Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu wczoraj były emocje 😯 dobrze, że wszystko ma pozytywny finał 🤞
Patisonek to teraz miej cały czas w głowie, że plamienie to torbiel bo inaczej się psychicznie zameczysz!
Cslza niestety dlatego mówi, się że przy USG 1 trymestru się ocenia ilu płodowa jest ciąża, bo to częsty przypadek wbrew pozorom. To nie jest łatwe jak wiesz że była dwójka ale z drugiej strony to zawsze lepiej że na początku się zrobiła jednak ciąża pojedyncza niż na późnym etapie (ten drugi bliźniak często jest chory w takim przypadku).
Lekarz ostrożnie do tego podszedł żebyś i Ty była spokojniejsza mimo, że to bardzo wcześnie i wszystko jeszcze może się wydarzyć 🤞RudzielecMonia, Babulka, Patisonek 25, cslza, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Oj tam Ci przyrośnie, leż ile wlezie, jeszcze się nabiegasz 😅
Brałaś jakiś paracetamol przeciwbólowo, bo tyle to chyba możesz... Nie ma co niepotrzebnie się męczyć. Mam nadzieję że szybko przestaniesz krwawić, bo to pewnie dla Ciebie mimo wszystko bardzo stresujące.
Jak mnie krew nie zaleje to będę sprawdzać nie ma się co poddawać 😅
Pod wieczór i w nocy się czułam jakby mnie choróbsko rozkładało, dreszcze miałam, zimno mi było całą noc. Więc też raczej stawiałam że mam pewnie gorączkę a ku mojemu zaskoczeniu temp spadła.
Jeszcze całe plecy zlane potem z rana.
Teraz się ogólnie dobrze czuje, głowa mnie coś pobolewa, piersi to mam wrażenie że eksplodują 🙈 podbrzusze mnie mniej boli. No nie wiem.
Nie ma co gdybać. -
RudzielecMonia wrote:Oj tam Ci przyrośnie, leż ile wlezie, jeszcze się nabiegasz 😅
Brałaś jakiś paracetamol przeciwbólowo, bo tyle to chyba możesz... Nie ma co niepotrzebnie się męczyć. Mam nadzieję że szybko przestaniesz krwawić, bo to pewnie dla Ciebie mimo wszystko bardzo stresujące.
Jak mnie krew nie zaleje to będę sprawdzać nie ma się co poddawać 😅
Pod wieczór i w nocy się czułam jakby mnie choróbsko rozkładało, dreszcze miałam, zimno mi było całą noc. Więc też raczej stawiałam że mam pewnie gorączkę a ku mojemu zaskoczeniu temp spadła.
Jeszcze całe plecy zlane potem z rana.
Teraz się ogólnie dobrze czuje, głowa mnie coś pobolewa, piersi to mam wrażenie że eksplodują 🙈 podbrzusze mnie mniej boli. No nie wiem.
Nie ma co gdybać.
Już 2 tyg lezalam bo miałam ta torbiel krwotoczną więc trochę mam dosyć a ja jestem właśnie z tych co na tyłku nie usiądę więc dodatkowo mi samej gorzej.
Tak wzielam apap i trochę ułożyło.
Ja trzymam kciuki, dopóki małpy nie ma są szanseRudzielecMonia lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
RudzielecMonia wrote:Cslza I Patisonek mam nadzieję że się wyspałyście ☺️
Jak się czujecie dziś?
Mam nadzieję że żadnych nieprzewidzianych przygód w nocy nie było.
Ja zrobiłam ten drugi test z paczki czułość 25.
Generalnie jak tak na niego patrzyłam cały czas to wydawało mi się że ta druga kreska się zrobi no ale ni ma.
Chyba pomału znaczynam wątpić że się udało.
Temperatura też zaczęła mi spadać 🙄
Ja się stresuję, bo muszę zadzwonić do szefowej, roboty od cholery mam do tego 😭31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Pokazać test Najwyższej Komisji Ovufriend!
Ja się stresuję, bo muszę zadzwonić do szefowej, roboty od cholery mam do tego 😭
A co ona nie widziała jeszcze L4 że dzwonić musisz? 🙈
Nie stresuj się, trzeba to na chłodno wziąść, przecież też jest kobietą. Ja wiem że kobieta kobiecie czasem wilkiem no ale może tam jakieś serce ma pod skorupą 😅
Mówiłaś że masz zdalna pracę więc z dobroci serca zawsze jej coś w domu możesz podesłać 🤔 tyle że Cię na wyjazdach nie będzie...
Najwyższa komisjo no choćbym bardzo chciała tej drugiej kreski tam nie ma 😂😂😂 patrzyłam nawet w negatywie 🙈🙈 ja wiem lekka paranoja.
No nie dorysuje sobie, bo i tak to nic nie zmieni.
-
No nie ma kochana, ja nie wiem, ten cykl był obiecujący. 😏 Ale to tak czasami jest, wszystkie możliwe objawy swiata i nic a potem zero objawów i ciąża 🤷♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
RudzielecMonia wrote:A co ona nie widziała jeszcze L4 że dzwonić musisz? 🙈
Nie stresuj się, trzeba to na chłodno wziąść, przecież też jest kobietą. Ja wiem że kobieta kobiecie czasem wilkiem no ale może tam jakieś serce ma pod skorupą 😅
Mówiłaś że masz zdalna pracę więc z dobroci serca zawsze jej coś w domu możesz podesłać 🤔 tyle że Cię na wyjazdach nie będzie...
Najwyższa komisjo no choćbym bardzo chciała tej drugiej kreski tam nie ma 😂😂😂 patrzyłam nawet w negatywie 🙈🙈 ja wiem lekka paranoja.
No nie dorysuje sobie, bo i tak to nic nie zmieni.
Pracuję w korpo, zatrudnionych ludzi w firmie jest ok 800 osób, więc nie ma podglądu poza tym miałam dziś w planie wyjazd służbowy, musieli znaleźć zastępstwo.
A zatestujesz jeszcze w piątek jeśli nie zalejesz się krwią?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Blondyna.B wrote:Ale tu wczoraj były emocje 😯 dobrze, że wszystko ma pozytywny finał 🤞
Patisonek to teraz miej cały czas w głowie, że plamienie to torbiel bo inaczej się psychicznie zameczysz!
Cslza niestety dlatego mówi, się że przy USG 1 trymestru się ocenia ilu płodowa jest ciąża, bo to częsty przypadek wbrew pozorom. To nie jest łatwe jak wiesz że była dwójka ale z drugiej strony to zawsze lepiej że na początku się zrobiła jednak ciąża pojedyncza niż na późnym etapie (ten drugi bliźniak często jest chory w takim przypadku).
Lekarz ostrożnie do tego podszedł żebyś i Ty była spokojniejsza mimo, że to bardzo wcześnie i wszystko jeszcze może się wydarzyć 🤞
Ja wiem i luzuję gacie jak będzie to super, jak nie to będzie szkoda, ale oby choć jedno było zdrowe i z namiRudzielecMonia, Blondyna.B lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Pracuję w korpo, zatrudnionych ludzi w firmie jest ok 800 osób, więc nie ma podglądu poza tym miałam dziś w planie wyjazd służbowy, musieli znaleźć zastępstwo.
A zatestujesz jeszcze w piątek jeśli nie zalejesz się krwią?
A no to zmienia postać rzeczy. Ale w końcu zadzwoniłaś i rozmowa okey?
Pewnie że będę testować. Mam jeszcze dwa testy na zapasie a nic nie szkodzi na przeszkodzie dokupić 🤣
Póki @ nie ma to można testować.cslza lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:A no to zmienia postać rzeczy. Ale w końcu zadzwoniłaś i rozmowa okey?
Pewnie że będę testować. Mam jeszcze dwa testy na zapasie a nic nie szkodzi na przeszkodzie dokupić 🤣
Póki @ nie ma to można testować.
Pogadałam, ale o ciąży nie mówiłam. Pewnie się domyśla, bo wiedziala o poronieniu, ale na razie nikomu nic nie mówię... generalnie ona nie zadaję pytań i w prywatę nie wnika, czyli dobrze jestRudzielecMonia, Nati94 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja okresu spodziewam się w piątek ale wszystko z nim związane odchodzi na dalszy plan bo Franek jutro idzie pierwszy raz do przedszkola więc na tym się skupiamDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja okresu spodziewam się w piątek ale wszystko z nim związane odchodzi na dalszy plan bo Franek jutro idzie pierwszy raz do przedszkola więc na tym się skupiam31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka wrote:Moja też wrażliwa a adaptacji nie ma... Po prostu się odbiera dziecko wcześniej w pierwszych dniach 😏 masakra to jestDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja okresu spodziewam się w piątek ale wszystko z nim związane odchodzi na dalszy plan bo Franek jutro idzie pierwszy raz do przedszkola więc na tym się skupiam
Ja też teraz skupiam się głównie na jutrzejszym rozpoczęciu roku. Marysia zaczyna 1 klasę. 🙈
Zrobiłam jej w nocy róg obfitości na rozpoczęcie, ale chyba przegięłam bo z lekka ciężki jak dla niej. Ale będę obok więc damy radę ☺️
Na ogólnie według kalendarzyka okres też w piątek. Ale to różnie bywa, lubi przyjść dzień wcześniej albo 3 dni później 😂 W większości czasu jednak dostaje 28dnia.
Zaczął mnie boleć krzyż a przestał brzuch 😅 ale mam zapał do pracy co dobrze nie wróży bo mnie jak się taki napad energi włącza to znaczy że dostanę @
Wracając do przeszłości u mnie w przedszkolu też adaptacji nie było, można było właśnie odbierać wcześniej. Przy czym byłam zaskoczona pierwszego dnia bo moja Marysia taki mamin cycuś bo od małego ciągle przy mnie to jak zobaczyła dzieci to mi pomachała i poszła a ja stałam wryta, pamiętam jak dziś. Odebrałam ją po 4h. Była szczęśliwa ale też odczuwała ten brak mnie, była taka rozdarta między mną a tymi dziećmi. Ale dość szybko się zaadaptowała w pewnym momencie to nawet się ze mną nie żegnała tylko leciała a jak po nią przyszłam to wpadała z uśmiechem w ramiona.
Wiec bądźcie pozytywnie nastawione 😊Nati94 lubi tę wiadomość
-
U mnie też naprawdę bywa różnie z okresem dlatego nie nastawiam się na piątkowe sikanie raczej zrobię test na początku przyszłego tygodnia żeby ewentualnie włączyć dupka ale już dziasiaj boli mnie brzuch okresowa więc raczej pojawi się w ciągu kilku dni.
Mój Franek jest bardzo otwarty i nie jest maminsynkiem więc wierzę że super się odnajdzie ale tak naprawdę to się okażeRudzielecMonia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Trzymam kciuki za szybką adaptację Waszych maluchów w przedszkolu/szkole. Pamiętam, że mnie zawsze więcej stresu to kosztowało niż córkę 😉
Powiedziałam w pracy o ciąży. Super miło zostało to przyjęte. Od razu zaproponowano mi zdjęcie części obowiązków. W ogóle to takie dziwne uczucie przyznać się komuś do ciąży. Jeszcze sama nie wierzę do końca 😁
Lekarz mi napisał, żebym spróbowała robić zastrzyki z heparyny w uda skoro na brzuchu pojawia się reakcja alergiczna. Dziś będę testować, ale jakoś mi się to nie widzi. Jeszcze w ramię ok, tylko, że sama nie umiem tam zrobić.Babulka, RudzielecMonia, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do adaptacji, to te kilka dni to tak naprawdę wstęp do właściwej adaptacji..dziecko na początku może reagować różnie, może jednego dnia być szczęśliwe, że odzież drugiego płakać w szatni tak, że nie da się zaprowadzić (przerabiałam). U nas córka zaadaptowała się tak na 100 proc po 3 miesiącach około. Jutro idzie do przedszkola, już do starszaków i nie może się doczekać. I ja też ♥️ i pamiętajcie, że dzieci bardzo chłoną Wasze emocje, jeśli widzą, że Wy jesteście pozytywnie nastawione i ufacie Paniom, to tym lepiej dla niego ♥️ będzie dobrze, zobaczycie. Ala bardzo się rozwinęła pod wpływem przedszkola(i oczywiście w dużej mierze naszym wpływem) ale ten kontakt z rówieśnikami jest czymś niezastąpionym na pewnym etapie.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Czy przyjdzie w końcu moment, że poczuję się najedzona? Torebka ryżu, kurczak z sosem i ciągle mnie ssie 😑 ostatnio strasznie dużo jem, i dalej jem non stop jajka na śniadanie... serio, ta ilość żarcia mnie przeraża, w życiu tyle nie pakowałam, nawet przed okresem 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6