Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Wspaniałe wieści, że beta rośnie
Może wyluzowanie przyjdzie samo z czasem ☺
Ja ciągle czekam na to wyluzowanie 😂 Jeszcze mój mozg ostatnio wyprodukował mi sen, że na monitorze lekarz nie mógł znaleźć bicia serca... Ale przecież nie mogę codziennie chodzić na usgDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Ja ciągle czekam na to wyluzowanie 😂 Jeszcze mój mozg ostatnio wyprodukował mi sen, że na monitorze lekarz nie mógł znaleźć bicia serca... Ale przecież nie mogę codziennie chodzić na usg
Ja na razie jestem dopiero na etapie porównywania mojej bety z innymi, zdrowymi ciążami i nie wiem po co to sobie robię. 🤯 Schiza straszna. Jakoś tak mi ciągle siedzi z tyłu głowy, że będzie jak ostatnio, tyle tutaj dziewczyn, u których nie skończyło się na jednym poronieniu, więc dlaczego u mnie miało by być inaczej... Ehhh. Chciałabym to przespać i obudzić się w 2. trymestrze. 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 09:41
-
Akataa nie martw się beta rośnie ładnie i będzie dobrze. Innej opcji nie ma.
Co do snów mi się śniło że wyszukałam dwie kreski, aż nie chciałam się budzić taki fajny ten senAkataa, Susannah lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Akataa sama poczujesz czas gdzie odejdzie ten największy strach ☺️ beta pięknie rośnie a i tak nie mamy na nic wpływu
Ja prawie od początku czuję samą radość z tej ciąży. 2-3 dni przed USG 1 trymestru miałam stresa ale teraz już zupełnie odpuściło ❤️Akataa lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Akataa nie martw się beta rośnie ładnie i będzie dobrze. Innej opcji nie ma.
Co do snów mi się śniło że wyszukałam dwie kreski, aż nie chciałam się budzić taki fajny ten sen
Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia. Ja z natury jestem pesymistką, a takie doświadczenie na koncie jak poronienie, to kompletnie nie pomaga mi z tym walczyć. Chociaż to nie tak, że przez większość dnia snuję czarne wizje, staram się być tu i teraz i nie myśleć za dużo, ale wychodzi różnie. Niepokoją mnie bóle brzucha i ta niska w moim odczuciu beta, jakoś nie wierzę, że sam przyrost jest najważniejszy, bo w poprzedniej ciąży był prawidłowy, ale wartości też niskie (trochę niższe niż teraz). Mam jednak nadzieję, że moje obawy okażą się niepotrzebne i wszystko będzie dobrze, o niczym bardziej teraz nie marzę. 🥺 -
Akataa ja przy obu chłopcach miałam lekkie bóle brzucha jak na okres przez cały pierwszy trymestr no spa sobie ładnie z tym radziła a nie miały kompletnie żadnego wpływu na ciążęDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
No dobra, ogólnie nigdy tego nie robię, ale ponieważ tym samym się zadreczalam 2 poprzednie ciąże to napiszę Ci Akataa, że Twoje bety wskazują na zdrowy rozwój ciąży na tym etapie. Wg licznych badań na pubmedzie beta około 100 14dpo to pożądana wartość, Ty miałaś statystycznie nawet więcej, niż 100. W 16 dpo beta powinna wychodzić min około 200 i też spełniasz ten warunek, jesli rośnie jak rosła dotąd. ❤
U mnie w zdrowej ciąży tak wlasnie było a w dwóch poronieniach bardzo wczesnych byłam poniżej tych progów.
Mam nadzieję, że zaoszczędziłam Ci choć trochę googlowania. 🙏
Jest ok, serio 🙂
Ps. Ja też już nie wierzę w "nieważna wartość, ważny przyrost". Ale te wartości nie są niskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:56
Akataa, Anati, Malinkaaa, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:No dobra, ogólnie nigdy tego nie robię, ale ponieważ tym samym się zadreczalam 2 poprzednie ciąże to napiszę Ci Akataa, że Twoje bety wskazują na zdrowy rozwój ciąży na tym etapie. Wg licznych badań na pubmedzie beta około 100 14dpo to pożądana wartość, Ty miałaś statystycznie nawet więcej, niż 100. W 16 dpo beta powinna wychodzić min około 200 i też spełniasz ten warunek, jesli rośnie jak rosła dotąd. ❤
U mnie w zdrowej ciąży tak wlasnie było a w dwóch poronieniach bardzo wczesnych byłam poniżej tych progów.
Mam nadzieję, że zaoszczędziłam Ci choć trochę googlowania. 🙏
Jest ok, serio 🙂
Dziękuję, doceniam. ❤Babulka lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Mam nadzieję, że ten sen to dobra wróżba dla Ciebie. Ja taki miałam zaraz przed faktycznym wysikaniem tych 2 kresek, więc trzymam mocno kciuki! 🍀
Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia. Ja z natury jestem pesymistką, a takie doświadczenie na koncie jak poronienie, to kompletnie nie pomaga mi z tym walczyć. Chociaż to nie tak, że przez większość dnia snuję czarne wizje, staram się być tu i teraz i nie myśleć za dużo, ale wychodzi różnie. Niepokoją mnie bóle brzucha i ta niska w moim odczuciu beta, jakoś nie wierzę, że sam przyrost jest najważniejszy, bo w poprzedniej ciąży był prawidłowy, ale wartości też niskie (trochę niższe niż teraz). Mam jednak nadzieję, że moje obawy okażą się niepotrzebne i wszystko będzie dobrze, o niczym bardziej teraz nie marzę. 🥺Akataa lubi tę wiadomość
-
Też każda z nas ma inne jajowody, podróż nimi może u jednej osoby być znacznie dłuższa niż u drugiej. Ale wciąż to są dobre wartości, niech kropek rośnie dalej zdrowo 🙂
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jeśli chodzi o sny to totalnie rozumiem, już też mi się śniło że nagle zrobiło się wszystko czarno białe we śnie i powiedziałam mężowi w tym śnie, że znów poroniłam. Tego samego dnia leciałam na USG bo czułam taki niepokój. Śniło mi się też, że to ciąża bliźniacza 🙉.
A zawsze jak przychodzi do samego USG żeby zobaczyć obraz i dziecko to czuje taki niepokój i strach, że głowa mała. Mam nadzieję że po 12 tygodniu trochę mi przejdzie.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Możecie się śmiać ale trzy razy w życiu miałam sen że mi wypadły wszystkie zęby raz dzień przed śmiercią taty, drugi raz dzień przed śmiercią mamy i trzeci raz dzień przed poronieniemDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Mam do wyboru przeniesienie do innego szpitala na podanie metatreksatu albo laparoskopię 😞
Beta zmienia się w granicy błędu statystycznego, dzisiaj 4 lekarzy robiło mi usg.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:😩
I co wybierzesz? Daleko jest ten drugi szpital?
I w ogóle czemu oni na miejscu nie mogą podać? 🧐
Nie mają pracowni i w ogóle nie podają. W niedzielę ma zbadać mnie lekarz, który pracuje w tamtym szpitalu.
Nie wiem co wybieram 😞 na wątku o pozamacicznej jest trochę tragicznych historii. Po laparoskopii z zostawionym jajowodem jest większe ryzyko cp znowu, z usuniętym jajowodem wiadomo... metotreksat też ma wady. Pół roku bez ciąży. Wytrzymam, ale on nie gwarantuje sukcesu. Może też skoczyć się laparoskopią. Wtedy zostanie jajowod, który nie wiadomo czy będzie drożny. Kolejne ciąże będą bardziej ryzykowne tak czy inaczej.
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Malinka nie doradze Ci bo decyzje powinnaś podjąć sama po konsultacji z lekarzem, ale ja jak miałam podejrzenie cp lekarz mi doradzał od razu laparoskopie. Wiadomo jest to opcja ale leki nie dają gwarancji sukcesu właściwie om mówił że większość i tak kończy na stole.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Bardzo ciężka sytuacja, współczuję 😢 Jakkolwiek wybierzesz, trzymam kciuki, żeby obyło się bez szwanku dla jajowodów ❤
Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
U mnie w rodzinie dziewczyna miała cp usuneli jej jajowód i to było jakoś w listopadzie 2021, teraz w kwietniu zaszła w ciążę i póki co wsyzstko jest ok ,znaczy napewno nie ma powtórki że cp. Także bardzo szybko się udało
Malinkaaa lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Malinkaaa wrote:Mam do wyboru przeniesienie do innego szpitala na podanie metatreksatu albo laparoskopię 😞
Beta zmienia się w granicy błędu statystycznego, dzisiaj 4 lekarzy robiło mi usg.
Strasznie mi przykro 😪 Biedna jesteśDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄