Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Pomarańcza bardzo Ci dziękuję za Twoje słowa! Na razie się ogarnęłam, czekam na badania w czwartek. W piątek mój mąż ma urodziny, to by był dopiero prezent urodzinowy
tym razem nawet nie myśleliśmy o tym, więc to na pewno będzie niespodziewanka
Kaaroo ja współpracuję z kardiologami, podaj miasto a ja wskażę godnego lekarza
Ani0nka masz zajebisty progesteron, nie bój nic
Wiecie, ja tak sobie uświadomiłam, że od tygodnia miałam dziwne jazdy, ale to ignorowałam. Zawroty głowy, zmęczenie, dziwne smaki, dużo rzeczy mi śmierdzi, po ostrym mam zgagę (lubię ostre, nigdy nic nie było)... ostatnio się czymś 'zatrułam', aż na środku miasta musiałam komuś na trawnik zwymiotować 🤢 a teraz od 3dni biorę invag+trivagin, bo jakieś dziwne 'zapalenie' się na dole pojawiło 🤔
Strach się jeszcze cieszyć, ale przynajmniej się wypłakałam i uszło ze mnie to co negatywne.
Organizm musiał być gotowyja tez przeczytałam mnóstwo badań na pubmedzie i nie ma już wskazań do czekania 3 miesiące, wiec głowa do góry
Mieszkam w Krakowie, ale teraz wysłali mnie do Tarnowa do prof Steca
-
https://gdyniasport.pl/pl/kalendarz/gdynskie-poruszenie-zajecia-dla-kobiet-w-ciazy
A jak córa teraz? Współczuję nerwów, tak to już z dziećmi chyba jest, nie da się na 100% zapanować nad wszystkim 😅 -
Kaaroo wrote:Organizm musiał być gotowy
ja tez przeczytałam mnóstwo badań na pubmedzie i nie ma już wskazań do czekania 3 miesiące, wiec głowa do góry
Mieszkam w Krakowie, ale teraz wysłali mnie do Tarnowa do prof Steca
Tak, zgadza się! Prof. Stec, w Krakowie dr Pulka lub ktoś z Allmedu (najlepiej zadzwonić i spytać na recepcji kto). Ewentualnie prof. Bryniarski, to jest wielkie nazwisko w kardiologii w PolsceKaaroo lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ale super, że coraz więcej nas tutaj z pozytywnymi informacjami ❤️!
Babulka ja wykupiłam Lewandowska bo ma tam coś dla kobiet w ciąży, ale mam wrażenie że ciągle to samo ćwiczę, więc nie polecę.
Ja dziś kontrolnie u lekarza, cytologia, USG itp. Chłopak ma już ponad 200g. Także rośniemy sobie. Na początku września USG II trymestru i nie mam pojęcia kiedy ten czas mi tak leci... Do tego czeka mnie wizyta u angiologa bo wyszedł mi żylak - f*ck yeah 😔.
Co do Euthyroxu ja płacę, ale może przez to że leczę się już kilka dobrych lat, a nie że TSH mi skoczyło w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 20:09
cslza, Babulka lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Anionka bardzo się cieszę i nadal trzymam kciuki, żeby kropek się zadomowił ❤
Karolaa gratuluję nowej pracy! Super, że tak szybko udało Ci się ją dostać i mam nadzieję, że będziesz zadowolona 😊
Cslza mam nadzieję, że usa Ci się na spokojnie poukładać wszystko w głowie. Czasem warto odpuścić kontrolę nad wszystkim i dać losowi zadecydować. I mówię to ja, freak kontroli nad każdym obszarem życia 😉
Pomarańcza w którym jesteś tygodniu? Już dawno miałam zapytać, bo ja ślepa jestem i nie mogę doczytać się Twojego suwaczka. Te cyferki wydają się niewyraźne 😳Ani0nka, cslza lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:https://gdyniasport.pl/pl/kalendarz/gdynskie-poruszenie-zajecia-dla-kobiet-w-ciazy
A jak córa teraz? Współczuję nerwów, tak to już z dziećmi chyba jest, nie da się na 100% zapanować nad wszystkim 😅Czyli pupa musi rosnąć. 😅 Może jak mi dr pozwoli to coś na orbitreku porobię.
Córka chyba bez żadnego szwanku na szczęście. Szczerze z dziećmi to ogólnie mało co się da ogarnąć normalnie 🤣 Nawet w knajpie lata to pomiędzy kelnerkami i one wkurzone, ja wkurzona i co poradzisz? Nic nie dociera a taśmą do słupa nie przykleje. Chociaż patrzę cały czas na dzieci dookoła to jednak niestety 99% ludzi ma łatwiejsze dzieci niż mój okaz. Ale za to kochana chichrolka jest na maxa.
Justa super cieszę się 🙂🙂🙂❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Super wieści!!!
Właśnie też się dziś zastanawiałam czy bym mogła coś poćwiczyć jak się skończą upałyBabulka lubi tę wiadomość
-
Dafney, 15+6 dzisiaj 🙂
Babulka, szkoda, że Ci się nie uda, ale może coś w domu pocwiczysz 🙂
Blondyna, wykupiłas jakiś pakiet?dafney, Babulka lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Blondyna, wykupiłas jakiś pakiet?
Babulka, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Patrzę teraz jakie mam skierowania, bo chciałam się zabrać za mój coroczny przegląd (co roku robię wszystko, od a do z) I mam wpisane:
ALT i AST
Morfologia
Mocz
Lipidogram
Żelazo + ferrytyna
TSH
HIV i kiła (to jeszcze z poprzedniej ciąży nie zrobione)
CRP
Glukoza na czczo
Przeciwciala CMV
To chyba tyle starczy, co nie? 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 21:25
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Do 2 nie mogłam usnąć, a teraz już nie mogłam spać
a o 13 będzie zgon... tak czy siak, inna godzina pobudki i testu, w nocy jeszcze sikałam, stężenie pewnie dziś inne, a testy takie 🤷♀️ pink się wybarwił słabo, ale każdy z nich od razu pokazał kreskę. Temperatura idzie nieznacznie w górę, 36.92.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 07:03
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
I nawet mam wrażenie, że te z dzisiaj jest ciemniejszy! Kurde, że też wczorajszego zostawiłam w domu.... Teraz można porównać tylko zdjęcia
EDIT: Ewidentnie jest ciemniejszy 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 07:04
Susannah, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza idziemy łeb w łeb! Krechy prawie identyczne jak i mnie ! Cieszę się bardzo 💋♥️ Jesteśmy parą 🤰
Wzięłam eutyrox 25, gin mi przepisał tez duphaston. Mam luteinę i się zastanawiam co wziąć… wczoraj zrobiłam sobie takie szpony wiec na bank sobie do cipki lutki nie zaaplikuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 07:21
cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
dafney wrote:Jeszcze tocoplazmozę i różyczkę bym dorzuciła i ft3 i ft4 z tych wczesnociążowych badań.
Bo ja mam igg dodatnie z pierwszej ciąży (chorowałam i byłam szczepiona) i lekarz powiedział, że nie muszę już robić tylko kazał mi znaleźć ten stary wynik i przynieść.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska