Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Dziewczyny a biorąc luteine badacie jeszcze progesteron?
Ja będąc w ciąży już nie badałamONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Może któraś z Was orientuje się czy obniżone białko s to jakaś poważna sprawa? Dziś dostałam wyniki , białko s mam na poziomie 53,68% norma jest 64,2-125% czyli mam za niskie , bialko c w normie 84% w normie 70-140%ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka wrote:Powinnaś iść z tym do hematologa. Możliwe, że dostaniesz heparynę.
Czekam jeszcze na wyniki z trombofili ,żeby mieć już komplet. Tylko trochę mnie to zmartwiło 😕ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Ja zawsze wychodzę z założenia, że lepiej poznać przyczynę, szczególnie jak jest prosta do leczenia, niż żadnej nie znaleźć i próbować dalej w ciemno 😉
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny a biorąc luteine badacie jeszcze progesteron?
-
Dziewczyny mam pytanie o brudny śluz, który miałam tak na prawdę do wczoraj. Dziś jest 15dc, wczoraj była owulacja (którą mój mąż przespał, ale spoko 😅) i zastanawiam wie skąd to brudzenie przed owu? Niski progesteron? To był tak śluz kawa z mlekiem, czasem ciemniejszy czasem jaśniejszy. Dziś idę na USG i też podpytam, ale to jakiś losowy lekarz z luxmed i bardziej wierzę w waszą wiedzę
Blondyna.B lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Blondyna.B wrote:Nie, mimo że brałam "na wszelki wypadek" to nie badałam. Na USG 1 trymestru sprawdzali szyjkę i pięknie wyglądała więc odstawiliśmy, bo w tym momencie już łożysko pracuje ☺️
Bety też już nie chcę powtarzać, nie wiem jaki jest tego cel. Jak źle rośnie to i tak każą czekać albo powtarzać znowu i znowu 😵 to już wolę poczekać do usg, żeby było czarno na białym, niż dostawać zawału czekając na te wyniki.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ta beta to tylko stres 🙄
Myślicie że jakaś wizyta online u hematologa wchodzi w grę? Na jakiej zasadzie to się odbywa ,tylko analiza wyników? , Przecież chyba nic nie bada na wizycie 🤔
Sprawdzam i nie mogę znalesc żadnego w moim najbliższym otoczeniu, chyba że w szpitalu na NFZ ale to pewnie termin za 2lata😂ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Mi jedynie raz hematolog oglądał brzuch (nie wiem co tam sprawdzał) ale tak to wizyta równie dobrze może być telefoniczna. Myślę, że lepiej teleporadę z kimś dobrym, niż osobistą wizytę, gdzie nic nie załatwisz 😉
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dziewczyny a biorąc luteine badacie jeszcze progesteron?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Cześć dziewczyny 🙂
Mam pytanie.. 5 maja miałam zabieg lyzeczkowania (puste jajo plodowe - 8tc).
Teraz 7 czerwca dostałam miesiączkę. Wizytę kontrolna mam dopiero 20 czerwca.
Co ze staraniami ? Chciałabym zacząć od teraz a nie mam zielonego światła od mojej gin Zaczęłam robić testy owulacyjne żeby wychwycić owulacje. A nie chciałabym iść do gin i da mi się zielone światło, a będzie po owu i będzie cykl na straty.
Jak to było u was ze staraniami ? -
Karoola wrote:Mój gin uważa że w ogóle bez sensu badać progesteron bo on jets zmienny w ciągu dnia.. A luteina i tak nie wychodzi w badaniu więc w ogóle bez sensu2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
różyczka wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Mam pytanie.. 5 maja miałam zabieg lyzeczkowania (puste jajo plodowe - 8tc).
Teraz 7 czerwca dostałam miesiączkę. Wizytę kontrolna mam dopiero 20 czerwca.
Co ze staraniami ? Chciałabym zacząć od teraz a nie mam zielonego światła od mojej gin Zaczęłam robić testy owulacyjne żeby wychwycić owulacje. A nie chciałabym iść do gin i da mi się zielone światło, a będzie po owu i będzie cykl na straty.
Jak to było u was ze staraniami ?parę stron wstecz to było omawiane 🙂 Bez zielonego światła od gin, to wersja "dla odważnych".
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja się właśnie zastanawiam, bo gin mi kazał powtórzyć jeszcze betę i zrobić progesteron, czy on zapomniał, że ja jestem na luteinie 🤔 Nie on mi ją przepisał, bo też biorę na wszelki wypadek, więc mógł zapomnieć 🤔
Bety też już nie chcę powtarzać, nie wiem jaki jest tego cel. Jak źle rośnie to i tak każą czekać albo powtarzać znowu i znowu 😵 to już wolę poczekać do usg, żeby było czarno na białym, niż dostawać zawału czekając na te wyniki.
Luteina też wychodzi w badaniu więc tym bardziej wynik będzie niewiarygodny - wydaje mi się, że po prostu zapomniał skoro nie on przepisałBabulka lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Dziewczyny mam pytanie o brudny śluz, który miałam tak na prawdę do wczoraj. Dziś jest 15dc, wczoraj była owulacja (którą mój mąż przespał, ale spoko 😅) i zastanawiam wie skąd to brudzenie przed owu? Niski progesteron? To był tak śluz kawa z mlekiem, czasem ciemniejszy czasem jaśniejszy. Dziś idę na USG i też podpytam, ale to jakiś losowy lekarz z luxmed i bardziej wierzę w waszą wiedzę
-
Dzięki za pomoc w tej rozkmince 😅
Beta to wiadomo, dla gina przydatna, wie czy ciąża się rozwija czy nie, kiedy warto zapisać na usg itd. A dla pacjentki szajba i jedna wielka niewiadoma tak czy siak.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Blondyna.B wrote:Może to być owulacyjne plamienie, nie zawsze występuje - ja np nigdy nie miałam ale są dziewyco często mają. Lekarze wtedy tłumaczą, że po prostu jakieś naczynko pękło przy owulacji ☺️
Nigdy nie miałam plamienie owulacyjnego, dziś brudny śluz jednak dalej się pokazuje i to się ciągnie od początku cyklu... no nic, trzeba swoje odczekać 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja miałam teraz w tym cyklu plamienie owulacyjne, ale to było typowo w dniu owulacji i 2 dni później i to była żywa krew.
Poprzednie plamienie owulacyjne miałam 10 lat temu 😅cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Anka94 wrote:Ta beta to tylko stres 🙄
Myślicie że jakaś wizyta online u hematologa wchodzi w grę? Na jakiej zasadzie to się odbywa ,tylko analiza wyników? , Przecież chyba nic nie bada na wizycie 🤔
Sprawdzam i nie mogę znalesc żadnego w moim najbliższym otoczeniu, chyba że w szpitalu na NFZ ale to pewnie termin za 2lata😂
U mnie hematolog tylko oglądała badania. Jak dla mnie mogło być telefonicznie.Anka94 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu