Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi_85 wrote:Hej dziewczyny wyjechałam przewietrzyć głowę nad morze ale tu mnie rzeczywistość dopadła dostałam dzisiaj wyniki kir wyszedł mi genotyp typu AA moja ginekolog zajmująca się też immunologią napisała że mam brak receptorów implamentacyjnych. Chyba znalazłam odpowiedź czemu straciłam obie ciaze:( mam lekkiego dola wizytę mam 27.05 powiedzcie mi czy jest szansa utrzymać ciążę i jakie są zalecenia badała któraś z Was? Będę wdzięczna Wam za jakieś podowiedzi bo dla mnie to czarna magia
Teraz mam zalecenia accofilu od pozytywnego testu. Dużo dziewczyn po nim udaje się donosić ciążę. Jednań to bardzo silny lek.
Na pewnej grupie jestem teraz z dziewczyną, która ma zdrowe dziecko i 8 poronień i teraz ciąża na accofilu więc z ciekawością obserwuję.Megi_85 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Ale mi to na psychikę nie wjeżdża, nie boję się, że się załamie poronieniem, bo to drugie zdolowalo mnie moze na pare dni (wiem brzmie jak człowiek bez uczuć 😂).
Tylko to jednak straszne zawracanie dupy i każda taka ciąża nawet poroniona wcześnie to pare miesiecy wycięte z normalnego życiorysu. Latanie na badania, zastrzyki, dzieciaka podnieść nie można itd. I ti wszystko tylko po to żeby za chwilę poronić, może znowu zabieg będzie potrzebny 😏 Potem te kontrole czy beta spada, usg itd. W tym czasie mogę chodzić z dzieckiem na basen albo pić wino z koleżankami.
Ja to bardzo szanuję. Nie poddałaś się, po prostu pozwoliłaś sobie żyć bez ciągłego myślenia o brzuchu. To musi być duża ulga iść do przodu bez lęku
Dziewczyny ja mam pytanie może głupie, ale teraz mi przyszło do głowy. W związku z tym, że owu była i ❤️ też było - rozumiem, że nie ma szansy żeby się coś w tym cyklu zadziało? Nie że bym chciała, wręcz przeciwnie... Teraz się boję, że nie daj Boże coś zaskoczyale zdaje mi się, że po dzisiejszym odsysaniu to nic jue powinno się wydarzyć, prawda? 3h temu wypadł ze mnie taki kawał skrzepo-tkanki, podobny jak ten co mi dziś doktor wyciągnął, więc mam nadzieję, że nie ma opcji na zagnieżdżenie...
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karoola wrote:Megi ja mam Kiry aa i zdrowa 1 córkę.
Teraz mam zalecenia accofilu od pozytywnego testu. Dużo dziewczyn po nim udaje się donosić ciążę. Jednań to bardzo silny lek.
Na pewnej grupie jestem teraz z dziewczyną, która ma zdrowe dziecko i 8 poronień i teraz ciąża na accofilu więc z ciekawością obserwuję.
Ja myślałam że jak nie mam receptorów implementacyjnych to nie mam szans zajść w ciążę a w obie zachodziłam i w podobnym czasie serduszko przestawało bić tak.myslalam ze coś z kirow wyjdzie bo mam podwyższony poziom nk No nic to światełko w tunelu zostaję daj mi znać czy tej dziewczynie rozwija się ciąża prawidłowo będzie to dla mnie jakąś nadzieja ❤10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
cslza wrote:Ja to bardzo szanuję. Nie poddałaś się, po prostu pozwoliłaś sobie żyć bez ciągłego myślenia o brzuchu. To musi być duża ulga iść do przodu bez lęku
Dziewczyny ja mam pytanie może głupie, ale teraz mi przyszło do głowy. W związku z tym, że owu była i ❤️ też było - rozumiem, że nie ma szansy żeby się coś w tym cyklu zadziało? Nie że bym chciała, wręcz przeciwnie... Teraz się boję, że nie daj Boże coś zaskoczyale zdaje mi się, że po dzisiejszym odsysaniu to nic jue powinno się wydarzyć, prawda? 3h temu wypadł ze mnie taki kawał skrzepo-tkanki, podobny jak ten co mi dziś doktor wyciągnął, więc mam nadzieję, że nie ma opcji na zagnieżdżenie...
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mysle ze mala szansa ale do konca tego cyklu uzywalabym zabezpieczenia, serio. Masz przecież jeszcze jeden pęcherzyk na skraju pęknięcia
Teraz mam podobno 5dni krwawić, także znowu celibat 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka wrote:My właśnie odebraliśmy wyniki nasienia i morfologia 3% 😞Córka w 2013 r
Kir-AA
Cslza, też mi się wydaje, że powinniście teraz stosować antykoncepcję. Po pierwsze, zapłodnienie w momencie gdy macica ma w sobie resztki poprzedniej ciąży grozi zaśniadem. Po drugie dopiero co brałaś artrotec, dla potencjalnego zarodka to bardzo niebezpieczne.
Babulka, Karoola, cslza, Susannah lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Cslza, też mi się wydaje, że powinniście teraz stosować antykoncepcję. Po pierwsze, zapłodnienie w momencie gdy macica ma w sobie resztki poprzedniej ciąży grozi zaśniadem. Po drugie dopiero co brałaś artrotec, dla potencjalnego zarodka to bardzo niebezpieczne.
Ja wiem i dlatego się zmartwiłam, bo teraz na pewno nie mogę zajść w ciążę. Nie wiem nawet czy czerwiec to dobry miesiąc żeby zacząć się starać, bardziej obstawiam sierpień/wrzesień. Muszę oczyścić głowę i przestać myśleć o poronieniu, chcę spokojnej ciąży.Tony lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka musisz pogadać z kimś, kto fajnie poprawił morfologię plemników, jakie suple poleca. ❤️ Ja niestety nie mam wiedzy w tym temacie ale Ty jesteś sprytna i mądra babeczka, zaraz to ogarnięcie 😊
-
Właśnie już niestety po pierwszym poronieniu to analizowałam i on do wszystkiego się stosuje i bierze dobre suplementy. Niestety morfologia ładnie się poprawia głównie u osób, które np piją, nie ćwiczą i to poprawią. Być może, że bez suplementów i sportu miałby znacznie gorszą. Akurat morfologia jest najtrudniejsza do poprawy z parametrów nasienia, tak jak defragmentacja, w której też spodziewam się kwiatków.
Co i tak nie tłumaczy wszystkich naszych problemów, bo trisomia 16 głównie jest spowodowana wadą jajeczka a nie plemnika.
Także zapewne oboje mamy zdegradowane komórki, co tylko pokazuje, że znowu intuicja mnie nie myli.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:My właśnie odebraliśmy wyniki nasienia i morfologia 3% 😞
Susannah lubi tę wiadomość
-
Dobra dziewuszki czy któraś ma takie późne owulacje i zaszla w ciążę? Czy ma to znaczenie w ogóle? Wczoraj 20 dc i wreszcie test owulacyjny coś pokazałCórka w 2013 r
Kir-AA
Blondyna.B wrote:Ale wiesz że to nie jest zła morfologia jak inne wyniki są dobre??
Dokładnie to samo chciałam napisać. Jeśli jest duża ilość plemników i są ruchliwe to morfologia 3% to super wynik. U nas morfologia jest 4%, ale co z tego jak ilość jest mała i się nie ruszają. Także ja bym nie szukała przyczyny tutaj. Jeśli się badacie tak dogłębnie to mężowi zrob aneuloplydię plemników - ona pokazuje wady chromosomowe, których fragmentacja nie wyłapie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Karoola wrote:Dobra dziewuszki czy któraś ma takie późne owulacje i zaszla w ciążę? Czy ma to znaczenie w ogóle? Wczoraj 20 dc i wreszcie test owulacyjny coś pokazał
Karoola, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Susannah wrote:Dokładnie to samo chciałam napisać. Jeśli jest duża ilość plemników i są ruchliwe to morfologia 3% to super wynik. U nas morfologia jest 4%, ale co z tego jak ilość jest mała i się nie ruszają. Także ja bym nie szukała przyczyny tutaj. Jeśli się badacie tak dogłębnie to mężowi zrob aneuloplydię plemników - ona pokazuje wady chromosomowe, których fragmentacja nie wyłapie.
Macie racje, bo ilosc ma ponad 2 mln i ten wspolczynnik teratozoospermii w normie. Ale ruchliwosc a+b tylko 33% wiec nieznacznie powyzej dolnej granicy. Nie mam pojecia jaki jest sumaryczny wniosek z tego wszystkiego. 😵
Karoola wydaje mi się że i Nati i Blondyna są w ciążach z późniejszych owulacji, poprawcie mnie jeśli się mylęNati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No właśnie u nas nie ma takiego badania. Jest tylko ta chromatyna.
Macie racje, bo ilosc ma ponad 2 mln i ten wspolczynnik teratozoospermii w normie. Ale ruchliwosc a+b tylko 33% wiec nieznacznie powyzej dolnej granicy. Nie mam pojecia jaki jest sumaryczny wniosek z tego wszystkiego. 😵
Karoola wydaje mi się że i Nati i Blondyna są w ciążach z późniejszych owulacji, poprawcie mnie jeśli się mylę
Tak Nati też miała jak ja późną owulację i się udało ☺️Nati94 lubi tę wiadomość