Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cslza No właśnie badalas betę po łyżeczkowaniu? Życzę Ci jak najlepiej wiec może to właśnie to? Nie mam pojęcia, ale ja bym zrobiła betę o sprawdzała jak rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 09:56
-
Babulka wrote:Cslza jak dla mnie jest dodatni. Pytanie czy spadła Ci beta po tym lyzeczkowaniu?
Boisz się, bo nie chcesz ciąży czy samego faktu, że za szybko po lyzeczkowaniu?
Bo jeśli to drugie to niejedna tak zaszła i nic się nie działo. Chyba nawet tu u nas Justa tak miała o ile czegoś nie pochrzaniłam.
8dc może być dniem płodnym, chociaż rzeczywiście przy standardowym cyklu zwykle nie jest.
Nie chce z powodu łyżeczkowania, wesela we wrześniu (i głupich pytań o alkohol, a nie chcę się uzewnętrzniać rodzinie), a przede wszystkim z braku gotowości psychicznej
Ja mam cykle 28dc, po łyżeczkowaniu od razu taki miałam i wzięłam to za dobry znak. Dziś jest 24dc i jak zaszłam w ciąże w marcu to owu mialam w 11dc, a teraz myślałam, że owu nie było (bo ja to zawsze mocno czułam).
Serio jestem podłamana. Zwłaszcza, że piłam 2dni temu alko, olalam suplementy, wróciłam do regularnych treningów i zaplanowałam sobie życie do października. Dodatkowo brałam zastrzyki żeby trochę schudnąć i co prawda oatatnia dawkę przyjęłam 1 sierpnia, ale nie wiem czy to dodatkowo nie zaszkodzi zarodkowo
Jest zajebiście dużo pytań. Jutro zatestuje drugi raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 09:59
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ani0nka wrote:Cslza No właśnie badalas betę po łyżeczkowaniu? Życzę Ci jak najlepiej wiec może to właśnie to? Nie mam pojęcia, ale ja bym zrobiła betę o sprawdzała jak rośnie
Beta po łyżeczkowaniu spadła do 0. Krew do pobrania jest możliwa najszybciej 19 sierpnia albo i 23 sierpnia (teraz mam wyjazd służbowy, później urodziny męża, weekend na działce na wsi daleko od miasta i labu). Jestem totalnym nieogarem, siedzę i wyję nad walizką 😭
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza to znaczy ze ciazunia skoro beta była 0! Kochana weź bądźmy razem w tym No musi nam się udać! Ja tez w tym miesiącu olałam suple, było alko wszystko było. Może to właśnie dlatego się udało sama nie wiem. I tez owulki nie czułam, a zazwyczaj mocno ją odczuwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 10:07
cslza lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Cslza to znaczy ze ciazunia skoro beta była 0! Kochana weź bądźmy razem w tym No musi nam się udać! Ja tez w tym miesiącu olałam suple, było alko wszystko było. Może to właśnie dlatego się udało sama nie wiem. I tez owulki nie czułam, a zazwyczaj mocno ją odczuwam
Ja po prostu nie jestem gotowa psychicznie, zresztą zawsze tak mam, że jak ustalę sobie plan w głowie, to muszę się go trzymać. A teraz zamiast się cieszyć ciąża, to pierwszy raz jestem załamana, głównie sobą 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Miałam dokładnie to samo, zapisałam Alka do przedszkola (a miał nie chodzić jak będę w ciąży), zapisałam się na szkolenie ogarnęłam sobie wszystko i poukładałam w głowie. Widocznie Ten na gorze bądź No nie wiem życie nawet ma na nas inny plan, nie da się wszystkiego tak zaplanować jak byśmy chcieli
Masz możliwość iść dziś na betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 10:15
-
Babulka wrote:Pinki niestety nie wiem A nie możesz lekarzowi wysłać przez sms tego wyniku?
Anionka 👍👍👍 -
Ani0nka wrote:Miałam dokładnie to samo, zapisałam Alka do przedszkola (a miał nie chodzić jak będę w ciąży), zapisałam się na szkolenie ogarnęłam sobie wszystko i poukładałam w głowie. Widocznie ten na gorze bądź No nie wiem życie nawet ma na nas inny plan, nie da się wszystkiego tak zaplanować jak byśmy chcieli
Masz możliwość iść dziś na betę?
Dzis bez szans, jadę dziś do Krakowa i właśnie się powoli ogarniam. Do tego na wyjeździe będę z kimś, więc nie wyskoczę sobie do labu... chociaż postaram się chyba to jednak ogarnąć jakoś, bo strach 😬
Najgorsze jest to, ze myślę od razu o poronieniu kolejnym. To jest to, czego nie chciałam. Chciałam spokoju i radości z ciąży, a nie życia od wizyty do wizyty. Duzi tu i tym pisały dziewczyny, że są w ciąży 8 mają w głowie spokój...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dzis bez szans, jadę dziś do Krakowa i właśnie się powoli ogarniam. Do tego na wyjeździe będę z kimś, więc nie wyskoczę sobie do labu... chociaż postaram się chyba to jednak ogarnąć jakoś, bo strach 😬
Najgorsze jest to, ze myślę od razu o poronieniu kolejnym. To jest to, czego nie chciałam. Chciałam spokoju i radości z ciąży, a nie życia od wizyty do wizyty. Duzi tu i tym pisały dziewczyny, że są w ciąży 8 mają w głowie spokój...
Nie wiem czy spokój i radość z ciąży po stracie są możliwe, może niektórym się udaje, u mnie im dalej w las, tym gorzej, a ciąża była całkiem planowana. Także nie katuj się takim myśleniem. Na tym etapie ciężko cokolwiek wyrokować, ale jeśli to ciąża, to daj jej szansę. Jeśli psychicznie nie jesteś gotowa, może warto to przegadać z psychologiem? A z planami tak to już jest.... My tu sobie możemy planować, a życie często ma dla nas zupełnie co innego przygotowanego... 😉 Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji! 🍀
Ani0nka tak jak dziewczyny pisały, porównywanie kresek nijak się ma do rzeczywistego przyrostu bety. Ważne, że są, teraz już tylko krew prawdę Ci powie. 😉 Powodzenia!Ani0nka, cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mam jak Wam szerzej odpisywać ale po prostu już nie macie wpływu co będzie dalej. Czy dziecko jest zdrowe czy chore jest już zdefiniowane przy zapłodnieniu. Nic już tego nie zmieni.
Cslza masz prawo do takich uczuć i daj sobie na nie pozwolenie. Jak masz ryczeć to rycz i się wkurzaj. Ale czy poronisz czy nie na to już nie masz żadnego wpływu. Jak masz poronić to i tak będziesz cierpieć a jak nie to jaki jest sens się tym katować.
Nie ma możliwości kontroli nad tym, nie ma sensu się kopać z koniem.
Pinki po miesiączce możesz sobie zrobić wymazy+much a teraz badania na toxo cmv parwowiroze i listerie. Ale czy z tego opisu wynika infekcja tego nie wiem niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 10:40
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Halo dziewczyny zrobiłam to! Sama zapodałam sobie zastrzyk i nawet nie było mi słabo! Nadal troszkę szczypie ale kurde zrobiłam to! Ja największa panikara ever 😅
cslza, Akataa, Babulka, Malinkaaa, Pomarańcza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Halo dziewczyny zrobiłam to! Sama zapodałam sobie zastrzyk i nawet nie było mi słabo! Nadal troszkę szczypie ale kurde zrobiłam to! Ja największa panikara ever 😅
Brawo wiem ile to trudu dla kogoś, kto zastrzyków nie lubi ja akurat oporów nie mam, ale znajoma mojej mamy (pielęgniarka 😅) o ile może podać zastrzyk każdemu, to sama sobie nie była w stanie robić zastrzyków po operacji. Za każdym razem prawie mdlała, a w pacy kogoś ukuć? Żaden problem 🤷♀️Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Boże jaka ja jestem z siebie dumna No hahahah taka mała rzecz a cieszy 😅 +10 do pewności siebie 😂
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Pinkiii niestety ale chyba najlepiej poczekać na lekarza albo poszukać wątków z późną stratą może tam dziewczyny więcej wiedzą albo miały podobną sytuację
Ani0nka testy są do wykrycia ciąży - na początku są małe te wartości i kreski mogą nie ciemnieć spektakularnie (jak już powinna być widoczna różnica co 2 dni) a jeszcze każdej firmy testy różnie się wybarwiają. Czekamy na wyniki 🤞
Cslza wiadomo strach jest i będzie - nawet bez strat ciąża to jednak ciężki okres i pełno obaw. Wypłacz się i wstań - widać tak miało być a organizm był gotowy na przyjęcie ciąży ☺️ wielu lekarzy już po 1 🐵 pozwala na starania mimo łyżeczkowania. Organizm sam wie kiedy jest gotowy. Trzymam kciuki 🤞
Ja chyba jedna z niewielu mimo ogromnego strachu najlepierw przed poronieniem wczesnym a potem przed wadami cały czas bardzo się z każdego dnia cieszyłam i cały czas cieszę i tego Wam dziewczyny życzę - nie czytajcie wątków poronnych, tu mamy już kontakt długo ze sobą i jest inaczej niż na innych wątkach ❤️cslza lubi tę wiadomość
-
Pinkiii wrote:Hej. Odebrałam ostatnio wyniki po poronieniu w 17 tyg. Piszę tak " Ropne zapalenie przyłożyskowych błon płodowych. Niewielkie ostre zapalenie kosmówki oraz doczesnej. Pępowina trojnaczyniowa, bez zmian ogniskowych." nie wiem co o tym myśleć. Czy to mogło być przez jakiegoś wirusa czy coś. Dodam, że czułam się dobrze. Zero gorączki, kataru itp. Jedynie miesiąc wcześniej bolało mnie gardło tylko 2 dni. Na wizytę muszę czekać jak dostanę okres. Więc nie wiem co o tym myśleć czy to jakiś pech że wirus czy robić jeszcze jakieś badania. Może któraś z Was miała taka sytuację. Bo już sama nie wiem o co mam lekarza męczyć, o jakie badania. Dwie wcześniejsze ciążę poroniłam gdzieś w 8, 9 tyg. W trzeciej po heparynie wszystko szło dobrze aż do czasu. Czytam na tych różnych forach i się już gubię. W szpitalu nikt nic nie wie, nikt porady nie da. Człowiek liczy tylko na sb i na to forum. Bo mega pomagacie Wszystkie. Tyle wsparcia i zrozumienia nie dostał człowiek w szpitalu co tu od Was.
A w szpitalu lekarz nie omówił z Tobą wyniku? Nic nie mówili o tym co to znaczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 12:17
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Blondyna ja mam te obawy które pisałam ale 90% czasu po prostu traktuję się normalnie i cieszę się z tego co jest Ale też nie zaklinam, że na 100% będzie dobrze, bo tego to nikt nigdy nie wie w żadnej ciąży
Jak wiele razy pisałam na tym wątku, żeby się przygotować psychicznie do ciąży bardziej, niż robić setne badanie krwi i analizować każdą owulację czy to już, czy w tym miesiącu mogę czy muszę czekać miesiąc więcej, to właśnie o to mi chodziło, żeby uniknąć takich sytuacji jak szał już od dwóch kresek. Jak nie ze względu na siebie, to ze względu na dziecko, które potrzebuje stabilnej, przewidywalnej emocjonalnie matki do rozwoju już w życiu płodowym, nie mówiąc o tym po narodzeniu.
Pomijam jak zwiększa się ryzyko depresji poporodowej po takiej nerwowej ciąży. Dbajcie o siebie dziewczyny. ❤Nati94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
BETA 21,3!!!! 💋
Babulka, Blondyna.B, Akataa, cslza, Nati94, Susannah, Malinkaaa, Karoola, Pomarańcza, RudzielecMonia, Kaaroo, dafney lubią tę wiadomość
-
Dobrze ze tsh zrobiłam 3,300 wiec sporo, napisze do gina aby coś przepisał
Babulka, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:BETA 21,3!!!! 💋
Ja mam na jutro facelle i pink, może w Krk dorwe DOZ strumieniowy. W czwartek ide na bhcg 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 13:22
Ani0nka, Babulka, Pomarańcza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6