Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
RudzielecMonia wrote:Moje żeby w porządku. Nie no pewnie parę do roboty jest ale to bardziej leczenie ubytkow niż jakieś konkretne problemy.
Ja pisałam o mojej Marysi już niedlugo 7letniej 🙈🙈
O kurde to poleciałam 😅🙈 byłam pewna, że piszesz o sobie, ale tak to jest jak się czyta na szybko w pracy 🫣
Ale z tego co widzę nie tylko ja tak to zrozumiałam, Anionka chyba też 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 17:10
RudzielecMonia, Ani0nka lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:O kurde to poleciałam 😅🙈 byłam pewna, że piszesz o sobie, ale tak to jest jak się czyta na szybko w pracy 🫣
Ale z tego co widzę nie tylko ja tak to zrozumiałam, Anionka chyba też 😂😂
AAA bo ja rano pisałam że moją młodą dame ząb boli gdzie wysyłałam zdjęcie owulaków 😂
Mogło to gdzieś umknąć a później już się nie powtarzałam tylko napisałam diagnozę. 😅 -
RudzielecMonia wrote:Ja nie wiem jak to u mnie z owulacja. Możliwe że jej nie było, chociaż jajnik mnie nie boli.
Byłam na wyjeździe niedziela/poniedziałek. Więc w niedzielę nie obiłam wieczorem owulka. I też nie miałam czasu mierzyć temperatury przez te 2 dni więc tak o dupe rozczaś 🙄
Zastanawiam się czy zacząć brać duphaston...
Tak po za tym moja młoda dama ma problem z zębem. Spuchło jej pół twarzy, boli ją, leki przeciwbólowe ledwo co pomagają. Jestem generalnie wykończona bo całą noc nie spałyśmy... 🥺
Jeszcze nas nikt dziś nie chciał przyjąć... Ale jakimś cudem udało się umówić stomatologa na 12.45 oczywiście prywatnie.
A tutututu ⬆️⬆️⬆️⬆️ Pisałam 😂 -
No to czytałam ten post o Twojej córce, ale moja głowa jakaś nie zakodowała i nie skojarzyła 🙈 hahah chyba przemęczenie materiału jakieś mam 😅Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:No to czytałam ten post o Twojej córce, ale moja głowa jakaś nie zakodowała i nie skojarzyła 🙈 hahah chyba przemęczenie materiału jakieś mam 😅
Trzeba odpocząć ☺️jo_ana lubi tę wiadomość
-
Laski ja Was czytam, ale ledwo żyję, więc się nie odzywam.
Dziś jednak, po trudnej nocy (brzuch mi się spinał i godzinę nie mogłam usnąć) przychodzę do Was ze zjebanym snem, trzymajcie się fotela, bo będzie grubo!
No więc śniło mi się, że byłam na kontrolnym USG i lekarz zobaczył piękną, dojrzałą komórkę jajową. Gdy ją przybliżył zobaczył, że ona się dzieli, czyli jest zapłodniona, czyli przy ostatnich seksach zmajstrowalismy kolejne dziecko (będąc w ciąży).
Kolejne kontrolne USG żeby potwierdzić serduszko robiła mi siostra cioteczna (ta, u której nie byłam na weselu, bo krwawiłam w tej ciąży i ona jeszcze nie wie o ciąży). I ona to USG robiła mi w domu mojej babci, a dokładniej W SZAFIE. I się okazało, że to będą bliźnięta! I wtedy jej wyznałam, że to oznacza, że w moim brzuchu są 4 dzidziusie, a nie 2 jak sądziłam.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Później byliśmy u mojego teścia (z którym nie mamy kontakty od ponad 4lat), gdzie sobie popracowałam, a mój mąż w tym czasie miał pierwszy dzień w nowej pracy. Jak się okazało, zjarał się z nowymi kolegami i upił, złapał gastrofazę i odebrał auto służbowe, którym zaraz mieliśmy wracać do domu, a on miał kierować. I na szczęście wtedy się obudziłam.
Jeśli komuś wywaliło żenadometr to spoko, mi też!
Co w tej ciążowej głowie się dzieje, że takie historie się śnią...jo_ana, RudzielecMonia, Susanne lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Cslza ciążowa głowa wjechała na grubo 😂😂
Też miałam w ciąży chore sny.cslza lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Cslza ciążowa głowa wjechała na grubo 😂😂
Też miałam w ciąży chore sny.
Ja mam codziennie dziwne sny, ale dziś to już mi totalnie odwaliło. Ostatnio we śnie byłam w operze w pizamie i góralskich skarpetach, bo w ciąży ważna jest wygoda 🤷♀️ nawet miałam maseczkę na twarzy...RudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Hahahah to się uśmiałam, myślałam, ze tylko ja mam tak porąbane sny 😃
cslza lubi tę wiadomość
-
Też mam takie porąbane sny A na tym etapie co jesteś to mi się śniło, że Blondyna mi robiła usg na jakichś targach sprzętu medycznego ✌
Czasem mi sie z dziecinstwa jakies rzeczy śnią ale takie wzbogacone jak na kwasie 😵jo_ana, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Też mam takie porąbane sny A na tym etapie co jesteś to mi się śniło, że Blondyna mi robiła usg na jakichś targach sprzętu medycznego ✌
Czasem mi sie z dziecinstwa jakies rzeczy śnią ale takie wzbogacone jak na kwasie 😵
Hahaha pamiętam ten sen o targach 🤣
Mózg ciążowy to jest na pewno na kwasie, nie widzę innego wyjaśnienia.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Hahaha cslza to się uśmiałam. 😅 Ja mam od zawsze bardzo barwne sny, ale w ciąży to przeginka, od jakiegoś czasu męczą mnie takie zboczone, że nawet mężowi wstyd opowiadać. 😳🤭 Paradoksalnie na jawie ochoty na seks żadnej. 🤣
Magdanka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Też mam takie porąbane sny A na tym etapie co jesteś to mi się śniło, że Blondyna mi robiła usg na jakichś targach sprzętu medycznego ✌
Czasem mi sie z dziecinstwa jakies rzeczy śnią ale takie wzbogacone jak na kwasie 😵
W ciąży te sny są mega realistyczne, w tej mam względny spokój (nie pamiętam ich) ale w 1 ciąży to połowę rodziny uśmierciłam i to w śmiesznych różnych okolicznościach 🙈jo_ana, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Blondyna jak tam u Was? Już gotowi czy jeszcze w przygotowaniach?
Praktycznie wszystko kupione i dobrze, bo czas leci jak szalony 😯Babulka, Ani0nka, cslza, Susanne, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Mam spuchnięte pół twarzy, ból okropny. Ząb. Udało mi się znaleźć dentystę dopiero jutro rano muszę jakoś przeżyć na ibupromieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec oo matko współczuje, co z tymi zębami ostatnio jakieś fatum. Oby jutro coś zaradzili.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Jednorożec współczuję, rób sobie okłady opuchlizna Ci trochę zejdzie. Jesień to niestety jest najgorszy dla zębów dlatego warto zadbać przed jesienią by nie cierpieć. Wiem co mówię mąż co roku nie słucha i jesienią cierpi. Dziś mi też zakomunikował że go ząb boli 🤷🏼♀️Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Jednorożec89 wrote:Mam spuchnięte pół twarzy, ból okropny. Ząb. Udało mi się znaleźć dentystę dopiero jutro rano muszę jakoś przeżyć na ibupromie
O matko.. Jak ja Ci współczuję.. Jeśli boli Cię tak jak moja młodą to naprawdę o zgrozo trzymaj się tam..
Moja Marysia wczoraj była rano i popołudniu u dentysty i dziś to samo 🙄 ma stan zapalny ropny. Czyścił jej dziś kanały przy zębie żeby ropa wypływała. Ma już 3 dzień spuchnięty cały policzek a od wczoraj bierze antybiotyk. Na dodatek gorączkuje. Już nie wydalam psychicznie ani fizycznie 😔