Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinkaaa wrote:Blondyna jak się czujesz? Patrzenie na Twój suwaczek jest bardzo pocieszające
Babulka, Malinkaaa, Susannah lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Czy któraś z was ma wiedzę czy mięśniaki się leczy? Jak bardzo szkodzą w zajściu w ciążę? Czy jest możliwość że mogą zniknąć?
Byłam na kontrolnym USG. Lekarz pokazał jajniki, owulacja była, endometrium prawidłowe, budowa macicy prawidłowa. A tu na środku macicy mięśniak 14mm. Kiedy zaczęłam wypytywać to szybko zmieniał temat, abym się tym nie martwiła i nie przejmowała. Poinformował że ten mięśniak ani nie ma wpływu na zajście w ciążę, ani nie będzie miał wpływu na przebieg ciąży.
Teraz uważam że bez sensu jest iść do ginekologa innego, wiem że mięśniak ma 14mm i chciałabym go za 2-3 miesiące skontrolować czy rośnie czy co innego się z nim dzieje.
Ale przyznam że sama nie wiem co że staraniami w takim wypadku:( bo nie ukrywam, że plan miałam po następnej @ już próbować.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Malinkaaa wrote:Bardzo dobrze, że jedziecie. Czas minie na pewno szybciej niż w domu
Wyszłam dzisiaj, po 10 dniach. Nawet nie jestem w stanie opisać co to za ulga. Jak dobrze być w swoim domu, w spokoju. Dostałam 2 dawki, beta delikatnie wzrosła po pierwszej. Usg dzisiaj pokazało, że ciąża się zmniejsza. Tak czy inaczej idę w niedzielę i środę do izby przyjęć i na kontrolę. Jeśli będzie ok to koniec tego koszmaru, jeśli nie do decyzji lekarzy czy dostaję kolejną dawkę, czy laparoskopia. Więc szczerze - nie wiadomo. Jestem zmęczona fizycznie po tym pobycie. To narazie dopiero przerwa w działaniach szpitalnych. Każda kolejna ciąża kończy się dla mnie gorzejMalinkaaa lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:A jest jakaś granica w którym tc powinno być już tętno? Z córką nie miałam rozkmin a w dwóch kolejnych ciążach nie doszłam do tego etapu 🥺
"Tętno MUSI się pojawić do czasu jak zarodek ma 6 mm (czyli ok 6 tyg +1 dzień) – jeżeli u zarodka 6 mm nie ma tętna to znaczy to niestety, że ciąża się nie rozwija."Babulka lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Hej, dziewczyny, ja dziś miałam pierwszą wizytę i cóż, wcale mi zmartwień nie ubyło, a wręcz przeciwnie. Pęcherzyk ciążowy 0,7 cm ulokowany prawidłowo, ale nie widać pęchęrzyka żółtkowego. 😞 Lekarz mówi, by się tym nie przejmować, bo jeszcze wcześnie (wg daty owulacji 5t0d) i na tym etapie nie musi być go widać, ale ja już widziałam zdjęcia innych dziewczyn z podobnego etapu i pęcherzyk żółtkowy był widoczny.
Poza tym dostałam zapobiegawczo Duphaston, bo wspomniałam o tych bólach brzucha.
Ogólnie smutno mi się zrobiło i trochę straciłam wiarę w powodzenie tej ciąży. 😕
Ja też byłam na tym etapie (bo umawiałam wizytę jeszcze zanim wiedziałam, że się udało) i też był pusty pęcherzyk, a za 2 tygodnie słyszałam już bijące serducho. Trzymam kciuki!!!
Akataa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie może od czego może być plamienie przed owulacją. Po przechodzi. Miałam tak w sumie przed każdą ciąża.. Teraz też mam. 2 ginekologów (już w ciąży) mówiło, że to nie ma znaczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 08:03
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
-
Karola a Twoja beta już się wyzerowala?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 08:07
-
8dpo to ja nie wiem czy komuś się pojawiła kreska - to są skrajne przypadki. Zwykle 10 dpo ☺️
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Karoola wrote:Dziewczyny wiecie może od czego może być plamienie przed owulacją. Po przechodzi. Miałam tak w sumie przed każdą ciąża.. Teraz też mam. 2 ginekologów (już w ciąży) mówiło, że to nie ma znaczenia2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Karoola wrote:Dziewczyny wiecie może od czego może być plamienie przed owulacją. Po przechodzi. Miałam tak w sumie przed każdą ciąża.. Teraz też mam. 2 ginekologów (już w ciąży) mówiło, że to nie ma znaczenia
Zbadaj progesteron 7dpo czy jest powyżej 20. Plamienia najczęściej są od za niskiego progesteronu, również te bez ciąży.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Karola właśnie zrób proga i przede wszystkim betę. Ja tak miałam jak jeszcze się nie oczyscilam do końca
-
Babulka wrote:Ale przed owulacją by miała plamienia od proga? Przecież on wtedy z założenia jest niski u każdego.
Tylko ze niedomoga lutealna dotyczy całego cyklu (nieprawidłowości są już na etapie powstawania pęcherzyków), a niski progesteron po owulacji jest tylko objawem.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny,czy owulacja w 25dc jest możliwa 😳albo nawet później niż 25 , wczoraj robiłam test i wyszedł prawie pozytywny ,faktycznie mam więcej sporo śluzu. Myślałam ,że już niedługo dostanę@ a tu wyglada na to ,że wszystko się sporo przeciągnie. Czekam na 2@ po lyzeczkowniu. Wogole ginekolog może mi coś zapisać , jakieś leki żeby ten cykl był krótszy?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:A ile przed owulacją?
Betę już mam dawno zerową. Nic niby nie zostało. Już miałam 2 okresy.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Susannah wrote:Zbadaj progesteron 7dpo czy jest powyżej 20. Plamienia najczęściej są od za niskiego progesteronu, również te bez ciąży.
To wygląda jakby ciągnący się do owulacji ostatni dzień okresu.
Po okresie jest z 2-3 dni przerwy.
Problem jakby powraca. Miałam go od dawna. Byłam też z tym bez ciąży u gin przed staraniami ale nic nie wykryła.
Ale teraz sobie tak myślę, że może coś jest z tym problem... Wiecie tonacy się brzytwy chwytaCórka w 2013 r
Kir-AA
Susannah wrote:Tylko ze niedomoga lutealna dotyczy całego cyklu (nieprawidłowości są już na etapie powstawania pęcherzyków), a niski progesteron po owulacji jest tylko objawem.Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,