Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś owulka wiec wieczorem zalewamy formę ☺️ Trzymajcie kciuki 💋
Anka94, Akataa, Babulka, dafney, Jednorożec89, Susanne, Tony, JustaSzcz, Susannah lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:U mnie dziś owulka wiec wieczorem zalewamy formę ☺️ Trzymajcie kciuki 💋
Trzymam kciuki, robiłaś testy owulacyjne?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Akataa wrote:Tulę... Też miałam termin na czerwiec i chociaż są już dwie kreski, to i tak wiem, że będzie ciężko. Zwłaszcza, że w rodzinie męża zaraz pojawi się maluszek, nasz miał być 2 tyg. później. 😔
Co do podpisu - musisz wejść na forum z przeglądarki (a nie przez apkę OvuFriend) i u góry masz ikonę menu, tam klikasz ustawienia i w zakładce "społeczność" (3 od lewej) jest pole " Twój podpis na Forum" 😉
Dziękuję. Chyba się udało z tym podpisem 🙂 -
dafney wrote:Bardzo mnie cieszą takie pozytywne informacje!
To daje chociaż odrobinę nadziejo, że i u nas wyjdzie wreszcie słońce.
Ja miałam termin porodu na 6 czerwca w tej ciąży terminowanej z powodu trisomii. Czerwiec będzie dla mnie bardzo ciężki... ale zaczynamy starania w tym cyklu. Oczywiście nie obiecuję sobie za wiele, bo dwie kreski po 3 poronieniach już tak nie cieszą.
P.S. czy możecie mi powiedzieć jak ustawić podpis? Kombinuję i nie mogę znaleźć.
Możesz napisać jak się udało załatwić terminację? Czy musiałaś wyjeżdżać za granicę?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zadzwoniła do mnie moja bardzo dobra koleżanka wychodziła za mąż tydzień po mnie czyli już prawie pięć lat, od początku mieli problem z ciąża najpierw nie chciało zaskoczyć potem kilka razy poroniła teraz podchodzili do in vitro. Jest w 14 ct bardzo się cieszę ale ukłucie zazdrości miałam. Jestem psychicznaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Blondyna 😍😍😍 Bardzo się cieszę 😍 a pokazał bobas co ma między nogami? 😁
Oczywiście za 4 tygodnie się na wizycie potwierdzi ale wszystko było widać ładnie 😅Babulka, Malinkaaa, Ani0nka, Susannah lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Tak, dziewczynka 😍
Oczywiście za 4 tygodnie się na wizycie potwierdzi ale wszystko było widać ładnie 😅Blondyna.B lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jednorożec89 wrote:Zadzwoniła do mnie moja bardzo dobra koleżanka wychodziła za mąż tydzień po mnie czyli już prawie pięć lat, od początku mieli problem z ciąża najpierw nie chciało zaskoczyć potem kilka razy poroniła teraz podchodzili do in vitro. Jest w 14 ct bardzo się cieszę ale ukłucie zazdrości miałam. Jestem psychiczna
Rozumiem Cię. Z jednej strony się cieszysz, a z drugiej są myśli dlaczego nie ja.
Kiedyś będziemy po stronie chwalących się ciążą, zobaczysz
(Chociaż ciężko mi samej w to uwierzyć, bo póki co jeśli już to mówię, że znowu jestem w szpitalu i znowu się nie udało. Ale wierzyć podobno trzeba.)Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Tak i owulaki ale ja tez mam charakterystyczny ból jajnika i wiem kiedy dokładnie mam
także czekam aż syn pójdzie spać 😄
-
Podobno trzeba wierzyć ,szkoda że to takie trudne.ale przecież jest tyle dziewczyn ,które kiedyś były w tym samym miejscu w którym my jesteśmy dzisiaj, też miały to poczucie beznadziei i niesprawiedliwości a dzisiaj tulą swoje maluchyONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka wrote:Ja miałam też termin na 6.06 z pierwszego poronienia...
Możesz napisać jak się udało załatwić terminację? Czy musiałaś wyjeżdżać za granicę?
Wyjeżdżałam do Niemiec. Raz, że zależało mi na czasie, a dwa nie miałam siły walczyć o swoje prawa z tym debilnym systemem.
Co do nadziei na lepsze jutro, to ja w tym temacie nie umiem być optymistką. Zwykle jestem, ale wyjątkowo wszystko co związane z kolejną ciążą widzę w czarnych barwach.
Wokół mnie też rozsypał się worek z ciążami koleżanek. Bardzo się cieszę ich szczęściem, ale nie potrafię wyzbyć się tego ukłucia zazdrości. -
To całkiem normalne , ja wszystkim dobrze życzę ale skłamalbym gdybym powiedziała że ciążę wśród znajomych ,koleżanek czy w rodzinie mnie nie ruszają. Jest to uklocie zazdrości w sercu ,później sama siebie karcę za to, ale nie umiem sobie z tym poradzić.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Dziewczyny a da się dodać fotki w komentarzach?
-
Anka94 wrote:Dziewczyny a da się dodać fotki w komentarzach?
W postach na forum? Da się, trzeba skorzystać zapodaj.net i tam jest wersja miniaturka na forum.
dafney - czy badaliscie kariotypy i aneuloplydię? Rozważałaś invitro z badań zarodków? Pytam, bo zobaczyłam Twoją stopkę i strasznie przykro mi się zrobiłoDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
O może się udało dodać 🤭 https://naforum.zapodaj.net/58f158821a12.jpg.html
Myślicie że jej sens dalej testować czy poprostu bezowulacyjny i odpuścićONA jeszcze 27l ,ON 30lat
dafney wrote:Wyjeżdżałam do Niemiec. Raz, że zależało mi na czasie, a dwa nie miałam siły walczyć o swoje prawa z tym debilnym systemem.
Co do nadziei na lepsze jutro, to ja w tym temacie nie umiem być optymistką. Zwykle jestem, ale wyjątkowo wszystko co związane z kolejną ciążą widzę w czarnych barwach.
Wokół mnie też rozsypał się worek z ciążami koleżanek. Bardzo się cieszę ich szczęściem, ale nie potrafię wyzbyć się tego ukłucia zazdrości.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska