Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Pati 😍 nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzięczna.
Niedługo dla nas wszystkich zaświeci słońcePatisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Anka94 wrote:Kurcze sierio to miałaś ? Bo ja już umieram z nerwów,ale byłam dosłownie 4dni temu na wizycie i było wszystko ok. Mam takie uczucie jak przed miesiączką,pełność w podbrzuszu i czasem coś zakluje ,ale to nie jest dokuczliwy ból. Martwią mnie właśnie te bezbolesne niby skurcze. Nie byłam w ciąży ,więc nie wiem jakie są skurcze bolesne ,ale wydaje mi się że skurcz to ból. A to poprostu ściśnie i puści ,takie uczucie. Odchodzę od zmysłów,ale to głowa świruje. Nawet nie wiem co napisać do lekarza ,że czuje jakby ktoś mnie bezboleśnie ciągnął w podbrzuszu 🙄
Tak dokładnie tak jak piszesz miałam to teraz w 6/7 tygodniu. A pełnosc jak trwała cały czas, tak teraz pojawia się pod wieczór.
Moze zamiast stresować się, można umówić wizytę prywatną? Zawsze to człowiek będzie spokojniejszy jak zobaczy że serducho bije. Ja tak robię i jest mi lepiej psychicznie.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Ehh powiem Wam, że bardzo przygnębiająca uroczystość to była. Całą mszę było słychać ciche szlochy, a ilość tych urn naprawdę dobijająca. Sama od początku nie mogłam powstrzymać łez, ale najgorzej było na koniec, jak symbolicznie przysypywaliśmy te urenki ziemią. 😥 Niemniej jednak bardzo się cieszę, że tam byliśmy, po wszystkim bardzo mi ulżyło.
-
Jednorożec89 wrote:Dziękuję Pati 😍 nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzięczna.
Niedługo dla nas wszystkich zaświeci słońce
Kochana musi wyjść słońce z zza tych chmur. Mocno w to wierzę i będę walczyć do końca. Mam nadzieję że sił mi starczy i Wam też ❤❤❤Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Bakalia wrote:Tak dokładnie tak jak piszesz miałam to teraz w 6/7 tygodniu. A pełnosc jak trwała cały czas, tak teraz pojawia się pod wieczór.
Moze zamiast stresować się, można umówić wizytę prywatną? Zawsze to człowiek będzie spokojniejszy jak zobaczy że serducho bije. Ja tak robię i jest mi lepiej psychicznie.
Kurcze ,dosłownie 4dni temu byłam ,było wszystko ok ,teraz mam wizytę w poniedziałek za tydzieńONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Akataa nie umiem sobie tego wyobrazić, a sama wizja jest już przytłaczająca 🥺 jesteś silna, cała reszta która była tam dzisiaj obecna również. Dobrze, że mogliście pożegnać swoje Aniołki i być tam razem z nimi.
Akataa lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Anka wg mnie to normalny objaw ciąży, ja miałam uczucie rozpychania w dole brzucha, jakby ktoś balon pompował od 8dpo. Stąd wiedziałam, że jestem w ciąży.
Anionka trzymam mocno kciuki, jak to po współżyciu to pewnie nic takiego. Bądźcie ostrożni bo jesteś na heparynie i mogą pękać naczynka
Patisonek ❤
Akataa bardzo ciężko mi sobie wyobrazić przeżywanie tej uroczystości w ciąży, pochowanie naszego drugiego rozwaliło mnie na dobre 3 dni. Ale tak jak mówisz, potem jest ulga.
Nie było mnie tu wczoraj, bo dla mnie 15.10 to szczęśliwy dzień, urodziny mojej córki. Pamiętam w tym dniu, jak w każdym innym o moich aniolkach, ale to jest dla mnie dzień mojego żyjącego dziecka.
Ściskam Was wszystkie ❤RudzielecMonia, Ani0nka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Anka wg mnie to normalny objaw ciąży, ja miałam uczucie rozpychania w dole brzucha, jakby ktoś balon pompował od 8dpo. Stąd wiedziałam, że jestem w ciąży.
Anionka trzymam mocno kciuki, jak to po współżyciu to pewnie nic takiego. Bądźcie ostrożni bo jesteś na heparynie i mogą pękać naczynka
Patisonek ❤
Akataa bardzo ciężko mi sobie wyobrazić przeżywanie tej uroczystości w ciąży, pochowanie naszego drugiego rozwaliło mnie na dobre 3 dni. Ale tak jak mówisz, potem jest ulga.
Nie było mnie tu wczoraj, bo dla mnie 15.10 to szczęśliwy dzień, urodziny mojej córki. Pamiętam w tym dniu, jak w każdym innym o moich aniolkach, ale to jest dla mnie dzień mojego żyjącego dziecka.
Ściskam Was wszystkie ❤
Babulka wszystkiego najlepszego dla Twojej kruszynki 😍❤️Babulka lubi tę wiadomość
-
Anionka trzymam kciuki, myślę że tam wszystko będzie dobrze u Ciebie ❤️
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem generalnie bo wczoraj no wszystkie oznaki jak na owulke przystało, dziś nic już nie dolega jak ręką odjął...
Test wieczorem owu robiłam ale bladzioch wyszedł totalny ps. Wiem też doskonale ze strasznie dużo piję i ten mocz był dość rozwodniony.. Więc dziś rano zrobiłam drugi pro forma i też wyszedł bladzioch w porównaniu z tym co wam pokazałam.. 🙃 I nie wiem teraz czy ja tej owulacji jednak wczoraj nie miałam. Będę robić jeszcze dziś i jutro test ale jak już będą bladzioch to chyba dam spokój. I będę obserwować czy coś ten jajnik boli.. -
Mam pytanie ,miała któras z Was na początku ciąży ból pleców,? ja mialam jeszcze przed zrobieniem testu a kilka dni temu wrocily ,dół pleców i ramiona 😵💫ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Hej dziewczyny jestem tutaj całkiem nowa. I załamana muszę się komuś wygadać bo chyba zwariuje. 😭 W zeszłym roku w marcu zaczęliśmy się starać o dziecko, ale nie wychodziło więc odpuściliśmy, zmieniliśmy plany. W tym roku wakacje, powrót i bumm dwie kreseczki na teście. Radość była, ciąża przebiegała prawidłowo, wszystkie wyniki super oprócz moczu co chwilę jakiś problem. No i w 12 tygodniu dowiedziałam że ze serduszko zatrzymało się około 8+6 tc. No i moje chyba też, w jednej godzinie się śmieje stwierdzając że trudno tak miało być, po czym płaczę i nie mogę znaleźć sobie miejsca. Od środy czekam na ruszenie z poronieniem ale mój organizm nie chce oddać dzieciątka, więc jutro jadę do szpitala. Tak bardzo chce być już po, i starać się odrazu o następne, wiem że to mi uzdrowi duszę i cialo. Oczywiście zdecydowaliśmy się na badania i chce skorzystać z tych 8 tygodnii macierzyńskiego zeby dojść psychicznie do siebie i moc na spokojnie o tym rozmawiać. Przetrzepalam pół internetu i takich kobiet jak ja jest setki pocieszające jest to że znaczna połowa zaszła bardzo szybko w ciaze, szczęśliwie donoszona i modlę się o to aby tak było u mnie. 😪❤️ Nie mam zamiaru czekać 3 msc, wiem może nie odpowiedzialne ale ma zamiar jak tylko dostanę okres, próbować. ❤️❤️❤️Ja 30 on 35.❤️❤️
1ciaza-7.2022-10.2022/9tc/12tc Nadia💔👼
28.07.2023- ⏸️ bhcg-59.80🌈✊
31.07.2023- bhcg-409.30.✊
03.08.2023-USG-0,54cm pęcherzyk🤞4tc+2
08.08.2023-bhcg-9931.2 😍😍✊✊
17.08.2023- kropek 0,56cm. 😍😍🤞🤞 6tc+2
31.08.2023 kropek 1,76cm 8tc+2. 🤞❤️
21.09.2023 kropek 5cm 11+5 💙
12.10.23 99g ludka niskie rysyka. ✊💙💙
7.11.23- 230g chłopca 💙💙
28.11.23-380g zdrowego chłopca.💙🩵 połówkowe
4.12.23 440g🩵💙
4.01.24 820g 💙🩵
25.01.24 1225g- trzecie prenatalne, zdrowy chłopiec.💙🩵
01.02.24 1420g. 🥰💙
22.02.24 1830g. 👶💙🩵
07.03.24 2350g. 👶🩵
21.03.24 2960g. 👶💙
09.04.24 3420g mojego 🌈 cudu na świecie. 🥰
-
Iza1234 bardzo mi przykro 😔 powiem Ci tylko jedno, z autopsji - nic na siłę. Wiem że każda z nas przechodzi to inaczej, jednak wierz mi że to co myślisz dziś i czego chcesz, jutro może się zmienić... A pojutrze znowu i potem znowu i znowu... Daj sobie trochę czasu. Odpocznij psychicznie. Mojemu synkowi z badań wyszła triploidia, co wiąże się z zaśniadem, co wiąże się z koniecznością odczekania kilku miesięcy... Wyniki mogą zmienić nastawienie, bo jednak chcemy mieć zdrowe dzieci 🥹 a podczas tego czekania w głowie dzieje się bardzo, bardzo dużo. Także życzę Ci na dzień dzisiejszy po prostu dużo siły i wsparcia. Porozmawiaj z kimś o tym, to pomaga.
Babulka, RudzielecMonia, Iza1234 lubią tę wiadomość
niemi -
Hejka:-) my wczoraj świętowaliśmy urodziny Alka, była super imprezka w domu 🎈🎈dziś mój synek kończy 3 latka, nie wiem kiedy to zleciało 😍 o 13:55 dokładnie wyszedł z mojego brzucha 🥹 mam nadzieje ze mojemu kropkowi w brzuchu również będzie dane świętować tak swoje urodziny ♥️
Babulka, cslza, jo_ana, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Od pięciu dni owulaki wychodzą mi blade więc wszystko mi się przesunie. Będzie długi cykl. W sobotę mam babaski wieczór. Koleżanka robi imprezę u siebie w domu. Zaznaczyła że wszyscy mają być za coś przebrani ( ona świętuje halloween ja niekoniecznie ale fajnie będzie wyjść z domu) mam kostium Hermiony Granger:)
jo_ana, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Od pięciu dni owulaki wychodzą mi blade więc wszystko mi się przesunie. Będzie długi cykl. W sobotę mam babaski wieczór. Koleżanka robi imprezę u siebie w domu. Zaznaczyła że wszyscy mają być za coś przebrani ( ona świętuje halloween ja niekoniecznie ale fajnie będzie wyjść z domu) mam kostium Hermiony Granger:)
A ty masz długie cykle? Mi wiesiołek skracał cykle o ok 3dni. Może to nie dużo, ale przy moich 27-28dniowych cyklach to była różnica.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Anionka najlepsze życzenia dla Twojego syna, niech rośnie zdrowo i będzie radością dla rodziców 🥳
Ani0nka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
cslza wrote:A ty masz długie cykle? Mi wiesiołek skracał cykle o ok 3dni. Może to nie dużo, ale przy moich 27-28dniowych cyklach to była różnica.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, bo się połamałam i dopiero wychodzę na prostą.
Myślę o Was wszystkich i jestem bardzo szczęśliwa, że u tylu z Was widzę suwaczki, a u cslza nawet podwójny 😍
Gratuluję wszystkim, którym jeszcze nie miałam okazji i zaciskam kciuki za wszystkie z Was, które jeszcze są na froncie.
My powoli wracamy do tematu, ale do końca roku raczej na spokojnie. Mam do wykonania zaległy test wrogości śluzu, a że był tu temat śluzu, to muszę przyznać, że zwiększenie ilości wypijanej wody przyniosło u mnie najlepsze rezultaty.
Babulka, cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość