Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Rudzielec jeszcze nie ale blisko
Hehe ja to już teraz chyba bardziej w kwestii unikania seksu w tym czasie co by jednak nie kusić losu i poczekać z tą ciąża aż się wszytko unormuje.. 🙈Babulka lubi tę wiadomość
-
Co do wiesiołka to zażywałam przez jakiś czas ale śluzu jakoś rewelacyjnie nie poprawił a miałam wrażenie że cykle mam po nim jakoś bardziej rozjechane niż zwykle, ogólnie używam fertilsafe baby różne opinie on ma ale mi akurat pasuje chociaż wiem że nie wszystkim.
Rudzielec ja od tego cyklu używam aplikacji premom i powiem że całkiem jest fajna do analizy owulakówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:05
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny wysyłam Wam wszystkim dużo siły w tym dniu.
Dzisiaj dzień dziecka utraconego, coś co Nas tutaj połączyło, każda będzie przezywać ten dzień na Swój sposób, jedne z Nas pójdą zapalić światełko na grobie, inne zapalą symboliczne w Swoich domach.
I mimo, że żadna z Nas nie chciała być w tym miejscu, to dobrze, że mamy siebie tutaj, że możemy się wspierać i rozumiemy na wzajem.
Ściska Was, trzymajcie się ❤️RudzielecMonia, Akataa, cslza, Pomarańcza, Blondyna.B, Patisonek 25, Basniowa lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Jednorożec89 wrote:Co do wiesiołka to zażywałam przez jakiś czas ale śluzu jakoś rewelacyjnie nie poprawił a miałam wrażenie że cykle mam po nim jakoś bardziej rozjechane niż zwykle, ogólnie używam fertilsafe baby różne opinie on ma ale mi akurat pasuje chociaż wiem że nie wszystkim.
Rudzielec ja od tego cyklu używam aplikacji premom i powiem że całkiem jest fajna do analizy owulaków
Też jej używam już 3 miesiąc ale uważam że co ludzkie oko i opinia większości się przydaje ☺️☺️ -
jo_ana wrote:Dziewczyny wysyłam Wam wszystkim dużo siły w tym dniu.
Dzisiaj dzień dziecka utraconego, coś co Nas tutaj połączyło, każda będzie przezywać ten dzień na Swój sposób, jedne z Nas pójdą zapalić światełko na grobie, inne zapalą symboliczne w Swoich domach.
I mimo, że żadna z Nas nie chciała być w tym miejscu, to dobrze, że mamy siebie tutaj, że możemy się wspierać i rozumiemy na wzajem.
Ściska Was, trzymajcie się ❤️
💜💜💜💜💜 -
Może macie jakiś sposób jak wspomóc ewentualnie pęknięcie pęcherzyka grafa. Bo wiecie może i jestem przed owulacja ale mam też duże przeczucie że on znów przerośnie i będzie torbielka, a chciałabym żeby jednak pękła dla mojego świętego spokoju i braku bólu przez drugi okres cyklu. Chodzi mi oczywiście o całkiem naturalne sposoby które mogłyby wspomóc to jego pęknięcie 😁
Dziś mnie zaczęło generalnie ciągnąć w jajniku już i boli trochę podbrzusze, i jak pomyślę że znów mnie ma tak boleć przez 14 dni do okresu to ja podziękuję 🙃🙃 -
A ja spróbuje się oszczędzać dziś, mimo ze idę na chwile do pracy bo zauważyłam śluz kawa z mlekiem na majtkach 😒😒malutko ale wiecie już humor popsuty. wizyta u gina za tydzień ale muszę być dobrej myśli. Trzymajcie za nas kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 12:33
-
Anionka trzymamy mocno 💋Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ani0nka mam nadzieję, że to jednorazowe i wszystko jest ok.
Jo_ana dzięki za te słowa i wzajemnie. Jestem dziś myślami z każdą z Was.
U nas dziś organizują zbiorowy pogrzeb dzieci utraconych z lokalnych szpitali, jak co roku 15.10. W tym będą tam prochy naszego maleństwa, więc idziemy z mężem. Trochę się obawiam swoich reakcji, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się ogarnąć te emocje.
Ściskam Was dziewczyny i dziękuję, że tu jesteście, wspieracie i dajecie siłę oraz nadzieję. ❤jo_ana, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:A ja spróbuje się oszczędzać dziś, mimo ze idę na chwile do pracy bo zauważyłam śluz kawa z mlekiem na majtkach 😒😒malutko ale wiecie już humor popsuty. wizyta u gina za tydzień ale muszę być dobrej myśli. Trzymajcie za nas kciuki
Anionka ja też tak miałam, nawet krwawiłam. Po prostu czliwoeki się musiały dobrze rozgościć trzymam kciuki i może spróbuj kogoś wcześniej umówić?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ściskam Was mocno w dniu nas wszystkich.
jo_ana, Akataa, Patisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Anionka, trzymam kciuki 🍀🤞🏻 oszczędzaj się 💗
Kurcze, nawet nie wiedziałam, że to dzisiaj jest ten dzień, a jakoś od dosłownie kilku dni myślałam o tym, żeby wybrać się na grób dzieci nienarodzonych. Tak czułam że to już czas zapalić znicz. Jest nas tak wiele... Również wszystkie Was ściskam ❤️Akataa, jo_ana, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Teraz czysto wiec nie panikuje, brzuch tez nie boli. Może z mężem za mocno poszaleliśmy.
-
Dziewczynki, ściskam Was wszystkie w tym trudnym,ale i wyjątkowym dla nas dniu ❤️
Nasze 😇 napewno patrzą na nas z góryPatisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Zapytam tutaj,bo wiele z Was jest w ciąży i może też się z tym spotkało. Aktualnie jestem w 7+0 ,w wtorek byłam u lekarza ,jest dzidziuś ,jest serduszko. Myślalam ,że to mnie uspokoi na chwilę ,ale niestety już na drugi dzień zaczęłam świrować 🙄.czy miała któras z Was na początku ciąży takie dziwne uczucie jakbyście były wiecznie pełne w brzuchu,do tego takie jakby uczucie ciągnięcia w dół. Nie wiem jak to opisać ,to nie są skurcze bo skurcze zazwyczaj to ból a ja czasem czuję coś takiego jakby ktoś delikatnie ściskał mi dół brzucha i szybko puścił ,o tak bym to określiła. Do tego pojawia się jeszcze ból w dole pleców i ramion. Nie mam krwawień ani plamien. Tylko te dziwne skurczo -ciagniecia. One nie są bolesne ale to dziwne uczucie. Zapytam ginekologa ale wizytę mam dopiero 24/10 a nie płodna głowa swiruje
Bakalia lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Zapytam tutaj,bo wiele z Was jest w ciąży i może też się z tym spotkało. Aktualnie jestem w 7+0 ,w wtorek byłam u lekarza ,jest dzidziuś ,jest serduszko. Myślalam ,że to mnie uspokoi na chwilę ,ale niestety już na drugi dzień zaczęłam świrować 🙄.czy miała któras z Was na początku ciąży takie dziwne uczucie jakbyście były wiecznie pełne w brzuchu,do tego takie jakby uczucie ciągnięcia w dół. Nie wiem jak to opisać ,to nie są skurcze bo skurcze zazwyczaj to ból a ja czasem czuję coś takiego jakby ktoś delikatnie ściskał mi dół brzucha i szybko puścił ,o tak bym to określiła. Do tego pojawia się jeszcze ból w dole pleców i ramion. Nie mam krwawień ani plamien. Tylko te dziwne skurczo -ciagniecia. One nie są bolesne ale to dziwne uczucie. Zapytam ginekologa ale wizytę mam dopiero 24/10 a nie płodna głowa swiruje
Moje gratulacje!
Wiem o czym piszesz. Z tego co kojarzę w 6,7 tygodniu miałam takie samo uczucie. Nawet już ciążę przekreśliłam w myślach. Ale za chwilę zaczęło mi drgać oko i zaczęłam brać magnez i te jakby "skurcze, nieskurcze, uciskanie/puszczanie" ustalo. Ale nie powiem na 100% czy to pomogło czy nagle samo znikło. A takie ciągnięcie w brzuchu i jakbym była pełna to również odczuwalam każdego dnia od rana, od niedawna takie uczucie mam tylko wieczorem.
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Ja też ściskam w tym dniu..rok temu jeszcze nie wiedziałam, że te wszystkie słowa wsparcia, które udostępniam w tym dniu, będą mnie dotyczyć. I mimo, że to już dawno za mną, że już to przeżyłam, to pamiętam. Każdej z Was życzę słońca po tej burzy.
RudzielecMonia, jo_ana, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Bakalia wrote:Moje gratulacje!
Wiem o czym piszesz. Z tego co kojarzę w 6,7 tygodniu miałam takie samo uczucie. Nawet już ciążę przekreśliłam w myślach. Ale za chwilę zaczęło mi drgać oko i zaczęłam brać magnez i te jakby "skurcze, nieskurcze, uciskanie/puszczanie" ustalo. Ale nie powiem na 100% czy to pomogło czy nagle samo znikło. A takie ciągnięcie w brzuchu i jakbym była pełna to również odczuwalam każdego dnia od rana, od niedawna takie uczucie mam tylko wieczorem.
Kurcze sierio to miałaś ? Bo ja już umieram z nerwów,ale byłam dosłownie 4dni temu na wizycie i było wszystko ok. Mam takie uczucie jak przed miesiączką,pełność w podbrzuszu i czasem coś zakluje ,ale to nie jest dokuczliwy ból. Martwią mnie właśnie te bezbolesne niby skurcze. Nie byłam w ciąży ,więc nie wiem jakie są skurcze bolesne ,ale wydaje mi się że skurcz to ból. A to poprostu ściśnie i puści ,takie uczucie. Odchodzę od zmysłów,ale to głowa świruje. Nawet nie wiem co napisać do lekarza ,że czuje jakby ktoś mnie bezboleśnie ciągnął w podbrzuszu 🙄ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Dziewczyny tulę Was mocno w tym dniu 🫂
czuję że jeszcze dla każdej z nas zaświeci słońce.
Byłam dziś z mężem na Mszy Świętej w tej intencji
w Licheniu. Pomodliłam się za nas wszystkie 😘
Miłego wieczoru kochane 🥰Ani0nka, Jednorożec89, cslza, Akataa, RudzielecMonia, jo_ana, Pomarańcza lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔