Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati bardzo mi przykro. Pamiętam ja się dowiedziałam że u mnie to dziewczynka, która też bardzo pragnelam 😔 a wiadomo jaka przyczyna? Badaliscie pod kątem genetycznym?Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Nie badaliśmy, nie zniosłabym, gdyby okazało się, że był zdrowy..a wada losowa i tak mogłaby nałożyć się z moimi zaburzeniami, więc po przemyśleniach przebadam siebie pod kątem podstawowym..jestem na etapie wyszukiwania co się najbardziej opłaca zbadać, bo koszta badań całościowych to jakiś kosmos(tzn tych wszystkich rozszerzonych)
Jedynym moim stwierdzonym zaburzeniem jest niedoczynność tarczycy, leczona prawidłowo od 5 lat, wyniki idealne, w ciąży zwiększyłam automatycznie dawkę, o wymaganą przez endokrynolog na wypadek ciąży. 2 zdrowe ciąże- jedna stosunkowo niedawno..trochę pytań jest, ale co mogę zrobić ,to zrobię i zbadam -
Hej dziewczyny mam do was pytanie . Jestem 2 tyg po zabiegu , od kilku dni już nie krwawię , ale pojawiła się taka żółto-pomarańczowa wydzielina (bez zapachu) nie mam podwyższonej temperatury , podbrzusze tez mnie nie boli tylko czasami czuje prawy jajnik , takie jakby kłucie. Czy któraś z was tez tak miała ? Zastanawiam się czy to końcowy etap oczyszczania ,czy może coś zaczyna dziać się złego. Wizytę kontrolna mam w poniedziałek i zastanawiam się czy czekać , czy może jutro dzwonić do mojej doktor.💁♀️ 31L : PCOS , AMH 6,33 , HSG- jajowody niedrożne
💁 33L : wszystkie wyniki ok
28.06.2021r-IVF start
Mamy 4 ❄️ z 5 doby i 6 komórek ⛄️
08.21-1 FET blastka 4.1.1
8dpt -23 ,10dpt -39 ,13dpt -122 ,15 dpt -317 ,17dpt -683,
20dpt -1611 ,24dpt -3484 ,26 dpt -6692(USG jest❤️)
12tc-wada megacystis
14tc serduszko przestało bić 😢synek 💔👼
02.22-2 FET bl 4.1.1 - cb
04.22 histeroskopia -zrost w macicy
04.22-3 FET bl 4.1.1 👎
05.22-4 FET bl 3.1.2
Beta HCG :8dpt-146,10dpt-366,12dpt-964,15dpt-3723
18dpt-10326,25dpt - crl 3,6 mm i ❤️
9/10 tc 💔👼córeczka🥺
Poronienie(zespół Turnera)
Naturalny CUD
05.11.22⏸️beta 145,930 mIU/ml
07.11 beta 422,530 mIU/ml
09.11 beta 1420,380 mIU/ml
12.11 beta 8371,640 mIU/ml
13w1d prenatalne + pappa Ok, ryzyka niskie 👧
21w5d połówkowe Ok ,380g 👧
30w5d III prenatalne Ok, 1400g 👧
Ariana Ur. SN w 40w2d 14.07.2023r 3330g i 53 cm 👧 -
Klaudiaaaa wrote:Hej dziewczyny mam do was pytanie . Jestem 2 tyg po zabiegu , od kilku dni już nie krwawię , ale pojawiła się taka żółto-pomarańczowa wydzielina (bez zapachu) nie mam podwyższonej temperatury , podbrzusze tez mnie nie boli tylko czasami czuje prawy jajnik , takie jakby kłucie. Czy któraś z was tez tak miała ? Zastanawiam się czy to końcowy etap oczyszczania ,czy może coś zaczyna dziać się złego. Wizytę kontrolna mam w poniedziałek i zastanawiam się czy czekać , czy może jutro dzwonić do mojej doktor.
-
Blondyna.B wrote:U niektórych dziewczyn jak się kończy to się robi od razu brązowe a u niektórych właśnie takie żółtawe, pomarańczowe
Dziękuje za odpowiedz 🙏🏻
Jutro dla pewności zrobię wyniki z krwi w tym CRP gdyby coś się działo to będzie podwyższone , mam nadzieje ze wszystko Ok i niepotrzebnie się stresuje ☺️Blondyna.B lubi tę wiadomość
💁♀️ 31L : PCOS , AMH 6,33 , HSG- jajowody niedrożne
💁 33L : wszystkie wyniki ok
28.06.2021r-IVF start
Mamy 4 ❄️ z 5 doby i 6 komórek ⛄️
08.21-1 FET blastka 4.1.1
8dpt -23 ,10dpt -39 ,13dpt -122 ,15 dpt -317 ,17dpt -683,
20dpt -1611 ,24dpt -3484 ,26 dpt -6692(USG jest❤️)
12tc-wada megacystis
14tc serduszko przestało bić 😢synek 💔👼
02.22-2 FET bl 4.1.1 - cb
04.22 histeroskopia -zrost w macicy
04.22-3 FET bl 4.1.1 👎
05.22-4 FET bl 3.1.2
Beta HCG :8dpt-146,10dpt-366,12dpt-964,15dpt-3723
18dpt-10326,25dpt - crl 3,6 mm i ❤️
9/10 tc 💔👼córeczka🥺
Poronienie(zespół Turnera)
Naturalny CUD
05.11.22⏸️beta 145,930 mIU/ml
07.11 beta 422,530 mIU/ml
09.11 beta 1420,380 mIU/ml
12.11 beta 8371,640 mIU/ml
13w1d prenatalne + pappa Ok, ryzyka niskie 👧
21w5d połówkowe Ok ,380g 👧
30w5d III prenatalne Ok, 1400g 👧
Ariana Ur. SN w 40w2d 14.07.2023r 3330g i 53 cm 👧 -
Nati94 wrote:Wiesz co..chyba ciężko to opisać. Byłam w miejscu publicznym z mężem i strasznie mnie złamało. Schowaliśmy się i płakałam długo. Marzyliśmy o chłopcu strasznie. Ja ciągle mówiłam, że to synek..po dziewczynce płakała bym tak samo, ale mam dziewczynki i umiem sobie wyobrazić moją córkę, a syna już nie. Boli, że nigdy nie zobaczę jak dorasta, kim będzie. Ale nie ja jedna, każda z nas ma takie myśli. Pozbieramy się bo musimy walczyć
Dokładanie tak samo to przeżyłam jak Ty, też byliśmy w miejscu publicznym...
Zawsze myślałam, że nie możemy mieć dziewczynki, nie wiem czemu ale tak mi się w głowie uroiło. Utrata syna byłaby równie ciężka, ale właśnie ta myśl że to córeczka o której marzyłam od młodości rozłożyła mnie na łopatki....
Badania malutkiej też nic nie wykazały, mimo że mogę zakładać że to moje geny zawaliły to nie moge mieć pewności. Bardzo mnie to gryzie z uwagi na fakt, że ciąża zatrzymała się później niż poprzednie.
Jeśli już o tym pisałam kiedyś to przepraszam,że się powtarzam. Nie pozostaje mi nic innego jak mieć nadzieję, że szybko się uda i ta kolejna będzie z prawidłowym kariotypem...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Upuscilam dziś krew, 7 fiolek. Zespół antyfosfolipidowy, pakiet krzepliwości, witaminy, tarczyca.
Oczywiście z tego co widzę to babka źle mi dała skierowanie i zrobione będę miała tylko przeciwciała IgG z jednego z badań i mam nadzieję że nie będę musiała iść jeszcze raz przez to 😔 no chyba że okażę się że zrobili po prostu badanie łącznie IgG i IgM bo na stronie diagnostyki nie widzę całej nazwy a ponad tydzień czekania na wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 09:09
-
Blondyna.B wrote:Upuscilam dziś krew, 7 fiolek. Zespół antyfosfolipidowy, pakiet krzepliwości, witaminy, tarczyca.
Oczywiście z tego co widzę to babka źle mi dała skierowanie i zrobione będę miała tylko przeciwciała IgG z jednego z badań i mam nadzieję że nie będę musiała iść jeszcze raz przez to 😔 no chyba że okażę się że zrobili po prostu badanie łącznie IgG i IgM bo na stronie diagnostyki nie widzę całej nazwy a ponad tydzień czekania na wyniki
7? O matko ☹️ też mnie to czeka.... Ja dzisiaj pojechałam jedno laboratorium zamknięte, w drugim nie robią Wit B6 po prostu tak się zdenerwowalam😡😡, że odpuściłam dzisiaj☹️. A resztę badań nie mogłam zrobić, bo już wykupiłam i niby trzeba wszystkie odrazu 😡. Pojadę w poniedziałek może sie uda.🙄 -
czarneniebo wrote:7? O matko ☹️ też mnie to czeka.... Ja dzisiaj pojechałam jedno laboratorium zamknięte, w drugim nie robią Wit B6 po prostu tak się zdenerwowalam😡😡, że odpuściłam dzisiaj☹️. A resztę badań nie mogłam zrobić, bo już wykupiłam i niby trzeba wszystkie odrazu 😡. Pojadę w poniedziałek może sie uda.🙄
-
Blondyna.B wrote:Upuscilam dziś krew, 7 fiolek. Zespół antyfosfolipidowy, pakiet krzepliwości, witaminy, tarczyca.
Oczywiście z tego co widzę to babka źle mi dała skierowanie i zrobione będę miała tylko przeciwciała IgG z jednego z badań i mam nadzieję że nie będę musiała iść jeszcze raz przez to 😔 no chyba że okażę się że zrobili po prostu badanie łącznie IgG i IgM bo na stronie diagnostyki nie widzę całej nazwy a ponad tydzień czekania na wyniki
Blondyna trzymam kciuki ✊✊
Robiłaś już kiedyś te badania czy to pierwszy raz ten pakiet?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Nati94 wrote:Nie badaliśmy, nie zniosłabym, gdyby okazało się, że był zdrowy..a wada losowa i tak mogłaby nałożyć się z moimi zaburzeniami, więc po przemyśleniach przebadam siebie pod kątem podstawowym..jestem na etapie wyszukiwania co się najbardziej opłaca zbadać, bo koszta badań całościowych to jakiś kosmos(tzn tych wszystkich rozszerzonych)
Jedynym moim stwierdzonym zaburzeniem jest niedoczynność tarczycy, leczona prawidłowo od 5 lat, wyniki idealne, w ciąży zwiększyłam automatycznie dawkę, o wymaganą przez endokrynolog na wypadek ciąży. 2 zdrowe ciąże- jedna stosunkowo niedawno..trochę pytań jest, ale co mogę zrobić ,to zrobię i zbadam
Czy wiesz już jakie badania będziesz robić ? Po mału szykuje sobie listę, nie mieszkam w PL i jak przyjadę chciałabym zrobić te badania które minimum powinnam. Twój mąż tez będzie się badał ?
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Sylvka wrote:Blondyna trzymam kciuki ✊✊
Robiłaś już kiedyś te badania czy to pierwszy raz ten pakiet?
Zespół antyfosfolipidowy pierwszy raz robię reszta to po prostu z ciekawości jak tam mój organizm żyje -
Odebrałam w końcu wypis ze szpitala dzisiaj. Mimo że już prawie 6 tygodni od wyjścia ze szpitala, dalej robili problem bo na wypisie nie było podpisu ordynatora i kazała przyjechać w poniedzialek... Powiedziałam ze nie wyjde bez wypisu bo już trzeci raz jestem. Poszła na oddział i dwie minuty i już podpis był, masakra...
Jednak mimo że nie miałam znieczulenia ogólnego tylko miejscowe i trwało to dosłownie minutę na wypisie mam "Rozszerzenie kanału szyjki macicy po poronieniu farmakologicznym, wylyzeczkowano jamę macicy" także że staraniami się chyba wstrzymam dwie - trzy miesiączki...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
Krzepliwość jest ok tylko cały czas podwyższony fibrynogen i nawet nie wiem co to znaczy.
Białko C w normie a reszty nie mam
Ładna homocysteina ale B12 przy końskich dawkach minimalnie przez pół roku urosło więc mam problem z jej wchłanianiem więc muszę poszukać lekarza który coś na to zadziała -
Klaudiaaa ja mam (miałam) taka wydzielinę. Dlugo miałam krwawienie/plamienie, bo w sumie to 12 dni. Jeden dzień było słabiej, inny mocniej, dzień przerwy i potem znowu trochę krwi. Teraz (16 dzień) pojawią się jakiś śluz u mnie, ale nie jest czysty, tylko właśnie taki podbarwiony na lekko brązowo. Wgl dopiero dziś skojarzyłam Cie po Twojej stopce z wątków ivf.. podczytywałam Was 2 miesiace, ale "nie zdążyłam" tam napisać. Strasznie to przykre... ze nas tu tyle... po takich przejściach...
Któraś z Was pytała o zapalenie pęcherza. Dopiero dziś zobaczyłam,że miałam napisana wiadomość,ale nie kliknęłam "odpowiedz"....🙈 Więc tak. Ja po poronieniu i łyżeczkowanie dostałam zapalenia pęcherza. Ok 2 dni po zabiegu. Ale ja akurat jestem podatna, zapalenie mam dosyć często. Brałam furagine i paracetamol. Przeszło po paru dniach.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Joana napiszę Ci, po konsultacji z lekarzem. Wstępnie myślę o trombofilii, zespole antyfosfolipidowym
Trójka tarczycowa (w moim przypadku sprawdzana regularnie)
Anty tpo anty tg
Zakaźne toxo cytomegalia
Krzywa glukoza, insulina
Dla siebie zrobię jeszcze morfologię i USG piersi bo dawno nie robiłam a się zbieram do tego od jakiegoś czasu
Tak z głowy,ostatecznie podam Ci już po konsultacji.
Byłam dziś po kartę i przy okazji sprawdzono co i jak..i zostały resztki, a ja prawie już nie krwawię. Jestem wpisana na zabieg na poniedziałek, bo pani dr mówi, że max 10 dni powinno trwać oczyszczanie i możemy chwilę poczekać. Raczej będę jeszcze konsultować to z moim lekarzem. Tyle przeszłam już, że wolałabym uniknąć zabiegu- ale nie kosztem zdrowia, więc jeśli lekarz zadecyduje o zabiegu, to się zgodzę.
Kargo, dobrze widzę, że miałaś przerwy w krwawieniu? I później znowu zaczynałaś krwawić? Może jest jeszcze szansa, że się oczyszczę. Czuję się dobrze, nie mam bóli, wydzielina która pojawia się przy plamieniu nie ma brzydkiego zapachu, żadnej gorączki nic. Czuję, że warto poczekać chociaż te 3 dni
Aneta, a co oni Ci powiedzieli, kiedy możesz się starać? Cieszę się, że masz wypis. Brak dokumentacji jest uciążliwy. Ja już załatwiłam kartę urodzenia i zarejestruję synka i dopełnimy formalności wreszcieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 20:31
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Nati ja miałam tak, że miałam cały czas plamienie brązowe od czasu do czasu chwilowe krwawienie. Zostało bardzo malutko ale macica sama się oczyściła.
Mój ginekolog mówił że jeśli po kolejnej 🐵 się nie oczyści to wtedy zabieg. Zwykle czekają po pierwszej 🐵 bo jeśli coś zostaje to jeY bardzo duże prawdopodobieństwo że pójdzie właśnie wtedyNati94 lubi tę wiadomość
-
Nati, ja mialam od razu łyżeczkowanie, bo dostałam krwotoku w szpitalu. I po zabiegu miałam takie dziwne krwawienio-plamienie. Totalnie inne niż jak przy okresie. Krew była bardzo ciemna i często na podpasce było czysto. Dopiero jak poszłam do lazienki to potrafiło polecieć. Pierwsze 7 dni było codziennie coś. Potem miałam 1-2 dni takie już lekko brązowo i malutko. Ale potem pojechaliśmy w gory pochodzić i przewietrzyć głowę i po 2 godz spacerku, nic szalonego, znowu miałam 2 dni takiego większego "krwawenia". Ale naprawdę ciężko mi yk określić co to tak naprawdę było. Bo to nie leciało cały czas jak przy okresie tylko takimi skokami.
Nati94 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Nati, w szpitalu mi nie powiedzieli kiedy mogę. Kazali się kontaktować z moim ginekologiem. Jak bylam na kontroli u swojego ginekologa to powiedział mi że jest czysto i mam czekać do miesiaczki. Mówił że jeżeli doszło u mnie do lyzeczkowania (a sama nie byłam w stanie mu powiedzieć czy doszło czy nie bo nie miałam wypisu, a sama nie wiedziałam czy to było lyzeczkowanie z tego szoku) to należy czekać pół roku. Tylko to jest lekarz starszej daty. Ja mam zamiar poczekac do kolejnej miesiączki i pójść znowu na kontrolę może do innego lekarza. Na pewno pół roku to dla mnie za długo, mam nadzieję że będę mogła wrócić do starań szybciej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 00:19
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌