Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cslza cudowne wieści, teraz życzę Ci spokoju o ile jest to osiągalne.
Anionka rozumiem Cię ja też mam takie odczucia, nie zrozumcie mnie źle bo bardzo mnie cieszą wasze ciążę, udane wizyty, piękne zdjęcia USG, martwię się jak którejś coś dolega, ale mam z tyłu głowy takie ukłucia zazdrości, a nawet czasami jest mi trochę przykro że wam się udaje a mi nie.
Mam nadzieję że nikogo tym postem nie uraziłam. Porąbane to jestcslza, Ani0nka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Susannah wrote:I w covid mieliście siłę na seks? 😯 Ja jak miałam covid to leżałam plackiem i ledwo dałam radę przełączać kanały
-
cslza wrote:Zapraszam do mojego teamu 👶👶
Ja się cieszę że u Ciebie wszystko dobrze i bobasy rosną.
Wreszcie możesz odetchnąć.... spokój jest teraz najważniejszy.
No Zobaczymy czy upolujemy. Było by wesoło 😜😜cslza lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Jednorożec89 wrote:Cslza cudowne wieści, teraz życzę Ci spokoju o ile jest to osiągalne.
Anionka rozumiem Cię ja też mam takie odczucia, nie zrozumcie mnie źle bo bardzo mnie cieszą wasze ciążę, udane wizyty, piękne zdjęcia USG, martwię się jak którejś coś dolega, ale mam z tyłu głowy takie ukłucia zazdrości, a nawet czasami jest mi trochę przykro że wam się udaje a mi nie.
Mam nadzieję że nikogo tym postem nie uraziłam. Porąbane to jest
Ale to jest zrozumiałe... wszyscy mówią, że nic się nie dzieje bez przyczyny, a Ty w środku aż krzyczysz JAKI JEST POWÓD?!?! JAKI?!
Mi było po poronieniu mega ciężko, bo kuzynka była w ciąży-wpadce, z kolejnym facetem, nie dbała o siebie przesadnie, pierwszym dzieckiem się przesadnie nigdy nie interesowala (wszyscy naokoło wychowywali i dalej tak jest). I wtedy też się pytałam czemu, czemu ja, czemu to jest tak w cholerę nie sprawiedliwe? Jest tyle niekochanych dzieci, a rozwijają się często w brzuchach ludzi, którzy mają na nie wyrąbane...
Ale wierzę, że i na Was przyjdzie pora i oby to było szybciej niż szybko 😘 bo prawda jest taka, że te wyczekane są najbardziej kochane, bo człowiek wie ile straciłam w drodze do rodzicielstwa.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Mnie dziś w końcu w szpitalu zbadała lekarka od piątku. Szyjka nadal twarda, zamknięta z obu stron. Dzisiaj przy pomiarze 2,3 cm, więc w zasadzie wielkiej zmiany od piątku nie ma. Nawet przez chwilę dała mi cień nadziei że dziś wyjdę, ale jednak chcą jeszcze poczekać na wynik posiewu.
Babulka, cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Jednorożec89 wrote:Cslza cudowne wieści, teraz życzę Ci spokoju o ile jest to osiągalne.
Mam nadzieję że nikogo tym postem nie uraziłam. Porąbane to jest
Nie jest porąbane tylko normalne 😘 Pisz do nas o tym. My Cię naprawdę rozumiemy i nie oceniamy. To nie jest tak, że jak jest się w ciąży to się zapomina o tym, jakie miało się emocje wcześniej.Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
JustaSzcz wrote:Mnie dziś w końcu w szpitalu zbadała lekarka od piątku. Szyjka nadal twarda, zamknięta z obu stron. Dzisiaj przy pomiarze 2,3 cm, więc w zasadzie wielkiej zmiany od piątku nie ma. Nawet przez chwilę dała mi cień nadziei że dziś wyjdę, ale jednak chcą jeszcze poczekać na wynik posiewu.
To chyba dobre wieściDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Mam nadzieję że nikogo tym postem nie uraziłam. Porąbane to jest2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A ja byłam u immunologa na kontroli no i padło wiekopomne o szczepieniach. Planowałam się już nie szczepić na covid (mam 3 dawki) ale ona mówi że jest to bardzo wskazane plus jeszcze grypa a potem boostrix. A ja to jestem taki boidudek jeśli chodzi o leki w ciąży (wiem nie widać, bo wzięłam tyle, że świecę w nocy, ale tak jest).
I teraz dylemat okropny 😵2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Justa cieszę się, że szyjka bez zmian niedługo wyjdziesz!
Cslza napędziłaś nam stracha, piękne bobasy
Jednorożec kazda myślę rozumie takie odczucia. U mnie też są. Raz mniej, raz bardziej. Dzisiaj na szczęście mniejcslza lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
RudzielecMonia wrote:Wiesz z tymi bólami przy kości ogonowej to też tak nie do końca. Bo ja na przykład mam tyłozgięcie macicy i moja szwagierka też i obie w ciąży odczuwałyśmy właśnie ból przy kości ogonowej i miednicy gdy macica się rozciągała. Więc myślę że to nie do końca się sprawdza z tym odklejaniem łożyska.
Aha , myślę że ja się doszukiwałam tego co zrobiłam źle w poprzedniej ciąży że tak się stało..
Już tego nie robię ale wcześniej to dużo czytałam o wszystkim.Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Babulka wrote:A ja byłam u immunologa na kontroli no i padło wiekopomne o szczepieniach. Planowałam się już nie szczepić na covid (mam 3 dawki) ale ona mówi że jest to bardzo wskazane plus jeszcze grypa a potem boostrix. A ja to jestem taki boidudek jeśli chodzi o leki w ciąży (wiem nie widać, bo wzięłam tyle, że świecę w nocy, ale tak jest).
I teraz dylemat okropny 😵
Jakbym zawsze się szczepiła na grypę to spoko ale nigdy się nie szczepiłam więc nie widzę potrzeby teraz specjalnie - to loteria czy zadziała czy nie.
O Covid nie wspomnę, bo to indywidualna i dość kontrowersyjna rzecz
Taka prawda, że każdy decyduje za siebie i cieszę się że mój lekarz tylko namawia a nie naciska ☺️Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:A ja byłam u immunologa na kontroli no i padło wiekopomne o szczepieniach. Planowałam się już nie szczepić na covid (mam 3 dawki) ale ona mówi że jest to bardzo wskazane plus jeszcze grypa a potem boostrix. A ja to jestem taki boidudek jeśli chodzi o leki w ciąży (wiem nie widać, bo wzięłam tyle, że świecę w nocy, ale tak jest).
I teraz dylemat okropny 😵
Ja się szczepię na krztusiec, na grypę (szczepie się co roku), ale covid... Jestem po 3 dawkach. Ostatnio lekarz mówił mi, że w Polsce ten Pfizer to jest to był już po terminie i producent przedłużał jego ważność (teoretycznie można tak robić) i dlatego żebym się zastanowiła czy na pewno chcę przyjmować 4 dawkę.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Też się szczepiłam Pfizerem 3 razy. Dwie pierwsze dawki krótka gorączka i ból mięśni stawów. Przypominająca to był koszmar. Kilka dni choroby, z czego 2 doby okropne wymioty co 2-3 godziny. Jadłam mandarynki i banany bo dobrze się nimi wymiotowało. Kiedy będzie 4 dawka dla wszystkich poważnie się zastanowię...Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
@Cslza Fantastyczne wiadomości!! Mega. Koniecznie daj znać jak minął weekend w domu, zamówiłaś sushi?
@Ani0nka witaj w klubie ja dzisiaj owulka więc działam na całego
@Blondyna.B U nas było to samo początkiem września, wszystscy w kółko albo angina albo covid mnie nie ominęła angina...
@RudzielecMonia Ja w tym cyklu zabrałam się za testy na poważnie, wcześniej nie miałam do tego ciepliwości. Dzisiaj miałąm mocną krechę odrazu po siku, także już więm , że to "ten czas"
@sheelie ja miałam to samo i mam nadal, takie uczucie, że mogłam zrobić więcej i zbadać więcej. Chociaż przed staraniem zrobiłam komplet badań i małżonej również.
Najbardziej wkurzyłam się gdy po poronieniu nie dostałam zastrzyku z immunoglobiną, a mamy z mężem konflikt serologiczny. Jako tłumaczenie usłyszałam tylko "nic Pani nie będzie"
Żadnego przepraszam...
Mam nadzieję, że nie wpłynie to na przyszłą ciąże.
Ja dzisiaj mocna kreska na teście owu, także działam Trzymajcie kciukicslza, Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Niedlamnie wrote:@Cslza Fantastyczne wiadomości!! Mega. Koniecznie daj znać jak minął weekend w domu, zamówiłaś sushi?
@Ani0nka witaj w klubie ja dzisiaj owulka więc działam na całego
@Blondyna.B U nas było to samo początkiem września, wszystscy w kółko albo angina albo covid mnie nie ominęła angina...
@RudzielecMonia Ja w tym cyklu zabrałam się za testy na poważnie, wcześniej nie miałam do tego ciepliwości. Dzisiaj miałąm mocną krechę odrazu po siku, także już więm , że to "ten czas"
@sheelie ja miałam to samo i mam nadal, takie uczucie, że mogłam zrobić więcej i zbadać więcej. Chociaż przed staraniem zrobiłam komplet badań i małżonej również.
Najbardziej wkurzyłam się gdy po poronieniu nie dostałam zastrzyku z immunoglobiną, a mamy z mężem konflikt serologiczny. Jako tłumaczenie usłyszałam tylko "nic Pani nie będzie"
Żadnego przepraszam...
Mam nadzieję, że nie wpłynie to na przyszłą ciąże.
Ja dzisiaj mocna kreska na teście owu, także działam Trzymajcie kciuki
Działajcie, trzymam kciuki!!! 🤞🤞🤞
Zamówiłam sushi, zjadłam i zaraz się zorientowałam, że zjadłam surową rybę, co mnie totalnie dobiło 🤦♀️
Na weselu nie było szału ani z jedzeniem ani z tańcem, na sali było zimno (przerobiona stodoła), więc nic nie straciłam tylko żal mi, że widziałam wszystko przez zdjęcia i nagrania od męża... ale trudno, jestem w ciąży i to się teraz liczy.Niedlamnie lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Dziękuję wam, cudowne jesteście. Mam tutaj cudowne wsparcie z wami mogę o wszystkim nawet z mężem nie rozmawiam o pewnych sprawach a z wami tak:)
Moje owulaki leżą w paczkomacie jutro je odbiorę i zaczynam sikać bo wykresu nie mam opcji poprowadzić tak żeby był wiarygodnyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Też nie widzę jakiejś wyjątkowej potrzeby tego szczepienia. Ja wprawdzie 3 dawki przeszłam bezobjawowo, jedynie zakwasy w miejscu wkłucia. Mnie tam nikt nie jest w stanie zmusić ale niestety argumenty immunologa znałam już wcześniej, tylko je wypierałam. Niestety są dość mocne U mnie też trochę inaczej, bo mam dziecko w placówce
Cslza myślę, że na pewno nic nie straciłaś z tym weselem jeszcze z kuzynką kiedyś sobie odbijecie
Niedlamnie - wow 😲 To ja byłam w tragicznym szpitalu ale musiałam czekać do nocy na wynik krwi bo nie miałam ze sobą, żeby wiedzieli, że mogą mnie puścić bez zastrzyku. Ręce opadają na te nasze szpitale.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Też nie widzę jakiejś wyjątkowej potrzeby tego szczepienia. Ja wprawdzie 3 dawki przeszłam bezobjawowo, jedynie zakwasy w miejscu wkłucia. Mnie tam nikt nie jest w stanie zmusić ale niestety argumenty immunologa znałam już wcześniej, tylko je wypierałam. Niestety są dość mocne U mnie też trochę inaczej, bo mam dziecko w placówce
Cslza myślę, że na pewno nic nie straciłaś z tym weselem jeszcze z kuzynką kiedyś sobie odbijecie
Niedlamnie - wow 😲 To ja byłam w tragicznym szpitalu ale musiałam czekać do nocy na wynik krwi bo nie miałam ze sobą, żeby wiedzieli, że mogą mnie puścić bez zastrzyku. Ręce opadają na te nasze szpitale.
@cslza Ja swoje wesele miałam w stodole, ale takiej fest stodole kury króliki, mega klimat Ale u mnie bylo ciepło
@babulka tragedia, przyszlam tam z plamieniami a oni powiedzieli ze mam jechac do domu i wrocic za 14 dni, po 2 dniach poszlam do lekarza prowadzącego który dał mi na cito skierowanie na lyzeczkowanie. Pojechałam spakowana, gotowa na zabieg a oni mi odmówili i odesłali do domu mimo, że leżąc na fotelu leciało ze mnie na podłogę...
Pojechałam załamana do domu i "urodziłam" na toalecie. Zastrzyku nie dostałam i tak jak mówię, mam nadzieję, że sie to nie odbije na następnej ciąży bo ich zabije.
W ogóle ich tłumaczenia, że mój lekarz (podali nazwisko) jest panikarzem. Wkurzyłam się na tyle, że dostali zje*bkę konkretną za naśmiewanie się.
Ogólnie mój lekarz to anioł, pracował w szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie i będąc u niego na 1 wizycie w luxmedzie zapytałam czy przyjmuje w spzitalu, odpowiedział ze smutkiem, że nie.
Coś mnie tknęło i wygooglowałam go Okazało się, że była taka sytuacja, że na izbę przyjęć w jego spzitalu przyjechała kobieta po gwałcie, była naga na izbie przyjęć. Siedziała tam kilka godzin nago, czekając na kolejkę. Przyszedł na swoją zmianę i jak to zobaczył to pozwał dyrektora szpitala(swojego przyjaciela) izłożył papiery o rezygnację aby uniknąć dyscyplinarki.
W ten sposób stanął po stronie pacjenta ale stracił przyjaciela.
Rozmawiałam z nim o tym i powiedział mi tylko "jeśli mam na szali zdrowie i godność pacjentki i przyjaźń, to wiadomo co wybiorę"
Sprawę wygrał, ale w środowisku lekarzy ginekologów jest jak jest...
Mega przykre...
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30