Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
dafney wrote:Ufff! Całe szczęście, że z maluchami wszystko dobrze! Pisałaś chyba kiedyś o krwiaku. Może stąd plamienia? Naprawdę Ci współczuję tego stresu 😞
Z tym jedzeniem, to powiem Wam, że ja nie jestem w stanie wytrzymać reżimu. Popełniam od czasu do czasu grzech jajka sadzonego, wędzonej szynki, czy sera pleśniowego. Rzadko, bo rzadko, ale jednak. Zwłaszcza, że niczego bardziej mi się nie chce niż wszelkiego sera śmierdziucha i śledzi w śmietanie.
W pierwszej ciąży tak się jarałam, że jak urodzę to się nazre tego wszystkiego i co? Młoda z alergią na bmk i potem jeszcze jajo doszło 🙈 oczywiście pomijam nabial, slodycze, pieczywo w większości itp ale wędliny też mają bmk 🤦♀️Także uważam, że należy jeść ser póki można 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 10:06
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sheelie z tymi badaniami po poronieniu jest tak, że może się okazać, że przyczyna nigdy nie zostanie odnaleziona i trzeba się z tym liczyć. Możesz wydać grube pieniądze na diagnostyke, a na koniec będziesz w tym samym punkcie. Jestem tego przykładem. Mimo wszystko uważam, że warto sprawdzić te najczęstsze możliwe przyczyny. A uregulowanie tsh to już absolutna podstawa. Nie trać czasu na lekarza, który już teraz mówi Ci takie bzdury o poronieniach, że 3 razy to norma. Poszukaj innego, najlepiej z polecenia.
-
cslza wrote:Oscypki też zabronione?
Też się zdziwiłam bo w ciąży z młodą jadłam i się nawet nad tym niie zastanawiałam 😂🙈🙈cslza lubi tę wiadomość
-
Cslza Kochana moja trzymaj się tam 💜
Nie stresuj się, naprawdę bóle mogą być przyczyną nawet tego że macica się rozszerza i robi sobie miejsce na te dwie kropki ✊🏻
Skoro lekarz mówi na IP że są to znaczy że wszytko jest dobrze, uwierz w to 😙
Daj znać co powie Twój lekarz na wizycie. Myśl pozytywnie 💜💜cslza lubi tę wiadomość
-
Cslza bólami okresowymi się nie przejmuj, w ciąży są normalne, choć wiem jak stresujące. Ja do bodajże 10 tyg. takie miałam i to czasem mocniejsze niż przed okresem. Skurcze mnie wybudzały w nocy i promieniowały do krzyża. Pomagała nospa. 😉
RudzielecMonia, cslza, Ola111 lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Są oba, oba rosną, oba żyją 😭 nie wiadomo skąd krwawienie i skąd ustanie objawów. Wracam do domu, może czegoś się dowiem dziś od doktora mojego...
❤❤❤
Super wiadomości! Krwawienia na początek ciąży moga występować jak łożysko zaczyna się kształtować na przykład nisko i na przedniej ścianie, tak mi mówił mój lekarz w klinice.
A co do markeli wędzonej to można, o ile jest wędzona na ciepłoRudzielecMonia, cslza, Ola111 lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Sheelie wrote:To nie zaciekawie a wiadomo dlaczego wgl się zrobił ten krwiak , czyli od samego początku tak jak z moja fasolka było coś nie tak , właśnie teraz zobaczyłam na stopkę, bardzo mi przykro że musiałaś przeżyć to tyle razy , teraz dużo badań zapewne masz i okazuje się że wszystko ok .
Wg obecnej gin acard i heparyna zapobiegają powstawaniu mikrokrwiaków. Ktoś to potqiwrdzi, zdementuje?
Cslza cieszę się, że wszystko w porządku ❤ dobrze, ze weszłam na forum jak już była pozytywna wiadomość i nie musiałam się stresować że wszystkimi tutaj. Uwierz w te Dzieciątka my wierzymy!
Właśnie, na ciepło wędzoną można. Nie wiem jak jest wędzona taka typowa makrela. Ale znajoma dietetyczka coś o niej mowila, więc pewnie na zimno?
Oscypki są tak podrabianym towarem, że nie ryzykowałabym. Nie mam zaufania do sprzedawców, że powiedzieliby prawdę. Chyba, że rozmawiamy o marketowych to będzie info na opakowaniu. Ale znowu jak wędzone? Sery pleśniowe w naszych marketach są w większości z pasteryzowanego mleka. Mówię o tych tanich 😉
Babulka a o szynce wędzonej w życiu nie myślałam, że jej nie wolno. Może jednak jest jakoś inaczej robiona? Na pewno można jeść wędzone na ciepło, np łososia.cslza lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Cslza jest dobrze, napisz co powiedział twój lekarz.
Nie wiedziałam że nie można makreli a lubię ją i jem często w ciąży też jadłam. Zaskoczyliście mnie tymcslza lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Właśnie trzeba czytać jak są obrabiane wędliny, niektóre są pieczone i wędzone, niektóre tylko wędzone. A niektóre po prostu pieczone np Pikok ma jedną taką.
Wg moich informacji niestety wędzenie czy to na ciepło czy nie nie chroni przed zakażeniem listerią Mój gin też mi zakazał.
Ale za to jak jest salami na pizzy, która była w piecu w 250 st jem, bo na logikę wszystko powinno zdechnąć w tej temp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 11:25
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Malinkaa co do krwiaków przy acardzie i heparynie, to ja miałam na początku ciąży mimo brania tych leków. Na szczęście krwiak był bezobjawowy i szybko się wchłonał, także chyba nie ma tu reguły.
Babulka lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:Malinkaa co do krwiaków przy acardzie i heparynie, to ja miałam na początku ciąży mimo brania tych leków. Na szczęście krwiak był bezobjawowy i szybko się wchłonał, także chyba nie ma tu reguły.
Tak czułam, że to nie do końca prawda...Babulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
cslza wrote:Są oba, oba rosną, oba żyją 😭 nie wiadomo skąd krwawienie i skąd ustanie objawów. Wracam do domu, może czegoś się dowiem dziś od doktora mojego...
Kamień z serca. Daj znać po wizycie u swojego doktora.
Na pewno będzie wszystko dobrze, musi.
W ogóle innej opcji nie ma Ja też mam dziś wizytę
i przebieram nogami.
Dziewczyny czytam Was ale już mniej się uczęszczam
bo wróciłam do pracy i brakuje mi zwyczajnie czasu . Muszę czymś zająć głowę bo oszalec można było. Miłego dzionka i oby wszystko pozytywnie się wyjaśniło.Babulka, cslza lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Ufff....
Dzieci rozwijają się pięknie, raczej już nie ma ryzyka zanikania jednego z bliźniąt. Oba maluchy mają już swoje pępowiny (to szybko, bo dziś 7+1) pięknie im biją serduszka i doktor sam powiedział, że super już je widać. A tydzień temu to były dwie krewetki!
Doktor znalazł malusi krwiak miedzykosmówkowy, niecałe 2cm x 1cm. Przepisał mi Luteinę dopochwowo, bo lepiej działa przy plamieniach. W związku z tym, że to ciąża bliźniacza to endometrium może być też w szyjce a nawet gdzieś blisko pochwy i stąd też może być krwawienie.
Chciał mi dać heparynę zapobiegawczo, ale zdecydował się tylko na acard 150mg i się obserwować. W międzyczasie mam chodzić na pakiet i jakby coś się działo to pisać. 24.10 USG prenatalne. Bardzo się z tych bliźniąt ucieszył
Wrzucę Wam zdjęcie opisu i moich bobasów
RudzielecMonia, Blondyna.B, Babulka, Jednorożec89, Bakalia, Ola111, Ani0nka, Susannah, Akataa, Malinkaaa, Megi_85 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jejku widzisz. Mówiłam że jest wszystko w porządku. Cieszę się bardzo i troszkę ci zazdroszczę ale to pozytywna zazdrość 😍😙
Teraz odpoczywaj, pozwól sobie na jakąś radość z tego 🤩
cslza lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ale cudeńka 😍😍😍
Napedzily Ci strachu ale cieszę się, że na strachu się skończyło ❤
A żebyś wiedziała! Ten brak objawów jest dziwny, a doktor mi mówi żebym pogadała z jakąś kobietą, która całą ciążę wymiotuje to zmienię zdanie 😅
Ale cieszę się, że jednak bylam na IP, wolę panikować niż znowu stracić ciążę...
Będę mieć bliźnięta 😭😭😭❤️❤️❤️❤️Ani0nka, RudzielecMonia, Megi_85 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
RudzielecMonia wrote:Jejku widzisz. Mówiłam że jest wszystko w porządku. Cieszę się bardzo i troszkę ci zazdroszczę ale to pozytywna zazdrość 😍😙
Teraz odpoczywaj, pozwól sobie na jakąś radość z tego 🤩
Zaraz do mnie dołączysz, trzymam za to kciuki 😘RudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:A żebyś wiedziała! Ten brak objawów jest dziwny, a doktor mi mówi żebym pogadała z jakąś kobietą, która całą ciążę wymiotuje to zmienię zdanie 😅
Ale cieszę się, że jednak bylam na IP, wolę panikować niż znowu stracić ciążę...
Będę mieć bliźnięta 😭😭😭❤️❤️❤️❤️
Musisz się nastawić, że nie będziesz miała objawów całą ciążę. Mi znikały i się pojawiały. To normalne. W sumie mało znam osób, nawet tu na forum które dzień w dzień te same objawy z takim samym natężeniem. A jeśli, to tylko współczuć, serio.
Teraz moim jedynym objawem są ruchy dziecka i słaba kondycja. A to drugie nie codziennie 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:A żebyś wiedziała! Ten brak objawów jest dziwny, a doktor mi mówi żebym pogadała z jakąś kobietą, która całą ciążę wymiotuje to zmienię zdanie 😅
Będę mieć bliźnięta 😭😭😭❤️❤️❤️❤️
Cudownie 💞💞 uwierz w nie i ciesz się z prawidłowej ciąży 🤗 teraz będzie tylko lepiej 😉cslza lubi tę wiadomość