Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Poczytam
Tylko wiesz, że starego upilnować z braniem supli to jest robota dla Syzyfa 🤦♀️🤦♀️🤦♀️swoich 4 tabletek dziennie zjeść nie potrafi 😤
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka mam to samo 🤭,mój póki co tylko fertistim pije ,a jeszcze mu muszę przypominac czy wypił DZIECIOSASZETKE 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 09:56
Babulka lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:No właśnie u nas nie ma takiego badania. Jest tylko ta chromatyna.
Macie racje, bo ilosc ma ponad 2 mln i ten wspolczynnik teratozoospermii w normie. Ale ruchliwosc a+b tylko 33% wiec nieznacznie powyzej dolnej granicy. Nie mam pojecia jaki jest sumaryczny wniosek z tego wszystkiego. 😵
Karoola wydaje mi się że i Nati i Blondyna są w ciążach z późniejszych owulacji, poprawcie mnie jeśli się mylę
Sumaryczny wniosek jest taki, że nasienie jest w porządku (oczywiście bez stwierdzenia czy nie ma zmian chromosomowych, bo tego nie wiemy) I jest zdolne do zapłodnienia.Susanne lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Sumaryczny wniosek jest taki, że nasienie jest w porządku (oczywiście bez stwierdzenia czy nie ma zmian chromosomowych, bo tego nie wiemy) I jest zdolne do zapłodnienia.
No właśnie mnie dziwiło, że niska morfologia a ja zachodzę w ciążę od strzała 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziękuję ❤
No właśnie mnie dziwiło, że niska morfologia a ja zachodzę w ciążę od strzała 🙄
A to badanie jest w invicta to plemników, więc zakładam, że w Gdańsku też je robią. Te wady chromosomowe mogą występować nawet jak wszystkie inne parametry są idealne.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Dzięki, zobaczę jeszcze co wyjdzie z fragmentacji. Najwyżej za 2-3 tygodnie zrobimy jeszcze to badanie, aczkolwiek nie wiem czy jest sens, jeśli i tak nie rozważamy w tej chwili ivf.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Już stosuje i nie pomogło 😢
Na pocieszenie mogę dodać że u nas dwa razy się udało bez dodatkowej pomocy
Zauwazylam że lepiej jak się rzadziej kochamy. Codziennie w dni płodne u nas się nie sprawdziło.
Co do suplementów moja lekarz mowila ze ma nie brac. Trzeba najpierw znaleźć Stan zapalny. Szukaliśmy ale niestety nic nie znaleźliśmy.
Mąż badał zatoki, migdałki, zęby?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Zatok i migdałków nie. Ale ma katar, w sumie u nas w domu ciągle zaraza, bo jak inaczej przy dziecku, które się spotyka z innymi 😏 zęby ma wyleczone.
Jc94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dzięki, zobaczę jeszcze co wyjdzie z fragmentacji. Najwyżej za 2-3 tygodnie zrobimy jeszcze to badanie, aczkolwiek nie wiem czy jest sens, jeśli i tak nie rozważamy w tej chwili ivf.
Wiesz co, no to zależy. Jeśli wyniki wyjdą nieprawidłowe to wtedy już sami musicie sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcecie ryzykować, że np. 80% ciąż będzie z wadą genetyczną (wymyślam liczby). A jeśli wyjdą prawidłowe to wtedy ja bym obstawiała komórki jajowe, a na to niestety chyba nie ma badań.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Wiesz co, no to zależy. Jeśli wyniki wyjdą nieprawidłowe to wtedy już sami musicie sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcecie ryzykować, że np. 80% ciąż będzie z wadą genetyczną (wymyślam liczby). A jeśli wyjdą prawidłowe to wtedy ja bym obstawiała komórki jajowe, a na to niestety chyba nie ma badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 11:45
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Wiesz ja mam 35 lat to i moich komórek prawdopodobnie z 40% jak nie więcej jest uszkodzonych, mąż ma 40, więc siłą rzeczy to samo. Więc w naszym przypadku to tak czy inaczej jest loteria. Mam tylko tego pecha, że u mnie te uszkodzone też się zagniezdzaja, podczas gdy u innych par z naszym rocznikiem po prostu starania trwają dłużej.
To nie wiem czy jest jakieś badanie, które Wam odpowie na pytanie co robić dalej. Jeśli to jest "tylko" problem naturalny tak to nazwijmy to na pewno szanse są dużo większe niż jeśli np. wyjdą dodatkowo te nieprawidłowości chromosomowe. Jeśli okaże się, że np. 20% plemników jest uszkodzonych to ja bym pewnie próbowała dalej, ale jeśli np.85% to pewnie bym już odpuściła. My mamy takie rozmowy w domu - co jeśli się okaże, że żaden z czterech zarodków nie da ciąży, co wtedy dalej.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:To nie wiem czy jest jakieś badanie, które Wam odpowie na pytanie co robić dalej. Jeśli to jest "tylko" problem naturalny tak to nazwijmy to na pewno szanse są dużo większe niż jeśli np. wyjdą dodatkowo te nieprawidłowości chromosomowe. Jeśli okaże się, że np. 20% plemników jest uszkodzonych to ja bym pewnie próbowała dalej, ale jeśli np.85% to pewnie bym już odpuściła. My mamy takie rozmowy w domu - co jeśli się okaże, że żaden z czterech zarodków nie da ciąży, co wtedy dalej.
U nas ewidentnie te 3 lata temu i plemnik i komórka były zajebiste 😉 a teraz dno i metr mułu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola wrote:Dobra dziewuszki czy któraś ma takie późne owulacje i zaszla w ciążę? Czy ma to znaczenie w ogóle? Wczoraj 20 dc i wreszcie test owulacyjny coś pokazał
Moja ostatnia ciąża była z 19dc. Wg ginekologów których pytałam to nie jest problemem jeśli chodzi o utrzymanie ciąży.Karoola lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Poczytam
Tylko wiesz, że starego upilnować z braniem supli to jest robota dla Syzyfa 🤦♀️🤦♀️🤦♀️swoich 4 tabletek dziennie zjeść nie potrafi 😤
-
Karoola wrote:Dobra dziewuszki czy któraś ma takie późne owulacje i zaszla w ciążę? Czy ma to znaczenie w ogóle? Wczoraj 20 dc i wreszcie test owulacyjny coś pokazał
Karoola lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Skąd ja to znam... Mój wczoraj wrócił z delegacji, a torebka z suplami nietknięta, bo zapomniał... 🙈 A ja muszę pamiętać o swoich 4 razy dziennie i jeszcze mu przypominać. 🙃2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dostaję agresji na takie coś 😂
Ja też! A teraz mam wojnę w domu o EKG. Bliżej już mu do 40 niż do 30, a nigdy nie poszedł na EKG, chociaż jego brat zmarł bardzo młodo na zawał. Obiecał mi, że zrobi w marcu, mamy maj. Jak się wczoraj zapytałam co z tym to usłyszałam, że "nie powiedział przecież w którym roku w marcu". Naprawdę nastepnym razem zapytam czy ja jestem w związku z prawie 40-letnim mężczyzną czy zbuntowanym 15-latkiem, że rozmawia ze mną w taki sposób. Z badaniami nasienia było tak samo...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
U nas na szczęście z badaniem nasienia nie było problemu bo by była wojna na bank. Przy tym co my przechodzimy spuścić się do kubeczka to jest naprawdę spacer po plaży.
A z tym ekg to może on ma po prostu traumę po śmierci brata2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny czy mocno Wam się zmieniły cykle po poronieniu? Chodzi mi o to że 3 cykle po poronieniu miałam bardzo podobne malo objawów przed @ a już 4 cykl zupełnie inny.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Mam okres
przepraszam ze tak bezpośrednio, ale wyjątkowo mnie to cieszy
tzn mam nadzieję że to @ bo od popołudnia się rozkręca, miernie idzie ale idzie idzie
trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło
Równe 4 tygodnie temu 16.04 byłam lyzeczkowana
I już mam pozytywne myśli, że jeszcze miesiąc/dwa wyciągnę testy owulacyjnei że będę mogła znowu sikać od 1dpo 😂
Jakoś tak w moim sercu wlała się nowa nadzieja! Że postaram się o moje 3 dzieckocslza, Karoola, Tony, Ani0nka, Malinkaaa, Susannah lubią tę wiadomość
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3