Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
JustaSzcz wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych z Was które poroniły i zaszły w ciążę. Czy przez to, że to Wasza druga ciąża szybciej był widoczny brzuszek? Kurcze my ukrywamy to, że jestem w ciąży, ale przyznam że brzuch mi mega widać w tej ciąży juz od jakiś dwóch tygodni i coraz trudniej mi ukryć mój stan.
Ogólnie każda ciąża jest inna i przy jednej możesz mieć wzdęcia ciążowe a w innej nie. Jednak zwykle przy poronieniach wczesnych ciąż nie mają one wpływu na brzuch w kolejnej ciąży - widocznie taki miał być Twój brzuszekJustaSzcz lubi tę wiadomość
-
Anka94 wrote:Konsultowałas to z innym lekarzem niż ginekolog? A jeśli tak to z jakim ? Hematolog , genetyk?
Anka94 lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Przy niedoborze białka s jest konieczny hematolog, genetyk tu nic nie wniesie a jeszcze Ci powie, że nie ma wskazań do heparyny ze względu na samo pai. Wg oficjalnych wytycznych tak wlasnie jest zresztą.
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Przy niedoborze białka s jest konieczny hematolog, genetyk tu nic nie wniesie a jeszcze Ci powie, że nie ma wskazań do heparyny ze względu na samo pai. Wg oficjalnych wytycznych tak wlasnie jest zresztą.
Dziękuję za informację ❤️ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
JustaSzcz wrote:Ja mam przy dwóch mutacjach heparynę, acard i Duphaston.
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was które poroniły i zaszły w ciążę. Czy przez to, że to Wasza druga ciąża szybciej był widoczny brzuszek? Kurcze my ukrywamy to, że jestem w ciąży, ale przyznam że brzuch mi mega widać w tej ciąży juz od jakiś dwóch tygodni i coraz trudniej mi ukryć mój stan.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Prog 36,40 ng/ml, co sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 16:45
Karoola, Blondyna.B, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Prog 36,40 ng/ml, co sądzicie?
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:Dzięki. Czyli pewnie dawka luteiny zostanie 🤔
Babulka z tych wszystkich leków, to luteiną chyba najmniej można zaszkodzić, więc ja bym brała profilaktycznie tak czy inaczej. -
Oj odstawić to nikt mnie nie zmusi 😅 Sama ją zaczęłam brać bo miałam jakąś w domu i zażądałam recepty od gina, mnie traktują jak zgniłe jajo, więc wszystko dadzą 😉 Bardziej się zastanawiałam czy mi nie dołożą więcej. Ale chyba na spokojnie weekend mogę przetrwać do konsultacji.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Oj odstawić to nikt mnie nie zmusi 😅 Sama ją zaczęłam brać bo miałam jakąś w domu i zażądałam recepty od gina, mnie traktują jak zgniłe jajo, więc wszystko dadzą 😉 Bardziej się zastanawiałam czy mi nie dołożą więcej. Ale chyba na spokojnie weekend mogę przetrwać do konsultacji.
Ja na wszelki wypadek od razu dostałam 2x400Babulka lubi tę wiadomość
-
Bardziej się zastanawiałam czy sobie sama nie dołożyć 😅 Ale wydaje się, że mogę spokojnie zaczekać na dr z tym wynikiem.
Ja tym razem idę all in. Mam nadzieję, że moja wątroba to przeżyje.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
JustaSzcz u mnie było PJP i teraz 15t6dz i powoli przestaje mieścić się w spodnie z wysokim stanem
Ale generalnie w ubraniu jeszcze praktycznie nie widaćBabulka, JustaSzcz lubią tę wiadomość
-
Myślicie że przy tych moich wynikach warto upierać się na te heparynę ,nawet jak będą mówili że to nie jest konieczne ? Jestem na grupie po poronieniu i tam jest mnóstwo opcji ,jedne dziewczyny miały np 2z tych moich mutacji i już miały heparynę w ciąży, inne miały nawet 4 i powiedzieli im że acard wystarczy. Nie wiem jak się nastawić 😕
Megi_85 lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
U Ciebie większym problemem może być białko, pod tym kątem powinnaś mieć rozważaną heparynę. Nie ma sensu się porównywać do innych osób na forum, bo masz zupełnie inny przypadek.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja np przy drugim poronieniu miałam heparyne bez żadnych badań... Wszystko zależy od lekarza.
Mój daje bo uważa, że a nóż widelec pomożeCórka w 2013 r
Kir-AA
Tak jak piszą dziewczyny, nie sugeruj się. Każdy przypadek mimo wszystko inny. Jeden lekarz da bez badań bo może pomoże, szczególnie jak poroniłaś kilka razy już. Drugi zleci badania i na tej podstawie podejmie decyzję.
Ja jestem od pozytywnego testu na heparynie i gwarancji nikt mi nie daje tak naprawdę, ale jak nie spróbuję to się nie dowiem. Wiem jedno, że z każdym kolejnym dniem robienie tych zastrzyków wychodzi mi coraz gorzej i do przyjemności to nie należy. Ale czego nie zrobisz dla dzidzi ❤️.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Justa a robią Ci się sińce? Bo mi w poprzedniej ciąży nic, tylko ślady po wkluciach a teraz mam masakrę, już nie mam gdzie się wbijać 😌2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Justa a robią Ci się sińce? Bo mi w poprzedniej ciąży nic, tylko ślady po wkluciach a teraz mam masakrę, już nie mam gdzie się wbijać 😌11.2021 💔 ciąża biochemiczna
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy