Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaroo a Ty w ciąży jesteś? Sory ale nie jestem na bieżąco. Jak tak to ustaw sobie suwaczek albo chociaż w stopce napisz ze się udało 💋
-
U mnie ze względu ze Alek jest zdrowy, i tez badałam zarodek Nikodema i wiem ze był zdrowy to nic więcej nie będę badać niż pappe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 08:11
-
Ani0nka wrote:U mnie ze względu ze Alek jest zdrowy, i tez badałam zarodek Nikodema i wiem ze był zdrowy to nic więcej nie będę badać niż pappe2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Kaaroo a Ty w ciąży jesteś? Sory ale nie jestem na bieżąco. Jak tak to ustaw sobie suwaczek albo chociaż w stopce napisz ze się udało 💋
podobno będzie dziewczyna
Malinkaaa, Susannah, Ani0nka, Babulka, Karoola lubią tę wiadomość
-
dafney wrote:Kaaroo a dlaczego akurat Sanco wybrałaś?
Polecał mi je mój lekarz, a poza tym teraz rozszerzone badanie jest w cenie podstawowego. W diagnostyce przez internet zapłaciłam 1990. -
Hej, dziewczyny, ja dziś miałam pierwszą wizytę i cóż, wcale mi zmartwień nie ubyło, a wręcz przeciwnie. Pęcherzyk ciążowy 0,7 cm ulokowany prawidłowo, ale nie widać pęchęrzyka żółtkowego. 😞 Lekarz mówi, by się tym nie przejmować, bo jeszcze wcześnie (wg daty owulacji 5t0d) i na tym etapie nie musi być go widać, ale ja już widziałam zdjęcia innych dziewczyn z podobnego etapu i pęcherzyk żółtkowy był widoczny.
Poza tym dostałam zapobiegawczo Duphaston, bo wspomniałam o tych bólach brzucha.
Ogólnie smutno mi się zrobiło i trochę straciłam wiarę w powodzenie tej ciąży. 😕 -
Akataa wrote:Hej, dziewczyny, ja dziś miałam pierwszą wizytę i cóż, wcale mi zmartwień nie ubyło, a wręcz przeciwnie. Pęcherzyk ciążowy 0,7 cm ulokowany prawidłowo, ale nie widać pęchęrzyka żółtkowego. 😞 Lekarz mówi, by się tym nie przejmować, bo jeszcze wcześnie (wg daty owulacji 5t0d) i na tym etapie nie musi być go widać, ale ja już widziałam zdjęcia innych dziewczyn z podobnego etapu i pęcherzyk żółtkowy był widoczny.
Poza tym dostałam zapobiegawczo Duphaston, bo wspomniałam o tych bólach brzucha.
Ogólnie smutno mi się zrobiło i trochę straciłam wiarę w powodzenie tej ciąży. 😕
Kochana spokojnie. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale nerwy nie pomogą. Możliwe, że na zdjęciach była data u kobiet z wcześniejszą owulacją. Nie ma co porównywać. Bierzesz duphaston, beta ładnie przyrasta, pęcherzyk w macicy. Lekarka uspokaja.Akataa lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Malinkaaa wrote:Kochana spokojnie. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale nerwy nie pomogą. Możliwe, że na zdjęciach była data u kobiet z wcześniejszą owulacją. Nie ma co porównywać. Bierzesz duphaston, beta ładnie przyrasta, pęcherzyk w macicy. Lekarka uspokaja.
"Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj, gdy pęcherzyk ciążowy (GS) ma średnicę 8-10 mm.",
czyli wychodziłoby, że jestem dosłownie chwilę przed tym momentem. Troszkę ulżyło, ale i tak te 2 tyg. będą ciężkie, na szczęście jedziemy na urlop, więc może czasu na czarne myśli będę miała mniej.
A jak w ogóle u Ciebie sytuacja? Czy zastrzyk zadziałał i wyszłaś do domu?Malinkaaa lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Dziękuję za wsparcie, pewnie masz rację. Jak zwykle za szybko się zaczęłam nakręcać na niepowodzenie... Teraz czytam, że:
"Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj, gdy pęcherzyk ciążowy (GS) ma średnicę 8-10 mm.",
czyli wychodziłoby, że jestem dosłownie chwilę przed tym momentem. Troszkę ulżyło, ale i tak te 2 tyg. będą ciężkie, na szczęście jedziemy na urlop, więc może czasu na czarne myśli będę miała mniej. -
Blondyna.B wrote:Właśnie dlatego poczekałam do 6+2 wg owulacji i już wszystko było jasne bo było serduszko a jakby nie było to by było wiadomo że coś nie tak
-
Blondyna.B wrote:Właśnie dlatego poczekałam do 6+2 wg owulacji i już wszystko było jasne bo było serduszko a jakby nie było to by było wiadomo że coś nie tak2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa wrote:Dziękuję za wsparcie, pewnie masz rację. Jak zwykle za szybko się zaczęłam nakręcać na niepowodzenie... Teraz czytam, że:
czyli wychodziłoby, że jestem dosłownie chwilę przed tym momentem. Troszkę ulżyło, ale i tak te 2 tyg. będą ciężkie, na szczęście jedziemy na urlop, więc może czasu na czarne myśli będę miała mniej.
A jak w ogóle u Ciebie sytuacja? Czy zastrzyk zadziałał i wyszłaś do domu?
Bardzo dobrze, że jedziecie. Czas minie na pewno szybciej niż w domu
Wyszłam dzisiaj, po 10 dniach. Nawet nie jestem w stanie opisać co to za ulga. Jak dobrze być w swoim domu, w spokoju. Dostałam 2 dawki, beta delikatnie wzrosła po pierwszej. Usg dzisiaj pokazało, że ciąża się zmniejsza. Tak czy inaczej idę w niedzielę i środę do izby przyjęć i na kontrolę. Jeśli będzie ok to koniec tego koszmaru, jeśli nie do decyzji lekarzy czy dostaję kolejną dawkę, czy laparoskopia. Więc szczerze - nie wiadomo. Jestem zmęczona fizycznie po tym pobycie. To narazie dopiero przerwa w działaniach szpitalnych. Każda kolejna ciąża kończy się dla mnie gorzejStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Blondyna.B wrote:Właśnie dlatego poczekałam do 6+2 wg owulacji i już wszystko było jasne bo było serduszko a jakby nie było to by było wiadomo że coś nie tak
Blondyna jak się czujesz? Patrzenie na Twój suwaczek jest bardzo pocieszająceStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Babulka wrote:A jest jakaś granica w którym tc powinno być już tętno? Z córką nie miałam rozkmin a w dwóch kolejnych ciążach nie doszłam do tego etapu 🥺
30 dzień po transferze, czyli na normalne (o ile dobrze liczę) 35dpo. Ale który to tydzien to nie wiem.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:A jest jakaś granica w którym tc powinno być już tętno? Z córką nie miałam rozkmin a w dwóch kolejnych ciążach nie doszłam do tego etapu 🥺
Wiadomo są historie takie, że się nie sprawdza zupełnie i pojawia się później ale jednak w większości przypadków właśnie w tym momencie się pojawia a inaczej to po prostu kobieta się nie obserwuje i nawet nie wie że się owulacja przesunęłaBabulka lubi tę wiadomość