy.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:Sprawdzałaś czy masz niedobór? Ja ruszamy z tym olejem z wiesiołka do owulacji albo mniej więcej połowy cyklu bo nawet nie wiem czy będzie ta owulacja w tym miesiącu,ale u mnie akurat jest dość późno 16-17 dzień ,więc nic się nie stanie jak mi trochę przyspieszy.
Oleju spróbuj, niektórym pomaga na śluz2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka dzięki za słowa otuchy. Wiem, że to żałoba i mam prawo do takich emocji, ale jednak mnie to już denerwuje. Jestem raczej powściągliwa w okazywaniu uczuć, emocji, a w tych sytuacjach nie potrafię się pohamować. Pocieszam się tym, że to już coraz rzadziej się zdarza i nie sprawia, że mam zepsuty cały dzień tak, jak na początku. Teraz np. humor już mam wyśmienity, bo pojawił się dziś płodny śluz i jadę z moim do Wrocławia na tygodniowe workation, bo on ma delegację, a nie chcemy marnować owulacji. Także będzie praca zdalna, trochę zwiedzania i dużo ❤️🔥. 😅 Mam nadzieję, że przez to, że na wyjeździe to przynajmniej głowa odpocznie, bo ten czas okołoowulacyjny trochę mnie stresuje.
Co do witaminy D u mnie też jej poziom dość wolno rośnie. Wcześniej brałam nawet 6 tys. j. a efekty były marne. Teraz zmieniłam suple i biorę 4 tys. za miesiąc sprawdzę czy i jak rośnie, jak coś, to wrócę do 6 tys. -
Trochę zazdroszczę, że możecie tak korzystać 😅
Ja teraz planuję brać 10tys jakis czas a potem zejść do 5 i zobaczę czy w końcu wejdę na poziom powyżej 50.Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Trochę zazdroszczę, że możecie tak korzystać 😅
Ja teraz planuję brać 10tys jakis czas a potem zejść do 5 i zobaczę czy w końcu wejdę na poziom powyżej 50.
Mi endokrynolog przepisał dektrisol (20 000 jednostek) raz na tydzień . Z kolei przyjaciółka żeby podbić poziom od innego lekarza dostała zalecenie 2 razy w tyg i dopiero to jej spowodowało wzrost. -
Anati wrote:Mi endokrynolog przepisał dektrisol (20 000 jednostek) raz na tydzień . Z kolei przyjaciółka żeby podbić poziom od innego lekarza dostała zalecenie 2 razy w tyg i dopiero to jej spowodowało wzrost.
Więc muszę jakoś sama kombinować. A do jakiego poziomu udało Ci się dojść? I czy się utrzymuje?
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Mi nikt nie przepisze przy poziomie 38
Więc muszę jakoś sama kombinować. A do jakiego poziomu udało Ci się dojść? I czy się utrzymuje?
U mnie było 22, w tym mieisacu będę sprawdzała poziom to Ci napisze, ale czuje ze musiało wzrosnąć bo dużo lepiej funkcjonuje. 38 to rzeczywiście nie jest tak złe, ale byłoby lepiej oscylować kolo. 50. A popijasz łyżka oleju lnianego? Paskudne w smaku ale zwiększa wchłanianie -
Właśnie tak do 50 chcialam dojsc bo nigdy w zyciu tyle nie mialam. Pociesze, ze w ciazy z corka zbadali mi wit d to mialam tak gdzies z 18 czy 20 i absolutnie nic sie nie stalo. Bralam 2tys jedn i skoczylo do jakichs dolnych granic normy, córka jest inteligentna i nie ma problemów rozwojowych.
Olejow nie umiem picprobowalam sobie tranu dzieciecego łyknąć, bo tabletki są niewydajne, to jakby ktoś to nagrał, to zrobiłabym karierę na tik toku 🤦♀️
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Właśnie tak do 50 chcialam dojsc bo nigdy w zyciu tyle nie mialam. Pociesze, ze w ciazy z corka zbadali mi wit d to mialam tak gdzies z 18 czy 20 i absolutnie nic sie nie stalo. Bralam 2tys jedn i skoczylo do jakichs dolnych granic normy, córka jest inteligentna i nie ma problemów rozwojowych.
Olejow nie umiem picprobowalam sobie tranu dzieciecego łyknąć, bo tabletki są niewydajne, to jakby ktoś to nagrał, to zrobiłabym karierę na tik toku 🤦♀️
Ja piłam olej lniany i jak miałam dni, że mnie bralo na 🤮 to robiłam sobie koktajl: jabłko, szpinak, pomarańcza, imbir + olej. Wypełnia brzuch w ramach 2sniadania i nie czuć olejuw ogóle można ten olej dodawać do sałatek i koktajli. Ważne żeby był w ciemnej butelce I trzymany w lodówce i trzeba zużyć w ciągu max 1,5mca.
Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Dziewczyny w którym dniu cyklu najlepiej zbadać progesteron? Mój lekarz twierdzi że jeśli prolaktyna wychodzi dobrze to nie ma podstaw do robienia progesteronu. Robiłam kiedyś ale nie pamiętam w jakich dniach cyklu najlepiej.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny w którym dniu cyklu najlepiej zbadać progesteron? Mój lekarz twierdzi że jeśli prolaktyna wychodzi dobrze to nie ma podstaw do robienia progesteronu. Robiłam kiedyś ale nie pamiętam w jakich dniach cyklu najlepiej.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:7 dpo
Dziękuję kochanaBabulka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Zrobilam sobie w koncu dziś fenotyp NK. Mial byc robiony 1-3 dni przed miesiączką. Dziś 25dc, 13 dpo, ostatnio miałam fazę lutealna zawsze min 15 dni. I właśnie zaczęłam plamic krwią 😤😤😤
Badanie więc zapewne nieważne, cykl rozpieprzony. Jeśli się rozkręci do 🐵 a tak czuję, to cykl będę miała 24 dni 😭
Mam już tak wszystkiego dość 😭2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Zrobilam sobie w koncu dziś fenotyp NK. Mial byc robiony 1-3 dni przed miesiączką. Dziś 25dc, 13 dpo, ostatnio miałam fazę lutealna zawsze min 15 dni. I właśnie zaczęłam plamic krwią 😤😤😤
Badanie więc zapewne nieważne, cykl rozpieprzony. Jeśli się rozkręci do 🐵 a tak czuję, to cykl będę miała 24 dni 😭
Mam już tak wszystkiego dość 😭Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Zrobilam sobie w koncu dziś fenotyp NK. Mial byc robiony 1-3 dni przed miesiączką. Dziś 25dc, 13 dpo, ostatnio miałam fazę lutealna zawsze min 15 dni. I właśnie zaczęłam plamic krwią 😤😤😤
Mam już tak wszystkiego dość 😭