Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    To nie zaciekawie a wiadomo dlaczego wgl się zrobił ten krwiak , czyli od samego początku tak jak z moja fasolka było coś nie tak , właśnie teraz zobaczyłam na stopkę, bardzo mi przykro że musiałaś przeżyć to tyle razy , teraz dużo badań zapewne masz i okazuje się że wszystko ok .

Też miałam krwiak bardzo duży i żaden lekarz nie był wstanie mi powiedzieć od czego on. Leżałam w szpitalu ponad tydzień

• cslza Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny znowy zaczęłam bardzo brudzić i mam wrażenie, że gdzieniegdzie jest krew... na cyckach żyłki się wypłaszczyły i czuję, że przede mną kolejne poronienie... na SOR ginekologiczny nie mogę się dodzwonić, jutro wizyta u mojego doktora. Pewnie jak odstawię dupka to będzie po wszystkim 😭 mój mąż mnie beszta za takie gadanie, a wtedy było dokładnie tak samo. I wszystko się dzieje dokładnie w tych samym tygodniu a nawet dniu ciąży. Staram się ogarnąć na noc i modlę się żeby choć jedno maleństwo przetrwało...

I szczerze wolałabym iść do szpitala od razu tym razem. Zbadać, zobaczyć co jest przyczyną. To okropne, że się zaczynam z tym godzić...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ehh dziewczyny znowy zaczęłam bardzo brudzić i mam wrażenie, że gdzieniegdzie jest krew... na cyckach żyłki się wypłaszczyły i czuję, że przede mną kolejne poronienie... na SOR ginekologiczny nie mogę się dodzwonić, jutro wizyta u mojego doktora. Pewnie jak odstawię dupka to będzie po wszystkim 😭 mój mąż mnie beszta za takie gadanie, a wtedy było dokładnie tak samo. I wszystko się dzieje dokładnie w tych samym tygodniu a nawet dniu ciąży. Staram się ogarnąć na noc i modlę się żeby choć jedno maleństwo przetrwało...

I szczerze wolałabym iść do szpitala od razu tym razem. Zbadać, zobaczyć co jest przyczyną. To okropne, że się zaczynam z tym godzić...

A może jedź poprostu na IP? Zbadają Cię będziesz spokojniejsza A.w razie potrzeby zostawia na oddziale. Który to tydz ciąży?

• cslza Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A może jedź poprostu na IP? Zbadają Cię będziesz spokojniejsza A.w razie potrzeby zostawia na oddziale. Który to tydz ciąży?

7tydzien. Nie pojadę na IP, bo nie mam chwilowo auta i mieszkam na zadupiu, gdzie taxi nie dojeżdża (nie jeżdżę uberem) + skoro nie odbierają na IP, to tam jest młyn na maxa i szkoda mi tracić nocy na czekanie.

No i jeszcze kwestia, że mój mąż nie pozwoli mi jechać samej tego stresu przeżywać, a zaraz wraca z synkiem do domu i nie mamy nikogo do pilnowania dziecka... do 11 muszę czekać, pójdę spać i dam radę. Jeśli to poronienie to i tak już nie mam na to wpływu i nikt mi nie pomoże.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Przykro mi .. może dzwoń do skutku ? Nie poddawaj się proszę , nie myśl tak :(

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza jejku😢 mam nadzieję że to tylko straszak i że wszystko będzie dobrze. Wypocznij na tyle na ile jesteś w stanie... Trzymam kciuki za Kropki 🤞🏻🍀 dużo siły Ci życzę i żeby ta noc szybko zleciała i jutro dostała wiadomości że wszystko jest w porządku 🥺

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym karetkę wezwała. Może nie młyn tylko spia?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Też miałam krwiak bardzo duży i żaden lekarz nie był wstanie mi powiedzieć od czego on. Leżałam w szpitalu ponad tydzień

Aha to bardzo dziwne że takie rzeczy się dzieją.. kiedyś myslalam gdy byłam jeszcze 16 latka że ciąża to pikuś teraz na własne oczy się przekonuje że to jest cholernie trudne ...

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • cslza Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP, nie śpię od 4. Czekam na lekarza.

Edit: czekam już godzinę, jestem nadal pierwsza w kolejce 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 07:51

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh cslza mam nadzieję, że z Kropkami jednak wszystko dobrze. Trzymaj się, daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała. Myślami jestem z Wami! 🤞

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • dafney Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza mocno tulę i trzymam kciuki, żeby było dobrze. Trafiłaś pewnie na zmianę lekarza dyżurnego dlatego tyle czekasz 😞

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza co się biedna nastresujesz 🥺 Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego 🙏 i żeby Cię szybko obsłużyli!

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    Mój lekarz stwierdził że to może być przyczyna tarczycy miałam wysoka 5,08 albo cukrzycy 99 .
    Ale w tym samym dniu w którym dostał moje wyniki już było po wszystkim po spojrzeniu na usg.
    Później powiedział że do 3 razy poronienie jest normą i nawet zdrowa kobieta może poronić. Tak więc nie dał i nie powiedział jakie badania najlepiej zrobić.
    Tak samo było w szpitalu, gdy już wychodziłam ze szpitala , pytałam się lekarza czy mam jakieś badania zrobić? A on mi odpowiedział po co ? Zdarzają się niestety poronienia. Tak więc czekam jeszcze ten cykl jak się nie uda to jestem już zapisana do gina 3 października i będę działać z badaniami. Dokładnie najgorszy widok nie zapomnę go nigdy. A To u ciebie serduszko biło ? To jaka była przyczyna poronienia ?
    Ale dał Ci coś na uregulowanie tarczycy? Byłaś u diabetologa?
    Dla mnie 1 poronienie faktycznie może być normą ale 3?! Przepraszam ale to kompletna bzdura. Już nawet nfz się dawno wycofał z takich twierdzeń i refundują wszystkie badania po drugim poronieniu. Uciekałabym od lekarza który każe pacjentkom czekać do trzech. To okrutne :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Makreli nie można?! Boże ja chyba nie ogarniam już wcale, zatrzymałam się na surowych jajach, rybach, mięsie, mleku niepasteryzowanym i tyle. Wędzone reż złe? Widać, że dawni temu w ciąży bylam 😅
    Wędzonego też niestety nie wolno :( Tylko pieczone, gotowane itp poddane pełnej obróbce cieplnej.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Z jedzeniem to wiadomo Dziewczyny, lepiej unikać surowizny, niepasteryzowanego. Sama miałam fioła czy dokładnie myje owoce lub czy wiejskie jajka to dobry pomysł. Ale wiecie, nie warto się zadręczać jedną wpadką. Koleżanka jadła makrele wędzona wielokrotnie w ciąży, dziecko zdrowe ;)
    Doookladnie. Wg mnie nie da się przeżyć 9mcy bez żadnej wpadki z zakazanymi potrawami. Zawsze się gdzieś coś trafi. Ale to nie jest tak, że się coś zje to się zarazi na 100%. Co widać np po tym, że część z nas wcale nie przechodziła toxo, w tym ja a w czasach młodości to nie powiem, żebym sterylnie żyła 😂 Szczególnie na festiwalach np 🤭

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są oba, oba rosną, oba żyją 😭 nie wiadomo skąd krwawienie i skąd ustanie objawów. Wracam do domu, może czegoś się dowiem dziś od doktora mojego...

Susannah, Malinkaaa, Pomarańcza, Ola111 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku cslza kamień z serca! Choć biedna się nastresujesz... Pewnie ta niewiedza skąd krwawienie i tak przysparza Ci zmartwień, mam nadzieję, że Twój lekarz Cie uspokoi. Tymczasem odpoczywaj i bądź dobrej myśli. 💚

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Są oba, oba rosną, oba żyją 😭 nie wiadomo skąd krwawienie i skąd ustanie objawów. Wracam do domu, może czegoś się dowiem dziś od doktora mojego...
    To teraz już naprawdę w nie uwierz❤ Zobacz nie są słabe żyją oba, rosną sobie 🥰 Dużo dziewczyn miało tu plamienia w ciąży i są teraz w zaawansowanych, to żaden wyrok. Na wątku z pomocą medyczną z mojego miasta to dziewczyny niektóre miały nawet silne krwawienia jak z kranu i ciąże donoszone!
    Może pękła jakaś żyłka w macicy? To zanim się zasklepi to będzie tak pewnie brudzić. Spróbuj się wyspać 😘 Fajnie, że dziś masz wizytę :)

Aha i nie patrz na objawy. Sama widzisz, że nic to nie znaczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 09:24

RudzielecMonia lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ufff! Całe szczęście, że z maluchami wszystko dobrze! Pisałaś chyba kiedyś o krwiaku. Może stąd plamienia? Naprawdę Ci współczuję tego stresu 😞

Z tym jedzeniem, to powiem Wam, że ja nie jestem w stanie wytrzymać reżimu. Popełniam od czasu do czasu grzech jajka sadzonego, wędzonej szynki, czy sera pleśniowego. Rzadko, bo rzadko, ale jednak. Zwłaszcza, że niczego bardziej mi się nie chce niż wszelkiego sera śmierdziucha i śledzi w śmietanie.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie 😘 nie było krwiaka, ale też nikt mi nie zrobil USG z przepływami, bo może to być coś powiedziało skąd krew. Ale to już dziś będzie zrobione. Brzuch i plecy bolą okresowo 😟

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ