X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Właśnie luteina wychodzi, więc nie wiem czy to ma sens, chyba że nadal wyjdzie za mało to może dołoży. 🤔

Przy ivf sprawdza się progesteron na lekach, właśnie po to, żeby sprawdzić czy przepisane dawki są w porządku. Wg mnie warto badac progesteron, bo to podstawowy hormon w ciąży. To prawda, że on skacze w ciągu dnia, dlatego przyjmuje się, że na naturalnych cyklach bez leków bada się 3x jeśli cos jest nie tak i jeśli suma z tych 3 badań jest niższa niż 30 to włącza się leki.

Babulka lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • cslza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja miałam teraz w tym cyklu plamienie owulacyjne, ale to było typowo w dniu owulacji i 2 dni później i to była żywa krew.
    Poprzednie plamienie owulacyjne miałam 10 lat temu 😅

Ale u mnie raczej nie może to występować od 10 dni 🤷‍♀️ zaraz wchodzę na USG, może się coś dowiem.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Przy ivf sprawdza się progesteron na lekach, właśnie po to, żeby sprawdzić czy przepisane dawki są w porządku. Wg mnie warto badac progesteron, bo to podstawowy hormon w ciąży. To prawda, że on skacze w ciągu dnia, dlatego przyjmuje się, że na naturalnych cyklach bez leków bada się 3x jeśli cos jest nie tak i jeśli suma z tych 3 badań jest niższa niż 30 to włącza się leki.
    Właśnie napisałam do dr jak to z tą luteiną i odpisał, że mam zbadać mimo przyjmowania jej 🙂

A ile razy musiałaś spr betę po ivf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 12:02

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, dalej coś tam siedzi, bo mi się wżarło w bliznę po CC, także tak czy srak czeka mnie łyżeczkowanie :/ zrobię je 28.06 czyli w terminie miesiączki żeby już cyklu nie rozwalać bardziej. Przynajmniej wiem czemu plamię. Na obu jajnikach piękne pęcherzyki, aż 3 łącznie i okazuje się, że nie było owu jeszcze... no i może nie będzie, wcale mnie by to nie zdziwiło.

Czuję się jak chodzące gówno, czemu mój organizm nie umie tego ogarnąć...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja po USG, dalej coś tam siedzi, bo mi się wżarło w bliznę po CC, także tak czy srak czeka mnie łyżeczkowanie :/ zrobię je 28.06 czyli w terminie miesiączki żeby już cyklu nie rozwalać bardziej. Przynajmniej wiem czemu plamię. Na obu jajnikach piękne pęcherzyki, aż 3 łącznie i okazuje się, że nie było owu jeszcze... no i może nie będzie, wcale mnie by to nie zdziwiło.

Staraj się nie załamywać,wiem ,że to długo się już u Ciebie ciągnie i jesteś wkurwiona bo jakbyś poszła odrazu na zabieg to byłoby to już za Tobą. Ale najważniejsze że lekarz to zauważył i teraz zrobią to do porządku, lepiej tak niż jakby udało Ci się zajść a te resztki dalej by tam siedziały. W sumie dobry pomysł żeby zrobić to w terminie miesiączki,załatwisz krwawienie za 1x

cslza lubi tę wiadomość

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś już miesiączkę po poronieniu ?bo nie pamiętam 🤔, nie pomagała na to żeby się naturalnie doczyscilo?

cslza lubi tę wiadomość

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Przykro mi :( łyżeczkowanie nie jest takie straszne. Przecież an tego nie chciałaś, ani tego nie zrobiłaś sobie. Nie win siebie :* nikt nie chce mieć takich przeżyć, ale na niektóre trafia. Trzeba się z tym pogodzić

cslza lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prawie 3 godzinach na izbie jest ok. Beta spada nadal, mam ją kontrolować raz w tygodniu do okresu. Aż się wyzeruje, ma spadać cały czas, więc trochę stresu się jeszcze najem. Chyba kończę już ten kolejny przykry epizod w swoim życiu. Oby :)

cslza, Babulka, Ani0nka, JustaSzcz lubią tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Calza, ja tak długo się bujałam ze skrzepami po poronieniu..to nie Twoja wina, tabletki są obarczone ryzykiem, że nie wszystko zejdzie od razu..trzymam kciuki 🍀

Babulka, wiem, że beta to stres i też mam takie podejście, że jak najrzadziej. Też nie badałam proga jak zaczęłam brać luteinę..

Nie wiem, czy mogę się pochwalić, ale spójrzcie w stopkę 💙 wrócił

Malinkaaa, cslza, Babulka, Karoola, Ani0nka, jo_ana lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ja się pozbyłam dopiero 2 tygodnie po pierwszej 🐵... Tyle czasu plamilam i krwawiłam. To nie jest Twoja wina!

Może lekarz po zabiegu zaraz pozwoli się starać, bo jest mało do czyszczenia a nie jak zaraz po poronieniu. Na Twoim miejscu bym nie czekała, bo jednak i tak nie wiadomo kiedy byś dostała tej 🐵 no i czy po zabiegu będzie zwykły cykl. Tu dzień cyklu nie ma znaczenia - może lepiej mieć to za sobą?

cslza lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja się pozbyłam dopiero 2 tygodnie po pierwszej 🐵... Tyle czasu plamilam i krwawiłam. To nie jest Twoja wina!

Może lekarz po zabiegu zaraz pozwoli się starać, bo jest mało do czyszczenia a nie jak zaraz po poronieniu. Na Twoim miejscu bym nie czekała, bo jednak i tak nie wiadomo kiedy byś dostała tej 🐵 no i czy po zabiegu będzie zwykły cykl. Tu dzień cyklu nie ma znaczenia - może lepiej mieć to za sobą?

Też mam takie przemyślenia. Lepiej zakończyć sprawę. Po łyżeczkowaniu okres przychodzi po 4 do 6 tygodni, i tak się może rozjechać...

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    A miałaś już miesiączkę po poronieniu ?bo nie pamiętam 🤔, nie pomagała na to żeby się naturalnie doczyscilo?

Mialam, ale nie była jakoś szalenie obfita, wręcz bym powiedziała, że skąpa. Trochę zwalalam to na zmianę klimatu itd (bylam za granicą), zresztą nie mogłam nic więcej wtedy zrobić...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Też mam takie przemyślenia. Lepiej zakończyć sprawę. Po łyżeczkowaniu okres przychodzi po 4 do 6 tygodni, i tak się może rozjechać...

Też bym chciała, ale nie jestem w stanie w długi weekend przelozyc moich obowiązków zawodowych, ktore są zaplanowane na poniedzialek (wyjazd sluzbowy do innego miasta, 400km od domu) :( najszybciej mogę iść 24.06 🤷‍♀️ teraz długi weekend to bez sensu iść, bo nic nie zrobią...

Malinkaaa lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza - współczuję perturbacji 😔 Ale Twoje ciało robiło co mogło, pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

Malinka - bardzo się cieszę, niech szybko spada do zera i chyba musicie pojechać na jakieś wakacje, choćby za miasto w weekend ❤

Nati - 😍 gratulacje 🥰

Byłam u endo i stwierdził subkliniczną niedoczynność, mam euthyrox i kontrola za 4 tyg. Powiedział, że to obecny standard, żeby badać tsh zaraz po teście ciążowym i dziwi się, że gin mi tego w każdej ciąży na początku nie zlecał. Także piszę Wam, może komuś jeszcze się to info przyda. Bo niestety stwierdził, że to może grozić poronieniem w 6-8 tc.

cslza, Malinkaaa, Nati94 lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help.. Mam zapalenie pęcherza... Totalnie umieram. Wczoraj test owulacyjny był pozytywny. No i wzięłam dzisiaj furagine, której nie można brać w pierwszym trymestrze lub jak się podejrzewa ciążę.. Ja wiem ze to za wcześnie bym w tej ciąży była... Ale myślicie ze bezpiecznie i sensownie jest ją brać przez kilka przyszłych dni?

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • cslza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Dziewczyny help.. Mam zapalenie pęcherza... Totalnie umieram. Wczoraj test owulacyjny był pozytywny. No i wzięłam dzisiaj furagine, której nie można brać w pierwszym trymestrze lub jak się podejrzewa ciążę.. Ja wiem ze to za wcześnie bym w tej ciąży była... Ale myślicie ze bezpiecznie i sensownie jest ją brać przez kilka przyszłych dni?

Zdecydowanie bezpieczenie, pamiętaj żeby łączyć z wit C. 5dni wystarczy :)

Karoola lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Zdecydowanie bezpieczenie, pamiętaj żeby łączyć z wit C. 5dni wystarczy :)
    Muszę dokupić ta Wit c.. Póki co ratuje się sokiem z cytryny..
    Kurde sto lat nie miałam zapalenia.. Jest mi przykro bo dzisiaj chciałam jeszcze sexik na wszelki wielki. Co prawda wczoraj i przedwczoraj był.. No ale mi przykro 😥

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola jeszcze zurawit możesz brać, kuruj się 😘

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Właśnie napisałam do dr jak to z tą luteiną i odpisał, że mam zbadać mimo przyjmowania jej 🙂

A ile razy musiałaś spr betę po ivf?

Dwa, tak jak mam w stopce. Ale niektóre dziewczyny to badają po 6, 8 czy 10x (nie to, że tak trzeba, ale mają taką wewnętrzną potrzebę).

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Dwa, tak jak mam w stopce. Ale niektóre dziewczyny to badają po 6, 8 czy 10x (nie to, że tak trzeba, ale mają taką wewnętrzną potrzebę).
    Ja mam wręcz awersję. Chyba powiem dr, że nie jestem psychicznie w stanie tego badać, bo mam uraz po prostu. Skoro nawet po ivf badają 2x, gdzie tam medykalizacja jest już na wysokim poziomie, to nie będę się katować. 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ