Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz mi zabronił ostatnio jak miałam alergię, także już poczekam na tą środę 😒 też mi się wydaje, że to alergiczne, wygląda trochę jak początkowe stadium kurzajki 😅 ale ciagle pojawiają się i znikają w nowych miejscach więc to na pewno nie kurzajka.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Czyli zapewne alergia. Ja w ogóle miałam mocno zniszczone dłonie, bo w za gorącej wodzie myję (nie pytajcie, nie mam czucia) i wtedy zaczęły wyskakiwać te gulki jak właśnie przesuszylam sobie skórę na wiór. Skórę już nawilzylam ale bąble szaleją 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka ja regularnue miewam taką wysypkę ze swędzącymi grudkami na palach. Nie mam pojęcia od czego, bo jakoś nigdy się jej bliżej nie przglądałam, ale samo schodzi.
Cslza super beta , super prog! Gratulacje! ❤
Anionka ja biorę luteinę w sumie 400 mg ( 2x200)cslza, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Ja brałam 200 Luteiny i prog był zawsze ok. Jedyny problem z luteina dla mnie to byly wieczne podraznienia i swędzenie. Ale mam do tego tendencję.
Dafney ja się zastanawiam czy to nie reakcja po odstawieniu encortonu.
W ogóle jak mam iść do dermatologa to mi słabo bo w ciąży z córką poszłam z naprawdę brzydką wysypką w formie takich ringów, wysypka okazała się niczym groźnym za to znalazła mi znamię podejrzane do wycięcia i miałam w chyba 14tc zabieg u onkologa 🙈 I potem czekanie na wyniki jeszcze 🤐
Serio nie lubię chodzić do lekarzy 😂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja tak jak pisałam 2x400mg i jedynie te tabletki mnie wkurzały, że wiecznie byłam brudna 😑
Przed aplikacją kroplą wody moczyłam i nie miałam żadnych podrażnień ani suchości
Dziś miałam glukozę - pierwszy raz w życiu. Smakowała mi 🤣 zniosłam dobrze, tylko po pół godzinie spać mi się zachciało a malutka była aktywna mocno. Z palca było 88 więc mam nadzieję że z krwi też wszystko będzie dobrzeAni0nka, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Dobra generalnie to wygląda tak z tymi paskami owulacyjnymi.
Wczorajsze robiłam coś po 18 i 22
I z dziś jest godz 10 chociaż wydaje mi się że lepiej zrobić wieczorem.
Wydaje mi się że najbardziej się jednak odbarwiło w tym 12dc. Zdjęcie też nie do końca oddaje wygląd tych kresek.
Wczoraj mnie jajnik bolał pod wieczór, dziś też coś tam ciągnie.
Będę miała dziś wyniki progesteronu jeszcze.
Bo kolejne badania progesteronu będę robić później w 21dc.
-
RudzielecMonia a robiłaś sobie ostatnio monitoring? Bo tu wygląda, że był wzrost lh ale nie było jeszcze piku, z temperatury też na razie nie widać owulacji.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka. Co do tego uczulenia to, mi czasem też takie wychodzą ale szczerze mówiąc nigdy na to niie zwracałam większej uwagi. Pojawiało się a po jakimś czasie znikało.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:RudzielecMonia a robiłaś sobie ostatnio monitoring? Bo tu wygląda, że był wzrost lh ale nie było jeszcze piku, z temperatury też na razie nie widać owulacji.
W jakimś sensie monitoring? 🙈 -
Dziewczyny mam pytanie, tutaj są same mądre głowy, to na pewno ktoś podpowie nie mam żadnych witamin ciążowych, co warto kupić? Mam ten Fertistim, czy mogę go dokończyć? Czy osobno brać kwas foliowy? W Fertistim w 1 saszetce jest 400mg. I czy dalej brać invag+trivagin? Invag jest dopochwowy, trivagin to kwas mlekowy.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
RudzielecMonia wrote:Dobra generalnie to wygląda tak z tymi paskami owulacyjnymi.
Wczorajsze robiłam coś po 18 i 22
I z dziś jest godz 10 chociaż wydaje mi się że lepiej zrobić wieczorem.
Wydaje mi się że najbardziej się jednak odbarwiło w tym 12dc. Zdjęcie też nie do końca oddaje wygląd tych kresek.
Wczoraj mnie jajnik bolał pod wieczór, dziś też coś tam ciągnie.
Będę miała dziś wyniki progesteronu jeszcze.
Bo kolejne badania progesteronu będę robić później w 21dc.
-
RudzielecMonia wrote:W jakimś sensie monitoring? 🙈31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Blondyna.B wrote:Polecam aplikację Premom bo porównywanie wyschniętych testów trochę mija się z celem - każdy inaczej wygląda po wyschnięciu.
Tak wiem, ale widziałam je przed wyschnieciem i nie odbiegają od oryginału, może z lekka wyblakły tylko. -
RudzielecMonia wrote:W jakimś sensie monitoring? 🙈
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Dziewczyny mam pytanie, tutaj są same mądre głowy, to na pewno ktoś podpowie nie mam żadnych witamin ciążowych, co warto kupić? Mam ten Fertistim, czy mogę go dokończyć? Czy osobno brać kwas foliowy? W Fertistim w 1 saszetce jest 400mg. I czy dalej brać invag+trivagin? Invag jest dopochwowy, trivagin to kwas mlekowy.
Mi lekarz polecił Prenatal Uno można go brać przy staraniach i do 12 tyg ciąży a po 12 tyg przechodzi się na Prenatal Duocslza lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Cslza dla mnie bardzo dobry skład ma Pueria Uno. Na drugi trymestr już się przeniosę na Prenatal Duo.
cslza, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:W sensie usg transwaginalne u lekarza żeby podejrzeć wielkość pęcherzyka przyrasta on o 2mm dziennie, pęka i uwalnia jajo między 21-25mm
A to nie, tutaj ginekolog jak już wspominałam ma wyrąbane. A mieszkam na zadupiu i tu nawet ciężko o wizytę u ginekologa a co dopiero minitoring cyklu taki przy kilku wizytach w ciągu miesiąca.
Myślę dlatego nad zmianą lekarza ale wtedy wchodzi w grę prawdopodobnie tylko prywatnie... A akurat u nas aktualnie średnio z kasą.cslza lubi tę wiadomość
-
Ja mieszkam jak wiadomo w dość sporej aglomeracji i próbowałam kilku lekarzy na nfz. Miałam spory wybór, bo dużo placówek.
Ogólnie po tych doświadczeniach nie mam odwagi chodzić z czymkolwiek do ginekologa na nfz a już na pewno nie z ciążą a z ciążą po stratach to już no way. Już bym pewnie znowu w tej ciąży nie była.
A do tej pory u Ciebie w wykresach było widać skok temperatury?RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Przez ostatnie miesiąca to ja w ogóle nie mierzyłam i nie sprawdzałam nic. Żyłam z dnia na dzień.
Ale patrząc dużo wstecz jak mierzyłam to temperatura mi lekko tylko wzrastała a potem spadała.
Ostatnie co znalazłam w aplikacji. Bo pozniej już do teraz dałam sobie spokój 😅
Jak sobie jeszcze popatrzyłam w szczegóły to przy tym pierwszym wykresie byłam na luteinie.
I miałam ogólnie wysoką temperaturę bo skok było do 37. A przed samym okresem miałam ponad 37 stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 11:47