X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No jeszcze mam wrażenie, że ten neoparin ma takie tępe igły, muszę z rozpędu się wbijać 😣
    Ma... Ja musialam drugie opakowanie otworzyć i mieszałam tępe z nietepymi... Bo mój mózg mówił nieeeee 😂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś clexane? Może ma ostrzejsze? Bo od bladego świtu urwami rzucam w łazience 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A próbowałaś clexane? Może ma ostrzejsze? Bo od bladego świtu urwami rzucam w łazience 😅
    Też słyszałam, że ma tępe igły i że clexane lepsze ale nie próbowałam.

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Podobno ma ostrzejsze... Ale serio na chyba 4 opakowania tylko jedno mi się takie trafiło... Więc nie wszystkie są złe

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Clexanem jest problem w aptekach, trudno go dostać. Jest jeszcze Fragmin, ale on ma jeszce gorsze igły więc nie polecam. Dziewczyny ja już 3 miesiące się kłuję codziennie, na początku miałam sińce, ale teraz już nauczyłam się robić perfekyjnie :D Bez bólu i bez śladów. Też dojdziecie do wprawy :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony to nie kwestia wprawy. To już druga ciąża na neoparinie i w pierwszej nawet jednego siniaka nie miałam. Teraz jest masakra.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Tony to nie kwestia wprawy. To już druga ciąża na neoparinie i w pierwszej nawet jednego siniaka nie miałam. Teraz jest masakra.

A bierzesz Acard? Może on Ci nasila wylewy podskórne.

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore 75 i właśnie o to sie martwie. Jak mnie córka kopnie w brzuch, a czasem ciężko się uchronić, to co się w tej macicy stanie...

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka mnie na początku ciąży z Jasiem Franektak kopnął w brzuch że zgięło mnie w pół ja oczywiście panika telefon go gin ta kazała się obserwować i jak coś to sor ale na szczęście nic się nie stało. A jechałam na acard 150

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, ale dziewczyny tu miały krwiaki po acardzie nawet i bez kopniaków, więc trochę się martwię, bo córka na pewno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na urlopie, całkowite odcięcie a tutaj takie informacje! Anionka, Babulka, gratulacje ❤️ ja przed samym wyjazdem (Zakopane) byłam na wizycie i jest serduszko, wg USG i miesiączki wszystko się zgadza. Mam często mdłości ale wieczorne, nie poranne 😅 zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży. We wtorek kolejna wizyta, trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze. Póki co mam dystans, mega się cieszę z ciąży ale bez takiej euforii i mocnego wyprzedzania, jest i cieszę się tym każdego dnia, wierzę że będzie dobrze, ale wiadomo, nie ma tej beztroski co była poprzednio. Mimo to polazilam po górach z pasażerem na pokładzie, bo potem to pewnie mąż będzie nosił 😂

Tony, Babulka, JustaSzcz lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już pisałam, że z Acardem trzeba uważać bardziej niż z heparyną, bo jego działanie utrzymuje się przez kilka dni. Na Twoim miejscu bym porozmawiała z lekarzem, czy wg niego ten acard jest niezbędny... Albo może bierz go co 2-3 dni. U mnie krwiak był wg mnie po acardzie właśnie w połączeniu z zaparciami i jednorazowym, niby normalnym, ale jednak jak na ciążę z acardem i heparyną za ostrym, seksem. Po odstawieniu acardu skończyły się problemy z krwawieniami, siniakami i krwiakiem.
    Myślę, że warto się skonsultować i przegadać sprawę.

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że acard ma sens terapeutyczny tak naprawdę przy dawce 150 dziennie. Więc branie co kilka dni w zasadzie nic nie wnosi do profilaktyki, to już albo brać albo odstawiać całkiem. Mi lekarz wprost powiedział, że skoro ktoś mi go zlecił, to on mi go nie odstawi, bo potem poronię i będzie, że to przez niego. Nikt nie chce wziąć 100% odpowiedzialności za prowadzenie ciąż przy poronieniach nawykowych. 🙁

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza też mam wieczorne mdłości i nie wiem co gorsze czy te poranne czy wieczorne 😥.

Babulka ja mam Acard 150, póki co nie mam żadnych krwiaków, które by się pokazały na USG.

Babulka lubi tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony Wam współczuję ale z drugiej wiele bym dała, żeby mieć normalne objawy ciąży w końcu 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najgorzej jak się najem czegoś ciężkiego, w górach po oscypkach to ledwo ledwo wytrzymałam. Babulka, ja nie wiem czy to są takie oczywiste objawy, na początku nie miałam, czasem się pojawiły, ale chyba nie do końca dochodzi do mnie, że to samopoczucie przez ciążę. A to coś zjadłam, a to długo nie jadłam i tak jakoś zawsze tłumaczę sobie te mdłości. Mam dni gdzie sobie myślę o kurcze,żadnych objawów, a potem się pojawiają 😅 ale słyszałam często, że dopiero od 8 tc zaczyna się jazdą (albo nie, mam bliski przypadek gdzie poza brzuchem zero objawów i zdrowa córka). Podsumowując, występujące objawy wcale mnie jakoś nie uspakajaja,myślałam że tak będzie, ale nie jest 🤷🏼‍♀️

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale działanie terapeutyczne na co? Na nadciśnienie, rzucawke, cukrzycę itp. Jeśli chodzi o działanie na krzepnięcie dawka 75 jest w zupełności wystarczająca. Nawet po zawale serca i udarze mózgu przyjmuje się 75mg. Ginekolodzy nie dają acardu na krzepnięcie tylko właśnie na rzucawke itp. Na większość trombofili acard nie ma wpływu, dlatego konieczne jest branie heparyn.
    Niestety większość ginekologów nie wie do końca jak działa acard, ale pierwszy lepszy internista bez problemu to wytłumaczy. Blokuje nieodwracalnie możliwość agregacji płytek. Płytki regenerują się po 7 dniach. Więc przez 7 dni ich aktywna ilość jest zmniejszona. Dlatego mówię tu o braniu co kilka dni.
    W zaleceniach europejskich trombofilie w ogóle nie są wymienione jako wskazanie do brania acardu, bo to nie ten mechanizm działania.
    Dlatego ja bez wyrzutów sumienia odstawiłam go gdy tylko zauważyłam, że mi nie służy.
    Sorry, że się tak wymądrzam ale znam się troche na farmakologii ;d i wiem, że lekarze lubią na wyrost przepisywać acard nie wiedząc, jak poważne komplikacje za sobą niesie.

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Ja najgorzej jak się najem czegoś ciężkiego, w górach po oscypkach to ledwo ledwo wytrzymałam. Babulka, ja nie wiem czy to są takie oczywiste objawy, na początku nie miałam, czasem się pojawiły, ale chyba nie do końca dochodzi do mnie, że to samopoczucie przez ciążę. A to coś zjadłam, a to długo nie jadłam i tak jakoś zawsze tłumaczę sobie te mdłości. Mam dni gdzie sobie myślę o kurcze,żadnych objawów, a potem się pojawiają 😅 ale słyszałam często, że dopiero od 8 tc zaczyna się jazdą (albo nie, mam bliski przypadek gdzie poza brzuchem zero objawów i zdrowa córka). Podsumowując, występujące objawy wcale mnie jakoś nie uspakajaja,myślałam że tak będzie, ale nie jest 🤷🏼‍♀️
    Jesteś pewna, że oscypek był z mleka pasteryzowanego??

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza moim jedynym objawem jest ciągnięcie w brzuchu zwykle wieczorem i z 4 ciąż w żadnej nie miałam mdłości. Ale naprawdę jest różnica między brakiem objawów a lekkimi objawami. U mnie brak objawów przez kilka dni to było zawsze poronienie i za każdym razem wiedziałam, że tak będzie.
    Dziewczyny często piszą albo mówią, że nie mają żadnych objawów a potem się okazuje, że mają zadyszkę, a to kawa przestała smakować, a to piersi nie można dotknąć. Zdrowa ciąża bez żadnych, jakichkolwiek objawów to jest naprawdę rzadkość.
    W pierwszej ciąży też mi się wydawało, że nie mam objawów, ale jednak brzuch ciągnął, spałam po 10 i więcej godzin i ledwo wchodziłam po schodach.
    W dwóch kolejnych miałam objawy w pierwszych dniach, potem słabły i jak już nie wracały to było po wszystkim :(

Tony tak chodzi o rzucawkę. Hematolog na krzepnięcie zalecił mi tylko heparynę. A drugi hematolog i heparynę i acard 🤷‍♀️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.
    Moje zapalenie pęcherza można powiedzieć, że przeszło... Albo zeszło niżej. Teraz piecze, swędzi mnie cipka 😳 w sumie głównie na zewnątrz i może troszkę w środku..
    Czy są preparaty bez recepty, które można stosować w ciąży (domniemanej 😂)?

Córka w 2013 r

Kir-AA
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ