Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Ja dziś sobie dla sportu zatestowałam (uzależnienie od testów) jest 8/9 dpo, coś mi majaczy ale w ogóle nie biorę tego pod uwagę i będę powtarzać
Ja też tak mam, kupuje testy na Gemini i pare razy w cyklu robię... Ale w sierpniu test pokazał mi już dwie kreseczki 5 dni przed spodziewana miesiączką, woec pewnie teraz też będę tak robić 😅😅😅
Megi, cały czas trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze... Ich logika jest straszna (szpitali) przekonałam się na własnej skórze 😟😟😟 Trzymaj się kochana 🙏🙏🙏Blondyna.B lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Megi_85 wrote:Czekam na usg mam nakazane leżenie schodzę na usg a tam kolejka ponad 10 osob nie ma gdzie usiąść po staniu chwile wrocilam do łóżka bo dostalam silnego bólu i zaczęłam krawic nie rozumiem takiej logiki tu mi pozwalają wstać tylko do toalety a tu mam stać z godzinę... wrócę przed 11 bo nie wystoję tam.
W.nocy niestety wróciły bóle i krawienie:(
To przecież jakiś żart 🤯 po pierwsze to wózkiem Cię tam powinni zawieź, skoro masz leżeć. Funkcjonowanie tego szpitala to jakiś dramat 🤦🏻♀️ Tyle czekać na badanie usg, które chyba jest najbardziej kluczowe w całej tej sytuacji. Współczuje stresu i takiego traktowania, nie puszczam kciuków mimo wszystko, trzymaj się 🍀Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
To ja pokazałabym Wam moje zamówienie z allegro, w ogóle wybaczyłam w drogerii na allegro jakieś mega tanie testy znanych firm, w opisie ok, opinie ok to kupiłam (bobo za 4.30 np)
16 testów za 67 zł (w tym wszystkie możliwe pinki 🙂)
Dziś lecę kupić też testy doz, które najwcześniej pokazały ciążę i z tym Arsenalem poczekamy sobie na koniec grudnia (tak myślę)
U mnie testy wychodziły zawsze w zdrowych ciążach 9 dpo wieczorem. W tej ciąży 10 dpo cień cienia, 2 dni później beta tylko 20 ale przyrosty były ok(pierwsze 3). Później jakiś losowy wydał mi się za niski, a później wiadomo .po 30 proc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:03
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Joana miałam dać znać po wizycie, jakie badania będę robić..mój lekarz mówi, żeby odpuścić trombofilię i zespół antyfosfolipidowy i nie wiem co o tym w sumie myśleć. Bo to pierwsze poronienie- a ja nie chcę kolejnych- na pewno ostatecznie robię
Pt inr aptt anty tpo, anty tg, panel tarczycowy, cmv igg igm, różyczka, vdrl, homocysteina, krzywa glukoza insulina. Jeśli Wy widzicie, że.mozna coś dodać, to poproszę. Wciąż zastanawiam się nas teombofilią i zespołem.
Odpuszczam toxo bo mam wysoką awidnosć badaną jeszcze w drugiej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:56
-
Nati94 wrote:Joana miałam dać znać po wizycie, jakie badania będę robić..mój lekarz mówi, żeby odpuścić trombofilię i zespół antyfosfolipidowy i nie wiem co o tym w sumie myśleć. Bo to pierwsze poronienie- a ja nie chcę kolejnych- na pewno ostatecznie robię
Pt inr aptt anty tpo, anty tg, panel tarczycowy, cmv igg igm, różyczka, vdrl, homocysteina, krzywa glukoza insulina. Jeśli Wy widzicie, że.mozna coś dodać, to poproszę. Wciąż zastanawiam się nas teombofilią i zespołem.
Odpuszczam toxo bo mam wysoką awidnosć badaną jeszcze w drugiej ciąży
Te badania są drogie więc to zależy od Ciebie co zrobisz - jak widać po dziewczynach nawet mając mutację trudno o leki..
A badaliście tylko płeć czy i genetycznie?Nati94 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ! Zwracam się z prośba o poradę odnośnie interpretacji wyników badań robionych w 3 dc. Mam wizytę u gina jutro i mu je pokażę, ale wiem, że macie ogromną wiedzę i chciałam się poratować waszym zdaniem, żeby też widzieć, czy cisnąć jutro o coś specjalnie lekarza. Cykle 30-33 dni, owulacja 3 ostatnie razy z prawego jajnika (wcześniej nie wiem, bo nie robiłam monitoringu, martwię się, że lewy ,,nie działa'') Otóż sprawy się mają następująco:
https://i.ibb.co/HBb0cPB/badanie-3.png
https://i.ibb.co/p0bjSCz/badanie-4.png
https://i.ibb.co/dQVVK1V/badanie-2.png
https://i.ibb.co/GxgmRK0/badanie.png
Mnie martwi ten estradiol, ft4 niskie - tutaj nie wiem, czy jest się czym martwić, jeśli TSH jest ok ?
Prolaktyna niska, ale też obczytałam się tu, że lepiej niska niż wysoka..
Jeśli któraś z Was mogłaby poświęcić chwilę to dziękuję.18 cs
I poronienie zatrzymane I.2021 r. - 9 tc
II poronienie - XI 2022 r. - 6 tc -
Blondyna.B wrote:Jak robisz homocysteinę to i przynajmniej B12 i możesz kwas.
Te badania są drogie więc to zależy od Ciebie co zrobisz - jak widać po dziewczynach nawet mając mutację trudno o leki..
A badaliście tylko płeć czy i genetycznie?
Tylko płeć. Chciałam przebadać siebie w tej cenie. Zostawiam ten temat i badam siebie, bo nawet jakby był chory, to z mojej strony też coś mogłoby się nałożyć.. -
Nati94 wrote:Oo, dzięki za wskazówkę! Właśnie ta cena poraża ale boje się, że coś przeoczę.
Tylko płeć. Chciałam przebadać siebie w tej cenie. Zostawiam ten temat i badam siebie, bo nawet jakby był chory, to z mojej strony też coś mogłoby się nałożyć..
Ja zrobiłam cały pakiet krzepliwości i zespół antyfosfolipidowy na którego wyniki czekam.Nati94 lubi tę wiadomość
-
Niestety poroniłam:( na USG stwierdzili częściowe poronienie pęcherzyka zostały tylko resztki czekają czy poronie naturalne czy będą musieli podać mi tabletki lub pójdę na zabieg mam dosc i nie wiem jak się odnajdę znowu w tej sytuacji. Wynika że wtedy kiedy roniłam skrzepami musiałam poronić pęcherzyk z zarodkiem wiec nawet nie będę mieć szans na przebadanie zarodka:( ciagle mam bóle brzucha i krwawie:(10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Megi_85 wrote:Niestety poroniłam:( na USG stwierdzili częściowe poronienie pęcherzyka zostały tylko resztki czekają czy poronie naturalne czy będą musieli podać mi tabletki lub pójdę na zabieg mam dosc i nie wiem jak się odnajdę znowu w tej sytuacji. Wynika że wtedy kiedy roniłam skrzepami musiałam poronić pęcherzyk z zarodkiem wiec nawet nie będę mieć szans na przebadanie zarodka:( ciagle mam bóle brzucha i krwawie:(
Wiem, że nic Nie ukoi Cię w takiej sytuacji, ale przykro mi i jesteśmy tu z Tobą. Pisz kiedy potrzebujesz, płacz jeśli tak czujesz. Trzymaj się Megi -
Megi_85 wrote:Niestety poroniłam:( na USG stwierdzili częściowe poronienie pęcherzyka zostały tylko resztki czekają czy poronie naturalne czy będą musieli podać mi tabletki lub pójdę na zabieg mam dosc i nie wiem jak się odnajdę znowu w tej sytuacji. Wynika że wtedy kiedy roniłam skrzepami musiałam poronić pęcherzyk z zarodkiem wiec nawet nie będę mieć szans na przebadanie zarodka:( ciagle mam bóle brzucha i krwawie:(
Trzymaj się i jak tylko potrzebujesz to pisz ❤️ -
Bardzo, bardzo mi przykro 😞... To coś strasznego, co my musimy przechodzić.. Ja poronilam farmakologicznie, ale nie oddawałam do badania, mimo wszystko przy "doczyszczaniu" (Boże, jak strasznie to brzmi) zabezpieczyli kosmowke i wystarczyło do badania histopatologicznego.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Nati94 wrote:Joana miałam dać znać po wizycie, jakie badania będę robić..mój lekarz mówi, żeby odpuścić trombofilię i zespół antyfosfolipidowy i nie wiem co o tym w sumie myśleć. Bo to pierwsze poronienie- a ja nie chcę kolejnych- na pewno ostatecznie robię
Odpuszczam toxo bo mam wysoką awidnosć badaną jeszcze w drugiej ciąży
Ja puki co odpuszczam badania z krwi te podstawowe bo nie mieszkam w Polsce i nie mam możliwości tego zrobić. Chyba ze ginekolog tutaj u mnie mi coś zleci, w co wątpię bo tutaj doprosić się o jakieś badania graniczy z cudem. Sama zamówiłam pakiet po poronieniu z testdna i czekam, chciałabym widzieć czy nie mam jakiś mutacji i nie potrzebuje innych witamin, bo trochę zaczęło mnie to zastanawiać po poronieniu, wydawało mi się ze brzuszek mojego maleństwa wyglądał dziwnie, jakby nie był zamknięty, ale pewności nie mam, nie umiałam długo na niego patrzeć bo to powodowało jeszcze większy ból i rozpacz. Także reszta badań dopiero gdy będę w PL
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Tak mi przykro, że po raz kolejny musisz przez to przechodzić i to w tak krótkim czasie 💔
Chciałabym powiedzieć coś co Cię pocieszy, ale wiem, że słowa i tak nie pomogą 😢
Trzymaj się i wracaj szybko do zdrowia 💛
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Megi bardzo mi przykro... jesteśmy tutaj jeśli będziesz potrzebowała. Poproś o leki przeciwbolowe chociaż.. mi dali paracetamol beż problemu. Żeby Cię przynajmniej aż tak brzuch nie bolal.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Nie wiem czy się uda cokolwiek pobrać bo z mojego pęcherzyka ciążowego co miał jakieś 10 cm został 0,5 cm... jeśli będzie się dało chciałabym przebadać jakoś bałam się o tą ciąże czulam że jest ciągle coś nie tak i po malu rósł i serduszko się dlugo nie pojawiało i beta średnio przyrastała a potem te krawienie i plamienie:( najgorsze dla mnie było słuchać jego serca ostatni raz jak pololutku już biło widać zaraz niedługo po tym przestało bo w nocy mialam już krawienia ze skrzepami i kolejny raz czulam że to córka jak w przypadku Lenki się potwierdziło:( przenieśli mnie teraz na większą sale gdzie mam same ciężarne gdzie badaja ich ktg wyszlam na korytarz bo dla mnie słuchanie bicia ich serca działa mega negatywnie:( czemu mojego malucha tak serduszko nie bilo:(: chce do domu zniknąć pod kocem blisko meza i mojego psa a tu jestem sama jak palec:( może się dzisiaj oczszcze i będę mogła stąd jutro wyjsc..10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Megi_85 wrote:Nie wiem czy się uda cokolwiek pobrać bo z mojego pęcherzyka ciążowego co miał jakieś 10 cm został 0,5 cm... jeśli będzie się dało chciałabym przebadać jakoś bałam się o tą ciąże czulam że jest ciągle coś nie tak i po malu rósł i serduszko się dlugo nie pojawiało i beta średnio przyrastała a potem te krawienie i plamienie:( najgorsze dla mnie było słuchać jego serca ostatni raz jak pololutku już biło widać zaraz niedługo po tym przestało bo w nocy mialam już krawienia ze skrzepami i kolejny raz czulam że to córka jak w przypadku Lenki się potwierdziło:( przenieśli mnie teraz na większą sale gdzie mam same ciężarne gdzie badaja ich ktg wyszlam na korytarz bo dla mnie słuchanie bicia ich serca działa mega negatywnie:( czemu mojego malucha tak serduszko nie bilo:(: chce do domu zniknąć pod kocem blisko meza i mojego psa a tu jestem sama jak palec:( może się dzisiaj oczszcze i będę mogła stąd jutro wyjsc..
Domyślam się co czujesz, okropne uczycie patrzeć na kobiety w ciąży, szczęśliwe, czekające na swoje maleństwa, kiedy Ty czekasz by je ostatecznie stracić 💔
Oby wszystko się rozkręciło jeszcze dzisiaj i byś mogła jak najszybciej wrócić do domu, też bardzo potrzebowałam bliskości mojego partnera po poronieniu, gdy była sama było tylko gorzej, więc doskonale Cię rozumiem 😔
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Megi_85 wrote:Nie wiem czy się uda cokolwiek pobrać bo z mojego pęcherzyka ciążowego co miał jakieś 10 cm został 0,5 cm... jeśli będzie się dało chciałabym przebadać jakoś bałam się o tą ciąże czulam że jest ciągle coś nie tak i po malu rósł i serduszko się dlugo nie pojawiało i beta średnio przyrastała a potem te krawienie i plamienie:( najgorsze dla mnie było słuchać jego serca ostatni raz jak pololutku już biło widać zaraz niedługo po tym przestało bo w nocy mialam już krawienia ze skrzepami i kolejny raz czulam że to córka jak w przypadku Lenki się potwierdziło:( przenieśli mnie teraz na większą sale gdzie mam same ciężarne gdzie badaja ich ktg wyszlam na korytarz bo dla mnie słuchanie bicia ich serca działa mega negatywnie:( czemu mojego malucha tak serduszko nie bilo:(: chce do domu zniknąć pod kocem blisko meza i mojego psa a tu jestem sama jak palec:( może się dzisiaj oczszcze i będę mogła stąd jutro wyjsc..
Bardzo mi przykro kochana 😔 Pisz proszę jeśli będziesz chciala pogadać, jestem do dyspozycji. To okropne, że znowu musisz przez to przechodzić, ale jesteś silna i dasz radę ❤ Jeszcze troszkę musisz wytrzymać i może jutro będziesz w domu z mężem.
Wysyłam dużo ciepłych myśli 🙏❤starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Marta88 wrote:Dziewczyny wyszedł mi wynik hormonu 57,99
Marta88 lubi tę wiadomość