Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie, gorzej by było gdyby był za słaby przyrost! Ja wierze ze rozpoczęłaś dobra passę i zaraz do Ciebie dołączymy!
-
Babulka wrote:Nigdy nie miałam żadnych problemów a badałam tarczycę regularnie 😔Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:To jak najszybciej musisz mieć w zdrożone leki. Dobrze, że masz wizytę i będzie dobrze ♥️♥️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Kurde, nie wiem czy jest dobrze. Beta leci mi w kosmos, przyrost 240%. To chyba lekka przeginka 😳 Natomiast tsh az 3,25 😢 Napisałam do lekarza, jutro mam wizytę awaryjną u drugiego ale boję się na maxa 😭😭😭
Beta u jednej ma ciągle przyrosty 70% a u innych 200% ona zaraz zwolni - chce Ci pokazać, że będzie dobrze! -
Blondyna.B wrote:Leki dostaniesz i się nic nie stanie ☺️
Beta u jednej ma ciągle przyrosty 70% a u innych 200% ona zaraz zwolni - chce Ci pokazać, że będzie dobrze!
Ale z tym tsh to jest serio niesprawiedliwe 😞 No zawsze kuźwa coś 😖2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A ja czytałam kiedyś ze tsh właśnie często skacze na początku ciąży
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło zarodkowi 😢
-
Babulka wrote:Mam wielką, przeogromną nadzieję, że już nigdy nie będę musiała badać bety. Dla mnie to jest autentyczne znęcanie się 🙈
Ale z tym tsh to jest serio niesprawiedliwe 😞 No zawsze kuźwa coś 😖
Skoro nie miałaś nigdy problemów to myślę, że taki skok nie jest groźny ale najlepiej po prostu szybko zareagować ☺️Babulka lubi tę wiadomość
-
Mam zbadane całą trójkę bo była dzisiaj promka w diagnostyce. Wyobrażacie sobie 🙈
Tsh 3,25
Ft3 3,03
Ft4 1,39
Niestety ja się kompletnie nie znam na tym, wklepałam tylko w jakiś kalkulator w necie, to wyszło, że w normach te dwa pozostałe.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Mam zbadane całą trójkę bo była dzisiaj promka w diagnostyce. Wyobrażacie sobie 🙈
Tsh 3,25
Ft3 3,03
Ft4 1,39
Niestety ja się kompletnie nie znam na tym, wklepałam tylko w jakiś kalkulator w necie, to wyszło, że w normach te dwa pozostałe.
Dobrze, że zrobiłaś od razu ft3 i ft4. Teraz endo i gin szybko, tak jak piszą dziewczyny powołaj się na prawo. Będzie dobrze 😗
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Teraz jak bety w końcu ładne to poronię przez cholerną tarczycę, to się po prostu w głowie nie mieści
-
Babulka wrote:Teraz jak bety w końcu ładne to poronię przez cholerną tarczycę, to się po prostu w głowie nie mieściCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie ❤ w ogóle miałam nie badać ani bety ani tej tarczycy ale w nocy mi się śniło, że krwawię i latam po sorach i stwierdziłam, że dobra, lepiej pójdę... Ehh
Pamiętam, że z córką w 3 trym też mi wywaliło nagle tsh ale powtórzyłam i już było w normie, nawet nie miałam leczenia. Może tym razem też się nic kropce nie stanie 🥺2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Kurde, nie wiem czy jest dobrze. Beta leci mi w kosmos, przyrost 240%. To chyba lekka przeginka 😳 Natomiast tsh az 3,25 😢 Napisałam do lekarza, jutro mam wizytę awaryjną u drugiego ale boję się na maxa 😭😭😭
Przyrost jest jak najbardziej prawidłowyA TSH się nie martw, to nie jest jakiś mega wysoki wynik, a w ciąży może wariować. Takie TSH na pewno nie zaszkodzi kropkowi.
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka to lekko ponad normę,zresztą to co zauważyłam to tsh co badanie to różnie się wacha .lekarz wdrowadzi Ci odpowiednie leki ,❤️ wiem ,że w takiej sytuacji jak nasze zupełnie inaczej się "w to wchodzi" ,mam na myśli w te sytuację, ciężko cieszyć się z pozytywnego testu ,jak ciągle z tyłu głowy człowiek ma takie wspomnienia jak nasze, ale staraj się myśleć pozytywnie ,stres nie jest dobry dla twojego kropka ❤️
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪