Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastanawiam się co u mnie poszło nie tak. 3 dni przed owu i w owu był stosunek. Z Alkiem wtedy pyklo. Z Nikodemem tez pierwszy cykl i się udało. Poronienie musiało mi niezłe namieszać…
-
Anionka, nie każde nasze jajeczko jest zdolne do zapłodnienia. Nawet u 18latki część jajeczek nie jest zdatna do uzyskania ciąży a z wiekiem ta ilość się zwiększa.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ja już miałam objawy, rozpychanie w macicy, balonik w brzuchu od 8 dpo. Już wiedziałam wtedy, że jestem w ciąży. To mnie zresztą zmusiło do zrobienia testu pare dni później, bo sprawa była ewidentna 😉 Poprzednio miałam podobnie. I jak objawy ustawały, to tak się zatrzymywała ciąża.
Nigdy w żadnej ciąży nie miałam mdłości. Z córką jedynie ze dwa razy w 10tc i to tyle. Nigdy nie miałam żadnych smaków awersji pokarmowych itp.
Serio nie nakręcaj się niepotrzebnie, bo czas zacząć myśleć pozytywnie a nie doszukiwać się tego co niby nie tak a nie oznacza że od razu poronisz -
Anionka organizm musi dojść do siebie i myślę, że Twój kolejny cykl będzie szczęśliwy bierzesz jakieś suple wspomagające płodność? Ja biorę teraz Inofolic, ale chcę spróbować Fertistim.
A Ty Babulka sobie nie wkręcaj, będzie piękny zdrowy bobasek, bardzo trzymam za to kciuki ✊️ każda ciąża jest inna i wiem, że po tych przejściach ciężko skakać z radości, ale spróbuj nie miec w głowie tylko czarnego scenariusza. Wierzę, że tym razem będzie Ci dane chodzić z pięknym brzuszkiem31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ani0nka wrote:Zastanawiam się co u mnie poszło nie tak. 3 dni przed owu i w owu był stosunek. Z Alkiem wtedy pyklo. Z Nikodemem tez pierwszy cykl i się udało. Poronienie musiało mi niezłe namieszać…
Susannah lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Blondyna a jak u Ciebie? Jak samopoczucie, rośniecie już?
Oj tak, już nie ukryje tego że jestem w ciąży ale i tak nie mam zamiaru ukrywać 😁
A jak u Ciebie z samopoczuciem?☺️cslza, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Byłam stabilna na siłę do wczoraj do tych wyników 🙈
Ale zrobiłam sobie ładny plastikowy test na pamiątkę dziś, więc jednak jakaś nadzieja jestWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 10:48
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Dobrze, chociaż teraz najtrudniejszy czas dla mnie ale myślę pozytywnie ☺️
Oj tak, już nie ukryje tego że jestem w ciąży ale i tak nie mam zamiaru ukrywać 😁
A jak u Ciebie z samopoczuciem?☺️
Cudownie, rośnijcie zdrowo 😊 ja już swoje przebolałam, chociaż nie powiem, że czasem mi się łezka w oku nie zakręci 🤷♀️ przygotowuję się do kolejnej ciąży, ale na bardzo dużym luzie. Chcę pobiegać, to biegam, mam ochotę na drinka to wypiję, nie podporządkowuję mojego życia pod potencjalną ciążę i na razie takie podejście mi się sprawdza. Bez testów owu, mierzenia temperatury, presji (którą sama sobie nakładałam), zakazów (które sobie wymyślałam) I szczerze, to właśnie Ty byłaś dla mnie dużą inspiracją żeby dać sobie luz Masz za sobą na prawdę duży bagaż doświadczeń, a jednak cieszysz się tą ciążą, masz totalny luz i chociaż pewnie też czasem dopadają Cię czarne myśli to kopiesz je po tyłkach i idziesz do przodu tego też chciałam dla siebie i na razie się to udajeBlondyna.B, Babulka, Susannah, Anati lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Blondyna.B wrote:Dobrze, chociaż teraz najtrudniejszy czas dla mnie ale myślę pozytywnie ☺️
A jak u Ciebie z samopoczuciem?☺️
Na kiedy masz oficjalny termin?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Na kiedy masz oficjalny termin?
Susannah lubi tę wiadomość
-
Blondyna rozumiem, ale takie historie jak Twoja dają tylko nadzieje, zobacz ile strat musiałaś przeżyć aby teraz cieszyć się ta ciąża wiec ja myśle pozytywnie
-
Ani0nka wrote:Blondyna rozumiem, ale takie historie jak Twoja dają tylko nadzieje, zobacz ile strat musiałaś przeżyć aby teraz cieszyć się ta ciąża wiec ja myśle pozytywnie
-
Babulka ale piękne wieści:) po tym jakie miałaś zawirowania bardzo się cieszę że to tak się potoczyło wszystko.
Co do objawów to z Frankiem całą ciążę zero poza zgaga pod koniec, z Jasiem cały pierwszy trymestr jedzenie miglo dla mnie nie istnieć dopiero odzyskałam apetyt ok 14 tc.
Znowu@ mi się spóźnia miała być w sobotę. W sobotę test był negatywnych powtórzę to jutro ale bez przekonaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 13:35
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka wrote:Blondyna a jestem ciekawa Ty bierzesz acard i heparynę?
Miałam brać ale lekarzom zaufałam, że nie ma podstaw że muszę brać bo samo poronienie to nie powód a nie miałam trombofilii ani nic takiegoAni0nka, Susanne lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie bo na Was zawsze można liczyć. U mnie 11 tydzien. Biorę dupka, utrogestan, clexane i inne leki. Miałyście może uplawy koloru żółtego? Zdarzyło mi się dziś pierwszy raz i nie wiem czy panikować bo lekarz nie odbiera tel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 14:11
-
Babulka, ale super wieści! 🍀 stawiam Cię do pionu i proszę mnie nie prowokować do wyciagnięcia bacika na Ciebie! Na tym etapie jedyne co możesz zrobić to mieć wiarę i nadzieje, choć wiem ze to trudne. Bardzo mocno zaciskam kciuki. Tsh szybko uregulujesz, najważniejsze, ze wcześnie wylapalas jego wzrost. Tak jak dziewczyny pisały, w ciąży często wzrasta.
Podpisuje się pod tym co napisała cslza, dla mnie również Blondyna jesteś inspiracja i sama bardzo żałuje, ze w swoją ciąże nie uwierzyłam.
Babulka, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Pinkiii wrote:Dziewczyny mam pytanie bo na Was zawsze można liczyć. U mnie 11 tydzien. Biorę dupka, utrogestan, clexane i inne leki. Miałyście może uplawy koloru żółtego? Zdarzyło mi się dziś pierwszy raz i nie wiem czy panikować bo lekarz nie odbiera tel.
Ja w ciąży miałam żółtawy śluz i to nie jest nic dziwnego, śluz się zmienia. Bo rozumiem, że masz na myśli żółtawe zabarwienie, a nie kolor żółty jak dzieci słoneczko rysują?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6