Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie wyglądało na fabryczną na zdjęciu. 🙂 Nawet nie biorę pod uwagę, że nie będzie ciemnieć 😉❤
Będzie dobrze ☺Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A spoko beta, ona później tak szybko wybija wiec tez tak miałam
w pon zrobię betę. Najgorsze jest to ze nie mam już testów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2022, 22:31
-
Wow Babulka zbieram szczenę... Wow ♥️♥️♥️♥️♥️ gratuluję... Mam nadzieję, że zaraz do Was dołączę 😥😳
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja nie miałam długo żadnych objawów , dopiero w 12tyg takie mega delikatne plamienie ale nawet bym nie zauważyla jakby nie zwracała na to uwagi .okazało się że ❤️ przestało bić w 9tygONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
jo_ana wrote:Wchodzę tu co jakiś czas i podczytuje, dzisiaj trafiłam na takie dobre wieści 🥰🥰
Anionka, Babulka cudownie dziewczyny 💛 zaciskam kciuki z całych sił za Wasze kropeczki, w końcu musi być dobrze ✊🏻🌈jo_ana lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Pala wrote:Witam mam pytanie czy każde nie powodzenie ciąży organizm daje znać ja jestem 6 tygodniu i się martwię.jakie to są objawy
Poronienie w sensie pozbycie się zarodka z organizmu daje objawy zawsze. Ale poronienie zatrzymane - czyli zatrzymanie akcji serca albo rozwoju zarodka nie daje często zupełnie żadnych objawów, kobiety dowiadują się o nim dopiero na usg.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka tak bardzo się cieszę!
Anionka poczekaj do jutra a Twoja cierpliwość będzie wynagrodzenia piękna kreską nie jakimś tam cieniem;) ale po cichu gratuluję.
Wszystkie zajdziecie w ciążę przede mną. Moja@ znów się spóźnia oczywiście rano test biały więc najpewniej przyjdzie. Mam nadzieję że po ziołach się to trochę unormujeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nie dziękuję ale, podziękuję wtedy jak już będzie na papierze czarno na białym ze beta nie jest zerowa 💋
Najbardziej boje się tego rozczarowania -
Anionka ja nienawidzę testów, więc bym nie zrobiła, ale każdego uspokaja co innego. Jak masz się dodatkowo denerwować, to poczekaj na betę, jak kropek jest i rośnie, to urośnie i bez sprawdzania go 🙂 Sama nie jestem fanką sprawdzania czy kreski ciemnieją, bo testy z moczu do tego nie służą i można się tylko najeść strachu. A potem wgapiać się czy na pewno jest ciemniejsza, a może za mało, to nie na moje nerwy. Ale wiem, że niektórym to daje jakieś poczucie komfortu.
Jednorożec po tym, co przeszłaś nic dziwnego, że cykl szaleje. Może to już ostatnia 🐒✊2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pala jeśli miałoby to być poronienie samoistne to na pewno pojawiłby się ból, skurcze, plamienie i krwawienie.
Przy zatrzymanym może nie być żadnych oznak, u mnie tak było ciąża zatrzymała się w 9 tc, a dowiedziałam się w 12 tc.
To, że nie masz żadnych objawów ciąży, nie znaczy że coś jest źle, każda ciąża jest inna i każda kobieta przechodzi to inaczej. Nudności, wymioty jeszcze mogą się pojawić 6 tc to bardzo wcześnie.
Babulka dziękuje 🥰
Anionka ja bym chyba zaczekała do poniedziałku, żeby już całkiem ładna kreseczkę zobaczyć 🤗
Ostatnio zastanawiałam się też co słychać u czarneniebo, ale nigdzie jej nie widać. Jesteś tutaj? Jak czytasz daj znać, jak się masz 😊Karoola lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Ani0nka wrote:A jak kupię jakieś gowno i będę się stresować ze nic nie ma? 😭Poczekam do jutra
Bardzo dobre są testy DOZ, chyba jedyne polecane z aptek, więc jeśli masz DOZ blisko to można spróbowaćJednorożec89 lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Bardzo dobre są testy DOZ, chyba jedyne polecane z aptek, więc jeśli masz DOZ blisko to można spróbować
Zgadzam się. Pink może wyjść biały bo one późno się odbarwiają i najesz się tylko przez niego stresu więc nie polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 14:14
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny donoszę, że moja beta sprawdzona 7. dnia od pierwszej dawki metotreksatu spadła o 30%. Powinna przynajmniej o 15%. Co prawda przed lekiem już miałam takie wartości, ale ona wahała się. Najważniejsze, że teraz spadła. W środę idę znowu na IP. Trzymajcie dalej kciuki
Anka94, Ani0nka, jo_ana lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu